sunnuntai 18. toukokuuta 2014

TAAS on se aika vuodesta


No niin, nyt sai se viime viikonlopun punkkiaihe todella tuulta alleen, kun poistettiin tänä aamuna vuoden ensimmäinen punkki Rillan päästä. 




Vuosien saatossa olen kirjoittanut punkeista ja punkkimyrkyistä useamman postauksen ja nyt niitä luetaan taas blogitilastojen mukaan satoja kertoja viikossa. Ymmärrän sen hyvin, koska yksiselitteistä tietoa punkkien torjunnasta on mahdotonta löytää. Niinpä itsekin googletan aihetta tuskissani näin keväisin tulematta lopulta hullua hurskaammaksi




Viime keväänä meillä otettiin käyttöön Fixodida Zx-jauhe (postaukset täällä ja täällä - kommenttibokseista löytyy lukijoiden kokemuksia), joka aiheutti Rillalle happovaivoja. Pepille jauhe sopi hyvin ja olen taas aloittanut jauheen antamisen hänelle. Pepissä ei ollut viime kesänä yhtään punkkia, mutta ei ollut toukokuun jälkeen Rillassakaan. Eli meidän kokemusten perusteella Fixodidan tehosta ei voida sanoa mitään. Kävin taannoin Mustissa ja Mirrissä, jossa juttelin myyjän kanssa aiheesta. Hänen kokemuksensa mukaan Fixodida toimii jollain koirilla tosi hyvin, mutta ei kaikilla. Happovaivoista hän ei ollut kuullut.




Mustissa ja Mirrissä on myynnissä useampaakin luonnontuotteisiin perustavaa punkkipantaa, mutta niissä kaikissa on kuulemma hyvin voimakas tuoksu. Joskus aikoinaan olen ko. tuoksuun (ilm. citronella) tutustunut, enkä halua tutustua siihen uudestaan. Myyjä esitteli myös Myrskyn ja Tuiskun blogissa ensi kertaa törmäämääni punkkijäädyttimeen. Myyjä kertoi, että suihkeen avulla punkin saa tosiaan jäädytettyä, jonka jälkeen punkin saa nostettua pihtien avulla helposti pois ilman pelkoa siitä, että punkin pää ei irtoakkaan. Jäädyttäminen kuulemma myös estää punkkia "oksentamasta" bakteereja imukohtaan. Harmittaa oikein, että en ostanut suihketta, koska olisi ollut mielenkiintoista kokeilla sitä tänään. 

Onko joku siellä kokeillut jäädyttämistä? 


Punkkia mä metsästän.. ♪♫♪

Toinen tuote tai oikeastaan tuoteryhmä, josta olen kiinnostunut on Symppis-sarja. Sitä myydään apteekeissa ja eläinkaupoissa: ainakin Faunattaressa olen nähnyt. Faunattaren myyjä sanoi, että Symppis-panta ei haise paljoakaan. 

Onko kellään kokemusta?




Erittäin kiinnostava on myös aluekarkotin, jonka luvataan karkottavan punkit, hyttyset, paarmat, yms. n. 10 m² alueelta, esim. terassilta. Olisipa tosi kätevä, jos toimisi oikeasti!

Kokemuksia?  




Mites siellä teillä muilla, joko on 'punkkikausi korkattu'? Mennäänkö teillä karkotteilla vai ilman?

Olen monasti maininnut täällä, että meillä koirat pestään kesäisin John Paul Pet teepuuöljy shampoolla, jonka yhtenä ominaisuutena pidetään punkkien ja muiden hyönteisten karkotusta. Olen päättynyt uskoa tähän tehoon, vaikka ei minulla siitä mitään kummoisia todisteita ole. Nyt meillä oli tuo shampoo loppu ja myyjä suositteli Espreen teepuuöljy aloe shampoota, joka on kuulemma vielä hellävaraisempaa iholle. Kokeillaanpa sitten sitä tällä kertaa. (Teepuuöljyn käytöstä lemmikeillä ollaan montaa mieltä ja kannattaa tutustua aiheeseen, ennen kuin alkaa sillä suuremmin lutraamaan.) 


 Viikonlopun sää on ollut kyllä aivan ihana ja siitä ollaan nautittu koko perhe!  






