maanantai 20. toukokuuta 2013

Voi bylly!


Huoh potenssiin huoh! On kuulkaas oma flunssa unohtunut sunnuntaiaamun tapahtumien jälkeen aika totaalisesti. Heräsin klo. seitsemältä siihen, että mies seisoi vuoteeni vieressä ja kuiskasi: "tuutko katsomaan mikä Rillan pyllyssä on?"  Siitä seurasi välitön herääminen ja maailman nopein paniikin nousu kurkkuun. Rilla raasu oli pesuhuoneessa ja näytti ihan maansa myyneeltä. Rillalla on ollut melkein viikon vatsa vähän kuralla, joten pyllypesuja on jouduttu tekemään ahkerasti. Siinä puuhassa mies oli huomannut verta Rillan pyllykarvoissa, KÄÄK - V E R T A!! Ensimmäinen ajatukseni oli, että joku luunpalanen on ollut liian terävä ja rikkonut suolen. Tarkemmin katsottuani arvasin, että onkin kyseessä anaalirauhanen. Siinä peräaukosta katsottuna alaviistossa oli nimittäin ihan selvä tumma kohouma. Seuraava reaktioni oli, että miten en ole huomannut mitään aikaisemmin? 


Mites toi pöheikkö nurmikko? Kannattaisko se leikata..


Rilla läähätti edellisenä iltana aika paljon, mutta ajattelin hänellä olevan kuuma, koska minullakin oli.. Aamulla mies oli herännyt siihen, että Rilla oli tullut sänkyyn puremaan pakaraansa. Kun ei tietysti lähemmäs ongelma-aluetta yltänyt. Sen jälkeen olivat menneet takapihalle ja sieltä pesulle. 
Minä tartuin oitis puhelimeen ja soitin Aistiin, joka päivystää 24/7. Olemme käyneet siellä monta kertaa ennenkin ja saaneet aina hyvää hoitoa. Kunnan päivystäviin eläinlääkäreihin meiltä on valitettavasti mennyt ajan saatossa luotto. Onneksi on siis Aisti, jonne ajaa meiltä ruuhka-ajan ulkopuolella vaajassa tunnissa. Eläinlääkäri sanoi puhelimessa, että kuulostaa pahasti tulehtuneelta anaalirauhaselta, joka pitää tyhjentää ja huuhdella rauhoituksessa mahdollisimman pian. Niinpä napattiin Rilla kainaloon ja lähdettiin saman tien kohti Aistia.
Aistissa elli totesi, että Rillan vasemman puoleinen anaalirauhanen oli todellakin tulehtunut ja myös oikeinpuoleinen oli täynnä tavaraa. Rauhoitusta ei sitten kuitenkaan tehty, koska elli sai tyhjennettyä ja huuhdeltua rauhaset Rillan ollessa hereillä. Kipeää se kyllä teki ja mamman sydän meinasi särkyä. Tyhmä, tyhmä minä, joka en ollut huomannut mitään ongelmaa aikaisemmin! Olin aina ajatellut, että koira vetää pyllyään maata vasten, jos anaalirauhaset vaivaavat. Sitä Rilla teki vasta silloin sunnuntaiaamuna muutaman kerran. No, jatkossa pyllytarkastukset tullaan tekemään molemmille tytöille säännöllisesti. Muistin myös, että ihanainen Liftari on kertonut joskus blogissaan ihan konkreettisesti, miten anaalirauhaset tyhjennetään. Ko. postauksen voi lukea tästä
Rillalle määrättiin kymmenen päivän antibioottikuuri ja kipulääkettä ainakin viideksi päiväksi. Ensimmäiset annokset laitettiin niskaan ruiskulla. Anaalirauhasten tyhjennys ja kipupiikki auttoivat selvästi nopeasti ja tietysti reissu varmasti myös väsytti, koska kotimatkan Rilla nukkui autossa oikein rauhallisesti. Elli neuvoi meitä vielä käymään kontrollissa ennen lääkekuurin loppumista. Taidanpa varata kontrolliajan luottoeläinlääkärille HauMauhun
Siskontytön Jimi-chihulla on ollut toistuvasti vaivaa anaalirauhasista ja soitinkin heti konsultaatiopuhelun niNille. Hän rauhoitteli ihanasti ja sanoi, että opin kyllä tarkistamaan tyttöjen anaalirauhaset ja tyhjentämään ne tarvittaessa. Kiitos ihana! Puhelu lohdutti TOSI paljon!  


