maanantai 16. huhtikuuta 2012

Mitä kuuluu?

Hellouta! Mitä teille kuuluu? Täällä on pääsiäinen ja loma nyt vietetty ja arki häämöttää. Lomalla ei tehty mitään erikoista, oltiin vaan. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän arvostan lomalla rauhaa. Sitä, että ei suunnitella liikaa etukäteen, vaan tehdään mikä hyvältä tuntuu. Nuorempana lomalle tuli asetettua aikamoisia odotuksia. Piti mennä, tehdä ja nähdä mahdollisimman paljon. Silloin iski helposti pettymys ja ahdistus - miksi loma ei tunnukaan kivalta? Toki monet varmasti nauttivat myös vauhdikkaammasta ja tarkasti etukäteen suunnitellusta lomasta, mutta meille tuntuu sopivan kiireettömyys. Ja koirien kanssa myysaaminen.
Koko lauma nautti lepäilystä kukin omalla tavallaan..


Mitäpä olisi loma ilman herkuttelua?Kirjastossa tuli käytyä pitkästä aikaa ja lainasin mm. tällaisen kirjan -
(Olen ihan turhautunut, kun en ymmärrä kirjasta mitään! Ärsyttävää olla tyhmä!)
Kirjaan pöydän ääressä tutustuessani sain taltioitua kameralle palan miehen harrastusta.

Kaikkihan tietävät, että shakkilaudalle seikkailee pari ratsua.
Mutta kuka tiesi, että sieltä löytyy myös mäyräkoira? Käsi ylös!

Ilmeisesti mies on vihdoinkin löytänyt itselleen pelikaverin ihan omasta takaa.


Pappa, mä kaadan kaikki ne nappulat, jotka on mun mielestä tylsiä. Ok?


Minullahan eivät tietenkään hermot kestä moista lajia, jossa pitää vielä pystyä suunnittelemaan siirtoja pitkälle eteenpäin, joten mukavaa, jos Peppi innostuu pelailemaan miehen kanssa.


Vaan kuinkas sitten kävikään?Mäyräkoira taisi sittenkin olla vain yksi pelinappuloista, joka tuli syödyksi ja poistettiin laudalta. ;)

Loman aikana saimme nauttia sekä ihanasta auringonpaisteesta, että vesisateesta. Arvostan sinänsä molempia, koska kumpikin edesauttaa lumien sulamista. Alla pari kuvaa etupihalta alku- ja loppuviikosta.  On sulaminen nyt sentään vähän edistynyt!Yksi elokuvailtakin mahtui lomaan. Noudatin siskontytön erään opettajan neuvoa ja otin avarakatseisen ja ennakkoluulottoman kannan miehen valitsemaan elokuvaan, joka ei lajityypiltään kuulu ollenkaan minun suosikkeihini.
Ennakkoluulottomuus kannatti! Nälkäpeli ei ole hauska eikä iloinen elokuva, mutta ajatuksia herättävä kylläkin.


Onko joku muu siellä nähnyt ko. elokuvan? Mitä pidit siitä? 


Laitan tähän loppuun vielä trailerin, josta saa vähän käsitystä siitä, mistä elokuva kertoo. 


Mukavaa maanantaita ja uutta viikkoa kaikille!

 

9 kommenttia:

 1. Voi nuusku, jotta tulee haiku olo noista Peppisen kuvista. Rupee siis niiiiiin tekeen mieli uutta mäykkyä. HUOH !!!! Toi pään asento ja toi niska .....tekis niin mieli silitelolä ja paijata. Voi hyvänen aika mitä tästä vielä tulee.

  Meillä on ollut vilskettä ja vilinää taas kolmen voimalla. Onnia käytettiin ellillä silmätulehduksen takia ja siinä tuli taas todennettua mikä on ei-hoitomyönteinen koiruus. Kyllä hiki lensi, niin tyttärellä kuin mulla. Onni karjui; en haluu,älä koske anna olola tahtoo pois enkä näytä silmiä en . Onni ei pure eikä näytä hampaita, mutta yrittää pakoon ja ulvoo kuin satapäinen susilauma. Pojuparka.
  Ihan epistä taas vilautella noita herkkuja tuossa. Varsinkin kun eväänä on pari pahvileipää ja muutama bansku.
  Kiva kun tulit lomalta ja saa taas kuulumisia, ehdinkin jo ihmetellä missäs oot kun ei mitään postauksia ollut.
  Siis ei oo totta, että miähetkin on samiksii. Meillä kans mies pelaa shakkia. Nyt on ollut hiljaista tosin sillä rintamalla, kun ei ole kaveria ollut. Tyttären läppärissä on shakkipeli ja sitä hän ajoittain sitten pelaa. Lukuinnostus on tuon käsityöinnostuksen kanssa heräämässä täälläkin. Nyt ostin Rakel liehun kirjoittaman kirjan "Helene", joka kertoo suuresti rakastamastani maalarista Helene Schjerfbeckistä. Jumaloin hänen taitoaan, värimaailmaansa jne jne ja joka päivä toivon ja rukoilen, että minulla olisi edes murto-osa hänen taituruudestaan. Huoh !!
  Terveiset Essilästä sinne kaikille.

