perjantai 30. joulukuuta 2011

Ruokaperjantai - rocky road ja nachos supreme

Jimilläkin on nyt oma blogi, jei! ♥



Kyllä vain. En millään malta kertoa päivän reseptejä ennen kuin olen laittanut teille linkin Jimin uuteen blogiin. Tai no, se taitaa olla siskontytön ja Jimin yhteinen. Joka tapauksessa blogiin pääset tästä. Alla pientä "tiiseriä" aiheesta. Meidän Ineskin on päässyt banneriin, liiks. ♥ Juuri kun edellisessä postauksessa kerroin tämän blogin synnystä, niin samoissa tunnelmissa on taas siskontytön kanssa eletty kuin silloinkin, hih! ;) Onnea vielä blogin johdosta! Ihanaa, että päätit sen perustaa!







No sitten ruokaan. Onhan sekin tosi tärkeä asia! ;) Mies sai työpaikalta sellaisen jättimäisen Fazerin Sinisen eli 9 kpl:ta 200 g:n suklaalevyjä. Niinpä päätin uudenvuoden kunniaksi kokeilla monissa blogeissa kiertänyttä rocky road -ohjetta. Kauan sitten, ollessani Jenkeissä vaihto-oppilaan, tehtiin isäntäperheessäni jouluksi hyvin samantyyppistä suklaata. Muistan tuolta ajalta, että isot vaahtokarkit on hyvä puolittaa, ja että pidän itse melko runsaasta määrästä pähkinöitä. Tämä herkku on siitäkin loistava, että se sallii monenlaisen varioinnin. Voit käyttää mieleistäsi suklaata sekä vaihdella pähkinöitä, hedelmiä ja makeisia lähes rajattomasti. Sekaan sopivat hyvin myös keksinpalat. siemenet ja kuivatut marjat. Pähkinät voivat olla myös suolattuja. Tässä ohje omaan versiooni.


Rocky Road:


- 3 - 4 suklaalevyä (á n. 150 -  200 g)
- 200 g vaahtokarkkeja
- 250 g erilaisia pähkinöitä
- 150 g kuivattuja hedelmiä paloina





1. Voitele iso lasivuoka kevyesti neutraalin makuisella kasviöljyllä (esim. rypsiöljy). Tai voit  halutessasi vuorata vuoan voitelun sijaan voipaperilla.

2. Sulata suklaa.






3. Kaada suklaasta n. puolet vuoan pohjalle.

4. Ripottele sulan suklaan päälle vaahtokarkinpalasia, pähkinöitä ja hedelmänpaloja.

5. Kaada puolet jäljellä olevasta suklaasta "sattumien" päälle.

6. Lisää loput pähkinät, karkit ja hedelmät ja valuta päällimmäiseksi loppu suklaa raitoina.



7. Laita vuoka kylmään jähmettymään ainakin tunniksi.



8. Leikkaa jähmettyneestä levystä paloja terävän veitsen avulla.



8. Nauti herkku esim. kahvin kera - NAM!


Oletteko koskaan tilanneet ravintolassa sellaista juustokastikkeella kuorrutettua nachos -annosta? Minä tykkään erityisesti Santa Fé:n versiosta, jota olen yrittänyt useasti kopioida myös kotikeittiössä. Aika lähelle olen päässytkin, mutta toki alkuperäinen vie voiton. Tässä kuitenkin ohje, jolla voi sammuttaa pahimman Tex Mex -nälän. ;)



Nachos supreme:

- pussillinen nacho- tai tortillasipsejä
- paketti cheddarjuustoviipaleita
- tomaatteja (4-5 kpl)
- punasipuli
- puolikas punainen chili tai ½ dl säilöttyjä, viipaloituja jalapenoja
(- limenkuoriraastetta, suolaa, mustapippuria, sokeria)
(- oliiveja)




1. Tee ensin tuoretomaattisalsa. Pilko tomaatit, kuorittu sipuli sekä puolikas chili/jalapenoviipaleet pieniksi kuutioiksi ja sekoita hyvin keskenään. Mausta salsa halutessasi limenkuoriraasteella, suolalla ja mustapippurilla. Jos tomaatit ovat kovin kitkeriä, voit lisätä vielä reilun ripauksen sokeria.