Ihan tyhmää!


Että sellaista kurjaa vaivaa pienellä Rilla raasulla. Sitä arkaa bylly-parkaa pitää vielä suihkutella useamman kerran päivässä. Onneksi edes föönikuivaus tuntuu ilmeisen mukavalta, koska siinä Rilla makoilee hyvin tyytyväisen oloisena. Samalla minä käytän tilaisuutta hyväkseni ja teen föönin avulla punkkitarkastusta. Ilmavirralla saa tehtyä näppärästi jakauksia turkkiin ja siten tutkittua sitäkin asiaa. Mukavampaa uutta viikkoa toivon teille kaikille!


PS. Tiedättehän sanonnan "koputa puuta"? Edesmennyt äitini uskoi varsin vakavissaan siihen, että millään ei kannata kehuskella, koska siitä seuraa kyseisen asian pieleen meneminen. Minä olen kovasti yrittänyt olla uskomatta samaan, mutta käytäntö osoittaa muuta kerta toisensa jälkeen. Nytkin olin vain muutama päivä sitten mielessäni ajatellut, että onpa hyvä, kun koirat ovat pysyneet terveinä. Tilastotieteilijä mieheni sanoo kaiken tällaisen olevan sattumaa. Vastaavanlaisia sattumia vaan osuu omalle kohdalleni käsittämättömän usein..


28 kommenttia:

 1. Anaalirauhaset tyhjenevät normaalisti, kun koiran kakka on tarpeeksi kovalla - näin siis eläinlääkäri kerran kertoi, kun Ollin rauhaset olivat lievästi tulehtuneet juuri olleen löysämahaisuuden jälkeen.

  Onneksi saitte avun nopeasti ja paraneminen saatiin käyntiin.

  Teillä on nurmikko jo todella kesäisessä kuosissa. Meillä ollaan menossa kohti vihreyttä ja ruohonleikkuu on edessä vasta viikon tai kahden päästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, noin se on ja minä olen ajatellut, että etenkin tämän meidän nykyisen luupitoisen ruuan kanssa ei anaalirauhasongelmia tule. Nyt mietinkin, että oliko tuo Rillan "kuravaihe" syy vai seuraus?

   Onneksi on tosiaan tuo Aisti! Kunnan eläinlääkäreistä meillä on hyviä, huonoja, hyvin huonoja ja myös sellaisia, että "ei osata auttaa teitä" -kokemuksia. Sinne ei tee mieli ykkösvaihtoehtona soittaa.

   Nurmikko ja voikukat rehottaa ja mies pelaa kaikki illat golfia. Voiskohan se golfkentän hoitaja tulla hoitamaan meidän pihaa noin niin kuin vaihtokauppana? ;D

   Poista
  2. Paranemisia Rillalle!

   Tähän oli muutenkin pakko tarttua; milloin sua päästään ihailemaan golfkentillä? ;D t. yksi lajiin täysin hurahtanut

   Poista
  3. Kiitos! <3

   Haa, ei varmaan ikinä (never say never..;)). Mun hermot ei kestä moista lajia ollenkaan. Suutun jo minigolfissa niin pahasti, että joudun lopettamaan pelin n. kahden reiän jälkeen. :D

   Poista
 2. Ounou !!!!! Voi Rillariina, siis niin sympatiseeraan sua nyt <3 Niin tiedän miltä tuntuu. Essi lähetti pusut myös ja sanoi, että kyl tiärän milt tuntu ku peppuu pakottaa ja sit se viäl haiseeki.
  saattaa olla , että Rillan vatsan löysyys johtui anaalirauhasista. Ne saavat täyttyessään ja tulehtuessaan myös moisen aikaan.
  Nyt sitten vaan opettelemaan sitä tyhjennystä, niin eivät pääse toista kertaa tulehtumaan. Kun varovasti kokeilee painelemalla sitä peppuaukon reunoja suunnilleen siitä missä anaalirauhaset on, oppii tunnustelemalla tietämään koska ne ovat täyttymässä. Kun siinä alkaa tuntua semmoiset pienet viinirypäleen tuntuiset löllykät niin tietää, että tyhjennystä ootettavissa.
  Voimaa niiden tyhjennykseen ei saa käyttää. Hellästi ja pummppaamalla. Hajusta kyllä tietää milloin sieltä tulee nestettä. Messiselläkin peppukarvat on valkoiset, mutta kyllä se harmaanvalkoisen neste silti näkyy kun se sieltä roiskahtaa. Haju on kyllä semmoinen, että parempi pistää hanska käteen jo senkin takia. Ei lähe kovin helpolla pois se löyhkä handuista. Ja silmiä on syytä myös varoa. Omaa kokemusta ei oo, mutta ellu kertoi kyllä kirvelyn olevan ihan hirveää, jos sitä silmään osuu.

