maanantai 11. maaliskuuta 2013

Lomalta lomps

Niin se taas sujahti nopeaakin nopeammin. Loma nimittäin. Teki kyllä hyvää! Nyt on levollisempi ja levänneempi olo. Tytöistä etenkin Peppi taitaa lepäilyn taidon..




.. mutta kyllä pötköttely maistui myös Rillalle ulkona juoksentelun päälle.




Lomasää vaihteli myrskystä ihanaan auringonpaisteeseen. Minulle kyllä suoraan sanottuna riittäisi jo lumen tulo ja pakkaset. Valittelin isällekin takatalvesta, johon hän totesi, että eiköhän tämä nyt vielä ole ihan vaan talvea.. ;) Yritin inttää, että maaliskuussa kuuluu olla jo kevät, mutta isä piti kannastaan kiinni. Voi höh!


Kuva


Luin viikon aikana monta kirjaa, joista erityismaininnan ansaitsee Laura Saven Paljain jaloin




Löysin joskus sattumalta hänen bloginsa: Kova luu, joten osa tarinasta oli minulle jo entuudestaan tuttu. Ihmettelin aikoinaan, kun blogi ihan yhtäkkiä oli vain poistettu ja jäin miettimään mitä kirjoittajalle kuuluu? Sattumalta näin jossain maininnan tästä omaelämänkerrallisesta romaanista ja sain siten myös vastuksen pohdintaani. Laura ehti valitettavasti menehtyä jo enenen kuin sai kuulla kirjansa julkaisusta. Tarina on rankka, mutta erittäin hyvin kirjoitettu. Luin koko teoksen yhdessä illassa. En vain voinut laskea sitä käsistäni. 

Kirjan ensilehdillä on kirjoitus, joka koskettaa syvältä -

Sumuisena päivänä

Saavumme rantaan, lasken Otson hiekalle. Se riisuu kenkänsä ja juoksee sukkineen rantaveteen. Annan sen mennä. 
Suolaisen sumun läpi näen pienen maailmani, jota rakastan.
- Sofia, jos kuolen ja haluat taas naimisiin, laita vihkisormuksemme oikean kätesi nimettömään ja kanna minua siinä aina ja ikuisesti. Haluan olla sinun.
Kuulen poikani kikatuksen vielä silloin, kun aurinko painuu pilvien taakse.
Haluan olla sinun.


Pala nousi nytkin kurkkuun, kun tuon tekstin kirjoitin. Ehkäpä yritän taas muistaa nauttia elämästä enemmän ja valittaa turhista jutuista, kuten säästä, vähemmän. 


Kuva


 Mitä teille kuuluu? 





PS. Itselleni muistiin: Rillalla juoksut.


22 kommenttia:

  1. Tervetuloa, lomalaiset! Hienoa kun latasitte akkuja.

    Peppi, sulla on hyvä aarrekätkö ja sä toimit Ylimmäisenä Aarteenvartijana. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, loma teki kyllä hyvää!

      Mua nauratti, kun huomasin kuvassa tuon yhden pehmolelun pilkistävän tyynykasan alta. :D

      Poista
  2. Pahus kun noilla lomilla on taipumus sujahtaa käden ulottumattomiin niin mahdottoman nopeasti. Toivottavasti kuitenkin ehdeit levätä riittävästi. Buahhahaa, aarrekätkö, mainio! Viisaampi pitää sitä kuonon ulottuvilla ;DDD

    Sama täällä noiden ilmojen ja kelien suhteen. Myrskyä, lunta ja aurinkoa on saatu. Mä ensin päätin, etten tänä talvena valita lumentulosta, mutten malttanut sitten kumminkaan olla kommentoimatta, kun sitä tuli ja tuli (bloggaus nro 35). Ehkä tuosta talvesta ja lumesta nauttisi erilailla jos olisi kerrostaloasukas, tosin musta ei taitaisi enää olla siihen. Oon jo niin "mökkeytynyt" tänne omaan pirttiin.