  VastaaPoista
 2. Olen samaa mieltä - loma pitää viettää ilman aikatauluja ja tarkkaan suunniteltuja menoja. Jos jotain suunniteltua jää tekemättä ja niin jääköön, hauskuus menee hommien edelle :)

  VastaaPoista
 3. Peppi on mäyräkoira isolla M:llä. Kaikki tietämäni mäyrikset, siis sekä blogien kautta, että tuttavapiiristä nauttivat auringosta ihan suunnattomasti. Ossikin on oikea auringonpalvoja.

  Kokeile myös jotain toista digikuvausopusta. Monissa oppaissa on asiat onnistuttu neuvomaan niin monimutkaisesti, ettei niitä ymmärrä kukaan. (haloo. Mieheni ei saanut asennettua uutta digiboksia ohjeiden mukaan. Tyttäremme teki sen ilman ohjekirjaa:) vaikka ei todellakaan ole mikään tekniikan supertyttönen) Terveisiä M-L ja Ossi

  VastaaPoista
 4. Toi on niin tuttua, että koira haluaa tutustua perusteellisesti kaikkiin ihmisten harrastuksiin. Siis yleensä ihan tallustelemalla juuri kaiken keskipisteeseen ;D

  Olen aikonut mennä tuota Nälkäpeliä katsomaan. Mulla ei kyllä ollut oikein mitään ennakkotietoa siitä, ennen tuota traileria. Kuvittelin, että se on joku anoreksia-juttu.

  -Koiratäti

  VastaaPoista
 5. Peppi Pelinappula, hih-hih-hohhhoooo ;D))

  Luulen, että mäyräkoiran aivoilla shakki vois jopa sujua. Siinä missä Basse on "pikkunäppärä", ajan hermolla, tässä ja nyt, siinä Arttu suunnittelee, organisoi ja muokkaa tilanteita :)

  Voin niin kuvitella tunteesi tuon kirjan suhteen. Menin nimittäin tilaamaan mielenhäiriössä käpypitsi-kirjan ja kuvittelin oppivani sen tuosta vaan! Olenhan mä nyt joskus virkannut ja kutonut ja ihan pikkulikkana jopa nyplännyt. Mitäpä meillä ei olis kokeiltu... Mutta käpyily, jotain ihan kauheeta, kun sormetkin pitää rentouttaa just oikeella hetkellä ja voimakkuudella ja vaikka hyppysissä on kuvan mukaan vaan yksi "käpy" ja lanka, kaikki sormet sojottaa eri suuntiin ja koko homma näyttää lankasotkulta. Huh-huh, en uskaltanut edes kokeilla vielä.

  Aurinko ilmestyi tänä aamuna pitkästä aikaa :) Kivaa, maa kuivuu ja päästään ilman kurapukua lenkille. Kylppäri onkin ollut iltaisin kuin hevostallin varustevaja, kun kaikki valjaat ja rensselit roikkuu kuivumassa :) Koirat juoksee itsensä kuiviksi olkkari-keittiö-eteinen-rinkulaa...

  Heh, tulinki kertomaan omia uutisia, vaikka sun postaus oli tosi mainio. Noi Pepin ja Rillan kuvat on vastustamattomia :)

  VastaaPoista
 6. Liftari: vanha sanonta: ei kahta ilman kolmatta, eikä kolmatta ilman paria.. ;) Parson + mäykky = ♥ (+ 2 x lainaparson) = ♥♥♥♥ Eiks oo kivasti hallussa meikäläisen matikka! ;DD

  Voi Onnia! Kaikkesi annoit ja yritit kertoa, että silmiä ei tarvii tutkia, mutta kukaan ei tajunnu, hitsi. No, toisaalta, ehkä kuitenkin kivampi nauttia keväästä ilman kiinni muurautuneita silmiä. ;)

  Lomalla tuli kyllä taas herkuteltua oikein urakalla. Grillauskausikin korkattiin.

  Aa-a, teiltäkin löytyy shakinpelaaja, hih. ;D Meillä mies on pelannut nuoresta pojasta asti ihan kilpatasolla. Hienoa sinänsä, vaikka itse en ymmärrä, miten joku jaksaa niin hidastempoista peliä. Tai häviämistä.. ;D

  Meillä mies vastaa myös taiteen ymmärtämisestä ja arvostamisesta. Itse olen siinä samanlainen moukka kuin oopperamusiikin suhteen. En tajua, en jaksa ymmärtää, ei aukea. Lukuisat on taidenäyttelyt ja -museot, jotka minä olen juossut läpi ja odottanut kahviossa miestä, joka on nautiskellut pitkään ja hartaasti..