  Kyl se taas sitte siitä lutviutuu ja opit katsomaan milloin tyhjennystä tarvitaan. Pepun vetäminen ei oo ainoa merkki. Sitä voi olla myös hätkähtely pepun puoleen, kyniminen pepun lähellä, ei halua istahdella tai kakkiminen voi olla hankalan oloista. Tai sitten saattaa ilmaan leijailla anaalihaju ihan yks kaks.
  Kun meette Rillan kanssa tarkistukselle pyydät ellua näyttämään sinulle ihan kädestä pitäen miten ne tyhjennetään. Sillai minäkin sen opin.

  Terkkuja sinne ja tsemppiä kans. Haleja ja suukkoja sinne täältä Essilästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla taitaa olla lenssun takia nenä nim pal tukossa, että en ees haistanut mitään, vaikka Rillalta tosiaan tyhjennettiin anaaleista aika satsit. Ja mä vielä "makasin" siinä Rillan päällä. Good for me, ehkä.. ;)

   Arvaa vaan, kuinka paljon mä olen itseäni soimannut ja Rillaa säälinyt! Toinen raukka parka viaton joutuu kärsimään gaameita kipuja osaamattoman mamman takia. Ihan byllystä!! :(

   Kiitos vielä loistavista ohjeista! <3 Ja hyvä vinkki myös tuo, että pyydän elliä näyttämään, kun mennään kontrolliin. Varaskinkin siihen jo ajan ja sain onneksi just oikeelle immeiselle. :)))

   Nyt näistä kommenteista huomaan, että pepun vetäminen ei taida tosiaan olla edes se yleisin merkki. Tuota pakaroiden puremista Rilla saattoi kyllä tehdä jo silloin lauantai-iltana. Mutta ei kyllä kovin paljoa sitäkään. Ilmeisesti aamusta sitten oli kalunnut oikein kunnolla ja siihen sitten mies heräsi, onneksi!

   Kiitos empatiasta ja tsempeistä ihana! <3 Sinne myös terkkuja ja Essille suukkoja! <3

   Poista
 3. Voi Rilla-parkaa. Kun omalle mäyräkoiralleni kävi samoin, harrastin myös melkoista miksi-en-huomannut-mitään-aiemmin -teemaista itseruoskintaa, jolloin klinikkaeläinhoitajana työskentelevä ystäväni onneksi lohdutti minua sanomalla, että se patti voi nousta parissa tunnissa. Eli edellisenä iltana ei teilläkään välttämättä ole ollut mitään, minkä olisi edes voinut huomata. Meidän mäykky ei myöskään laahannut takapuoltaan tai yrittänyt nuolla sitä, se oli vain sellainen vetämätön ja yleiskipeän oloinen. Sekin jäi siinä vaiheessa minulta huomaamatta, tai oikeastaan ohitin olankohautuksella koko asian, koska meille oli pari päivää aiemmin tullut koiranpentu, ja meidän kaikkien käytös oli vähintäänkin erikoista...

  Paranemista pienelle potilaalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kun kerroit tuon!! Nyt tuntuu vähän paremmalta! Meillä kun tosiaan on jouduttu Rillan byllyä pesemään sen ruikun takia, niin ihmettelen oikein, että miten en muka ole MITÄÄN pattia/arkuutta/tms. aikaisemmin huomannut. Silloin sunnuntaiaamuna se patti oli ihan selvästi nähtävissä ja Rilla aristi kovasti. Tuo selittää paljon, jos se voi tulla noinkin nopeasti.