2. Valmista seuraavaksi juustokastike. Kuumenna pienessä kasarissa kerma lähes kiehuvaksi. Sulata joukkoon paketti cheddarjuustosiivuja. Sekoita kastike tasaiseksi ja pidä lämpimänä.







3. Laita kasa nacho- tai tortillasipsejä lautaselle ja lämmitä niitä hetki mikrossa (n. 20 - 30 s).

4. Kaada sipsien päälle ensin juustokastiketta ja lisää sitten keko tomaattisalsaa. Jos pidät oliiveista, niin ne käyvät annokseen myös oikein hyvin.






5. Nacho -lautanen sopii hyvin naposteluun tai vaikkapa meksikolaishenkisen aterian alkupalaksi.



~~~




Huomenna juhlitaankin jo uudenvuodenaattoa. Teille kaikille ihanille ihmisille siellä ruudun toisella puolella haluan toivottaa:




 Onnellista, Turvallista ja Iloista Uutta Vuotta!



Tuokoon vuosi tullessaan teille hyviä ja mukavia asioita. Toivottavasti "nähdään" täällä blogimaailmassa usein myös ensi vuonna!






25 kommenttia:

  1. Jassoo, tavallisesti joulun jälkeen aloitetaan laihdutus, lehdet ja blogit tulvillaan dieettiohjeita, vaan mitä tarjoaa tämä blogi: lisää herkkuja, lisää kaloreita, lisää nautintoa, aah ihanaa ♥.
    Taidankin muuttaa teille asumaan, täyshoidolla, tietenkin.

    VastaaPoista
  2. Sää teit sen taas. Onneksi oon lomalla nyt, ettei oo työkaverit taas vaarassa. siis niin menee pepulleen taas se laihis, jota ei oo vielä ees alotettu perskules. Murgghh.....ja namsk.

    Pitääpäs käydä kurkkaamassa hurmuri-Jimin blogia. Jotenkin noi chihut on vallannu jonkun kolkan syrämmessä. Eikä vähiten reikimasterini edesmennyt kaveri, joka yksin junalla pummilla matkusti. se kertoo paljon tuon pienen koiran pelottomasta luonteesta.
    Oikein hyvää tulevaa vuotta sinne koiruille ja teille. Ja tavataan satavarmasti blogistaniassa. Kunhan vuoden vaihteesta selvitään.

    VastaaPoista
  3. kiitos muru <3

    mahtavaa uutta vuotta koko perheelle!

    VastaaPoista
  4. Rocky road onkin melkoinen pläjäys, jolla pitäisi lähteä makeanhimo pitkäksi aikaa. Uskaltaakohan edes kokeilla? Jos ei nimittäin makea tuon jälkeen maistu niin mistä sitä lohdutusta sitten hakisi?

    Tytär teki juustonachoja tässä kerran, kun kaveri oli yökylässä. Koittivat matkia amarillon vastaavia ja ainakin monta oli purkkia ja pussia pöydällä. Iso uunivuoallinen siitä tuli ja kaiken söivät. En ehtinyt maistelemaan.

    Hyvää uutta vuotta, jos ei tässä enää tule kommentoiduksi mitään.

    t. Aikku (ja vinku-vonku-Olli-polli)

    VastaaPoista
  5. Kiitos annamari tämän vuoden herkkupostauksistasi, ihanista koiratarinoistasi ja sinusta :)
    Iloista vuoden vaihtumista ja onnellista uutta vuotta teidän tassuväelle, ihmiset mukaan lukien! Kuulumisiin viimeistään ensi vuonna :)

    VastaaPoista
  6. Varsinainen herkkupostaus. Rocky roadia en kyllä taida uskaltaa edes kokeilla. Tosin sillä voisi kyllä makeanhimo lähteä ja pitkäksi aikaa.

    Ihanaa uutta vuotta teille ja onnittelut nyt kun sata postausta meni rikki jo!! Teitä on aina yhtä mukava lukea.Toivottavasti ensi vuonna tulee sitten vähintään parisataa postausta. M-L ja Ossi

    VastaaPoista
