perjantai 13. heinäkuuta 2012

Ruokaperjantai

Näin kun ollaan keskellä parasta mansikka-aikaa, ajattelin kertoa teille herkullisesta salaatista, johon tulee myös mansikoita. Kokeilin itse salaattiin Pirkka-sarjan uutta grillijuustoa, mutta halloumi sopii ihan yhtä hyvin. Grillijuusto muistuttaa rakenteeltaan kotijuustoa, mutta on suolaisempaa. Sitä voi halutessaan liottaa ennen käyttöä kylmässä vedessä, kuten halloumiakin, suolaisuuden vähentämiseksi. Itselläni on tapana huuhdella halloumi ennen viipalointia hyvin kylmällä vedellä ja tein samoin myös grillijuustolle. Osa suolasta huuhtoutuu silläkin tavalla pois. Juusto kannattaa kuivata hyvin ennen paistamista.


Kesäinen herkkusalaatti:

- erilaisia salaatteja, minulla rucolaa, pinaattia ja romainea
- pari avomaankurkkua
- 2 pakettia Pirkka grillijuustoa (tai halloumia)
- vesimelonia
- mansikoita
- pinjansiemeniä
- oliiviöljyä (sitruunalla maustettu sopii erityisen hyvin)




1. Paahda pinjansiemenet paistinpannulla niin, että ne saavat hiukan väriä. Varo polttamasta - se tapahtuu tosi helposti. Laita siemenet sivuun odottamaan.




2. Viipaloi grillijuustot n. puolen sentin viipaleiksi ja paista viipaleet pannulla kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta.




3. Kuori avomaankurkut ja leikkaa halutessasi pois sisusta.



4. Leikkaa vesimeloni n. sentin paksuisiksi viipaleiksi ja kuutio tai ota pienellä piparkakkumuotilla paloja. (Tähtimuotti sopisi vielä paremmin, mutta en löytänyt kuin sydämen ja possun.. ;))




5. Kokoa salaatti lautasille valmiiksi annoksiksi tai suurelle salaattivadille.


6. Revi salaatinlehdet sopiviksi suupaloiksi. Jos käytät tuoretta pinaattia, poista lehdistä kovat kannat.

7. Viipaloi päälle kurkut ja ripottele annoksen päälle tasaisesti muutama lusikallinen oliiviöljyä.

8. Leikkaa juustoviipaleet vähän pienemmiksi ja lisää salaattiin.




9. Poista mansikoista kannat ja viipaloi niitä juuston päälle. Lisää myös vesimelonin palat.

10. Valuta annosten päälle balsmicokastiketta raitoina ja lisää lopuksi paahdetut pinjansiemenet.

11. Nauti vaikkapa hyvän leivän kanssa!






Tänä kesänä olen tutustunut grillijuuston lisäksi toiseenkin minulle uuteen juustoon, saganakiin.