   Nyt näistä teidän kommenteista huomaan, että se pyllyn vetäminen ei taidakaan olla edes erityisen yleinen merkki anaalirauhasvaivasta. Hyvä tietää sekin jatkoa ajatellen. Meillä Rilla on selvästi sellainen vaivojensa peittelijä/vähättelijä, niin kuin olivat myös molemmat meidän edesmenneistä westeistä. Peppi taas on hyvin dramaattinen. Ennemminkin hänen kohdallaan luulen aina, että on jotain tosi vakavaa sattunut, kun pitlkula näyttää itikanpiston jälkeenkin siltä kuin olisi kuoleman kielissä.. ;D

   No, joo hei, jos teillä on ollut siellä uusi pentu, niin ihan varmasti on kaikki käytöspoikkeavuudet menny sen piikkiin. ;D

   Kiitos vielä erittäin lohduttavasta kommntista ja rapsuja teidän laumaan! <3

   Poista
 4. Suosittelisin kokonaan anaalirauhasten poistoa. Nekun ovat ihan turhat, eikä siitä ole haittaakaan jos ne poistaa. Meillä on nyt 5v cairnnarttu ja silloin "nuorempana" oli myös samaa vikaa, että anaalirauhaset täyttyivät ja niitä tyhjenneltiin aika ajoin ja aika useinkin.. Mikä pitemmän päälle ei ollut hauskaa omistajalle tai koirallekaan, joten poistatimme eläinlääkärin nukutuksessa anaalirauhaset. Ja lopultahan siinä kävi myös kuten teillä, puhkesivat kokonaan ja ehti kaiketi repiä takapuolensa auki, koira parka, olihan se kipeä silloin ja tästä ei ollut mitään merkkejä edellis iltana, kun seuraavan yön ja aamun aikana tämä tapahtui aivan kuten teillä. Ikinä ei hiihtänyt takapuoltaan edes maahan, mistään ei oikeistaan tiennyt koska ne olivat täynnä. Mekin silloin kun mietittiin vaihtoehtoja pois vai jättää, luimme paljon myös siitä että se voi olla haitallista, jollekin koiran hormoonitasapainolle tai vastaavalle, mutta normaali ja hyvinvoiva koira on nyt, eikä olla kaduttu päivääkään sitä päätöstä että poistatettiin ne. Pitemmän päälle se tulee pian aikaa myös halvemmaksi, kun juoksuttaa koiraa vähän väliä lekurilla. Vaikka toimenpide maksaa satoja euroja, maksaa se itsensä takaisin pidemmällä aikaa. Toki leikkauksen jälkeiset yöt ovat tuskallisia koiralle ja omistajille, mieheni vietti yöt silloin koiramme kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti kommentista! Eipä ole tullut mieleenkään, että anaalirauhaset voi myös kokonaan poistaa. Meillä ei muilla koirilla ole koskaan ollut anaalirauhasvaivoja, niin tämä on minulle aika uusi juttu.

   Täytyy ehdottomasti muistaa tämäkin vaihtoehto, jos anaalirauhasista tulee jatkuvampaa ongelmaa. Nyt vielä haluan elätellä toiveita, että tämä oli tällainen yhden kerran juttu. Vaikka kaiken kuulemani mukaan, anaalirauhasvaivat ovat hyvin usein kroonisia.. :/

   Kaikki toimenpiteet on muuten varmaan sellaisia, että niistä löytyy mielipiteitä puolesta ja vastaan. Jokaisen täytyy itse punnita, kaikki asiat huomioon ottaen, se omaan tilanteeseen sopivin vaihtoehto.

   Poista
 5. Voi pientä byllybotilasta! Hyvä että pääsitte heti hoitoon ja vertaistuki on se paras tuki. Nyt mamman pitää antaa kyllä extraherkkuja ja hellittelyjä. Ja Peppiinolle kans, koska onhan sen paras kamu pipi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks oo raasu tuo Rilla! <3

   Niin ihanasti sanottu: "ja Peppiinolle kans, koska onhan sen paras kamu pipi". <3 Arvaat varmaan, että täällä on ollut melkoiset Rillan hyvittelyt ja siinä sivussa on pitkulakin saanut osansa. ;D

   Poista
 6. mun terrierillä oli viime kesän ja syksyn aikana jostain syystä anaalivaivoja, toinen ei tahtonut tyhjetä ja vaivasi välillä. Kahdesti käytin tyhjennyksillä ja sitten päätin kokeilla itse, ja kun sen kerran tekee niin huomaa ettei ole ollenkaan niin vaikeaa mitä on luullut:)missään nimessä ei sen takia kannata lääkäriin viedä. Ite oon suihkuttanu ensin hetken, sitten hanskat käteen ja jotain rasvaa hieman, ja ei muutaku etusormi byllyyn, itse luulin että rauhaset on paljo syvemmällä mutta ne onkin ihan siinä aukon reunassa ja helposti tuntuu jos siellä jotain on jäänyt. Aika voimakkaasti pitää uskaltaa puristaa/lypsää että saa tyhjäksi. Meillä oli muuten nyt ekat punkit,isoksi oli ehtinyt syödä itsensä joten minä kyllä laitan nyt myrkyt niskaan.
  t Marika, jekku ja taika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos todella hyvistä ohjeista! Enköhän mäkin opi tuon tekemään. Täytyy vaan tosiaan ryhtyä rohkeasti kokeilemaan.

