lauantai 3. toukokuuta 2014

Annamarin aakkosetMinä kun muutkin. Klassikkolistaus Gloria-lehden tapaan. 


A - Miehen ja bestiksen nimet alkavat a:lla. Kutsun heitä elämäni A-ihmisiksi

B - Blogit ja bloggaminen. Harrastus, joka vei mukanaan.

C - Chihuahua. Erityisesti tietenkin hurmaava Jimi, jonka myötä olen ihastunut koko rotuun, joka ei ennen Jimiä herättänyt minussa sen suurempia tunteita. Nykyään huomaan chihut yhtä tarkasti kuin westiet ja mäykyt.
D - D-vitamiini. Otan purkista ympärivuoden, talvisin tupla-annoksen.

E - Empatia. Toivon olevani empaattinen. Haluan keskustella ja viettää aikaa empaattisten ihmisten seurassa. Onneksi lähelläni on monta sellaista. 

F - Frendit. All time favorite tv-sarja. Edelleen puhelimessani on soittoäänenä Frendien tunnari. (Jonka siskonpoika asensi taannoin uuteen "kauhupuhelimeen". Itse en olisi tod. osannut.) Tulen biisistä aina vaan tosi hyvälle tuulelle! 
G - Greyn anatomia. Toinen tv-sarja, jota en voi jättää mainitsematta. Olen täysin addiktoitunut. Sydämeni itkee verta, kun Christina Yang jättää sarjan kuluvan kauden jälkeen. Sniif!

H - Helsinki. Synnyinkaupunki. Olen asunut poissa sieltä jo 15 vuotta, mutta sanon edelleen helposti itseäni helsinkiläiseksi. Minun olisi vaikea muuttaa kovin kauaksi Helsingistä. Välimatka saa mieluusti olla alle sata km.

I - Indiana ja Ines. Ensimmäinen on Usan osavaltio, jossa vietin vaihto-oppilasvuoden. Toinen taas edesmennyt rakas. Molemmat jättivät minuun lähtemättömän jäljen. 
J - Jääräpää. Taidan olla pahemman luokan sellainen, kun sille päälle satun. En anna periksi en, jos jotain päätän tehdä.  

K - Koirat. Varsinkin omat koirat tietysti. Sekä edesmenneet että nykyiset ovat tuoneet ja tuovat minulle ihan suunnattoman paljon iloa. Olen ollut koirafani niin kauan kuin muistan. Vaikka ymmärrän tietysti, että me ihmiset olemme erilaisia, niin jos olen ihan rehellinen itselleni, en oikein pysty käsittämään ihmisiä, jotka eivät pidä koirista. 
L - Lukeminen. Olen tykännyt aina kirjoista ja lukemisesta. Olen aika kranttu siinä mielessä, että en jaksa lukea tylsiä kirjoja. Jätän sellaiseksi osoittautuneen surutta kesken. Toisaalta, olen lukenut paljon kirjoja myös toisen ja kolmannen kerran. 

M - Maaseutu. Vaikka haluankin asua lähellä Helsinkiä, niin viihdyn tosi hyvin täällä maalla. Asumista kaupungissa en muista kaivanneeni kertaakaan tänne maallemuuton jälkeen. Kyllä maalla on mukavaa! 

N - Nauraminen. Tykkään monenlaisesta huumorista alkaen pieruvitseistä päättyen jonnekin sarkasmin ja itseironian aallonpituuksille. Nauran paljon ja usein, enkä ihan hiljaa.. :D Elämä on liian lyhyt ja arvaamaton, jotta jaksaisin ottaa sen tarpeettoman vakavasti. Ryppyotsaisuus saa otsasuoneni pamppailemaan. Pidän Tuntemattomasta sotilaasta tutuksi tulleesta sanonnasta: ”asialliset hommat suoritetaan, muuten ollaan kun Ellun kanat”.
O - Opettaminen ja oppiminen. Sorrun turhan helposti opettamaan muita sellaiseen vähän ylimieliseen sävyyn. Mieheni sanoo, että puhun silloin Tacher-äänellä. Raivostuttava piirre, josta aina yritän muka oppia pois, kunnes kuulen taas itseni "opettamassa". Hih ja huoh!