Kyseessä on kreikkalainen pannulla paistettava juusto, jota tarjotaan ilmeisesti usein alkupalana. Juustoviipaleet voi joko leivittää ennen paistamista tai paistaa sellaisenaan. Kannattaa käyttää tosi kuumaa pannua ja paistaa viipaleita n. minuutti per puoli, muuten juusto saattaa sulaa liikaa. Saganakin maku on aika voimakas, mutta ei ehkä yhtä suolainen kuin halloumin. Koostumus on myös ihan erilainen. Juustoihmisten kannattaa ehdottomasti kokeilla! Saganakia myydään ainakin isojen markettien juustohyllyissä, fetan ja halloumin lähettyvillä.





~~~


Olen muuten lukenut monista koirablogeista, että jotkut koirat tykkäävät mansikoista. Meillä niitä vaan ihmetellään ja korkeitaan leikitään hetki. Katsokaa vaikka -


Mikä möykky toi on?

Ai, onks täällä jotain murkinaa?

Siis täh? Toi limanen juttu vai?

Mamma, saadaanhan me jotain muutakin ruokaa tänään, pliis!

Mukavaa viikonloppua kaikille!



Postaus on ajastettu.



6 kommenttia:

  1. Nam, herkullisen näköinen salaatti! Meillä ei kyllä yksin saa syödä mansikoita :D Saatetaan jopa haukahtaa, jos alkaa liikaa näyttää siltä, että nyt se syö ne ihan yksin!

    VastaaPoista
  2. Auts, nyt tuli nälkä. Tässä oli kyllä yhdistetty kaikki lempparituotteeni, jos halloumia käytetään juustona. NAM!

    Balsamicon tilalla suosittelen kokeilemaan balsamicosiirappia (jonka ohjetta googlettaessa löysin muuten aika hyvän pikkunaposteltavaohjeen: http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/25777-vuohenjuustoleivat-ja-balsamicosiirappi), se on ihan ääreishyvää mansikoiden ja juuston kanssa!:)

    t. Jaltsan mamma ;)

    VastaaPoista
  3. Mitäh, voiks mansikoita syödä näinkin? Eiks ne kuulu heittää suoraan kitusiin tai korkeintaan laittaan niitä kakunkoristeeksi? ;)

    Itse asiassa tää oli kyllä niin raikkaan näköinen salatti, että tällaista minäkin söisin vaikka joka päivä - jos vaan joku tekis. Mä näinkin just jossain noita vesimeloonista leikattuja sydämmiä. Ne näyttävät hauskoilta.

    Hih, meillä kävi samanlailla kuin Pepillä ja Rillalla, ensin ihmeteltiin mikä tää on ja sitten pistettiin leikiksi.

    VastaaPoista
  4. Sansai: salaatti oli kyllä namia, kannattaa kokeilla! :P

    Toi on niin hassua, että monet koirat tuntuu tykkäävän mansikoista ja meidän taas ei yhtään. Niin ne on keskenään erilaisia tietysti karvapöksytkin. :)

    Jaltsalandia: juu, halloumi sopii tohon salaattiin myös tosi hyvin. Mäkin rrrakastan halloumia! :P

    Kuule, toi Filoksen balsamicokastike on ilmeiseti lähinnä just balsamicosiirappia eli paksua ja makeaa. Tosin, itse tekemällä tulis varmaan vielä parempaa!

    Kiitos hei tuhannesti tosta leipälinkistä - NAM! Noita täytyy kokeilla asap!! :P

    Terkkuja teille kaikille sinne Jaltsalandiaan ja Jalolle suukkoja! <3

    Ellieli: no joo kuule, kyllä kai niitä yleiseti syödään noin, kun kuvasit! Tänäänkin on mennyt pari litraa mansikoita ihan huomaamatta, nam ja slurps! :P

    Ihanan erilaista tuli tosta salaatista ja tosi hyvää! Koklaappa joskus! Mua pikkusen harmitti, että en löytäny pientä tähtimuottia, mutta kyllä sydämistäkin tuli tietty söpöjä. En sitten tiedä kuinka kivoja olis ollu sillä possumuotilla tehdyt.. :D:D

    Ai teilläkin on mansikoiden ihmettelijä, hih tosiaan! Meillä ollaan tosiaan ihan ihmeissään moisesta märästä pallurasta, vaikka esim. hunajamelonia molemmat söis vaikka kuinka. Hauskoja nää makuasiat, koirillakin! ;D

    VastaaPoista
  5. Ihana blogi ! :) Olin Eevan mukana silloin Mäntäsälässä katsomassa näyttelyä, jos joskus itsekin kokeilis ;)
    Ollaan juuri aloitettu blogi, meillä on Tico-westie (jota emme voi ollenkaan käyttää näyttelyissä) ja pikkuinen Didi :)

    Tule ihmeessä seuraamaan ! :)

    VastaaPoista
  6. Ticon ja Didin vauhdissa: hei sori ihan hirveesti, että olin unohtanut sun kommentin!

    Kiitos blogi-kehuista! Tulen heti kurkkaamaan myös teidän blogin. Westie-blogi kiinnostaa tietysti erityisesti!

    Terkkuja sinne ja koissuille rapsuja! Ü

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! Ü