   Argh, punkkeja!! Ne on NIIIIN ällöjä. :/ Toivottavasti saatte niihin avun!

   Poista
 7. Tervetuloa beppukerhoon Rilla! Vili voi kertoa piiitkän tarinan omista beppuongelmista. Vili ei kyllä myöskään ole ikinä vetänyt pepaa pitkin lattioita eli hyvin yksilöllistä on tuo käyttäytyminen anaalirauhasongelmissa.
  Toivottavasti kyseinen riesa ei toistu, tiedän koiria, joilla on anaalirauhaset tulehtuneet vain yhden ainoan kerran eikä koskaan sen jälkeen enää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos, vaikka TOSI mieluusti oltais jääty tän kerhon ulkopuolelle.. ;D

   Nyt näistä teidän kommenteista tajuan, että se pyllyn vetäminen ei taida olla edes kovin yleistä anaalirauhasvaivoissa. Hyvä, että sekin tuli selville, niin en oleta sellaista jatkossakaan.

   Kiitos lohduttavista sanoista! Toivon NIIIN kovin, että meillä käsvis just noin hyvä tuuri. Tosin samalla ajattelen skeptisesti, että todella usein kuulee anaalirauhasvaivojen olevan sellainen alati toistuva vaiva, blaah.. :/

   Poista
 8. Mulle nousi pala kurkkuun heti, kun aloin lukea kirjoitustasi. Varovasti jatkoin lukemista ja onneksi vaiva oli parannettavissa oleva ja pääsitte hoitoon pian.

  Jostain kumman syystä olen vähän skitso noiden bylly-asioiden suhteen :(

  Viivillä on silloin tällöin tuota anaalirauhasvaivaa. Kasvattaja on mulle neuvonut niiden tyhjentämisen, mutten edelleenkään ole itse siinä onnistunut. Viimeksi pyysin sitten ellin tyhjentämään ne, kun oltiin jonkun muun asian takia vastaanotolla.

  Nyt on pidemmän aikaa mennyt ilman vaivoja, mutta säännöllisesti ne pitäisi kyllä muistaa tyhjentää.

  Pikaista toipumista Rillalle <3 Onneksi eläimillekin on hyvin kipulääkkeitä olemassa!

  T:Anna, Viivin ja Vilpun mamma

  PS. Meillä NUKUTAAN (kunhan Viivi laitetaan nukkumaan toiseen huoneeseen)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, taisin aloittaa aika draamaattisesti, mikä on tällaiselle "draamaqueenille" hyvin tyypillistä. ;D Silloin aamulla unenpöpperössä olin silti aidosti ihan paniikissa ja tietysti myöhemminkin tosi pahoillani Rillan puolesta. :/ Mutta onneksi tosiaan vaiva on parannettavissa ja kipulääke auttoi ilmeisen nopeasti. Nyt Rilla voi jo oikein hyvin ja nukkui yönkin ihan rauhalllisesti. Minulla on tietenkin itseni soimaaminen vielä aika pinnalla..

   Voi hitsi, teilläkin on siis kokemusta noista anaaleista, tylsää! :/ Meillä ei muilla koirilla ole tuota vaivaa ollut ja olen siksi vielä aika pihalla koko jutun suhteen. Täytyy alkaa perehtymään asiaan ja harjoitella sitä tyhjentämistä, josko sen vaikka oppisi itse tekemään. Tai no, ainakin huomaamaan, milloin anaalit on tyhjennyksen tarpeessa.

   Juu, kipulääkkeet on ihana asia! Rilla rentoutui eilen oikein silmissä, kun anaalit oli saatu tyhjiksi ja kipulääke alkoi vaikuttamaan. <3

   PS. JEEEEEEE! :))) Onko Viivi kovin pahoillaan tuosta toiseen huoneeseen joutumisesta?

   Poista
  2. Viivin anaalirauhasvaiva on itseasiassa tainnut rauhoittua steriloinnin jälkeen. En tiedä onko niillä yhteyttä toisiinsa, mutta silloin nuorempana vaivaa oli paljon enemmän.