P - Peppi, perhe ja pulla. Siinäpä kolme tärkeintä peetä.
Q - Qué será será. Isälläni oli tapana lauleskella (tätäkin) laulua ollessani lapsi, sekä englanniksi että suomeksi. Hän lauloi suomalaisen kertosäkeen aina näin: "kenpä tietäis sen, ken arvaisi YLIhuomisen.." :D Näin vanhemmalla iällä olen sitten oivaltanut laulun sanat, jotka puhuttelevat kyllä. 

R - Rosa, Rilla ja ruoka. Mitäpä siihen lisäämän. 


Rilla-vauva ja Rosa-mummu helmikuussa 2011.

S - Siivoaminen. Edesmennyt äitini oli todella siisti ihminen samoin kuin on isäni. Minusta tuli kaikkea muuta. Voin vilpittömästi sanoa vihaavani siivoamista! Haittaakse?

T - Terveys. Oma ja läheisten. 

U - Uskaltaminen vaatii monasti heittäytymistä tuntemattomaan ja siksi se on pelottavaa. Toivoisin oppivani uskaltamaan enemmän. Unelmointikin on tärkeää, mutta niiden unelmien toteuttaminen vaatii sitä uskaltamista. 

V - Vesi. Uiminen ja vesijumppa ovat oikeastaan ainoita liikuntaharrastuksia joista olen aina pitänyt. Paras janon sammuttaja on jääkylmä vesi. 

W - Westie eli wästi, niin kuin meillä usein sanotaan. Edelleen, vaikka olen aivan rakastunut mäykkyymme, olen sielultani wästi-ihminen. En unohda koskaan sitä, kun käytiin ensimmäistä kertaa katsomassa pikkuista Rosaa. Edelleen wästinpennut saavat sydämeni läpättämään ihan omalla erityisellä tavalla. 


Rosa ja Ines kesällä 2000.

X - Xylitol. Koirille tosi vaarallinen aine. Itse tykkään nutustella varsinkin xylitol-pastilleja. En niinkään purkkaa. 

Y - Ystävät. Korvaamattomia. 

Z - Zzz eli nukkuminen. Rakas harrastus. ;)
Å - Åsikt eli mielipide. Niitähän meikäläisellä riittää. Joskus ihan harmiksi asti. Hitsi. 

Ä - Äiti. 

Ö - Öljy. Meillä on öljylämmitys, valitettavasti. Sen kanssa on kuulkaa ollut kaikenlaista. Hyvää oliiviöljyä rakastan - nam!
Minkälainen Sinun listasi on?
Lainatut kuvat Googlen kuvahausta.


16 kommenttia:

 1. Olipas tyhjentävän hieno lista. Mitäpäs tuota kommentoimaan. A-kirjain on hieno. Elämäni A-ihmiset. Wau! M, niinkuin maaseutu lähellä Hesaa, I agree. Lisäisin tietty mäykyn! Mahtavaa viikonloppua. Wähän tuli kewääseen takapakkia, mutta tästä selvitään. Terveisii M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin kyllä pölhö, kun jätin mäykyn erikseen mainitsematta. :/ Mun piti itseasiassa laittaa D:ksi dachshund/doxie, mutta näköjään unohdin sen lopullisessa versiossa. Julkkisten aakkosia on ollut hauska lukea Gloriasta ja nyt oon törmännyt monessa blogissa samanlaisiin listauksiin. Oli muuten yllättävän vaikeeta yrittää pysyä edes jotenkin ruodussa, kun tosi monesta kirjaimesta tuli mieleen vaikka kuinka monta asiaa. Osassa oli "pakko" vähän lintsata ja mainita monta juttua.. ;D Olis muuten tosi kivaa, jos sinäkin innostuisit tämän listauksen tekemään!! *wink, wink*

