keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Puhetta purnukoista

Tiedossa on piiitkä postaus, joka on niiiin aiheen vierestä, että ei mitään rajaa. Haittaaksshe? ;) Suosittelen joko skippaamaan koko jutun tai ainakin ottamaan hyvät eväät koneen ääreen ja kuuntelemaan alkuun tämän loistavan kappaleen, joka löyhästi sivuaa päivän aihetta.


Kuva


Ehkä joku teistä lukijoista on jo huomannut suuren viehtymykseni kaikenlaisiin vinkkeihin, tuotesuosituksiin ja käyttökokemuksiin. Siksi päätin kertoa muutamasta päivittäin käyttämästäni kosmetiikkatuotteesta, jotka olen löytänyt erään blogin innoittamana. Monet teistä jo varmaan tietävätkin Ostolakossa -blogin, jota kirjoittaa Virve, nuori kosmetiikkaa laivalla työkseen myyvä nainen. Pidän kovasti blogin humoristisesta tyylistä, mutta etenkin olen vaikuttunut esiteltyjen tuotteiden laajasta kirjosta sekä tuote-esittelyiden tasosta. Kannattaa ehdottomasti tutustua blogiin, jos se ei vielä ole tuttu ja, jos aihe yhtään kiinnostaa. Blogin sivupalkista löytyy sekä "hae tästä blogista" -laatikko että kattava tunnistelista esitellyistä tuotteista.




Itse en todellakaan ole merkkitietoinen kosmetiikan suhteen, mutta melko tuoteuskollinen olen. Minulla on aika rasvainen, mutta myös herkkä ja atooppinen iho. Todella monet tuotteet joko rasvoittavat ihoani tai aiheuttavat ihottumaa. Tästä tuoteuskollisuuteni juuri johtuu. Helpointa on pysytellä niissä samoissa tuotteissa, jotka olen pitkän etsinnän tuloksena löytänyt iholleni sopiviksi. Aikaisemmin käytin ihon puhdistukseen ja rasvaamiseen lähinnä pelkästään apteekissa myytäviä tuotteita. Kunnes Ostolakon myötä löysin kolme aivan loistavaa ja todella edullista tuotetta.




Erisanin puhdistusgeeli puhdistaa kasvot meikkejä myöten tosi hyvin jättämättä ihoa silti kiristävän tuntuiseksi. Sitä myydään päivittäistavarakaupoissa n. 3 - 4 €:n hintaan. Tämä on varmaankin Virven lukijoille kommenttilaatikossa eniten suosittelema tuote ja itse olen myös ollut siihen todella tyytyväinen




Toinen Virven paljon suosittelema tuote on Pirkka kasvovesi, joka aluksi tuntui vähän oudolta käytössä, koska se ikään kuin vaahtoaa vähän vanulapulla ihoa pyyhittäessä. Alun outouden jälkeen olen ihastunut ko. ominaisuuteen, koska tuntuu, että kasvoilta lähtee kasvoveden avulla vielä viimeisetkin mahdolliset epäpuhtaudet. Iho jää myös mukavan kostutetun tuntuiseksi. Täältä voit lukea Virven kertomuksen tuotteesta.



Samaisen Pirkka-sarjan silmänympärysvoiteen olen myös löytänyt Virven suosituksesta. Aikaisemmin luottosilmänympärysvoiteeni oli Avènen Soothing Eye Cream, joka toki onkin oikein hyvä tuote. Pirkan vastaava on silti lähes yhtä hyvä ja hintaero on aikamoinen, Avéne reilu 20 € ja Pirkka n. 4 €. Itse tykkään säilyttää silmänympärysvoidetta jääkaapissa, jolloin se tuntuu mukavan viileältä levittää. Virven jutun aiheesta löydät täältä.



Doven antiperspirantti on valehtelematta paras "marketti-dödö" jonka tiedän. Aikaisempi suosikkini oli Favoran apteekissa myytävä versio, mutta sekä kaksinkertainen hinta että saatavuus ovat saaneet minut ostamaan aina uudestaan kuvassa näkyvän Doven. Tämän tuotteen olen alunperin löytänyt jonkun naistenlehden tuotevertailun avulla, mutta Virvekin on sittemmin ihastunut samaan tuotteeseen. Hänen ajatuksensa aiheesta löytyy täältä.


