maanantai 6. toukokuuta 2013

Fixodida Zx

Ihanainen shelttien mami lähetti viime syksynä meille kokeiluun pari purkkia ihan uudentyyppistä, täysin luonnonmukaista punkkikarkoitetta nimeltään Fixodida Zx. Meidän blogiin on päädytty kyseisellä hakusanalla tämän vuoden puolella kymmeniä kertoja, joten ajattelin kertoa teillekin, että olen aloittanut tuotteen kokeilun meidän koirilla pari päivää sitten ja raportoin kyllä kesän mittaan lisähavainnoista aiheeseen liittyen.
Fixodida on jauhetta, joka sisältää:Koostumus: Kuitua, jossa 20 mg fulvohappoa 1 grammassa 13.10.1 

Kuivattu hiiva, joka on valmistettu Saccharomyces cerevisiae -hiivasta 12.1.5 

Analyyttiset ainesosat (%) :
Valkuainen 0,3 g 30 % 
Hiilihydraatti 0,4 g 40 % 
Rasva 0,1 g 10 % 
Tuhka 0,06 g 6 % 
Ravintolisän käyttötarkoitus: Tuote auttaa vähentämään punkkeja ja kirppuja. 

Nyt huomasin Mustin ja Mirrin -sivuilta, että Fixodidaa saa myös tabletteina *klik*. Samaisilla sivuilla kerrotaan Fixodidasta näin:
Fixodida Zx™ on ympäristöystävällinen vaihtoehto, joka ei vahingoita luontoa, eläimiä tai ihmisiä. Tuote on kuitenkin erittäin tehokas suoja punkkeja vastaan, sillä sen aktiivinen ainesosa fulvohappo aktivoi eläimen oman puolustuskyvyn täysin luonnollisesti. Vesileikit tai sadesää eivät heikennä Fixodida Zx™:n tehoa, ja lapset voivat helliä lemmikkiä mielin määrin altistumatta kemikaaleille ja myrkyille.


Normaalisti Fixodida Zx™:n suositusannos antaa tehokkaamman punkkisuojan viikossa. Jokainen eläin on erilainen, joten joskus annosta täytyy kasvattaa, jotta punkkisuoja olisi parempi. Jos Fixodida Zx™ ei tehoa 10 päivässä, kaksinkertaista annos seuraavan
10 päivän ajaksi. (Fixodida Zx™:stä ei voi saada yliannostusta.) Kun eläimellä on täysi punkkisuoja, voit yleensä palata etiketissä suositeltuun annokseen ilman että suoja heikkenee.

Fixodida Zx™ kuuluu tuotetyyppiin 19, Ruotsin kemikaaliviraston säädöksen KIFS 2010:2 sekä EU-direktiivin 98/8/EY mukaisesti. 
Käyttöohjeet (suositeltu annostus) :
Alle 10-kiloiset koirat 2 mitallista (2 ml) päivässä. 

Yli 10-kiloiset koirat 4 mitallista (4 ml) päivässä. 
Kissat 1–2 mitallista (1–2 ml) päivässä. 

Mitta tulee pakkauksen mukana. Tarvittaessa voidaan antaa kaksinkertainen annos suojan tehostamiseksi. Tunnettuja sivuvaikutuksia ei ole, mutta joillekin eläimille voi tulla ripulia. Se voidaan hoitaa vähentämällä annostusta ja lisäämällä sitä asteittain. Jauhe voidaan ripotella tai sekoittaa ruokaan. 

Säilytys: 
Kuivassa ja huoneenlämmössä. Suojattava suoralta auringonvalolta ja pidettävä lasten ulottumattomissa. 
Shelttien mami lopetti Fixodidan kokeilun omilla koirillaan, kun yksi koirista sai siitä happo-oireita. Rillahan on myös herkkävatsainen, joten päätin aloittaa varovaisesti puolikkaalla annoksella. Ainakaan toistaiseksi en ole huomannut vatsaärsytyksiä tms. Parin päivän päästä nostan annoksen täyteen kahteen mitalliseen päivässä, mikä on siis suositusannos alle 10-kiloisille koirille.