24 kommenttia:

  1. No joo, me mennään edelleen luamuna eli jyrkkä EI kaikille hajusteille ja myrkyille. Koiramme-lehdessä oli jonkunlaista vaktaa punkeista ja jos meijän äippä ny mitään ymmärsi, harvoon muuten ymmärtää, niin voi olla tommoset pannat ja muut härpäkkeet markkinamiesten metkuja. Tiiä sitten sanoo, että mikä on totta ja mikä tarua. Mut meillä on ostoslistalla, edelleen, se jäädytin, ku apteekissa ei ollu, niin äippä menee huomenna postireissullaan M&M-kauppaan, siäl pitäs olla. Kerrotaan sitten ku ollaan joudutta käyttään sitä.

    Muiskut teille, ihanaiset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luomulinjaus on TOSI hyvä! Niin meilläkin (kai) about mennään. Tai siis, Peppi tosiaan saa sitä Fixodidaa ja molemmat pestään aika ajoin teepuuöljyshampoolla.

      Kerro sitten heti, kun (jos) tiedät lisää siitä jäädyttämisestä. (Vaikka toivonkin tietysti, etti sitä tarvitse kokeilla..)

      Muiskut sinne pojille! <3

      Poista
  2. Kiitos annamari, hyvä kooste vaihtoehdoista, joita itsekin voisi ajatella herkälle koiralle. Ja superkiitos, kun mainitsit nuo happovaivat Fixodida-jauheen yhteydessä. Jos on minipienikin mahdollisuus ko. vaivaan, jätän suosiolla kokeilematta. Johan tässä on närästyksen kanssa temppuiltu tarpeeksi kauan! Mutta pakko mainita, että blogini kommenteissa suositeltu Pepcid on toiminut (puoli tablettia per 10 kg) ja Promax-tahnakin maistuu Artun mielestä hyvältä, toivon mukaan myös vahvistaa suolistoa 3 päivän kuurin aikana. Ainakin tuotokset on ihan jees :)

    Symppis-panta kuullostaa mielenkiintoiselta. Arttu kerää kyllä niin vähän punkkeja muutenkin, että en usko voivani jakaa mitään tilastoihin kelpaavia käyttökokemuksia ;) mutta ainahan voi ostaa varalle tuollaisen, jos innostumme koko päivän retkelle lehtimetsään. Punkkeja nyt on kaikkialla, mutta nämä havureitit ja heinikot eivät ole vielä tänä kesänä jättäneet elikoita Arttuun. Eikä ihmiseenkään, onneksi.

    Arttu on kyllä pesty viimeksi viikko sitten Vet´s Bestin Super Deodorizing Shampoolla, jossa on kaikenlaisia yrttejä, melko kirpakka tuoksukin. Voihan ne ötökät siitäkin karkottua. Ja eniten ehkä valkosipulista, jota on tähän asti mennyt Oscarin kasvislihapullissa, mutta nyt kun tuli toppi sen syömiseen, täytyy jatkaa valkosipulirakeilla. Luontaiskaupassahan mainostetaan Kyolic-valkosipulitabletteja (ruuan sekaan jauhettuna, aika mautonta) punkkikarkotteena. Ostin vaihteeksi rakeita, käyttö vaan on jäänyt Artun mahavaivojen vuoksi epäsäännölliseksi.

    Toivottavasti löydät molemmille sopivat karkotteet. Mites muuten sinä hoidit Rillan happovaivoja, vai menikö ne itsestään ohi, kun lopetit sen punkkiaineen antamisen? Tämä närästys on nyt meillä ikuisuuskysymys. Hävettää myöntää, etten ole kaikkia oireita osannut tulkita oikein, mutta nyt loksahti taas monta palasta kerralla, kun tajusin, että Artulla on närästystä. Parempi myöhään...

    Iltaunilleen mönkivä Artturi lähettää teidän tytöille tuplamuiskut ja kauniita unia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Voitko kuvitella, että tunnen täällä tuskaa, kun en osaa tarjota punkkihakusanoilla blogiin päätyneille mitään yksiselitteisesti toimivaksi todettua, luonnollista vaihtoehtoa punkkien torjuntaan. I know, olen säälittävä.. ;D Toki tähän liittyy myös syvä itsekkyys, kun haluaisin tietenkin löytää sen täydellisen vaihtoehdon meille.

      Mehän saatiin Fixodida-jauhe shelttien mamilta, koska yksi kolmesta sheltistä sai siitä myös happovaivoja. Keltään muulta en sitten happovaivoista ole kuullut, mutta tietysti SIr Arthur on todennäköinen niitä saamaan, kun on Rillan tavoin herkkämassuinen muutenkin. Jostain kuulin/luin, että hiivaa sisältävien ravintolisien kianssa kannattaa antaa maitohappobakteereita. Meillä tytöt saa laktoositonta AB (ArttuBasse :D) -piimää ruokansa joukkoon päivittäin.