Kuva

Meikkaamisesta olen joskus saanut eräältä alan ammattilaiselta ohjeeksi, että koskaan ei saa jättää pois kulmaväriä tai poskipunaa. Ilman niitä kuulema näyttää ainakin talvella ihan kuolleelta. Luottokulmavärini olen saanut vuosia sitten ystävältä, joka ei (muka) sitä enää tarvinnut. Hassua vaan, että muutama kuukausi sitten käytiin hakemassa ystävälle samainen tuote hänen todettua lukuisia muita kokeiltuaan, että se alkuperäinen oli paras. Eikö kuulostakin tutulta? ;) En viitsinyt kuvata omaani, koska se on todella kulahtanut, mutta kyseessä on siis The Body Shopin kulmakarvaväripaletti. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan, jos et vielä ole löytänyt hyvää kulmaväriä.

Kuva


The Body Shopilta löytyy toinenkin suosikkituotteeni, nimittäin Kamomilla silmämeikinpuhdistusaine. Kaikki, joille olen tuotetta suositellut, ovat vilpittömästi tykästyneet siihen. Itse käytän meikinpoistoon  tällä hetkellä vain Erisanin puhdistusgeeliä, mutta tässä linkki tuon silmämeikinpoistoaineen tuotetietoihin TBS:n sivuilla.





Myös yksi pitkäaikaisista tuoksusuosikeistani löytyy TBS:n valikoimista. White Musk edt on ehdottomasti eniten käyttämäni tuoksu. Myös Hugo Bossin Woman on pitkäaikainen suosikki. Kesällä taas tykkään käyttää Marc Jacobsin super raikasta Lemon -tuoksua.



Yllä olevissa kuvissa näkyy muutama muu luottotuotteeni: Lumenen pikakaunistaja (!), L'orealin meikinpohjustusvoide ja Inglotin voidemainen poskipuna.

Lumenen pikakaunistaja on hyvä tuote meikin alle, koska sen koostumus on todella kevyt. Toki itselläni on melko rasvainen iho, enkä senkään takia pidä paksuista voiteista, koska ihoni ei niitä kaipaa. Mistään pikakaunistumisesta en tiedä, mutta miellyttävän tuntuinen voide joka tapauksessa

L'orealin primerin eli meikinpohjustusvoiteen ostin tämän Virven tuotekertomuksen perusteella. Olen ollut tuotteeseen oikein tyytyväinen ja se toimiikin mielestäni hyvin rasvaisuuteen taipuvaisella ihollani juuri niin kuin Virvekin totesi. Toisestakin kosmetiikkablogista, jota luen melko säännöllisesti, löytyy postaus primereista täältä. Karkkipäivä-blogi keskittyy Ostolakkoa enemmän meikkaamiseen ja luonnonkosmetiikkaan. Blogia kirjoittaa myöskin kosmetiikkaa työkseen myyvä Sanni. Itse en juuri koskaan käytä luomiväriä, mutta silti hienoja meikkikuvia on hauska katsella ja niitä Karkkipäivästä löytyy!

Inglot on alun alkaen puolalainen meikkeihin erikoistunut yritys. Olen käynyt useamman kerran ketjun myymälässä kauppakeskus Jumbossa ja saanut aina erinomaista palvelua. Yksi ehdoton luottotuotteeni onkin merkin voidemainen poskipuna, jonka sävy 86 on juuri sopiva tuomaan tervettä punaa kasvoille. (Tämä liittyy siihen, ettei näyttäisi kuolleelta -juttuun ;)). Myös Sanni on tykästynyt Inglotin tuotteisiin. Yhden hänen aiheesta kirjoittaman postauksen löydät täältä.






Ja vielä yksi tuotesuositus, joka sentään on tarkoitettu koirille. Relaxant tassuvoidetta on suositeltu monessakin blogissa ja se on maineensa veroista. Suosittelen!

Relaxant Animal Tassuvoide
Lievästi antimikrobisena ehkäisee varvasvälihautumia ja -haavaumia. Estää lumen paakkuuntumista tassujen karvoihin. Voide tukee myös kehon omien korjaus- ja huoltojärjestelmien toimintaa. Vilkastuttaa jalkojen laskimoverenkiertoa ja aineenvaihduntaa nopeuttaen näin eläimen palautumista rasituksesta ja vähentäen jalkojen turvotusta.
Käyttöohje: Levitä voidetta aamuin illoin anturoihin ja tassuihin. Lyhytkarvaisilla koirilla voidetta voi hieroa tarvittaessa myös ylemmäs jalkoihin aineenvaihdunnan parantamiseksi. Lähde



Mitäs tykkäsitte tällaisesta aiheesta?

Kuulisin mieluusti myös teidän suosikkituotteista ja/tai kokemuksista postauksen tuotteista!