Näin kevään koitettua punkkiaihe puhututtaa varmasti monessa (koira)perheessä. Perustin tänne meidän blogiin uuden tunnisteen, jonka takaa löytyy kaikki kirjoittamani punkeista ja siilikirpuista *klik*. Itse olen huomannut, että lähiympäristön ihmisistä löytyy useampiakin borrelioositapauksia, mikä kertoo inhottavan taudin yleistymisestä. Koirat nuohoavat luonnostaan pitkin heinikkoja, joten lienee viisasta huolehtia myös heidän suojauksestaan punkkeja vastaan. Toki punkit kulkeutuvat helposti koiran turkissa sisälle ja siten myös meidän ihmisten kiusaksi. Niinpä meillä ainakin tehdään ahkerasti punkkisyynejä kaikista varotoimenpiteistä huolimatta. Loppuun muutama kuva vastatrimmatuista tytöistä pilviseltä sunnuntailta.42 kommenttia:

 1. Olen taas kerran tällainen epäilijä. Tuotteessa kuulemma ei ole ollenkaan yliannostuksen vaaraa eli voisi antaa vaikka purkillisen päivässä? Punkkeja löytyy käytöstä huolimatta, mikä punkkisuoja se sellainen on? Tänne Saksaan tuo tuote on rekisteröity vasta viime kesänä eli aika uusi juttu.
  Valitettavasti en jaksa uskoa tuohon mainokseen enkä tuotteen tehoon, paitsi sen saatan uskoa, että se on täysin harmiton, vaaraton yms. niin luonnolle kuin eläimillekin.
  Omalle koiralleni en antaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin epäilen, mutta olen myös avoimin mielin. Otan kaiken mahdollisen hyödyn ilomielin vastaan. :) Ja ei kai sellaista punkkikarkoitetta ole vielä keksitty, joka takaisi sataprosenttisen punkkittomuuden?

   Mielenkiinnolla kyllä kokeilen tätä uutuutta ja toki myös toivon, että siitä on apua. Olisi tosi hieno homma, jos löytyisi myrkytön/turvallinen punkkisuoja koirille. Kummisetäni on kärsinyt nyt jo useamman vuoden tosi inhottavista ja kivuliaista borrelioosin oireista. :( Borrelioosin ja muiden punkkien levittämien tautien ennaltaehkäisy on siksi(kin) mietittänyt kovasti.

   Toivon sinne teille punkintonta kevättä ja kesää! :)

   Poista
  2. Niin, ei ole helppoa tämän punkkihomman kanssa. Vaikka kuinka ajattelisi vain koiransa parasta, saattaa joutua valitsemaan sen pienemmän pahan. Kun koiria on useampia (3 karvapuuhkaa) kuten meillä, alkavat ihmeesti myös nämä "kemialliset" vaihtoehdot kiinnostaa. Itse en ikinä laittaisi niitä hyonteismyrkkyjä elukoihini, mutta nuo purkit kuitenkin ostin kokeiluun. Valitettavasti yksi neideistä sai siitä närästystä, ja jätin siksi kokeilun kesken.

   Meillä on täällä päin runsaasti punkkeja. Kesäiset lenkit eivät meillä enää koskaan sisällä minkään valtakunnan heinikko- tai muita puskakierroksia. Eli aikalailla katukävelyksi on mennyt. Joka kerta kun joku käy nurmikolla, katson heti näkyykö punkkeja naamassa. Kun tulemme pihaan, tarkistan päällisin puolin onko ylimääräisiä matkustajia. Ja vielä illalla on se varsinainen rutistus: punkkisyyni kesto n. 1 1/2 tuntia. Yhden koiran kanssa homma menisi tietenkin nopeammin.

   Punkkikaudella on melko mahdotonta lähteä matkalle ilman koiria, koska koiranhoitajani on nykyään sen verran sokea, ettei ikinä löytäisi öttiäisiä noista karvaturreista.

   Että ihan helppo ei ole tämä minunkaan ratkaisuni. Joku voisi tietenkin sanoa, että mitäs pidät niin montaa koiraa jos et jaksa hoitaa... No, tähän asti olen vielä jaksanut :-)

   Vertailun vuoksi voin kertoa, että 5 vuotta sitten mummukoirien aikana, kahdesta koirasta löytyi 4-5 punkeroa koko kesän aikana. Nykyisin niitä löytyy joskus sama määrä yhtenä iltana.

   t. shelttien mami

   Poista
  3. Ei todella ole helppo tämä punkkiasia! Minä kokeilen tosi mieluusti tuota Fixodidaa meidän tytöillä ja toivon todella, että siitä olisi oikeasti apua. Katsoin juuri blogin tilastot vähän tarkemmin ja melkein parisataa kertaa on jollain Fixodidaan liittyvällä hakusanalla päädytty tänne viimeisen kuukauden aikana. Aika montaa muutakin kiinnostaa siis miten tuo "ihmeaine" käytössä vörkkii. Mieluusti siis kirjoitan aiheesta, jahka taas vähän enemmän kokemusta karttuu. :)

   Teidän huudeilla on kyllä harmillisen runsaasti punkkeja, kuten ollaan aikaisemminkin todettu. :/ Täällä niitä ei tähän asti ole ihan valtoimenaan juossut, mutta lisääntymäänpäinhän ne pirulaiset ovat kai kaikkialla? :(