      Jos meillä alkaa näkyä paljon punkkeja, niin meinaan kokeilla symppis-pantoja. Siihen asti mennään tosiaan Pepin Fixodidalla ja molempien ajoittaisella teepuuöljyshampoopesulla. Uskotaan vaan molemmat, että noista "hajushampoista" on apua. Tuskin ainakaan haittaa.

      Valkosipuli on hankala juttu, kun siitäkin kuulee sekä hyvää, että huonoa. Meidän koirahieroja kyllä vannoo sen nimeen omilla koirillaan. Minkälaisella annostuksella annat sitä Artulle?

      Rillalla on onneksi (koputtaa puuta) nuo ajoittaiset happovaivat talttuneet esim. sillä, että annan lorauksen piimää ihan pelkiltään. Koirahieroja kertoi asiakkaastaan, jolle emäntä sekoittaa kermaviilistä ja raa'asta munanvalkuaisesta litkun, jos kaveria närästää. Tuo limainen litku tekee ilmeisesti suojaavan kalvon vatsaan ja närästys helpottaa. Olen muutaman kerran kokeillut tuota myös Rillalle ja se on ollut ihan ok. Tosin koen, että myös pelkkä piimää on rauhoittanut tilanteen.

      Meillä ei tuon Rillan massun takia koirat saa oikeastaan ollenkaan oikeita luita, vaikka ne hampaille ja muutenkin olisivat tosi hyviä. Rillan maha ei vaan kertakaikkiaan kestä luita. Vähärasvaiset naudannahkaluut sopii kuitenkin hyvin.

      Terkkuja sinne kovasti ja Artulle paaaaljon suukkoja meidän helteen hemmottelemilta typyiltä! <3 (Minä, ainainen talvesta valittaja kuiskaan iiihan pikkuisella äänellä, että nyt on kyllä aika kuuma.. ;D)

      Poista
    2. AB-piimää Arttukin joskus latkii. Ja jos ei kelpaa, menee muoviruiskulla suupielestä kitaan... Kaveri nimittäin lopettaa joskus helteellä juomisenkin ja silloin huolestunut emäntä nesteyttää vaikka väkisin ;/ Tosiaan, AB-piimä on helppo muistaa ;) ja se on ainut piimä mistä emäntäkin tykkää.

      Valkosipulia on tosiaan ollut aika kauan tarjolla noissa Oscar-lihakasvispullissa, ja silloin en ole antanut muita valmisteita. Kyolic-valkosipulikapseleiden annostus on kaupan ohjeen mukaan, jotan en nyt muista... paketin mukana sai ohjelapun, olisko ollut yksi tabletti päivässä per 10 kg, kannattaa tarkistaa. Trixien valkosipulirakeita taas olen antanut n. teelusikallisen päivässä. Arttu napsii niitä joskus sellaisenaan, eli eivät voi olla kovin kamalan makuisia. Sheriffien blogissa oli kommenttiboksissa muistaakseni linkki, josta löysin Knoblauch-Granulat. Annostus on suomennettu purkin kylkeen pienelle lapulle suurpiirteisesti "1-4 tl koiran koosta riippuen".

      Minkälaista huonoa olet valkosipulista kuullut? Raakaa valkosipulia en ole antanut, enkä usko että tuo nirppanokka söisikään.

      Artun maha ei kestänyt naudan luita. Olen välillä löytänyt sellaisia lihoja, mihin on jauhettu luuta sekaan, ne on hyviä.

      Minä en kuiskaa, vaan huokaan ääneen, että alkaa riittää jo tämä helle... ;D

      Poista
    3. Juu, meilläkin kyllä nesteytetään väkisin, jos yhtään tuntuu, että koirat ei itse juo tarpeeksi. Mun mielestä (tässä asiassa) parempi liikaa kun liian vähän. Meillä ei ihmiset tajua piimän päälle, mutta tytöt kyllä. Oon kuullu ja lukenu tosi monesta paikasta, että toi AB-piimä on hyväksi koirien massuille.

