perjantai 7. kesäkuuta 2013

Ruokaperjantai - fetasalaatti ja frozen mango margarita

Salaattivaihe sen kun jatkuu ja mikäs siinä, ruokaisat salaatit ovat mitä parhainta kesäruokaa. Sain bestiksen luona pitkästä aikaa ihan perinteistä fetasalaattia. Se oli aivan ihanaa, joten olen tehnyt sitä jo pari kertaa kotona. Fetan ja oliivien suolaisuus houkuttelevat selvästi näin helteillä.


Fetasalaatti:

- paria erilaista salaattia
- fetajuustoa, esim. Patros
- (avomaan)kurkkua
- (suippo)paprikaa
- pikkutomaatteja
- ½ sipuli
- oliiveja (unohtui kuvasta)
- oliiviöljyä
- balsamicoa
- pippuria, esim. rose ja viher
- sokeria
- suolaa




1. Pikamarinoi sipuli. Kuori sipuli ja leikkaa siitä puolikas ohuiksi siivuiksi. Laita siivut kulhoon ja kaada päälle pari-kolme ruokalusikallista oliiviöljyä ja puolet siitä määrästä balsmicoa. Lisää n. teelusikallinen sokeria, ripaus suolaa ja maun mukaan murskattuja pippureita. Sekoita hyvin ja jätä marinoitumaan huoneenlämpöön.




2. Huuhdo salaatit tarvittaessa ja kuivaa hyvin. Revi kulhoon suupalan kokoisiksi paloiksi.




2. Pese tomaatit, paprika ja kurkku. Puolita tomaatit, kuutioi paprika ja kurkku, jonka voit halutessasi kuoria.

3. Kuutioi fetajuusto ja sekoita vihannekset, juusto ja sipuli marinadeineen salaatin joukkoon.




4. Lisää halutessasi myös oliiveja ja tarjoile salaatti vaikkapa hyvän leivän kera.




Laitetaan tähän loppuun vielä herkullisen kesädrinkin ohje. Vaikkapa sen kunniaksi, että meillä on tiedossa siskontytön kanssa pienimuotoista humputtelua tulevana viikonloppuna. ;D


Frozen mango margarita:
(yhdelle)

- 2 cl tequilaa
- 2 cl cointreuta
- 2 cl limen/sitruunan mehua
- mangosorbettia




Lusikoi lasi melkein täyteen mangosorbettia. Valuta alkoholit ja sitrusmehu sorbetin päälle. Koristele esim. sitruunalohkolla ja tökkää vielä lasiin pilli tai pari. Valmista nautittavaksi!

Aito margarita tehdään tietysti margaritalasiin ja lasin reuna sipaistaan limelohkolla ja koristellaan suolalla tai sokerilla. Käyttämällä isompaa lasia saa enemmän sorbettia ja samalla tietysti miedomman juoman.





~~~


Sellaisia helleherkkuja tänään. Tällä viikolla koirat ovat vierailleet useammankin kerran eläinlääkärissä kontrolli- ja tarkastuskäynneillä. Niistä lisää joku päivä ensi viikolla.



4 kommenttia:

  1. Miten voi olla mahdollista, että taas on (ruoka)perjantai? Mihin nämä päivät/viikot/vuodet menevät? No, haloo - en ehdi tehdä puoliakaan kaikesta siitä, mitä haluaisin.

    Eilen töistä palatessani naapurin eläkeläiset nauttivat kesäpäivästä uima-altaassa. Kerroin terveisiä töistä, että oli niin mukavaa, että menin jo aamuseitsemäksi ja olin neljään asti... Enpä viitsisi vaihtaa moiseen kesäiseen joutenoloon... enpä niin. Onneksi on kuuden viikon kesäloma!

    Missään en ole saanut niin hyvää kreikkalaista kyläsalaattia kuin Rodoksella. Sanotaan turistipaikoista mitä tahansa. Sillä siisti ja sipuli.

    Oikein ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano! Ja nyt on jo TAAS sunnuntai-ilta (yö) ja tarttis kömpiä nukkumaan. Vietettiin siskontytön kanssa aivan ihana viikonloppu Turussa ja (sielläkin) aika kirjaimellisesti juoksi, höh!

      Juu, Kreikassa saa kyllä ihan omaa laatuaan olevaa fetasalaattia oli paikka sitten turistirysä tai joku muu. Siellä vihannekset ja oliiviöljy ovat niin maukkaita, puhumattakaan aidosta fetasta oregaanopäällyksellä - NAM! :P

      Eiköhän se alkavakin viikko taas juokse, niin ollaan jälleen perjantaissa ennen kuin huomataankaan. Terkkuja sinne kovasti ja Ollikalle suukkoja meitin plikoilta! <3

      Poista
  2. OOOOh mikä margarita, näitä kokeilen juhannuksena!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen todella kokeilemaan! Oli aivan ihanaa helteisenä päivänä auringossa nautittuna! :P

      Suukkoja Senni söpöläiselle! <3

      Poista

Kiitos kommentista! Ü