    Kiitos kysymästä ihan hyvää jo kuuluu, kun tuo aurinkokin on jo alkanut silloin tällöin möllöttää tuolla taivaankannella. Saisko sitä lisää, kiitos?!

    Mukavaa viikkoa teillekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä! Aarrekätkö taitaa olla ihan sattumaa. Huomasin sen itsekin vasta kuvasta. :D

      Ihan samoin mietin, että yritän tänä talvena olla valittamatta ilmoista. Mutta minkäs teet, kun aina vaan on hirmuisia lumisateita ja pakkasia. En vaan tykkää yhtään. No, kuukauden päästä varmaan jo helpottaa. Toivottavasti!

      Aurinkoiset päivät on kyllä ihania, onneks on ollut edes niitä! ☼

      Kiitos ja terkkuja sinne! <3

      Poista
  3. Minä niin odotan kesää, koska silloin on aikaa lukea kirjoja. Siis jotain muita kirjoja kuin ammattikirjallisuutta :D Tuo Laura Saven kirja kuulostaa kovin surulliselta. Ehkä en halua lukea sitä. Kohtaan työssäni niin paljon surua, että minun vapaa-ajan kirjani ovat kaikki ihan uskomatonta hömpän pömppää :D

    Toukokuun "vauvalomalla" toki voisi olla myös aikaa lukea jotain (tämä viikkohan on siis se THE viikko, kun vauvan pitäisi syntyä).

    Ja olen erittäin samaa mieltä tästä talvesta. Nyt on jo maaliskuu, joten kevättä peliin kiitos!!

    T:Anna, Viivin mamma

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu, jos työssä kohtaat tuollaisia juttuja niin varmasti on ihan hyväkin vapaa-ajalla keskittyä kevyempiin asioihin. Ja sitäpaitsi, hömppähän on ihanaa! :)

      Vauvaloma - iik!! Ja THE viikko - IIIIIIKKKK!!! Oon ihan täpinöissä täällä teidän puolesta! Peukut on edelleen myös pystyssä! :)))) Kerrothan sitten, kun tiedät enemmän. Jaksuja! <3

      Poista
    2. Neljä tyttöä, kaksi poikaa <3 Voi miten sitä palleroa jaksaa odottaa kahdeksan pitkää viikkoa! Ja kumpaa sukupuolta sen pitäisi olla?

      T:Anna, Viivin mamma

      Poista
    3. Ooh, nyt he on syntyny! <3 Ihanaa, että synnytyksestä on selvitty. Voin vaan kuvitella, miten pitkä on odottavan aika. Jälkikäteen sitten ihmetellään, että miten nopsaa se aika taas kerran meni. Paljon paljon onnea ja jaksuja! <3

      PS. Tyttö tietysti, vai sittenkin poika.. ;D

      Poista
  4. Loma tekee aina hyvää. Tervetuloa nyt kuitenkin takaisin lomalta:). Minulla on hämärä tunne, että luin tuosta Laurasta jostain aikakauslehdestä, ainakin siinä artikkelissa oli naispari ja poika ja toinen syöpää sairastava. Taisi olla vielä niin, että tältä syöpää sairastavalta oli ainakin toinen jalka amputoitu. Kyllä maailmaan mahtuu paljon surullisia(kin) tarinoita. Tosin tietysti onneksi myös iloisia tarinoita. Paljon terveisiä täältä Ossilasta ja tytsyille Ossi-pusuja, M-L ja Ossi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, teki kyllä hyvää! :)

      Kuulostaa kyllä samaiselta Lauralta. Toinen jalka häneltä tosiaan jouduttiin amputoimaan syövän uusimisen takia. Eikä tautia silti enää saatu kuriin. Jos syöpä on aina kamala sairaus, niin sarkooma on varmaankin yksi niistä karuimmista syövän muodoista. Muistaakseni Leena Palotie menehtyi myös nimenomaan osteosarkoomaan.