      Hei kiitos paljon noista annostusohjeista valkosipulin suhteen! :) Se mitä olen huonoa siitä kuullut, liittyy varmaankin kaikki raakaan valkosipuliin ja myös liian suuriin annoksiin. Sama juttu kun esim. ton teepuuöljyn kanssa. Kun asiaa googlettaa, niin löytyy monenlaista mielipidettä puolesta ja vastaan. Täytyy ehdottomasti tutustua noihin valkosipulirakeisiin, kiitos vielä neuvoista!! :)))

      Juu, meillä koirat syö pääosin pelkästään sellaisia lihoja, joissa on myös luumursketta mukana. Ne sopii Rillankin mahalle hyvin.

      Heh joo, aika kuuma oli tänäänkin ja kuulemma kuumemmaksi vaan käy. :o Haluaisin hommata meille ilmalämpöpumpun, mutta en oo vielä saanu miestä innostumaan niin paljoa, että oltais ryhdytty tuumasta toimeen. Hitsi. ;D

      Poista
  3. No yksi punkki on napsaistu pois Ossin naamasta - eli kausi on siis korkattu. Minä en tiiä mitään muuta toimivaa karkotetta kuin sen X-spotin ja se oikeasti toimii. Jotkut koirat ovat saaneet käsittääkseni siitä pahojakin oireita, eikä sitä ainetta ihan pikkuisille koirille saa laittaakaan, Ossi ei koskaan ole saanut mitään oireita, joten sitä käytetään. Muutenhan tuo meitin karvakasa on täynnä punkkeja, kun Ossi tykkää lämpimällä säällä makoilla tuossa meidän nurtsilla. Takuuvarma paikka saada punkeroisia, ilman myrkkyy. Jotenkin mä en luota noihin pantoihin ja silloin, kun on kaksi koiraa, niin nehän ovat aika hankalii, jos tykkäävät napsia toisiaan leikkimielisestikin. Ei kait siihen punkkiongelmaan tosiaan ole yhtä kaikille sopivaa ratkaisua.

    Ossi kaiken lisäksi inhoaa ihan kaikkia toimenpiteitä, Tämä pätee myös harjaukseen, vaikka minulla on sellainen tytön vanha "vauvaharja" käytössä. Herra herkkähipiäiselle sekään ei oikein tunnu mukavalta. Silloin, kun Ossi päättää, että minnuuhan ei hoideta, niin se osaa heittäytyä tosi hankalaksi. Silloin ovat sekä Ossi, että emäntä vihaisia ja lopputuloksena Ossi vie ainakin osavoiton. Juoksee muristen jonnekin pöydän alle, mistä se on mahdollisimman hankalasti pois revittävä. Siis meillä otetaan myrkky käyttöön ja ollaan ilman punkkeja jokunen viikko. X-spottia lisätään heti, kun yksi punkki löytyy. Tehohan aineella on joku 5-6-7 viikkoa. Terveisii teille - punkkikauden alusta huolimatta:) M-L ja Ossi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuten tiedät, olen melkeinpä kateellinen, kun teillä on niin selvät sävelet tuon punkkihimman kanssa. Good for you!! :)))

      Sen lisäksi, että punkkipannat on hankalia kahden keskenään painivan koiran kanssa, niin myöskään valeluliuoksia ei silloin saa käyttää. Siinä painiessa nimittäin tulee helposti purtua ja nuoltua toisen turkkia, jolloin liuoksen aineet joutuvat suuhun ja niinhän ei saa käydä. :/

      "Silloin, kun Ossi päättää, että minnuuhan ei hoideta, niin se osaa heittäytyä tosi hankalaksi. Silloin ovat sekä Ossi, että emäntä vihaisia ja lopputuloksena Ossi vie ainakin osavoiton. Juoksee muristen jonnekin pöydän alle, mistä se on mahdollisimman hankalasti pois revittävä." Hihih, Ossi kuulostaa kyllä NIIIN meidän Pepiltä! Rilla sitten taas alistuu hoidettavaksi, jos hänet vaan onnistuu nappaamaan syliin.. Hänellä on nimittäin kuudes aisti sen suhteen, että vaistoaa ihan käsittämättömällä tavalla hoitoaikeeni. ;D Tosin, kynsienleikkuu on ollut Rillan kanssa hankalaa. Aiheesta olen meinannut tehdä ihan oman postauksenkin, jahka saan aikaiseksi.

