Ennen kuin olin kehitellyt tämän kasvislasagnen, tein useimmiten lasagnen tonnikalasta. Muutama viikko sitten päätin kokeilla, vieläkö muistan, miten sitä tonnikalaversiota olen tottunut tekemään ja hyvin muistin. Tykkään käyttää tuorepastalevyjä, jos vaan löydän niitä jostain, koska niistä tulee mielestäni mehevin lopputulos. Toki ihan tavallisetkin lasagnelevyt käy.
Tonnikalalasagne annamarin tapaan:
n. 250 - 300 g (tuore)lasagnelevyjä
Tonnikalakastikkeeseen:
- (puna)sipuli
- pari valkosipulinkynttä
- 2 rkl kapriksia
- 2 purkkia tonnikalaa öljyssä
- 2 purkkia tomaattimurskaa + pari desiä purkkien huuhteluvettä
- (paprikatäytteisiä) oliiveja
- puolikas kasvisliemikuutio tai vastaava määrä kasvisfondia
- mustapippuria
- suolaa
Juustokastikkeeseen:
- 50 g voita tai margariinia
- 1 dl vehnäjauhoja
- litra maitoa
- pari dl juustoraastetta
- ripaus muskottia
- viherpippureita rouhittuna
- suolaa
Pinnalle juustoraastetta
1. Laita ensimmäiseksi tonnikalakastike tulemaan, jotta se ehtii hautua vähän aikaan.
2. Kuori ja pieni sipuli sekä valkosipulinkynnet. Valuta toisesta tonnikalapurkista öljyä pannulle ja kuullota siinä sipulisilppuja. Lisää pannulle kaprikset ja jatka kuullottamista. Valuta toisesta tonnikalapurkista öljyt pois ja lisää tonnikalat pannulle. Kuullota vielä hetki.
3. Kaada pannulle seuraavaksi tomaattimurskat. Lisää tyhjiin purkkeihin n. desi vettä/purkki ja kaada huuhteluvedet mukaan pannulle. Anna kuumeta kunnolla.
4. Lisää kastikkeeseen purkillinen vihreitä oliiveja ja puolikas kasvisliemikuutio/loraus kasvisfondia. Jätä kastike hautumaan hiljaiselle tulelle ja sekoita aina välillä.
5. Laita uuni kuumenemaan 200°:een.
6. Valmista juustokastike seuraavan ohjeen mukaisesti:
7. Maista tonnikalakastiketta ja mausta maun mukaan mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.
8. Kerää kastikkeet ja lasagnelevyt vuoan lähelle ja aloita lasagnen kokoaminen.
9. Laita pohjalle vähän tonnikalakastiketta ja päälle kerros pastalevyjä. Seuraavaksi tulee tonnikalakastiketta, sitten juustokastiketta ja taas kerros pastalevyjä. Jatka näin niin monta kerrosta kuin aineksia riittää. Viimeisen pastakerroksen päälle tulee juustokastiketta ja juustoraastetta.
10. Paista lasagnea uunin keskitasolla n. 40 - 50 min. Jos pinta meinaa tummua liikaa, peitä foliolla.
11. Anna vetäytyä hetki ja tarjoile vaikkapa vihersalaatin kera.
* Kaprikset ja /tai oliivit voi toki jättää pois, jos niistä ei pidä. Ne tuovat kyllä mukavaa makua kastikkeeseen, joten kannattaa kokeilla, jos niitä ei inhoa.
* Olen kuullut usein vinkin siitä, että lasagnevuon pohjalle kannattaa lorauttaa ihan ensimmäiseksi vähän maitoa tekemään lasagnesta mehevää. Itse olen tykännyt taas laittaa sinne pohjimmaiseksi pienen kerroksen tomaattipohjaista kastiketta. Makuasia. Kuiva lasagne on tietysti ihan kamalaa, joten sitä kannattaa välttää oli keinot mitkä hyvänsä.
~~~
Pepin ja Paavon pötköttelykuvan sekä tämän jokakeväisen suosikkikappaleeni myötä toivotamme teille kaikille -
rentouttavaa viikonloppua ja leppoisaa maaliskuun ensimmäistä viikkoa!