   Juu, ainahan sitä on tosi helppo arvostella jonkun toisen ratkaisuja ja tekemisiä. Henk.koht. en ole kyllä huolissani teidän prinsessojen hoidosta millään tavoin.. ;D

   Mummukoiriin viitaten, niin varmaankin taudinkantoprosentti niissä muutamassa punkissa oli lisäksi hurjan paljon alhaisempi. Nykytilanne on ainakin tilastojen valossa aika karua luettavaa, argh! :/

   Terkkuja sinne ja kiitos vielä, että lähetit purkit kokeiluun! <3

   Poista
 2. Tää kuulostaa liian lupaavalta? Me seurataan haukkana teijän kokeilua, meinaan äippä ei suostu laittaan meihin liuoksia eikä punkkipantoja, ku Pyry-pappa oli saanu gaumeen kohtauksen ja silti tuli punkkeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mietin minäkin viime keväänä, kun Fixodidasta ensimmäisen kerran luin. Nyt ei auta kuin toivoa, että tuote lunastaisi odotukset.. Olishan se tosi hieno homma, jos niin kävisi! *pitää peukkuja* Meilläkään ei uskalleta laittaa koiriin punkkimyrkkyjä, joten joku muu systeemi olis keksittävä..

   Poista
 3. Nyt ei tehdä *klik* vaan lähden kyseiseen kauppaan... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, no sitten, jos jaksat/ehdit/haluat olis tosi kiva kuulla (lukea blogista) teidän kokemuksista tuotteen suhteen! :)

   Poista
 4. Kuulostaa kyllä ihmeaineelle... Jään odottelemaan käyttökokemuksia. Meillä tosiaan mökillä on hirmuisesti punkkeja ja mömmöjen on oltava ehdottomasti toimivia, jos siellä koiran kanssa aikoo olla.

  Viivillä toimivaksi on koettu Exspot ja sitä varmaan laitetaan taas tänäkin vuonna. Kasvattajan mukaan ei pitäisi olla ongelmaa, vaikka kotona on nyt myös pentu. Varmistelen asiaa vielä apteekista.

  Mitkään punkkipannat tms. vippaskonstit ei ole punkkeja pitänyt poissa ja jos joku tietää mitä virkaa niillä punkeilla ylipäänsä on niin voi valaista minuakin!! Syökö niitä edes mikään eläin/eliö?

  T:Anna, Viivin ja Vilpun mamma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viivin JA Vilpun mamma - iiks!! <3

   Kuule, mulla on tosi huonoja kokemuksia justiinsa tosta Exspotista. Mun entisen työkaverin koira sai siitä pysyviä halvausoireita ihan normaaliannostuksella ja ohjeenmukaiselle käytöllä. Täällä blogimaailmassa on myös useampi kertonut vastaavista tapauksista. :(

   Sellainen kokemus mulla on myös, että farmauseutit ei ole hyviä asiantuntijoita näissä punkkimyrkyissä (eikä monissa muissakaan eläintuotteissa). Meidän eläinlääkäri HauMausta sanoi, että hän ei todella suosittele valeluliuoksia/punkkipantoja silloin, jos on mahdollista, että toinen koira (pentu) pääsee nuolemaan sitä valelukohtaa/pantaa. Nuo apteekin aineet on kaikki jonkinlaisia hermomyrkkyjä ja suun kautta nautittuna voi kuulemma pienikin määrä johtaa jopa kuolemaan. Arvaa vaan olenko noiden kokemusten ja tietojen valossa uskaltanut käyttää mitään varsinaista "myrkkyä" Rillalla ja Pepillä..

   Rosalla ja Ineksellä käytin aikoinaan oikein menestyksekkäästi apteekin Scalibor-pantoja, mutta siskontytön Jimi-chihu sai sellaisesta ihan hurjan voimakkaan yliherkkyysreaktion. Sama ideahan Scaliborissa on kuin valeluliuoksissa. Siinä vaan se "myrkky" imeytetään pannan välityksellä.

   Niinpä sitten on täällä "myrkyt" hylätty ja siirrytty tutkailemaan "pehmeämpiä" menetelmiä. Huoh. Ei oo helppoa!!