   Juu, kelit on kyllä ollu aikamoisia. Tunnin sisään saattaa olla aurinkoa, tuulta, vesi- ja räntäsadetta sekä raekuuroja - ja sitten taas aurinkoa.. :o Terkkuja sinne kovasti ja Ossille suukkoja meitin neidoilta! <3

   Poista
 2. No siinähän se tuli koko elämän kirjon ydin. Kooste, josta voisi jatkaa vaikka mihin suuntaan. Oletko annamari vanhenemassa, kun viime aikoina annat niin syvällisen vaikutelman blogissasi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau, vai syvällisen!?!? :D Täytyi oikein vilkaista itsekin, että mitä sitä on tullut postailtua. ;D Olet kyllä ihan oikeassa siinä mielessä, että nykyään kirjoitan vain ja ainoastaan sellaisista asioista, jotka juuri sillä hetkellä ovat pinnalla ajatuksissani. Blogin alkutaipaleella taas halusin postata useammin ja tarkoitus oli kirjoittaa lähinnä vain koirista ja ruuasta, eikä niinkään muiden aihealueiden jutuista. Se, että olen vanhenemassa, on kyllä myös totta. Sitä en tiedä, näkyykö se syvällisyyden lisääntymisenä, mutta roppa ainakin alkaa pettää.. Justiinsa perjantain vesijumpassa juteltiin yhden rouvan kanssa, kuinka tuntuu, että koko ajan on jotain pientä kremppaa. :D:D

   Mukavaa sunnuntain jatkoa sinne Saksanmaalle ja Wupelle rapsuja! Ü

   Poista
 3. Annamarin aakkoset olivat syvällistä ja hauskaa luettavaa. Mä muuten niin ymmärrään O-kohdan. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, ai siellä kolahti toi oo.. ;D Kuule, innostuisitko sinäkin tekemään tämän listauksen joko poikien kanssa tai ihan itseksesi, pliiiiz! :)))

   Terkkuja sinne teille kaikille ja pojille suukkoja meidän neideiltä! <3

   Poista
 4. Hieno lista :) Aika hassua, kun blogissa luo tietyn mielikuvat ihmisistä. Sitten tollanen lista voisi keikauttaa koko asetelman ylösalaisin. Sun kohdalla niin ei kyllä käynyt kuin ehkä U=uskaltaminen, joka oli mulle yllätys. Rohkealta sinä minusta vaikutat :)

  Nämä ilmat on tosissaan sopivia sellaiselle, joka kyllästyy helposti! Ei tarvi ajatella, että aina tätä samaa... hetken päästä kaikki on jo toisin =D Vaikeus on siinä, ettei tiedä, mitä lenkille päälleen pukisi. Jos laittaa sen (uuden ja ah niin ihanan) tuulitakin, vedenpitokyky ei ole paras mahdollinen. Jos taas sulloutuu vanhaan (mutta suloisen pinkkiin) soft shell -takkiin, voi olla varma, että on hiestä märkä, jos aurinko vähänkin pilkahtaa... Sitten on vielä se typerä välikausitakki, jota pidetään vain aamulenkeillä, kun kukaan (melkein) ei näe. Ja kerronpa salaisuuden: vieläkin iltalenkillä uppoudun lämpimään toppatakkiini, kun todella kukaan ei pimeässä näe =D))

  Mistä saisi inspiksen kuvien ottamiseen... Periaatteessa tykkään valokuvaamisesta, mutta en niin millään jaksa raahata järkkäriä lenkillä. Ensi viikolla saan liittymän uuteen puhelimeeni, jospa sitten kännykkäkuvat auttais asiaa. Työkänny nimitt oli ja meni :( Ja uusi luurini vaatii mikrokortin, jota ei vanhassa liittymässä ole. Mutta hei, mikset sano, että mee muualle lätisemään =D =D =D Aloin vaan yhtäkkiä kadehtia sun postausten kuvamäärää, kun omat kuihtuu olemattomiin.