  7. HooPee: että, miten mainio kommentti! :DD Ja erittäin hyvin olet muuten minun ajatusfilosofiani rivien välistä haistanut. Miksi joulun jälkeen (tai keväällä tai milloinkaan) pitäisi aloitta "uusi elämä" sen kummemmin kuin muulloinkaan. Uskon laihdutuskuureja paljon enemmän itsensä kuunteluun ja ennen kaikkea siihen, että kokonaisvaltainen hyvinvointi lähtee itsensä hyväksymisestä ja sallivuudesta. Tästä voisin kirjoittaa paljonkin, mutta jätetään se toiseen kertaan. Painotan silti vielä, että itse en TODELLAKAAN ole hyvä käytännön esimerkki "filosofiastani". ;) Mutta eikö se vanha sanontakin mene jotenkin niin, että: "älä tee niin kuin minä teen vaan niin kuin minä sanon." ;DDD

    Ja tottakai muutatte Vilin kanssa meille! Menen heti petaamaan teille pedit. Täysihoito kuuluu pakettiin ilman muuta! Hmm -täytyykin miettiä mitä syödään iltateellä.. ;)

    Maija: joo kato, ensiks nachoja ja päälle iso kimpale rocky roadia. Sitten tekeekin taas jo mieli suolaista jne.. :DD

    Eikö ole ihan huippua, että Jimikin aloitti polkkaamisen!! Minua ihan itkeettää ja naurattaa samaan aikaa kun vaan ajattelenkin asiaa. Olen tätä nimittäin salaa toivonut jo pidemmän aikaa. ♥

    Se kertomasi tarina reikimestarisi chihun junamatkasta on kyllä IHAN paras, hihhiihih!!

    Pitäkäähän talo pystyssä ja koirat turvassa uudenvuoden hulinoissa! ♥ Onnille pitää painottaa, että raketteja EI voi syödä!!

    niNni: teidän loki on IHAN paras! ♥

    Olli: no niin kyllä on! Pähkinöiden määrästä riippuu aika paljon, kuinka makeaa herkusta tulee. Pähkinät eivät toki herkkua kevennä, mutta makua kyllä. Kannattaa kokeilla ohjetta, jos uskallat.. ;D

    Nuo postauksen nachot on kyllä hyviä ja tosi helpot tehdä!

    Oikein Hyvää ja Onnekasta Uutta Vuotta Sinulle ja Olli-pollille :D !

    Mai: ole hyvä ja kiitos samoin! 3 Olet ollut paljon mielessäni viime päivinä. (())

    Marja-Leena: juu, rocky roadia riittää vähän pienempikin pala ja silti lähtee makeanhimo. ;D Jos terveellisyyttä ajattelee, niin kun valitsee suklaaksi tumman suklaan ja laittaa sekaan runsaasti pähkinöitä, siemeniä ja kuivattuja marjoja, niin herkku muuttaakin jo vähän "sävyään".

    Kiva kuulla, että tykkäät meidän jutuista - mekin tykätään kovasti teidän!

    Ihanaa Uutta Vuotta teille kaikille! ♥ (Toivottavasti SE teidän naapuri keksii muuttaa pois heti tammikuussa.. ;))

    VastaaPoista
  8. Mielenkiinnolla koiratäti aikoo seurata myöskin chihu-koiran blogia. Se meni heti sivupalkkiin muiden suosikkien joukkoon :)

    Hyvää uutta vuotta ja pidän peukkuja ettei kukaan pelkää rakettien pauketta! Jysky-vainaa ei niille korvaansa lotkauttanut, muttä äidin edesmennyt sheltti joutui kyllä syömään nitroja ja vietti vuodenvaihteet vaatekomerossa :/

    VastaaPoista
  9. Koiratäti: kiva kuulla, että Jimin blogi kiinnostaa! Uusia blogeja on aina kiva löytää. :)

    Meidän westiet eivät koskaan ole olleet raketeista millänsäkkään. Mutta nythän on tiedossa Pepin ihka ensimmäinen uusivuosi, joten jää nähtäväksi, että miten pitkuliini paukkeeseen reagoi. Hänhän on monissa asioissa hyvin erilainen kuin esim. Rilla ja myös yleisesti ottaen paljon arempi. Toivataan silti, että Rillan esimerkki rauhoittaa ja pitää Pepinkin rauhallisena.

    Äitisi sheltti kuulostaa kärsineen vähän smantyyppisestä paukkuarkuudesta kuin siskoni edesmennyt mäykkypoika. Hänen kanssaan piti aina uutenavuotena suunnitella pissalenkkien ajoitukset tarkkaan, jotta paukutus olisi ollut hänen ulkona ollessaan mahdollisimman pientä. Sohvan alla tai vaatehuoneessa hän muistaakseni uudetvuodet vietti. :/