   Siskontyttö muuten sanoi joskus lukeneensa, että punkeista päästään eroon seuraavan jääkauden myötä, joten eipä hätiä mitiä.. :O

   Terkkuja sinne ja tytöille suukkoja! <3

   Poista
 5. No meillä, kun ei ole ollut mitään ongelmaa X-spotista, niin alan valelun taas siinä vaiheessa, kun ensimmäinen punkki löytyy. Meillä kanssa kun Ossi on sellainen vähäkarvainen niin olen koettanut harjailla joka ilta.Ossi vaan tykkää makoilla tuossa nurtsilla, niin kyllähän se heti on sellainen punkkimagneetti. Siis kyllähän ne punkit oikeasti ovat ongelma, kun jo noin 30%ssa muistaakseni löytyy sitä borrelioosia. Toisaalta jossain luki, että laskennallisesti pitäisi saada sata punkin puremaa, niin silloin olisi aika hyvät chaanssit saada se borrelioosi. No meillä mennään myrkyilla ja tsekkauksella. Kerro sitten ihmeessä, miten hiivatuote tehosi. Ainahan teoriassa voi olla mahdollista, että se karkottaa punkit tai sitten vaan joku rikastuu. Ei voi tietää ennenkuin kokeilee. Toivotaan, että aine tehoaa. Kunhan joku vaivautuisi selittämään vielä MIHIN sen teho perustuu. Terveisiä M-L ja Ossi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, niin minäkin Rosan ja Ineksen aikaan ostin aina keväällä apteekista Scalibor-pannat ja laitoin koirien kaulaan. Vasta sen Jimin reaktion ja uusien pentujen myötä aloin tutkimaan lähemmin tätä "myrkky-asiaa". Ei olis ehkä kannattanut, koska sen jälkeen on ollut pää tosi pyörällä ja vaihtoehdot vähissä, blaah!! :/

   Borrelioosin todellisuus on tullut jotenkin ihan uudella tavalla konkreettiiseksi, kun lähiympäristöstä löytyy tosiaan jo useampikin tapaus.

   Tänään justiinsa puhuttiin Roomasta kotiutuneen siskontytön kanssa tuosta Fixodidasta. Juurikin samaa mietittiin, että miten ja miksi se voisi auttaa? Toisaalta taas ajattelen myös niin, että tuskin sen kokeilusta suurta hauittaakaan on. Katsellaan nyt tämä kesä ja mietitään sitten ensi vuonna taas uudestaan. Olisihan se TOSI hieno homma, jos tuo "hiivajauhe" todella tehoaisi!

   Punkittomia terkkuja sinne ja Ossikaiselle suukkoja meitin plikoilta! <3

   Poista
 6. Teho taitaa perustua hiivaan. Todellisesta tehosta en tiedä mitään. Mielenkiintoisia aineosia tuossa tuotteessa, tavallista oluthiivaa, jota käytetään leipomiseen sekä fulvohappoa. Aika hintavaa kyllä. Taitaa muutama ruotsalainen haluta rikastua tällä tuotteella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy nyt tähän vastata, että jos ei sitä närästystä olisi tullut ja tuote olisi ollut tehokasta, itselleni olisi ollut ihan sama vaikka teho olisi perustunut piparkakkuihin tai kokkelipiimään. Ovat kuitenkin miellyttävämpiä ainesosia kuin ne hyönteisten torjunta-aineet...

   Eikö leipomiseen käytetä leivontahiivaa? Oluthiiva taitaa olla eri asia. Käytän sitä meillä koirille ja ihmisille B-vitamiinien lähteenä.

   t. sm

   Poista
  2. Niin, itse olen mielessäni pohtinut, että tuon Fixodidan mahdollinen teho perustuu varmaankin johonkin vastaavaan kuin esim. valkosipulin. Tuote muuttaa jotain koiran ihossa (maun, hajun, pH:n, tjtn.) sellaiseksi, että punkki ei halua siihen kiinnittyä. Apteekissa myytävien punkkikarkotteiden teho taas perustuu vaikuttaviin aineisiin, joista ainakin kaikki tietämäni ovat hermomyrkkyjä. Annostukset on tehty sellaisiksi, joiden lasketaan olevan punkeille fataaleja, mutta kuitenkin koirille turvallisia. Nyt kun olen aiheeseen enenmmän tutustunut tuntuu tosi vastemmieliseltä ajatukselta altistaa koirat ko. mmyrkyille. Toki sitten asioilla on aina monta puolta. Jokaisen täytyy itse pohtia, mikä on omassa tilanteessa paras ja pienin paha.

   Se, että joku tuote on uusi, ei tietenkään tee siitä automaattisesti hyvää tai huonoa. Aspiriinikin on joskus ollut uusi tuote. Ajan mittaan sillä on todettu olevan monenlaisia muitakin vaikutuksia ihmisen elimistössä (sekä hyviä että huonoja) kuin ehkä se alkuperäistarkoitus eli kivun lievittäminen.