Reipasta ja raikasta loppuviikkoa kaikille!



13 kommenttia:

  1. Just suljin FB:n jossa kaverin seinällä keskusteltiin kauneustuotteista, tai siis oikeammin mitä kaapista löytyvää (kuten oliiviöljy tai hunaja) voi käyttää kauneudenhoitoon... Toinen kaveri, joka myy kosmetiikkaa, veti herneet nenään "mössöistä"... hihiii :)

    Mulle ei tule tilattuna yhtään naistenlehteä joissa yleensä nämä naisten tuotteet esitellään/mainostetaan joten aina on menty kokeilemalla. Kiitos linkeistä, pitää tutkia josko niistä saisi hyviä vinkkejä. Ja on muuten hyvä huomio, että myös edullisemmissa tuotteissa on ihan hyviä vaihtoehtoja.

    Ja eikös niissä ryppyvoiteissa ole turvottavia ainesosia, siksi rypyt näyttää pienemmiltä...

    VastaaPoista
  2. Mun mammalla on kauheesti purnukoita ja purkkeja. Mullakin on pari purnukkaa, turkkishampoo ja hammaskiven kerääntymistä estävä töhnä. Sekä silmänpuhdistusvesi, sitä mä käytän päivittäin, mun silmät rähmii aika paljon ja sit se rähmä värjää silmänympäryskarvat tosi rumaks.

    Mun mamma tykkäs tästä postauksesta!:)

    VastaaPoista
  3. Kaunis Nelli: ruokakaapin tarvikkeista saakin muuten todella tehtyä monenlaisia kuorinta- yms. mössöjä.

    Toi Ostolakossa-blogi on oikeesti ihan helmi just tuote-esittelyiden puolesta. Kannattaa tutustua! :)

    Joo, eihän ryppyvoiteet ryppyjen tulemista estä. Kosteutettu iho vaan näyttää toki sileemmältä kuin kuiva. Näin mä oon tän asian ainakin käsittänyt.

    Jaltsalandia: joo, me mammat ollaan vähän sellasia purnukoiden hamstraajia. ;) Mutta kyllä teille karvapöksyillekin niitä purkkeja kertyy. On silmä- ja korvaputsaria, shampoota, hoitoainetta, tassurasvaa, hammastahnaa jne.

    Kiva kuulla, että postaus oli sun mamman mielestä ok! Meinasin nimittäin joskus kirjoitella vielä hiuspurnukoistakin jotain. :)

    VastaaPoista
  4. Jaa, sä oot, Annamari, sitten laittannu teijän tytöt auroikis, ku sua alko liiaks tympii ne iänikuiset lumityöt ;D Tytöillä näyttä kyl olevan hiRRRveen kivaa.

    VastaaPoista
  5. Kiva postaus munkin mielestä! Ostin samantien Pirkka kasvoveden ja silmänympärysvoiteen.

    Itse en ole yhtään merkkiuskollinen, mutta pitkävihainen olen ;) Jos joku tuote on ollut huono en osta välttämättä pitkään aikaan mitään muutakaan saman merkin tuotetta. Esim. juuri Pirkka puhdistusgeeli oli mun mielestä hirveetä liisteriä, joka ei meinannut lähteä millään irti naamasta. Mutta annetaan nyt taas mahdollisuus merkille :)

    Suhteessa tuloihin käytän aika paljon rahaa voiteisiin. Viime vuonna oli paremmat tulot ja tuli ostettua kosmetologilta tuotteita mm. meikkivoidepuuteri, aurinkopuuteri ym. Kyllähän ne laadukkaita oli. Sen jälkeen olen siirtynyt puolta halvempiin apteekin tuotteisiin ja myöskin välillä marketin tuotteita. Ostan jopa aika paljon niitä pieniä matkakokoja, jos kiinnostaa kokeilla jotain uutta. Niitähän on kätevä sitten kantaa laukussa mukana.

    En pysty oikein käyttämään muita kuin apteekin deodorantteja, yksi LV on kaapissa, sitä käytän välillä, mutta iho ei kestä useamman päivän käyttöä.

    Ihana kuva! Peppikin lähtenyt taas pyrähtämään ulkona :)

    -Koiratäti

    VastaaPoista
  6. Myrsky: no joo, pakko pistää tytötkin välillä hommiin, kun tota lunta vaan sataa ja sataa ja, ja, ja.. ;D

    Koiratäti: kiva, jos tällaisetkin postaukset kiinnostaa. En oikein osaa pitää tätä blogia pelkkänä koirablogina, vaikka aluksi kai niin vähän aijoinkin (ruokaohjeiden lisäksi).