    Oikein Ihanaa Uutta Vuotta myös Sinulle! Toivottavasti selkä on jo parempi tai ainakin menossa parempaan suuntaa. ♥

    VastaaPoista
  10. Mul tuli nälkä! :D

    Hyvää Uutta Vuotta sinne teille!!!!

    VastaaPoista
  11. Titta: joo, ymmärrän, mutta toisaalta mä ite söin just liian ison palan tota rocky roadia ja mua lähinnä oksettaa, hitsi.. :DD

    Oikein Hyvää ja Onnellista Uutta Vuotta teolle kaikille! ♥

    VastaaPoista
  12. Ja mää en ala...tollasta IHANAA suklaaherkkua...nam:)Pakko kokeilla joskus!!! Lapsena aina haaveilin, että menen karkkitehtaalle töihin. Aikuisena huomasin, että olen melkein työllistänyt yhden ihmisen suklaatehtaassa ostoksieni myötä ;)

    Suloinen tuo chihuahua...minulla oli samanlainen vaaleanruskea pitkäkarvainen. Sain sen 16-vuotiaana ja Pami eli 11-vuotiaaksi <3

    VastaaPoista
  13. MaMMeli: herkku ON herkkua! ;) Kokeile ihmeessä joskus! Se on vielä tosi helppotekoinen.

    Minä leikin lapsena usein karkkitehdasta, jonka rakensin palikoista ja legoista. Turun sinappituubien vihreät ja punaiset korkit toimivat käynnistysnappuloina. Vähän kyllä aina harmitti ja ihmetyttikin, kun karkkia ei sitten kuitenkaan koneesta tullut, vaikka kuinka olisi nappeja painellut.. ;D Sittemmin olen kyllä karkkia ja muuta makeaa muistanut maistella ihan riittävästi, hitsi. :DD

    Jimi-chihu on aivan ihana, kiltti ja nokkela tapaus - todellinen koko suvun rakkauspakkaus! ♥

    VastaaPoista
  14. tossa rocky roadissa on varmaan tätä: http://www.flickr.com/photos/tikru/4181431082/

    VastaaPoista
  15. Suklaan rakastajalle tuo Rocky Road näyttää vastustamattomalta, nam! Ja noita nachoja tykätään meilläkin tehdä. Tai no yleensä laitan sipsit kuorrutettuna taco-kastikkeella, cheddarilla ja juustoraasteella uuniin. Olen vain ollut hieman pöllö ja ostanut purkissa tuota cheddar-kastiketta, mutta kas vain, sitähän voi tehdä itsekin :D Ja tulee varmasti paljon parempaa, kiitos vinkistä :)

    Ihanaa tulevaa vuotta teillekin :)

    VastaaPoista
  16. Onneks mä en oo suklaan ystävä - no heh, tietenkin olen, suurkuluttaja. Mä yritin vierittää noi suklaakuvat äkkiä pois, mut yhä uudestaan mä palasin niihin takaisin. Apua, ei saa kiusata!

    Jimin blogiinkin kurkkasin jo, voi mikä söpöläinen hän on jo pienenä ollut. Ja hieno nimikin, eikös se ole suomeksi kallisarvoiset hetket?

    Hyvää ja rauhallista uutta vuotta teille koko laumalle ja rapsuja erityisesti koirille. (Voitte te tietysti toisiannekin rapsuttaa ;))

    VastaaPoista
  17. Voi kiitos kauheasti ihanasta kommentista, piristi päivää! :) Ihanaa kuulla, että postauksiani luetaan mielellään :) Samaa täytyy sanoa teidän blogista, kutakuinkin jokainen postaus tulee luettua, ja ihanat kuvat ovat postauksien suola myös täällä teillä! :) Ja kyllä juu, meillä jatkuu sama meno ensi vuonnakin :)

    ps. kivoja nuo rocky roadsit, itsekin on kokeiltu pariin otteeseen :)

    VastaaPoista
  18. Oikein makoisan maistuvaa ja herkullisen herttaista uutta vuotta koko teidän poppoolle!

    VastaaPoista
  19. Oikein Onnellista Uutta Vuotta teille!

    VastaaPoista