  Paljon terkkuja myös teille kaikille sinne Essilään! <3

  Kaunis Nelli: monet eivät pysty lomailemaan kotona, kun tekemättömät työt painavat. Ymmärrän sen kyllä hyvin, vaikka meillä on itsellämme asiat ihan toisin. Oikein hyvin onnistuu lorviminen kotona, vaikka toki tehtävää olisi vaikka kuinka ja paljon. ;)

  Marja-Leena: juu, Peppi todella rakastaa aurinkoa ja inhoaa kylmää. Toisin on Rillasella, joka makoilee onnessaan lumihangessa tai muuten varjossa.

  Täytyy tosiaan varmaan yrittää vielä jonkun toisen dikikuvauskirjan kanssa, jos "natsaisi" paremmin. Olen oikeasti ihan turhautunut itseeni, kun en älyä tuosta kirjasta mitään, mrgh! Ja meidän kameran oma ohjekirjahan on kadonnut, joten sitäkään ei voi käyttää apuna..

  Tuli tuosta teidän digiboksin asennuksesta mieleen, kun aikoinaan yritimme miehen kanssa asentaa ensimmäistä kotiteatterisysteemiä itse. Luimme päiväkausia ohjeita suomeksi ja englanniksi ja yritimme kaikenlaista. Lopulta kävin kysymässä liikkeestä neuvoa ja laitteiden myyjä lupasi tulla laittamaan systeemit kuntoon. Hän tulikin, tosin vain todetakseen, että vahvistin oli rikki. :D

  Terkkuja teidän poppoolle ja Ossille rapsuja! Ü

  Koiratäti: noin se kyllä juurikin on. :D

  Meillä on ruokapöydän päässä sellainen iso, vanha nojatuoli. Se laitettiin siihen muutama vuosi sitten Rosa-mummua varten. Rilla on oppinut jo aikaa sitten ponnistamaan tuolilta pöydälle, vaikka tietääkin, että ei saisi. Viime viikolla Peppikin sitten oppi saman tempun ja
  käveli tosiaan heti keskelle shakkiottelua. :D

  Hihhihhih, aika looginen kyllä tuo luulosi, että elokuva kertoisi anoreksiasta. En minäkään silti leffasta traileria enempää tiennyt etukäteen. En yleensä ole yhtään kiinnostunut seikkailu-/scifielokuvista. Silti tykkäsin Nälkäpelistä tosi paljon, vaikka se oli myös ahdistava ja pelottava elokuva. Mene ihmeessä katsomaan ja kerro sitten, mitä pidit, jooko! Ü

  VastaaPoista
 7. Mai: wou, mikä analyysi teidän poitsuista, vaikuttavaa! :)

  Käpypitsi!!??!! A P U A ! Mä NIIIIN haluan sitten nähdä, kun teikän ekä käpy(!) on valmis! Miten toi digikuvauskirja alko yhtäkkiä kuulostamaan PALJON aiempaa helpommalta.. ;D

  Tutulta kuulostaa tuo hevostallimeininki.. Peppi kastuu pihalla juostessaan litimäräksi ja tärisee kylmästä. Sitten täytyy sylitellä pyyhkeen sisässä pitkät tovit, jotta saada nakki kuivaksi. ;)

  No, mähän kysyin, että mitä kuuluu. Joten kiva, että kerroit. Ü

  Terkkuja Teille kaikille meiltä kaikille ja SukuLakulle suukkoja! <3

  VastaaPoista
 8. Hauskoja kuvia :) Meilläkään ei lomalla tehty mitään kovin erikoista ja siksi se olikin oikein onnistunut :)

  Piti tulla ihan oikein tuota leffa-aihetta kommentoimaan. Kävin katsomassa sen ja olin aika ennakkoluuloinen, koska olin lukenut kyseiset kirjat ja tykkäsin niistä todella paljon. Ne taitavat olla aika nuorten kirjoja, mutta itse sain niistä ainakin paljon mietittävää vaikken olekaan kohderyhmää :D Yllätyin kuinka hyvä elokuva olikin. Kauhea kiirehän siinä oli, mutta yllättävän hyvä kirjan filmatisointi. Suosittelen lukemaan avarakatseisesti :P

  VastaaPoista
 9. Sunan: kiva kuulla, että teilläkin lor.. eiku lomailtiin onnistuneesti! ;D

  Se onkin muuten totta, että sellaisia elokuvia kohtaan tulee oltua aika ennakkoluuloinen, jotka on lukenut kirjana aikaisemmin. Ja kyllä myös toisin päin. Ainahan sitä luo päässään omia mielikuvia.

  En ollut ennen kuullut Nälkäpeli elokuvasta enkä kirjoistakaan. Nyt tuntuu, että törmään aiheeseen jokapuolella. Niinhän se usein menee.

  Kiva kuulla, että sinäkin pidit elokuvasta. Täytyypä katsoa niitä kirjojakin, kun menen palauttamaan tuon penteleen digikuvausopuksen kirjastoon.. ;D Kiitos suosituksesta! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Ü