   Viivi nukkuu pojan huoneessa. Ihan hyvin sillä siellä on sujunut :) Päivisin sitten oleilee alakerrassa. Itsellä on ehkä ollut enemmän paha mieli toisen puolesta, mutta kun nukkuakin on ihan kiva.

   t:anna, viivin ja vilpun mamma

   Poista
  3. Mielenkiintoista! Täytyykin muistaa kysyä asiasta, kun mennään Rillan kanssa jälkitarkastukseen. Meillä on mietitty etenkin Pepin sterilointia. Auttaiskohan Pepin sterilointi Rillan anaaleihin? :D:D (Hirmu hauska oon.. ;D)

   Aa-a, no eihän Viivillä sitten oo mitään hätää. Poika pitää varmasti tosi hyvänä. <3 Ja nukkuminen ON tärkeetä! Muuten ei mistään tuu mitään. Ihanaa, että ootte tekin saanu nyt nukkua! :)))

   Poista
 9. No voi Rillaa ja Rillan peppua. Anaalirauhaset voivat varmaankin tulehtua aika pikaisestikin. En tiedä. Meillä kun eivät ole anaalit vaivanneet. Kop, kop koputtaa puuta. Eiköhän Rilla parane pikaisesti. Terveisii teille, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkään ei ole aikaisemmin ollut vaivaa anaaleista, joten ihan on uusi juttu minulle. Vaikka toki olen siskontytön Jimin anaalirauhasvaivojen takia asiasta jollain tavalla perillä.

   Usein ennenkin olen ihmetellyt ja ihaillut koirien toipumiskykyä. Rilla on jo ihan oma itsensä ja nukkui yönkin oikein rauhallisesti. Onneksi on olemassa kipulääkkeitä ja antibiootteja! :)))

   Terkkuja sinne myös ja Ossille rapsuja! <3

   Poista
 10. Voihan beba!
  Epulla pamahti talvella toinen rauhanen puhki, kun hankasi sitä tuolla ulkona jäähän. Sitten meitä vietiin...
  Eli lisäreikä persukseen ja parin viikon hoitokuuri. Mut en mäkään huomannu mitää aikasemmin, ehkä sit jälkeen päin mietin, että kakalle meno oli houkuttelun takana pari päivää. Ja toinen rauhanen oli kans täynnä, se tyhjättiin sitten elkulla.

  Meilläkin on kiva omaelkku, soitin aamulla ja pääsin ruokiksella jo koiran kanssa sinne, toimenpiteesee meni 2 minuuttia:)

  Kysyin elkulta et tuleeko tästä ny uusiutuva vaiva, ei kuulema, tietysti nyt osaa seuraillakin sitä.

  Mutta parenemisia ja rapsutuksia Rillalle, ja Pepille tietysti myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ou nou, ei kuullosta kivalta tuokaan! :( Mua toisaalta lohduttaa, että sinäkään et huomannut aikaisemmin mitään. Ehkä tuo vaiva voi tosiaan äityä pahaksi hyvin äkillisesti.

   Ihanaa, että teidän elkku sanoi noin! Sitä minäkin toivon, että olisi vain tällainen yhden kerran huono tuuri..

   Kiitos empatiasta ja sinne myös paljon terkkuja sekä Epulle suukkoja! <3

   Poista
 11. Carolla oli paha anaalirauhastulehdus. Kerran. Se ei raahannut bebaansa vaan sätki, hyppeli vähän väliä. No enhän minä taukki mitään tajunnut ja lääkärireissu ja antibioottikuuri siitä tuli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Caroa <3, mutta ihanaa kuulla, että vain kerran! Pidän peukkuja, että meilläkin kävis yhtä hyvin.

   Tuo beban raahaaminen ei tosiaan taida olla edes erityisen yleistä. Se vaan on itselle jäänyt mieleen, kun olen joskus anaalivaivoista jotain lukenut. Siskontyttö sanoi ihanasti, että eihän sitä mistään voi ensimmäistä kertaa kaikkea tajuta. Ja niinhän se tietysti onkin! Itseään vaan tulee kovin helposti soimattua, kun noiden karvaisten lapsien kärsimystä on niin tosi tylsää katsoa vierestä. :(

   Kiitos toveita herättävästä kommentista ja suukkoja Nelli-kaunokaiselle! <3

   Poista
 12. Onneks on ell:i ja sopivat lääkkeet, niin pikapikaa Rilla paranee. Vointeja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! Rilla on nyt jo ihan oma itsensä. :) Kiitos ja terkkuja sinne! <3

   Poista

Kiitos kommentista! Ü