  20. Kaunis Nelli: hihhihhihhih!!! Juu, sitä on itse asiassa tuossa tupla-annos eli vaikutuksetkin ovat jopa vielä nopeampia sekä todistetusti pysyviä.. ;DDD

    Sunan: tuota uuniversiota en olekkaan koskaan kokeillut. Täytyy kokeilla asap. Eli kiitos samoin vinkistä! ;)

    Kaikkea hyvää tulevalle vuodelle ja suukkoja koirille! ♥

    Ellieli: hitsi, että mua naurattaa tää sun kommentti! :DD Ja sori, että kiusaan! ;)

    Jimi on niin suloinen ja kiltti tyyppi! ♥ Tämä iso-täti ;) on ihan hänen pauloissaan. Eikö olekin hyvä nimi blogille! Todella kallisarvoisiahan nämä hetket kaikkien rakkaiden kanssa ovat.

    Kiitos samoin! *rapsuttelee itseään* ;D

    Eeva: ole hyvä, totta joka sana! ♥

    Mulla taitaa olla nyt rocky roadseista taukoa. Vetäisin eilen illalla niin ison palan, että vieläkin vähän kuvottaa ajatuskin suklaasta.. Eli melko tehokas makeanhimon taltuttaja! ;D

    Myrskyliini ja Nettimartta: kiitos samoin! ♥

    Malviina: ♥

    VastaaPoista
  21. Kiitos! Ja selkä on menossa parempaan, tosin hitaasti. Täytyy vaan jaksaa liikkua ja levätä sopivasti.
    Toivottavasti Pepilläkin oli mukava vuodenvaihde!
    Hyvää uutta vuotta teidän poppoolle <3

    VastaaPoista
  22. Ihanaa uuden vuoden alkua teille kaikille! :) Miten meni Uusi Vuosi pienokaisilta??

    VastaaPoista
  23. Koiratäti: no hyvä, että suunta on kohti parempaa ja uskon kyllä, että kärsivällisyys on välillä koetuksella. Lähetän ison annoksen tsemppiä!

    Pitkulaisella vaihtui vuosi yllättävänkin rauhallisissa merkeissä, thank god! Ilmeisesti Rillan esimerkistä oli apua.

    Kuule, liikutuin ihan kyynelin, kun luin kommmenttisi Suden Hetki -blogissa. Uskomattoman unen olit Jyskystä nähnyt. Vetää sanattomaksi, mutta onneksi osasit 'lukea' unen viestin, hyvä Sinä. ♥ Koirien olotilojen tulkitseminen ei todella ole aina helppoa. Pitäisi vaan enemmän ja enemmän uskaltaa luottaa omiin vaistoihinsa. Jonain päivänä, kun hetki on oikea, niin Sinusta saa ihanan ihmisen joku (tai jotkut) onnellinen koira. ♥

    Maria: kiitos smoin! ♥

    Yllättävän rauhallisissa merkeissä sujui meillä vuoden vaihtuminen - onneksi. Muutaman kerran koirat äityivät haukkumaan raketeille, mutta kaiken kaikkiaan meni hyvin, kiitos kysymästä.

    VastaaPoista
  24. Kiitos <3

    Hienoa ettei Pepilläkään ollut kurja vuodenvaihde :)

    Kyllä se uni oli itsestänikin hurjan liikuttava. Silloin vasta tajusin, että Jyskyllä on varmasti tosi paha mieli, vaikkei se osaa eikä halua sitä näyttää. Mutta onneksi lääkitys auttoi nopeasti ja se alkoi olla taas oma itsensä :) Jysky oli vielä vanhana ja sokeanakin hurjan leikkisä ja innokas lenkkeilijä joka säällä.

    -Koiratäti

    VastaaPoista
  25. Koiratäti: myös westie on rotuna sellainen, että on tosi vaikeaa huomata, jos joku on vialla. Mäyräkoirat taas näyttävät ilmeiseti herkemmin olotilansa. Ainakin Peppi vaikuttaisi olevan sellainen ja hyvä niin. Vaikka toisaalta sitten, hän on aika moinen 'draamaqueen', joten hänen kanssaan pitääkin välttää liiallista huolestumista ja ylilyötejä hoidon suhteen ;D (jos tässä asiassa nyt voi ylilyöntejä olla).

    Ihanaa kuulla, että Jyskyn olo parani oikealla lääkityksellä ja hän sai viettää arvonsa mukaisen vanhuuden. ♥

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! Ü