      Voitko muuten uskoa, että minä, talvenvihaaja, huhhuttelen täällä ihan tuskissani tätä hellettä. :D:D Nim. Miks mulle ei käy mikään :D:D

      Terkkuja sinne myös ja Ossille suukkoja noilta meitin typyköiltä! <3

      Poista
  4. Punkit !!! Maailman öklöin ötökkä. Ihan YÄK . että maailmassa voikin olla jotain noin rumaa, joka kehtaa tulla mun rinsessaani löllöilemään ja vielä puremaan ja oksentelemaan. Kyllä en yhtään säälis jäädyttää sellasta kaveria. mutta sitten mietin (kun en ole tuotetta käyttänyt) mitä se tekee Messisen ihon pinnalle jos se punkinkin jäädyttää. Onko suihke niin pieni ja pieni voi olla punkkikin, että osuuko se jäädytys vaan siihen punkkiin??
    Kyllä taidan pitäytyä shampooseen, joa sisältää teepuuöljyä enemmin. Ja poistella mahdolliset punkkipaskiaiset ihan nyppäämällä. Ja sitten vaan desinfioida kohdan ja bepanthenia päälle. Mitään myrkkypantaa en kyllä laita, sillä niistä on kaveripiirissä ollut karseita kokemuksia allergisilla koirilla. Ihan karseita ihoreaktioita. Ja aina mietin sitä, että se myrkky imeytyy myös koiraan onpa se sitten panta tai liuos niskaan. Myrkyttäisin omaa koiraani, ei kiitos. Meillä luomuillaan ihan viimesen päälle. Kyllä niitä lääkkeitä sitten löytyy jos niitä tarvitaan. Onneksi meille emme asu sellaisessa ympäristössä, jossa unkkeja olisi ihan valtaisat määrät.
    hyvä, että näitä aiheita käsitellään niin saadaan kaikki laajemmalti kokemusperäistä tietoa. ja vinkkejä samantien.
    Terkkuja sinne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, ei sais kyllä ko. ällötykset tulla meitin eikä teitin rinsessoihin LÖLLÖILEMÄÄN (hih, mikä sana :D)!! Hyvä pointti hei toi siitä jäädyttimestä! Täytyykin yrittää selvittää, saisko jostain lisätietoa.

      Juu, meilläkin luotetaan aika pitkälti siihen shampooseen ja tietysti punkkitarkastuksiin. Mulla aina näin kevään ekan punkin kohdalla ahistaa niin kovaa, että alan miettiä eri korkottimia ja konsteja. Kyllä mä sitten taas kesän mittaan rauhotun, ellei satu joku gaamee himopunkkikesä jä ällötyksiä ala pyöriä koiruissa ihan valtoimenaan... :/ Sitten täytyis miettiä sotasuunnitelmat uusiks.

      Juu, noiden meidän blogiin päädyttyjen määrien ja hakusanojen perusteella voi kyllä helposti päätellä, että punkkiaihe mietityttää tosi monia. Tämä somettelu on nykyaikainen ja nopea tapa levittää tietoa hyvistä ja huonoista kokenmuksista.

      Et arvaa, mikä onni meitä tänään kohtasi.. Saatiin Jimpsu Jimpsunen KOKO viikonlopuksi hoitoon, kun emäntänsä lähtee mökkeilemään gaameelle punkkisaarelle eikä ymmärrettävästi halunnut ottaa Jimpulaa sinne mukaan. Täällä me miehen ja tyttöjen kanssa paistatellaan Jimpsun suklaisten nappisilmien loisteessa ja nuuhkutellaan pikkuisen pehmoista turkkia. <3 VOI RAKKAUS, en voi muuta sanoa! <3

      Terkkuja teille ihanuksiille ja Messiselle ainakin sata suukkoa! <3 Puss&kram

      Poista
  5. Just eilen luin yhden artikkelin kyseisestä aiheesta eli punkintorjunnasta. Sen mukaan (ja olen itsekin huomannut) parin-kolmen vuoden välein tulee markkinoille uusi "luotettava" punkintorjunta-aine tai -väline. Sitä myydään runsaasti 2-3 ensimmäisenä vuotena, (varsinkin jos sattuu olemaan yksikin vähäpunkkinen vuosi) kunnes asiakaskunta on huomannut, ettei ne sittenkään pidä, mitä ne lupaa. Sitten onkin jo taas uusi, entistä parempi tuote saatettu markkinoille jne. Kannattavaa bisnestä.
    Minä pidän luomumenetelmää edellenkin ainoana ja parhaimpana. Nypin punkit pois, jos sellaisia ilmaantuu. Joinakin vuosina punkkeja on hyvin vähän, toisina taas runsaasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi pitää varmasti paikkaansa, että koko ajan tulee markkinoille uusia punkkikarkotteita, mutta vasta sitten suurien massojen ottaessa ne käyttöön selviää, onko niistä mihinkään. Sama juttuhan se on vähän kaiken kanssa: lääketeollisuuden, elintarvikkeiden, elektroniikan, jne. jne. Paljon tulee huteja, mutta toisaalta, joskus sitten löytyy niitä oikeasti toimivia hittituotteita, jotka jää markkinoille pidemmäksi aikaa.