PS. Meillä lomaillaan ensi viikko, joten palataan astialle taas sen jälkeen.
Mm rupesipa tekemään mieli lasagnea. Meillä onkin vielä viikonlopun ruoka hakusessa... eli kiitos taas vinkistä.
VastaaPoistaRentouttavaa lomaa teille!
Ole hyvä ja kiitos! :)
PoistaTerkkuja sinne ja rapsuja tytsyille! <3
Kyllä itsetehty lasagne on ihan huippuhyvää. Sitä vaan tulee niin harvoin tehtyä, on olevinaan liian vaivalloista. Ja meillä se on tietysti ihan sitä perinteistä jauhislasagnea, kun muu porukka tykkää siitä. Itte voisin kyllä tykätä tonnikalaversiostakin. Levyjä olis kyllä kaapissa, mutta en tiedä löytyiskö muita aineksia.
VastaaPoistaHih, Peppi ja Paavo pötköttelee ;)
Kiitos samoin, rentouttavaa viikonloppua ja lomaa! Palatkaa pirteänä takaisin :)
Tytsyille suukkoja ja rapsutuksia <3
Monet sanoo tota samaa, että lasagne on suuritöinen. Mä en jostain syystä koe niin. Oonkohan rutinoitunut tai jotain..
PoistaJoo, Peppi ja Paavo on hyvät kamut. Katotaan, kuinka kauan Paavo kestää sitä kaveruutta.. ;D
Kiitos ja samoin sinne teille, mukavaa viikonlopun jatkoa. Elille suukkoja! <3
Todella piristävä blogi! :) ihanaa luettavaa
VastaaPoistaVoi kiitos! Olipa kerrassaan ilahduttava kommentti! :)))
PoistaApuva, näitä perjantaipostauksia lukiessa tulee aina nälkä. Lasagne on mukamas aina niin suuritöistä... mutta on se kyllä hyvää, ja tää kuulostaa erityisen hyvältä reseptiltä!:)
VastaaPoistaOonkohan mä outo, kun en koe lasagnea mitenkään erityisen suuritöiseksi. Ja siis olen kuitenkin ehkä maailman laiskin ja mukavuudenhaluisin ihminen.. ;D
PoistaTerkkuja sinne kovasti ja Jaltsalle suukkoja! <3
Moro for a long time! Mulle tuli taas nälkä.. aika yllättävää. Ja kyllä mä täällä olen käynynnä kurkkimassa, vaikka oonkin ollut hiljaa.
VastaaPoistaNyt mulla puhaltaa uudet tuulet. Ehkä. Tul joskus kylään! (Mä vihaan mainostaa itseäni, etenkin kun on tarjottavana toistaiseksi lähestulkoon tyhjää. Mut silti..) http://mutsijasenmukulat.blogspot.fi/
Kävin jo nopsasti kurkkaamassa "teillä" ja tuun pian uudestaan paremmalla ajalla - hyvältä näyttää! :))) Paljon Onnea uusiin tuuliin! <3
PoistaMeillä on taas mussakaa, mutta kyllä lasagnekin maistuisi pitkästä aikaa. Talviaikaan tekee mieli raskaampia ruokia eli uuni- ja pataruokia, mutta kesällä sitten salaatit ja grilliherkkut maistuvat. Voihan grilliherkutkin olla raskaita, mutta ulkoilmassa syöden kaikki tuntuu niin kevyen kesäiseltä.
VastaaPoistaKivaa lomaa!
Just noin se menee, että kesän koittaessa (jos se nyt joskus koittaa..) alkaa tehdä mieli kevyempiä ruokia. Huvittaisko sua joskus muuten laittaa mussakan ohjetta blogiisi? En ole tehnyt sitä vuosiin, koska kaikki kokeilemani ohjeet on ollu jotenkin vaisuja.
PoistaKiitos, vaikka loma alkaa olla jo melkein "lusittu".. ;D
Terkkuja sinne ja Ollipolille suukkoja! <3