    Minäkin olen muuten TOSI pitkävihainen. ;D Hevillä ei tule tosiaan sellaisen merkin tuotteita ostettua, joista joku on joskus tuottanut pettymyksen. Sen takia kai olenkin ollut niin iloinen löydettyäni tuon Ostolakossa-blogin, kun Virve ystävällisesti kertoo tuotteista inci-listaa myöten niin tarkasti, että jo hänen selostuksestaan voi päätellä, miten mikäkin tuote omalle iholle sopisi.

    Itse käytän kosmetiikkaan tosi vaihtelevasti rahaa. Virveltä olen oppinut, että puhdistustuotteisiin ei välttämättä kannata niin paljon panostaa, koska ne kuitenkin huuhdotaan heti pois (toki tuotteen tulee silti sopia omalle iholle ja "tehdä tehtävänsä"). Voiteisiin sitten kannattaa Virven mielestä satsata siinä mielessä enemmän, että ne jätetään iholle pidemmäksi aikaa. Aika loogista. Myös inci-listat ovat siinä mielessä mielenkiintoisia, että niiden avulla selviää tuotteen todellinen koostumus. Sitähän hinta ei välttämättä (tietenkään) kerro.

    Apteekin tuotteisiin minäkin olen muuten ollut usein tosi tyytyväinen. Ennen "Ostolakkoa" koin apteekin kaikkein helpoimmaksi paikaksi ostaa kosmetiikkaa. Vieläkin ostan usein kasvovoiteet sieltä.

    Koirilla on kyllä hyvä vauhti päällä tuossa kuvassa! :D

    VastaaPoista
  7. Tosi kiva, kun laitoit linkin tuohon blogiin. En ole tähän mennessä ymmärtänyt noista inci-listoista mitään, mutta aion tutustua.

    Et sattuisi tietämään jotain unienselitysblogia tai foorumia? Koiratäti taas ihmettelee viimeaikojen uniaan ;)

    VastaaPoista
  8. Koiratäti: en minäkään ollut aikaisemmin noihin inci-listoihin perehtynyt. Enkä oikeastaan nytkään, mutta luen sujuvasti Virven "suomennetut" versiot niistä. ;D

    Hitsi, en osaa auttaa unien selvityksessä, vaikka aihe kyllä itseäkin kiinnostaa. Mies sanoo aina "tylsästi", kun kerron jonkun omasta mielestä ihan ihmeellisen unen, että unet on vaan sekoitus päässä pyörivistä asioista ja edellisen päivän tapahtumista. Ehkä niinkin, mutta haluan silti itse uskoa johonkin uniin liittyvään syvempään merkitykseen.

    VastaaPoista
  9. mui :)

    Ettei vaan olis Lemon-tuoksu loppumassa ihan heti kohta nyt?

    Hahahah, on niin hauska :D

    Mäkin taidan tehdä tukka-aineista jutun, kun VIHDOIN on löytynyt hyviä purnukoita.

    tytöille suukkoja <3

    VastaaPoista
  10. Tää oli sikäli mielenkiintoinen postatus, etten juurikaan meikkaa saati laita mitään tököttiä nahalleni. Oon sitä mieltä ettei tästä pärstästa saa kaunista tekemälläkään. Onhan mulla kaikenmaailman purnukoita, mut harvoin käytän ja ne pyörii vuosikausia turhanpanttina nurkissa. Mitään kauheen kallista en oo varmaan ikinä ostanut. Mut sit tuli tää postatus ja mietein mun kutisevaa selkääni kun tulin saunasta. Nappasin kouraani vartalovoiteen ja pienen maalarintelan ja rupesin sillä sitten levittämään voidetta selkääni ja samalla muuallekin. Samantein pyyhkäsin naamani Garnierin kasvovedellä ja sivelin niinikään Gardnierin rasvaa poskiin ja otsaan. Nää oli kuitenkin melko uusia, n. 1 kk:n ikäisiä purkkeja, joten älä pelkää, et vanhaa tököttiä olisin ängennyt nahalleni ;)
    Tarttiskin taas perata vanhat tökötit pois kaapeista.
    Reipasta ja raitista (l. raikasta) loppuviikkoa myös sinne teille. Kuvan perusteella sellaista näkyy tytöillä olevankin.