      Juu, maailma on täynnä kaikenlaisia tarinoita ja onneksi myös tosi iloisia. :)

      Kiitos ja samoin sinne! <3

      Poista
  5. Tuo kuva vuodenajoista on totta! Ainakin siltä tuntuu talvella kun odottaa että talvi loppuu ja syksyllä kun pelkää että kohta ne paukkupakkaset alkaa.

    Eräs nettituttu (voiko sanoa tuttu...?) menehtyi äkillisesti viime kesänä. Hänen blogiinsa ilmaantui myöhemmin viesti poismenosta, ensin hämmästyin kun yhtäkkiä syötteessä oli uusi teksti mutta kun asiaa mietin niin se oli oikein. Se selvitti asiasta tietämättömille että päivityksiä ei enää tule. Nyt blogi on poistettu.

    Mitäs Peppi piilotteli?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö oo osuva! :)

      Täällä blogistaniassa kun surffailee, niin tulee löydettyä monenlaisia blogeja ja sitäkautta monenlaisia tarinoita. Kaikki eivät ole iloisia eivätkä pääty onnellisesti. Ihan niin kuin muutenkin elämässä tietysti on.

      Peppi piilotteli sellaista pehmolelun raatoa. Luulisin, että hän ei tosin itse tiennyt sitä.. ;D Minäkin huomasin sen vasta kuvasta. :D

      Poista
  6. Kiitos, kuuluu hyvää. Ollaan oltu laiskoja, vaikkei olla edes lomailtu (vielä). Maaliskuussa pitäisi olla kevät, mutta miksi aamulla on -20° pakkasta? Ei tykkää, ei emäntä, ei mäyräkoira. Ei myöskään ulkotyöläinen mies. Kevättä odotellessa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on myös oltu toooosi laiskoja. ;D

      No just toi! Mitä noi paukkupakkaset ja hervottomat lumisatsit on?!? Meillä emäntä ja eräs pitkula on ihan kypsähtäneitä koko talveen! Isäntä sen sijaan hiihtää ja Rilla juoksentelee riemuissaan lumihangissa. Huoh. :D Kevättä todellakin odotellessa!!

      Poista
  7. Lisää laiskimuksia ilmoittautuu, vaikka me ei ollakaan lomailtu varsinaisesti ;) Mitä nyt on vähän aloiteltu varaston raivausta ja tehty pidempiä lenkkejä auringonpaisteessa. Kirjojen lukeminen on ollut vähäistä, Mukava kuulla, että teillä oli rento loma ja ehdit tehdä sinulle kivoja asioita.

    Pepille muisk ja Rillalle kuisk, molemmilta pojilta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän laiskotteluun lomaa tarvita. Minä ja Peppi ollaan syntymälaiskoja. :D:D Kieltämättä aurinkoa on täälläkin saatu ihailla ja se on kyllä ihanaa! :)))

      Tytöt punastelee ihan onnessaan poikien terkuista ja lähettää innostuneita suukkoja takaisin! <3

      Poista
  8. Mä niiin siis komppaan sua ja iskäs on ihan väärässä. NYT PITÄS OLLA JO KEVÄT !!!! Ja piste. Sitäpaitsi ihan ikivanha se sanontakin on, että maaliskuu maata näyttää. Murrkele se nyt muuta näytä kun lunta ja peevelin kylmöäkin on ja mulle riittää nyt ja ja ja ja .........
    Meinaa olla sietokyky vähäsen heikois kantimissa. Mutta onneksi sentään näkee välillä noi kaks sulonassua eli Peppi ja Rilla. Teki niin mieli silutella ja suukottaa tota nukkuvaa Peppistä.
    Pääsiäisenä on lomaa viikko ja sitä nyt oottelen kuin kuuta nousemaan. Ja sitä keväällistä energiaa joka alkaa virrata kun maahan tulee se eka viherrys ja linnut on ihan kahjoina. Että sitä ootellessa.