      Luomumenetelmä onkin varmasti tosi hyvä, jos punkkeja on siedettävissä määrin. Ymmärrän silti kyllä hyvin, että joku muu konsti houkuttaa, jos punkkeja on paljon. Mehän käytiin edellisen koirakaksikkomme kanssa Ahvenanmaalla ja koiriin tuli sillä, vajaan viikon, reissulla kymmeniä punkkeja. Joita löytyi vielä kotonakin, vaikka koirat oli syynätty suunnilleen sataan kertaan ja meidän mielestä TOSI perusteellisesti. Ahvenanmaa oli ihana ja reissu tavallaan tosi kiva, mutta silti siitä on jäänyt päällimäisenä mieleen ne punkit, YÄK!! :/

      Poista
  6. Heipsistä typyt, siis sekä emäntänsä, että hännälliset pikku-emännätkin <3

    Meillä ei vielä ole punkkeja näkynyt pojissa ja toivon, ettei näykään. Käsikopelomenetelmällä mennään, eli ilman punkkimyrkkyjä tänäkin kesänä. Toivon, ettei tämä kostaudu. Yritän pitää äijät niin luomuina kuin mahdollista, joten toivottavasti ei tarvi ostaa linimenttejä. Kaverikoirilla on jo ollut punkkeja tässä naapurustossa, mutta sama juttu oli viime kesänäkin, heillä oli, meidän laikkupyllyillä ei. En tiedä onko sattumaa, vai onko taika ruokavaliossa, kuten jotkut itseäni viisaammat väittää...?

    Rapsut! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ihanaiset!! Niin kiwaa, että ootte taas bäkkelis! :)))

      Joo, ei meilläkkään _onneksi_ oo ollu vielä vasta kun se yksi. Silti alkoi taas ahistaa, niin kuin joka kevät, kun punkkikausi korkataan. Joo, ei meilläkään myrkytetä, paitsi sorrun varmasti kyllä johonkin noista symppis-jutuista, jos punkkeja alkaa enemmissä määrin koirissa vipeltää. Aa-a, mitä tarkalleen tarkotat ruokavalion taialla? Barfia noin yleisesti vai annatko pojille myös esim. valkosipulia?

      Kiitos ja rapsut sinne myös! <3

      Poista
  7. Meillä ei käytetä yhtikäs mitään, näin ollaan menty ne muutamat vuoden kun tässä taloudessa on koiria ollut, eikä ole tarvinnut kuin ehkä yksi punkki per kesä poistaa. Asutaan sikäli kiitollisella alueella ilmeisesti, kun täällä noita punkkeja ei tartu matkaan. Lisäksi olen kuullut kokemuksia, että koirat joilla on punkinestoainetta, kantavat niitä punkkeja kuitenkin turkissaan ja tuovat niitä sitten esim. sänkyyn (mikäli saavat ihmisten kainalossa nukkua) josta ne punkit sitten taas siirtyy herkästi ihmiseen. Tiedä häntä. Toki jos tilannet olisi pahempi punkkien suhteen, varmasti harkitsisin jotain. Kuulemma jossain koiraan tarttuu punkinestoainesita huolimatta 200:kin punkkia per kesä, näin olen lukenut. Jos on totta, on kyllä jäätävä määrä!
    Itseä kauhistuttaa punkkejä enemmän kuitenkin käärmeet...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, sillon, kun punkkimäärät on noin vähäisiä, ei varmaan tuu edes harkittua mitään myrkkyjä tai muutakaan. Ja toikin on totta, että varsinkin silloin, jos koirissa on jotain ns. punkkimyrkkyä, niin ne tuovat helposti kiinnittymättömiä punkkeja turkissaan sisätiloihin. Mutta tosiaan, jos asuisi jossain, missä on valtavasti punkkeja, niin tulis varmaan ryhdyttyä vaikka minkälaisiin toimiin niiden vähentämiseksi.