  Artulta uniset (sunnuntain päikkärit jatkuu joillakin yhä...) pusut PeppiRillalle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö, oon ollut joskus paljon rohkeampi ja uskaltanut enemmän. Sitten kun elämässä on tullut "turpiin", oon tullut aremmaksi. Siitä haluaisin eroon. Elämä on ihan liian lyhyt arkailuun!

   Haluaisin ihan ehdottomasti lukea Main aakkoset! Ole kiva ja innostu tekemään, jooko!! :)))

   Juu, ilmat todellakin on ihan kaikkea ja vielä lisää! :o Mies on golffaamassa.. On varmaan kivaa ja raikasta.. :D

   Ooh, kuvien ottaminen. En mäkään oo mikään kovin innokas kuvaaja. Tai innokas kyllä, mutta toteus on mitä sattuu. Aika harvoin sattuu kamera käteen silloin, kun oikeasti olisi kuvattavaa. Koirat vielä on kuvattavina ihan super haastavia. Tilanne on yleensä ollu ja menny siinä vaiheessa, kun sormi olis valmiina räpsäsemään. Uuden "kauhupuhelimen" kameraa oon nyt harjotellu käyttämään. Senkin kanssa oon vaan niin tuskasen hidas. Ja kuvanlaatu on tietty ihan toista kun isommalla kameralla. Tykkään kyllä laittaa kuvia postauksiin. Jaksan nimittäin itse katsoa kuvia koirista vaikka loputtomiin. (Ihmisistä en sitten niinkään, mutta se kai ei liity nyt tähän.. ;D)

   Ja hei, en tod. oo käskemässä sua täältä pois, päinvastoin! Mulle sopii aina rupattelu! :)))

   Iiks, uninen Arttu! <3 Tuoksuuko Arttu unisena keitetyltä basmatiriisiltä? Peppi tuoksuu ja muistan jonkun toisenkin mäykyn omistajan maininneen samasta. Terkkuja sinne myös ja uniselle Artulle suukkoja meiltä kaikilta tytöiltä! *smak*

   Poista
  2. Main uunituore Aapinen on ilmestynyt ;)) Pistin paremmaksi: melkein joka kirjaimesta kaksi selostusta, säälin lukijoita =D =D =D

   Mikä tekee puhelimestasi "kauhun"... Ostin just itselle uuden ja odotan huomista kuin joulua, koska silloin saan uuden operatsuunin liittymän käyttöön :)

   Hmm... Arttu tuoksuu harvoin hyvältä, valitettavasti. Joskus olin huomaavinani, että siinä oli sellainen uusi, hento, makea aromi. Mutta yleensä se dunkkaa... no, hormonit sen tekee. Onneksi on rauhoittumaan päin, ja voi olla että Artusta löytyy vielä ihania ominaistuoksuja ajan myötä ;)

   Poista
  3. Niin kivaa, kun säkin innostuit aakkosista!! :)))

   Kauhupuhelin = älypuhelin. :D Mun edellinen puhelin oli sellainen vanha Nokia, jossa oli kiinteät näppäimet ja näyttö oli ihan liian pieni, jotta sillä olisi jaksanut selata nettiä. Uusi puhelin on Samsungin kosketusnäyttöinen systeemi, jossa itse puhelin on aika toissijaisessa roolissa. Kaikkea muuta sillä varmaan pystyisi tekemään, jos osaisi.. Kuvittelin tosiaan etukäteen, että kyllähän minä siitä selviydyn, kun meillä on Samsungin tabletti. Mutta, mutta - ensimmäinen viikko uuden puhelimen kanssa oli ihan gaamee. En osannut vastata puheluihin saati soittaa omia. Tekstiviestin syöttö muutti kirjoittamani sanot joksikin ihan muuksi ja kalenteri oli itäysin hepreaa, jne. jne. Nyt alkaa jo vähän helpottaa, kun sekä siskontyttö- että poika ovat pitäneet koulutusta ja siivonneet turhia toimintoja pois aloitusnäytöstä. Hih ja huoh! :D