   Komppaan shelttien mamia siinä, että minullekin on sinänsä ihan sama mihin Fixodidan mahdollinen teho perustuu. Ihanaa olisi, jos se monista epäilyistä huolimatta lunastaisikin lupauksensa! *pitää peukkuja* :)))

   Poista
  3. Ainakin Wikipedian mukaan oluthiiva, panimohiiva ja leivontahiiva ovat sama asia.
   Toki on hyvä, jos joku harmiton tuote auttaa punkkien torjunnassa, en minäkään myrkkyjä laita koiraani. Mieleen tuli, että olisikohan hiivatabletit halvempia kuin nämä ja saman "tehoisia". Loppujen lopuksi luulen, että punkit voittavat kaikki taistelut niitä vastaan, valitettavasti. Peukkuja pidän toki.

   Poista
  4. Hiiva-asiaan en osaa sanoa muuta kuin, että Fixodida Zx sisältää mielestäni nimenomaan leivontahiivaa (saccharomyces cerevisiae). En tiedä mikä tuon hiivan osuus on tuotteen oletetussa tehossa. Jotenkin luulisin, että suurempi vaikutus voisi olla fulvohapolla (fulvic acid). Valmisteen englanninkielisiltä sivuilta löytyy vähän kattavammin tietoa ja sieltä löytyy myös pari linkkiä aiheeseen liittyviin tutkimuksiin.

   http://www.notixs.com/fixodida-zx-english/?lang=en

   Poista
 7. Vielä, pari vuotta sitten apteekeista sai Novartiksen valmistamaa kirpputartuntoja estävää/hoitavaa Program Vet -lääkettä, tabletteja koirille. Maahantuonti lopetettu. Vaikkei tuotteessa puhuttu mitään vaikutuksest punkkien ehkäisyyn, niin korut eivät saaneet punkin punkkia vuosiin (ei koko programin käyttöaikana), vaikka missä ryteiköissä kömmittiin. Liekö tuuria vai tehoa? Nyt Program Vet'iä saa Suomesta vain kissoille (samat ainesosat kuin koiralle, lääkkeellinen vaikutus eläimen painon mukaan). Kissan annos tulee kalliiksi suurelle koiralle muunnettuna.
  Onko kokemuksia valkosipulista?
  Terveisin Chow-narttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta Program Vetistä en ole koskaan kuullut. Mikäköhän siinä lienee vaikuttavva aine?

   Meillä ei ole kokeiltu valkosipulia, kun sen sopivuudesta koirilla ollaan niin montaa mieltä. Toisilta olen kyllä kuullut, että valkosipuli saattaa hyvinkin auttaa punkkien ehkäisyssä.

   Kiitos kommentista ja rapsutuksia karvakaverille! :)

   Poista
  2. Täällä koirien Program Vet'istä:
   http://www.ah.novartis.com/products/en/program_tablets_dog.shtml
   ja
   http://www.peteducation.com/article.cfm?c=26+1303&aid=1471

   Tuli myös vastaan tämä hiiva-juttu:
   http://en.wikipedia.org/wiki/Lufenuron
   http://www.drmyhill.co.uk/wiki/Lufenuron_-_a_potentially_useful_treatment_to_treat_candida

   Ruotsissa lufenuron on kielletty, koska veteen joutuessa aine tappaa vesikirput, jotka tarvitsevat kitiiniä kuoreensa. Vaikka aine on todettu nisäkkäille myrkyttömäksi, niin tämä haittapuoli sitten lufenuronilla on. Meillä oli 8 vuoden käytöstä pelkästään postiivisia kokemuksia, ei täitä, ei kirppuja, ei punkkeja, tassuista löytyi kyllä joskus hiivaa. Chowin tassut ovat hyvin syvätaskuiset, joten ulkoilun jälkeen kosteutta jäi etutassutaskuihin ja hiivaahan siellä sitten joskus muhi. Joten ei ainakaan tassuhiivaan lufenuron auttanut tai mistäs sitä tietää, jos vaiva olisi ollut muutoin pahempi? Noh, kaikista ihmis- ja eläinlääkkeistä (antibiootit, viagrat, estrogeenit ym) jäämät päätyvät lopulta vesistöihin ja ravintoketjuumme. Kirput saavat jos jonkin näköistä treatmenttia. Kyllä meitä harmittaa vesikirppujen puolesta. Eli tämäkään ei nyt sitten ole ollut ekologinen ratkaisu koirujen ulkoloishäätöön. Tiesimme toki asian jo alunperinkin.

   Nyt on käytössä Bayvantic (myrkkyä on). Ehkä tehostamme valkosipulilla. Uros-chowit sietivät hyvin valkosipulia. Saivat sitä melko säännöllisesti. Sattoihan punkittomuus ja kirputtomuus piillä valkosipulin ansiosta. Narttu on superallerginen, joten ei olla kokeiltu valkosipulia, mutta tänään alkaa pinellä annoksella.

   Chow-narttu

   Poista
  3. Kiitos linkeistä! :)

   Niin kuin mainitsitkin, niin tuo lufeuroni on lähinnä tarkoitettu täi- ja kirpputartuntoihin. Ei niinkään punkkien torjuntaan.