      Joo, käärmeet on kyllä gaamee asia!! :/ Täällä meilläpäin niitä ei taida usein näkyä (koputtaa puuta), mutta siskontytön huudeilla kyitä aina silloin tällöin luikertelee. Pikkuinen Jimi-chihu ei todella saisi saada kyynpuremaa, joten niitä tosiaan kannattaakin pelätä - hui!! :/

      Terkkuja sinne kovasti ja tytöille rapsuja! <3

      Poista
  8. Minä aloin antamaan valkosipulia myös tuolle pennulle, mutta inasen verran ettei tule mittään vakavia seuraamuksia asiasta. Raisa on syöny ikäsä, joten siinä ei oo punkkia ollu. Toki niskaan laitetaan bayvantic. Ja mähä olen niin itsekäs (heh!), että joudun kärsimään öttiäisten puremista, kun Raisa kantaa niitä sisälle. Olen pahasti allerginen kaikille pikku kirpuille (ai, miksi asun maalla....hullun hommaa sanonko :D ) ja isoimmille niin,että kyypakkaus kulukee aina mukana. Emännällä saattas kintut oijeta nopeemmin, kun koiralla. Niin valitetavasti laitan karkotetta myös itseni takia. Toki Raisakin siis säästyy kutkuilta ja puremilta sillä Raisallakin vaikuttas olevan jonkin sortin yliherkyyttää öttiäisten puremille ja pistoille :( Ja yksi asia mitä tässä miettiny,että mitä sitä laittaa tolle whippetin penskalle. Bayvanticiä en uskalla, koska on voimakasta ja kasvis ei suositellu. En siis laita ettei tule mitään. Mutta mitä mä laitan, kun ne köppiäiset kiusaa Viljoa?? Onneksi on perjantaina rokotukset niin kysäsen ell mitä se suosittelee tälläselle naperolle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heipat sinne! <3

      Kävinkin heti kurkkimassa teidän bllogia, että kuka VILJO? Ja voi mikä vipeltäjä sieltä löytyykään Raisa-siskon kaverina. <3 Ihana juttu!! Paljon Onnea perheenlisäyksestä! <3

      Annatko muuten ihan raakaa valkosipulia Raisalle vai jotain rakeita tms.? Onko muuten Bayvanticsta tullut koskaan mitään reaktioita?

      Meille muuten sanoi eläinlääkäri, että kahden pennun/toisiaan pureskelevan koiran kanssa pitää välttää noita punkkiaineita, jotka leviää koko ihoon. Sitä ainetta kun ei saisi syödä/nuolla yhtään, niin noiden keskenään painivien/pureskelevien kanssa sitä on vaikea välttää. Sama pätee apteekin Scalibor-pantaan, joka meillä oli käytössä edellisellä koirakaksikolla. Ei kylläkään pentuaikana. Hankalaa.. :/

      Tuuppa kertomaan, miten teidän eläinlääkäri neuvoi toimimaan. Olis mielenkiintoista kuulla!

      Terkkuja sinne kovasti ja karvakorville rapsuja! <3 Nauttikaa ihanasta (ja välillä rasittavasta.. ;D) pentuajasta! <3

      Poista
  9. Nytpä on pakko ottoo kantoo tähä punkkihommaa. Mamma on aena maenosmieste uhri. Ja nii nyttii. Osti mulle semmosen pantaa tae valjaesiin pantavan elektroonisen punkinkarkottimen! On ollunna käätössä nyt reelun viikon. Yhtää punkkija ee oo minussa ollu. Eepä tiijjä onko sen härpäkkeen ansijota vae hyvvee tuurija. Mutta eeköpä voes kokkeella ? Valakosipulihhii voep närästee ja tehä mahavaevoja ni mulle ee oo sitä tarjottu. Kaaniita tyttöjä sielä teellä! Äet on nii ihastunna laekkumääkkyihin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heipat sinne Iivari ja emäntänsä ja tosi mukavaa saada uusia blogikameleita!! :)))

      Me käytiin heti miten kurkkimassa pikkuisen teidän plokia ja sieltähän löytyi oikea komistus, wuf! Tosi hieno poika olet Iivari! Ja viennät savvoo hiljoo ja kovvoo, niin kuin meidän vaari (eli mun isä) sanoo. Minä olen mökkeillyt ihan vauvasta saakka Kerimäellä, joten tutulta kuulostaa tuo teidän "kieli". ;D