   No höh, se basmatisriisin tuoksu on ihana! Rilla tuoksuu taas ihan kuusen havuille ja pikkuisen myös vaahtokarkeilta. Rakastan myös koirien jalkahien hajua.. :D Joku sanoo sitä popcorniksi, mutta mun mielestä se on ihan selvä juustonaksu. :D Mä niin pidän peukkuja, että Sir Arthur alkaa erittää jotain aateliselle sopivaa sulotuoksua. Olisko esim sitruunapiiras kiva tuoksu? ;D

   Poista
 5. Eihän lintsari nyt aakkosia saa aikaseksi, ainakaan ihan heti ;P Olisi kiva kuulla sun vaihto-oppilasvuodesta joskus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lintsari hei, ei tää yhteiskunta pyöri sillä tavalla, että kukaan ei saa tehtyä aakkoslistausta! :D:D Ja hei oikeesti, mä h a l u a n lukea sun aakkoset! Nih! Ja jopa niNni lupas harkita tekävänsä ko. listauksen. Niin että, kyllä sunkin kuuluu tää tehä!!

   Joo, toi onkin ihan kiva postausidea. Vaihtarivuosi, josta tosin on n. sata vuotta aikaa ;), oli kuitenkin teinitytölle aikamoinen kokemus.

   Poista
 6. Hiano lista. Ja kiitti paljon ideasta, jonka aion toteuttaa minäkin. Ei nii et mää mittää matkisi. Kyl´ai ton ny olis itekki............(mutinaa, kateellista sellaista).
  Monta asiaa hei samis-sisko on tossakin listassa. Mutta arvaa mikä purskautti naurun??!! Et arvaa ? Öljylämmitys. saat ite äätellä miksi.
  Sää olet kyl mun elämäni ihanin suala. Ei niinku mikkään pistävä ja karsee tuate vaan se elähdyttävä. Kyl se niin on , että blogimaailmasta sitä löytää ihan tosi upeita ihmisiä.Koiraihmiset on sielukkaita ja huumorintajuista väkee. Ei täsä blogimaailmas ainaka mikkän sarjamurhurit piileksi. Koskas tulet kylään kultsi, mä just teroti kinkkuveiten. Meil yritetää barffata kato ;) Viitsi vitsi.

  sateista on, kaupunkireissu odottaa ja sitten alan vääntää Liftarin aakkosia. Siitä tulee kauheaa.
  Terkkuset ihanille Rillalle ja Peppiselle, eikä takuusti vähemmän sulle. vaan siis oikeen aljon sulle. siis multa ja tolta Messiseltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis tottkai sä olisit keksiny tän itsekin! Olit varmaan just laittamassa omaan blogiisi, kun minä råntti kiilasin edelle! :D

   Kuule joo, mä luulen, että joku muukin on saattanut "hiukan" hymähtää ton öljylämmityksen kohdalla.. ;D Meille sopis aika paljon paremmin joku muu lämmitysmuoto.. :D

   Täällä sataa just nyt ihan gaameesti!! No, luonto kiittää.

   Sinne kans IHAN hirmuisesti terkkuja! Messiselle rapsuja, sulle ihanaa Äitienpäivää ja haleja! <3 Puss&kram <3

   Poista
 7. Me sit aakkosteltiin. Muiskut Tytöille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, hyvät aakkoset! :))) Ja sinne myös muiskut! <3

   Poista

Kiitos kommentista! Ü