    VastaaPoista
  11. Mulle tulee näitä lukiessa aina niiiiin huono omatunto; itse kun poistan (herkän ihon takia) meikkini aina vain vesi-ERISANrasvayhdistelmällä ja meikkipussi on jo kauan huutanut täytettä ja uudistamista.. :DD Mieskään ei koskaan ole joutunut valittamaan, etteivät tavaransa mahdu mun yhteen pieneen vessan peilikaappiin, koska siellä kyhjöttää vain mun rasva ja hammasharja.

    Unista sen verran, että komppaan kyllä sun miestäsi täysin, nimimerkillä viime yönä unta siitä, että lohkotut perunat on varsin käypä maksutapa kaupan kassalla. Ja viimeiset sanat eilen ennen nukkuunmenoa olivatkin: "huomenna täytyy muistaa ostaa perunoita kaupasta" :DDD

    VastaaPoista
  12. Purnukoista oli ihan hauska lukea. En vaan kehtaa tunnustaa kuinka väillä kosmetiikkamäärillä itse tulen toimeen.. No yöksi rasvaan naamatauluni ja kunnolla. Kotimaista hyväntuoksuista yövoidetta. Kädetkin saavat samalla sipaisun..No täytyy tunnustaa, että kauppaan lähtiessä sipaisen huulipunaa ja ehostan kulmat aika voimakkaastikin. Minulla on hyvin voimakkaat kehykset prismalinsseissäni, joten ne vaativat sellaiset voimakkaat kulmat...

    Täytyy myöntää, että harvalla on noin paljon kosmetiikkaa kuin ostolakossa-blogin pitäjällä. No ok ex-kälylläni on mutta hän on myös kosmetiikan ammattilainen. Näin kerran millaiset määrät hän oli saanut eräältä koulutusmatkaltaan ja niillä olisin pärjännyt loppuikäni. Oikeasti. No kukin tyylillään. En minä mikään kosmetiikan vastustaja ole. Paitsi yhden nimeltä mainitsemattoman naamarasvan joka ei sopinut iholleni:) Terveisin M-L

    VastaaPoista
  13. niNni: joo, kattelin ihan samaa, että sehän on jo käytännössä loooppunu, hitsi. ;D Joku uus "vesituoksu" olis kyllä oikeesti kiva saada kesäksi.

    Ellieli: mä en muuten myöskään jaksa paljon vartaloani rasvailla, vaikka tosi atooppisen ihon omistankin. Kasvoja hoidan sen sijaan säännöllisesti, koska muuten finnit ja muut epäpuhtaudet ottavat ylivallan.. Tuon Ostolakossa-blogin myötä olen tosiaan ilokseni löytänyt monta hyvää ja edeullista tuotetta. En nimittäin ole erityisen innostunut käyttämään kosmetikkaan yhtään enempää rahaa kuin on "pakko".

    Raitista ;D viikkoa teillekin ja Ellille paaaljon rapsutuksia! <3

    Anniina: hus pois huono omatunto! Toi vesi-rasvayhdistelmähän on ihan loistava meikin poistoon. Mä käytin samaan hommaan aikoinaan paljonkin Acvalan L -voidetta. Sä olet niin nuori (ja kaunis!), että ei sun vielä tarvitsekkaan näistä "purnukoista" piitata. Hyvä vaan, että käytät rahasi muuhun. Rypistyvää naamaa ehdit kyllä pohtia vielä ihan tarpeeksi tulevaisuudessa, joten nauti nyt siitä, kun pääset ihon hoidon kanssa helpolla! :)

    Juu, JUST tota mun mies tarkoittaa! Täytyykin kertoa hänelle tämä sinun unesi, hih! :DDD

    Marja-Leena: tottakai kehtaat! Sehän on ihan kadehdittavan hienoa, jos omistaa sellaisen ihon, jonka kanssa pärjää tosi vähällä "puunaamisella". Meidän äidillä oli just sellainen iho ja hänellä oli vielä yli seitsemänkymppisenäkin hyvin rypytön ja sileä iho. <3

    Tuo Ostolakossa-blogi on kyllä ihan mainio kosmetiikkavuorineen kaikkineen! Virven alkuperäinen ajatus blogin suhteen oli vähäntää kosmetikkaa ja siitä tuo blogin nimikin juontaa. Kaikkeahan tosiaan voi kerätä ja harrastaa. Kuka hamstraa kosmetikkaa, kuka astioita ja kuka mitäkin. Itse olen ihastunut tuossa blogissa tosiaan sen ammattimaiseen sävyyn mitä tulee tuote-esittelyihin. Virvellä on myös "sana hallussa" ja siksikin hänen tekstiään lukee mielellään. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! Ü