    Terkkuja sinne täältä Essilästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos komppauksesta!!! Oon ihan samaa mieltä ja just toi sanonta "maaliskuu maata näyttää". Eli ihan selvä takatalvihan nyt on. Nih. ;D

      Loma on kyllä ihmisen parasta aikaa, vai miten se Nykänen asian ilmaisikaan.. :D

      Kiitos ja sinne myös hiRRRmuisesti terkkuja - puss&kram! <3

      Poista
  9. Heippa tytöt!

    Kiva kun ootte taas langoilla :-)

    Meri:" Mulla oli hyvä viikko! Kakkasin yhtenä aamuna olohuoneeseen, kun pappa ei tajunnu viedä mua ulos vessaan, vaikka mä sanoin sille monta kertaa et pitäis mennä!"

    Hissu:" Oon joutunu olemaan aamusin vessassa piilossa, kun mami ottaa koiratossut esiin. Meen aina piiloon ja tähän asti mun strategia on toiminu: Mami on laittanu ne tossut joka kerta Tyynelle. JES!"

    Tyyne: " Oon joutunu tossuttajan uhriks melkein joka aamu tällä viikolla. Ja sit mua on raahattu kävelyllä kaks ja puol tuntia suununtaina. Mami joutu kantamaan mua useemman kerran, koska kylmää oli vaativat 5 pakkasastetta! Noilla toisilla on niin turtuneet varpaat, et ne ei palele.

    Ja sit pappa POLTTI meiän ulkoroskiksen, kun se ei uskonu, et sinne ei voi laittaa kuumaa tuhkaa. Vaik se tuhka oli ollu peltiämpärissä ulkona pakkasessa melkein vuorokauden, se joteskin oli vielä niin kuumaa, et koko roskis palo ja suli. Siinähän lukee kannessa et EI SAA LAITTAA KUUMAA TUHKAA, mut ei se pappa usko. Piti vaan mennä laittamaan! Tollai käy kun ei noudata ohjeita!

    Mami sano sille, et hän ainaskaan soita roskisfirmaan, et me laitettiin tuhkaa ja YLLÄTTÄEN roskis suli. Papalla oli vähän huono aamu kun ekana tuli se Merin kakka matolle ja sit se roskisepisodi... Voi pappa parkaa! Sovittiin, ettei enää mainita sitä roskista, ettei papalle tuu paha mieli."

    Ja terkut mamilta kans! Kiva kun sillä on taas aamukahviseuraa teidän blokissa :-)

    t. 3 shelttiä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heipat sinne kans!

      Onhan teillä ollu taas tapahtumarikasta! :O Meillä on ruokavaliomuutoksen myötä joku tai jotkut alkanu yökakkailla sisälle. Hitsi. ;D

      HiRRRveitä pakkasia on kyllä ollu. Meitin pitkula ei kovin pitkiä lenkkejä oo suostunu taaskaan tekemään ja silti on välillä punkenu vielä syliin lämmittelemään..

      O-ou, ne roskikset tuntuu kyllä syttyvän ja sulavan aikas helposti. Sen verta monta vastaavanlaista tarinaa oon kuullu. Eivät varmaan roskisfirmassakaan ollu yhtään yllättyneitä, vai? Eli lepo vaan teidän papalle. ;)

      Terkkuja sinne isot annokset ja kuullaan taas pian! <3

      Poista
    2. Onko teillä ollu pelkästään erikoiset kakka-ajat vai onks myös koostumuksissa ollu toivomisen varaa?
      Noi muuttuneet ruokavaliothan saattaa sulaa eri vauhtia kun papanat... sillon voi rukata ruoka-aikoja sopivaan suuntaan :-)

      t. 3 shelttiä, joilla on JUST NYT kova nälkä, eikä niitten mami tee elettäkään edistääkseen ruokailun alkamista

      Poista
    3. Koostumukset on kunnossa, mutta ajat on tosiaan muuttunu. En edes oikein ole varma, kumpi kakkailee sisälle vai molemmat. No, eiköhän tää tästä taas ajan mittaan sumpliudu. :)



      Poista

Kiitos kommentista! Ü