      Niin, punkit, öök jä kääk! :/ Kiva kuitenkin kuulla teidän kokemuksista karkottimen kanssa. Onko se sellainen, joka lähettää ultraääntä vai jonkkun muunlainen? Sellaisen näin nimittäin yks päivä Cittarin koiraosastolla, mutta en uskalatanut ostaa, kun meillä kävi vähän hassusti sellaisen ultraääni haukunestolaitteen kanssa viime syksynä. Rilla-westie ahdistui siitä vähän liikaa, joten palautin koko pöntön. ;D

      Valkosipulia meillä ei tosiaan ole kokeiltu, kun siitä olen kuullut kovin ristiriitaista tietoa. Tiedän kyllä myös paljon koiraperheitä, jotka vannovat sen nimeen.

      Tosi kivaa tosiaan, että jätitte kommentin - kiitos siitä ja terkkuja sinne kovasti! Tytöt lähettää Iivarille muhevia muiskuja! ;)

      PS. Meidän Peppi-mäykky on myös virallisesti karkkari, vaikka näyttä ihan lyhytkarvaiselta. Ei vaan ole kasvattanut tuon kummempaa turkkia tai partaa, vaikka on jo yli kolmevuotias. Väri on laikullinen riista, mikä on munkin mielestä tosi hauska, vaikka ei laikullista tarkoituksella otettukaan.

      Poista
  10. Eksyin ekaa kertaa tänne blogiisi ja voi että miten söpöjä koiruuksia täältä löytyy! :) Meidän tytöt onnistuu joka kesä nuohoamaan pusikot niin huolella että punkkeja saa olla joka päivä nyppimässä ilman karkotteita. Parhaaksi olen todennut bayvantic vet-karkotteen. Pitäisikin itseasiassa laittaa lisää sitä piakkoin... Meidän neidit löytyy täältä: http://nuuskutellen.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa, että löysit meidät ja kiitos kommentista! Niitä on aina mukavaa saada! :)))

      Justiinsa puhuttiin eilen siskontytön kanssa, jolla on Jimi-chihuahua, että jos punkkeja olisi enemmän, niin varmaan sitten olisi pakko taas miettiä jotain apteekin karkotetta. Olen ihan omien kokemusten ja kuulemieni tarinoide nperusteella päätynyt myös siihen, että isommille koirille nuo järeämmätkin karkotteet tuntuu sopivan paremmin kuin näille pienemmille. (Lukuunottamatta tietenkin sen, jos koira sattuu olemaan yliherkkä jollekin valmisteen aineosista.) Olen järkeillyt asian niin, että suhteessa koiran kokoon, karkotemäärä on pienempi isoilla koirilla kuin pienillä, vaikka valmistetta laittaisikin ohjeiden mukaan. Ja vertaan nyt sitten esim. teidän suloisia beagleneitoja (puhumattakaan noutajista tai vaikka berneistä) vaikka meidän westiin ja kääpiömäykkyyn. Beagle narttu kun painaa varmaan suurinpiirtein 10 kg (ehkäpä?) ja meillä Rilla-westie painaa 7 kg, Peppi-mäykky vähän reilut 5 kg ja Jimi-chihu 2,2 kg.

      Teidän tytöt näyttää kyllä tosi lutusilta! <3 Täytyy tulla lukemaan blogiasi vielä tarkemmin paremmalla ajalla! Mukavaa kesän alkua teidän koko laumalle ja tytöille rapsuja! :)

      Poista
  11. Siis Nellihän on myrkytetty aina alkukesästä... =D =D - mutta syystä tai toisesta on se jäänyt tekemättä tänä vuonna ja olen vähän miettinyt että josko myrkkykiintiö olisi nyt täynnä. Yhtään punkkia ei ole vielä näkynyt. Toisaalta jos niitä pirulaisia löytyy tosi paljon niin naisena saan muuttaa mieleni...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, todellakin saat muuttaa mielesi, jos punkkipirulaisia alkaa enemmän pyöriä "nurkissa". Sama homma meinaan täällä. Hyvähän se on liputtaa luomuvaihtoehtojen puolesta, jos punkkeja löytyy koirista 1-3/kesä. Tilanne muuttuu sitten ihan toiseksi, jos määrää nousee 1-3/viikko tai vielä pahempi: 1-3/päivä. KÄÄK!! Ajatuskin aiheuttaa yökötyskohtauksen! :(((

      Poista

Kiitos kommentista! Ü