   Hyvää tuossa on varmasti ainakin se, että sopii myös tiineille nartuille ja pennuille. Tulee heti parempi fiilis ko. aineesta. Saisiko sitä muuten tilattua ulkomailta?

   Meillä on Peppi-mäykky saanut nyt tuota Fixodidaa kohta kuukauden eikä hänestä ole löytynyt yhtään punkkia. Rilla-westie on ollut ilman Fixodidaa pari viikkoa (ensin oli ripulia ja nyt antibioottikuuri) ja hänestä on löytynyt yksi kiinnittynyt punkki sekä kolme vaeltelijaa. Onko sitten sattumaa vai mitä? Aion ehdottomasti aloitta Rillallakin taas tuon Fixodidan kokeilun heti, kun antibioottikuuri loppuu. Raportoin sitten lisää aiheesta.

   Tsemppiä sinne punkkitaistoon!

   Poista
  4. Hei vaan kaikille !
   Ekaa kertaa ikinä kirjoitan tälläselle palstalle, mutta ny pakko jakaa oma kokemus. Itelläni kaksi collieta ja yksi japsi.
   Olen nyt syöttänyt 2 viikkoa Flixotidaa. 5 pvän. jälkeen japsilla kiinni yksi kuollut, imemätön punkki. Nyt ollaan lomalla Ahvenanmaalla (punkkiparatiisi), eilen löytyi 2 kuollutta punkkia toisesta colliesta, japsista vaeltavia punkkeja 3 (joilla ei ruokapaikkaa vielä löytyny). Eli vaikuttaisi tehoavan, sillä eihän ne punkit normisti kuole ruokapaikalleen vaan kasvaa ja voi hyvin.

   Se mitä tiedän Fulvo-haposta, niin sitä löytyy mm. valkosipulista. Valkosipulilla kautta historian nostettu ihmisten vastustuskykyä sairauksille. Ja niinhän tuotesolesteessakin kerrotaan, että Flixotida käynnistää koiran oman elimistön puolustusmekanismin. Kannattaa googlettaa, sieltä oikeesti joskus löytää paljon tietoa.

   Itse olen sairaanhoitaja ja hyvin tarkka mitä itse syön (lääkkeistä) tai mitä koirilleni annan. Missään nimessä mitään myrkkyjä en anna, kun ne tyyliin tappaa kissat ja kalat, koirat ei saa nukkua sängyssä ja lapset ei saa paijata.... terveellistä koiralle ?

   No collieilla vielä kun puuttuu tuo aivo-verieste, niin tällöin kaikki myrkyt pääsee suoraan aivoihin ja keskushermostoon, eivätkä ainakaan paranna kapasiteettia. Samahan kaiketi pätee kaikkiin colliesukulaisiin ja monirotuisiin, jos sukutaulussa vaikka vain 1/4 osa collieta. Olkaa ihmiset tarkkoja mitä annatte koirillenne.

   Ja mitä tulee Borrelioosiin, Puutiaisaivokuumeeseen niin THL.n sivuilta (muistaakseni) luin että kaikista punkin puremista vain 2 % sairastuu, eli tarvii olla tosi paska säkä jos sen saa.
   T. Marge

   Poista
  5. Kiitos tuhannesti tästä todella informatiivisesta kommentista! :)))

   Olen kuullut ennenkin tuosta collie-sukuisten koirien erityisalttiudesta punkkimyrkkyjen sivuvaikuuksille. En vaan ole yhtään tiennyt, mihin se perustuu. Samaa olen kuullut myös villakoirista.

   Kiva kuulla hyviä kokemuksia Fixodidasta! Meillä mäyräkoira on saanut sitä nyt jo useamman viikon, enkä ole hänestä löytänyt vielä yhtään punkkia. Rilla-westien Fixodida-kokeilu on tauolla ripulin ja antibioottikuurin takia, mutta aion jatkaa hänelläkin kokeilua jahka lääkekuuri on ohi.

   Terkkuja teidän laumalle ja rapsutuksia karvakorville! :)

   Poista
  6. Hei, Program Vetiä saa ostaa Ruotsista apteekeista, www.apoteket.se, eivät lähetä postitse kuin Ruotsiin. Vaikuttava aine lufenuron, joka estää hyönteisten kehittymisen kokonaan.

   Poista
 8. Saako tätä blogia ja varsinkin tätä mahdottoman kiinnostavaa Fixodida-kokeilua linkittää FB:n koirapalstoille?

