perjantai 11. tammikuuta 2013

Ruokaperjantai - tonnikala-fetasalaatti ja sinappinen salaattikastike

Vuoden ensimmäinen ruokapostaus ja ensimmäiset uudella kameralla otetut ruokakuvat, automaattiasetuksilla tosin, mutta kuitenkin. Käytiin keskiviikkona siskontytön kanssa Sellossa vähän kaupoilla ja sen jälkeen syömässä Carlito's ravintolassa. Minulla oli kamera mukana, joten nappasin kuvan alkupaloista, jotka olivat tosi hyviä. Balsamicomarinoituja herkkusieniä ja hillottuja viikunoita meinaan ehdottomasti kokeilla joskus tehdä myös itse.




Olen varmaan ennenkin maininnut pitäväni kovasti ruokaisista salaateista, joissa on paljon erilaisia aineksia. Tein taannoin tonnikalasalaatti johon laitoin myös pastaa ja fetajuustoa ja siitä tuli tosi hyvää. 


Tonnikala-fetasalaatti:

- jääsalaattia
- rucolaa
- kurkkua
- pari porkkanaa 
- (puna)sipuli
- (täysjyvä) pastaa
- tonnikalaa öljyssä
- fetajuustoa
- pikkutomaatteja
- pari kananmunaa
(- mustia oliiveja)
(-­ sinappista salaattikastiketta)




1. Keitä pari desiä pastaa pakkauksen ohjeen mukaan. Keitä myös kananmunat.

2. Kuori ja pilko sipuli. Kuullota sipulisuikaleita hetki pannulla tilkassa öljyä. Mausta balsamicolla, mustapippurilla ja ripauksella suolaa sekä sokeria.




3. Huutele pasta kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Sekoita paistettu sipuli ja valutettu tonnikala pastan joukkoon.




4. Revi kulhoon tai suoraan lautaselle jääsalaattia ja rucolaa. Siivuta päälle pätkä kurkkua. Minulla on tapana kuoria kurkut.

5. Kuori porkkanat ja tee kuorimaveitsellä suikaleita salaatin joukkoon. Porkkanasuikaleet tuovat väriä ja rapeutta salaattiin. Kannattaa kokeilla!




6. Lisää pastaseos salaatin päälle, kuutio sekaan pala fetajuustoa sekä puolita pikkutomaatteja. Jos tykkäät oliiveista, niin ne sopivat myös hyvin.

7. Kuori ja lohko kananmunat ja asettele salaatin päälle.

8. Tarjoile esim. sinappisen salaattikastikkeen kera.





Sinappinen salaattikastike:

- 1 rkl (tummaa) balsamicoa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 tl dijon sinappia
- ripaus suolaa, sokeria ja mustapippuria





Muistaakohan kukaan enää syksyistä mehujää-vaihettani? No, se on jäänyt taakse, mutta joulunaikaan minulle iski aika yllättävästi marmeladi-vaihe. Syytän tästä kummipoikaa ;), jonka synttäreillä söin piiiitkästä aikaa vihreitä kuulia. En ole koskaan varsinaiseti inhonnut marmeladeja, mutta ne ovat olleet minulle aika yhden tekeviä. Olenkin ottanut menneiden vuosien marmeladivajetta ihan kiitettävästi kiinni. Lisäsyytöksen kohdistan kauppojen joulukarkkialeihin, joissa pyörii yllättävän paljon juuri marmeladimakeisia. Hitsi.





~~~


Eipä tässä taas taida olla muuta tunnustettavaa tällä erää, joten -



10 kommenttia:

  1. Näyttääpä taas hyvältä!:) Joulukarkkien kanssa käy usein niin, että jotain laatua tulee syötyä kyllästymiseen saakka. Sitte menee useampi vuosi, ennenku kykenee edes maistamaan uudestaan; näin on käynyt jo Julia-karkeille, vihreille kuulille ja After Eight -suklaille :D

    t. Jaltsan mamma, Jalo kun ei syö suklaata ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa tutulta kyllä toi totaalikyllästyminen. Yleensä se seuraa näitä meikäläisen vaiheita. :D

      Poista
  2. Kiva kuulla että joku muukin harrastaa näitä karkkialennusmyyntejä :) Itse ostin eilen niin ison suklaarasian, että vähän hävetti kun se kurkki kauppakassista :P

    Onpas taas herkullisen näköinen salaatti, varmasti tulee tehtyä. Sun ohjeiden myötä on tullut suurimmallekin salaattikulholle käyttöä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Karkkialet on IHAN parasta!! NAM - jättiläis suklaarasia!! :P

      Salaatista tuli kyllä ihan älyttömän hyvää ja täyttävää! Hih, meikäläisellä on kieltämättä tapana tehdä sellaisia "armeija-annoksia" ruokaa kerralla.. ;D

      Poista
  3. Joittenkin mami söi joulun aikaan ekana 2 rasiaa vihreitä kuulia ja sit vielä lisäks yhen rasian sellasia erivärisiä palloja, kans marmiksia, olisko ollu jotain finlandioita... ja tää on siis sama mami, joka ei oikeestaan syö olleskaan karkkia sillon kun on normaali eli ei oo joulu. Että sellasta... ihan kiva.

    t. 3 shelttiä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, niitä eriväripalloja mä oon myös "suorittanu" muutaman rasian. ;D Niistä tykkään muista väreistä paitsi siitä tummimmasta en niin paljoo.

      Ei ollenkaan karkkia yleensä - WAU! :o No, kyllä sit mun mielestä voi parit rasit marmelaateja vedelläkin. (Kiva kuulla myös, että teidän mami on noinkin usein normaali. Meillä ei oo käyny yhtä hyvä tuuri.. :D:D)

      Poista
  4. Njam ruokaa taas pitkästä aikaa! ♥ Tykkään kans ruokaisista salaateista, varsinkin kesäisin tulee syötyä, talvella maistuu kuuma keittokin hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä totta, että talvella kaipaa useammin jotain lämmittävämpää kuin salaattia.

      Poista
  5. Ne tummimmat (cassis) on kyllä ihan parhaita ja oikeestaan koko rasia sais olla täynnä vain niitä :-)

    t. shelttien mami

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. A-haa, eli teikäläisen takia minäkin joudun niistä "kärsimään". :D:D Eiks Fasu vois alkaa tehdä erillisiä cassis-rasioita niin kuin on noita vihreitä kuuliakin? Ja samalla cassikset poistuis kokonaan siitä lajitelmasta, tietty! ;D

      Poista

Kiitos kommentista! Ü