perjantai 5. heinäkuuta 2013

Ruokaperjantai - tomaatti-fetajuusto-nyytit grillissä


Tällä viikolla on ollut paljon mukavia iltamenoja ja siksi kotona kokkailut on jäänyt vähiin. Viime viikonloppuna kokeilin grillissä vähän erilaisia kasvisnyyttejä, joten niiden ohjetta tänään.


Tomaatti-fetajuusto-nyytit:

- tomaatteja
- fetajuustoa
- kesäsipulin varsia/ruohosipulia
- oliiviöljyä
- mustapippuria
(- sokeria)
(- suolaa)

+ leivinpaperia ja foliota




1. Leikkaa leivinpaperista ja foliosta neliöitä. Laita alle folio ja päälle leivinpaperi.

2. Huuhtele tomaatit ja leikkaa lohkoiksi. Laita lohkot leivinpaperineliöille.

3. Mausta tomaatit halutessasi ripauksella sokeria ja suolaa.

4. Lisää tomaattien päälle fetakuutioita ja pienittyjä sipulinvarsia/ruohosipulia.

5. Valuta päälle vielä muutama lusikallinen oliiviöljyä ja rouhaise vähän mustapippuria.




6. Taittele folioarkin reunat nyytiksi ja grillaa miedolla tulella n. 10 - 15 min.

7. Tarjoile muun grilliruuan lisukkeena.




 Nyyteistä tuli ihan hyviä, mutta taidan silti pitää enemmän samantyyppisestä paistoksesta, jonka teen aina foliovuoassa. Siihen löytyy ohje ainakin tästä postauksesta. 


~~~


Koirat puuhailevat edelleen ahkerasti Kiina-projektin parissa. 




Jos toinen väsyy, niin toinen jatkaa.




 Yhtä lystikästä menoa toivotamme teidänkin viikonloppuun!



8 kommenttia:

  1. Oikein ilosta viikonloppua ja näyttäs pallonpeluu olevan teijänkin suosikkilaji.

    VastaaPoista
  2. Grilli on vielä hankkimatta uuteen kotiin MUTTA muutamana viime vuotena kun vuokrasin mökkiä niin tein eniten erilaisia nyyttejä. Tykkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tykkään grillata nyyttejä, NAM! :P

      Poista
  3. Mikäs taika tuolla leivinpaperilla on? Onko se ihan vaan folion rikkoutumisen varalle, ettei nesteet pääse karkuun vai jotain muuta? Onnistuu ne nyytit näköjään vähän vähemmilläkin ainesosilla, me nimittäin tehtiin eilen kans nyyttejä ja siellä oli sipulia (varsineen), perunaa, bataattia, paprikaa ja lihansyöjiä kun ollaan niin broilerin fileitä, mulla lisäks tomaattia. Tavallista tomaattia en ollutkaan ennen kokeillut grillata, mutta oli tosi hyvää joukossa, kunhan muistaa antaa sen jäähtyä, ettei polta suutaan.

    Hih, toi Kiina-projekti on niin mainio. Elli ottaa siihen täältä käsin osaa ;) Eiköhän se vielä joskus valmiiksi tule ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kai sillä mitään muuta virkaa tosiaan ole kuin justiinsa olla varmistuksena, jos folio sattuu palamaan rikki. Jonkun lehden ohjeessa joskus näin ja siitä asti olen itse laittanut just noin päällekkäin leivinpaperia ja foliota.

      Juu, usein meilläkin tulee tehtyä sellaisia vähän runsaampia nyyttejä, mutta tällä kertaa nuo nyytit oli vain lisäkkeenä muulle ruualle. Teen muuten yleensä melkein aina grillinyytit edelliseltä pävältä jääneistä "jämistä". On tosi näppärä tapa käyttää keitetyt perunat yms. pois. Vielä kun lisää sinne nyyttiin tuorejuustoa, niin saa samalla koko aterian. Kätevää! :)))

      Juu, Kiina-projektia jatketaan vuodesta toiseen ja siihen nähden se on minun mielestä edennyt aika hitaasti.. ;D

      Terkkuja sinne ja Ellille suukkoja! <3

      Poista
  4. NÄin lomalla ollessa päivät ovat ihan sekaisin. Toivottelin tuttavalle tänään hyvää viikonloppua, hän kertoi tänään olevan maanantai. Kyllä ruokaperjantaita voi lukea maanantainakin.

    Mukavia kesäpäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin menee! :D Ja todellakin ruokaperjantaita voi lukea maanantaina, jopa tiistaina. ;D

      Kiitos ja samoin sinne! <3

      Poista

Kiitos kommentista! Ü