  Itsekin kahden alle 10-kiloisen haukun emäntänä kiroilin rankasti kun luonnonmukainen yrttipanta poistettiin myynnistä vuosi sitten.Toimi yhden kesän aivan loistavasti!Ei punkin punkkia!
  Scabiboria kokeiltiin,mutta kaksi tuntia oli meidän 5-kiloisen seropin kaulassa kun karvat lähtivät ja iho oli tulipunainen Scaliborin alta.
  Mitään liuoksia en missään tapauksessa tule edes kokeilemaan kummallakaan koiralla x(

  -Nina-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa toki, kiitos, että kysyit luvan! :)

   Juu, punkkiasia on tosi hankala homma. :( Meillä tuo Fixodida tuntuu sopivan ainakin mäyräkoiralle oikein hyvin ja edelleenkään en ole löytänyt hänestä yhtään punkkia tänä vuonna. (*kop, kop*) Rilla-westiellä meinaan myös jatkaa/aloittaa Fixodidan kokeilun uudestaan ensi viikolla, jahka antibioottikuuri loppuu. Aloitan (taas) tosi pienellä annoksella, jota nostan sitten pikku hiljaa. Toivottavasti Rillaa ensimmäisen kokeilun aikana vaivannut riuli ei palaa. En edelleenkään ole varma johtuiko se Fixodidasta vai jostain ihan muusta. No, se ehkä selviää uuden kokeilun myötä. Raportoin siitä sitten taas tarkemmin täällä blogissa.

   Terkkuja sinne ja pikkuisille rapsuja! :)

   Poista
 9. Heips taas!
  Palaan vielä luferoniin. Länsi-sivustoilta ei löydy tietoja aineen punkkiestosta, mutta kiinalainen valmistaja mainostaa tuotantoeläimille tarkoitetun luferoni-tuotteensa tehoavan myös punkkeihin. Noh, toki se voi olla käännösvirhe englanninkielisille sivuille myös yleisen elämän kokemuksen mukaan voi miettiä, mitä lienee kiinalainen luotettavuus?
  Ehkäpä luferonikin aiheuttaa ominaishajun, mikä ei miellytä punkkeja? Vaikka kyllä niin suuren ja vaikutusvaltaisen lääkejätin kuin Novartis olisi luullut saaneen punkki-seikan tutkittua Program Vet'istä?
  Chow-nartun valkosipuliröytäisyt olivat voimakkaita, kokeilu oli lopetettava. Lehdissä on ollut mainoksia valkosipuliöljykapseleista. Niitä nyt kokeilemaan.
  Fixodidan kohdalla epäilyttää: "Ravintolisän käyttötarkoitus: Tuote auttaa vähentämään punkkeja ja kirppuja." Vähentämään. Olisi hyvä kuulla käyttäjäkokemuksia lisää.
  Chow-narttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä Peppi on nyt saanut Fixodidaa säännöllisesti kuukauden ajan, eikä hänestä ole löytynyt yhtään punkkia. Aion aloittaa ensi viikolla kokeilun uudestaan myös Rillalla. Kerron varmasti lisää meidän kokemuksista tässä kesän mittaan. :)

   Poista
  2. pitäisi olla 'lufenuroni'
   terv. chow-nerttu

   Poista
 10. Ikävä kyllä kokemukset tehosta on huonot meidän mittelillä. Melkein 10 punkkia poistanut jo koirasta, enkä halua tietää kuinka monta karvapallon turkkiin on kätkeytyt. Melkein joka päivä tässä kesäkuun aikana poistanut punkin koirasta, joten järeemmät aseet punkkisotaan hommattu. Hyi miten iljettäviä otuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävää, että teillä aine ei ole toiminut. :/ Kuinka kauan olet Fixodidaa antanut ja millä annoksella?

   Kiitos kuitenkin kovasti kommentista! Juuri nämä oikeat käyttökokemukset ovat mielenkiintoisia ja tärkeitä.

   Rapsuja koissulle! :)

   Poista
 11. Ollaan annettu fixodidaa varmaankin huhti-toukokuun vaihteesta alkaen. Meidän koira on noin 7,5 kiloa, joten ohjeen mukaan ensin 1 tabletti päivässä. Ekan punkin jälkeen 2 tablettia. Tämä on siis tabletin muodossa samaa ainetta ja ohje on alle 10 kg koiralle 1-2 tablettia päivä. Vaikka punkkeja onkin löytynyt suht runsas määrä, olisi niitä tietenkin voinut tulla enemmänkin ilman.

  Harmi kun ei toiminut, koska muuten ei aiheittanut koiralle mitään ja ihan hyvin söikin tabletit. Saa kyllä niitä vielä niin kauan kun riittää. Ostin juuri effipron valmisteen. Saa nähdä, miten se auttaa tai muuten vaikuttaa koiraan. Tuntuu, että koira olisi alkanut haisemaan pahemmalta, vaikka ei kai sellaista sivuvaikutusta olekkaan:D Olisi kyllä ollut kiva pysyä luonnonmukaisemmassa ja ympäristöystävällisemmässä vaihtoehdossa, mutta tosiaan tuon turkin alta on niin hankala kaikkia punkkeja havaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmillista tosiaan, että ei toimi! :/ Ja mittelin turkki on kyllä ihan varmasti hankala tarkistettava.

   Aloitin eilen Fixodidan uusintakokeilun Rillalla. Kerron lisää, jahka kokeilu on kestänyt vähän pidempään. Pepistä ei tosiaan ole edelleenkään löytynyt yhtään punkkia *kop, kop*

   Olen muuten kuullut muiltakin, että vastaavista liuoksista kuin tuo Effipro on koiraan tullut kumma haju. Tiedä sitten, mistä se johtuu. :o

   Poista
 12. Olen syöttänyt saksanpaimenkoiralle kuukauden ajan FIXODIDA merkkisiä tabletteja punkin häädäntään. Nyt mielestäni koira haisee ja sen iho kutisee kun pitää koko ajan rapsuttaa itseään. En tiedä onko syy fixodidassa mutta kummasti oireet alkoi samaan aikaan fixodidan käytön jälkeen. Huomenna pesen koiran ja lopetan fixodidan antamisen, katsotaaan jatkuuko kutina ....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä Rilla-westielle ei selvästikään sovi tuo Fixodida. OLen kokeillut sitä hänelle kahteen eri otteeseen ja aiheuttaa vatsavaivoja (ripulia ja närästystä. Sen sijaan Peppi-mäyräkoiralle se sopii hyvin, joten saa sitä ruuan seassa päivittäin.

   Kiitos kovasti kommentistasi! :) Tätä postausta luetaan blogin tilastojen mukaan tosi paljon, joten kaikki käyttökokemukset ovat enemmän kuin tervetulleita!

   Poista
  2. Muistaakseni Fixodidassa on hiivaa. Voisiko kutina ja haju johtua siitä?

   Poista
  3. Tuota hiivaa olen minäkin pohtinut tai siis sen antamista. Meidän ensimmäinen westie, Rosa, kärsi nimittäin toistuvista hiivatulehduksista. Jostain luin, että hiivatuotteiden kanssa kannattaa antaa maitohappobakteereita. Meillä koirat saavat päivittäin laktoositonta AB piimää, jossa on runsaasti maitohappobakteereita luontaisassa muodossa.

   Poista
 13. tämä kesä käytetty fixodidaa taplettina ja VAIN yksi punkki löytynyt tähän päivään mennessä eli tyytyväinen olen kun sopii meitin koirulille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi mukavaa kuulla! :)))

   Kiitos kommentistasi, johon olin näköjään unohtanut vastata. Se ei ollut tarkoitus.

   Poista
 14. Eli mikäs olikaan nyt yhteenvetona tulos Fixodidasta?
  Punkkikausi lähestyy uhkaavasti (jollei ole jopa jo käynnissä) ja taas mietitään ensi kesän punkkikarkoitteita ;)
  -Nina-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kysymys, johon en valitettavasti osaa antaa kovin kummoista vastausta. :/ Meillähän muutenkin herkkävatsaiselle Rilla-westielle ei tuo jauhe lopulta sopinut, koska aiheutti ihan selvästi happovaivoja. Peppi-mäykylle annoin jauhetta koko viime kesän, eikä hänessä ollut yhtään punkkia. Mutta ei ollut myöskään Rillassa, joka siis oli pääsääntöisesti ilman mitään punkkisuojaa. Kirjoitin aiheesta postauksen viime elokuussa ja sen voit lukea osoitteesta:

   http://kaikkielamanikoirat.blogspot.fi/2013/08/fixodida-zx-vol-2.html

   Yhdyn niin tuohon stressiin taas alkavan punkkiajan suhteen. :( Voi kun keksittäisiin joku turvallinen ja tehokas systeemi ja mieluiten tietysti NYT!

   Poista
  2. Surffailin vahingossa sivuille ja oli pakko tulla hehkuttamaan, että alkukeväänä bongasin toisesta koirastani yhden punkin, jonka jälkeen ei ole ainuttakaan löytynyt. Monet ovat kironneet miten helvetillinen punkkikesä on ollut.
   Lenkkeilemme kuitenkin pääosin pelloilla ja metsässä eikä siltikään verenimijöitä ole näkynyt.
   Punkkikarkoitteena meillä on: Ei-mitään.

   Fixodida on täyttä huuhaata vailla minkäänlaisia kliinisiä todisteita tehosta, samanlaista hölmöillä rahastusta kuin Shootag.

   Poista

Kiitos kommentista! Ü