perjantai 14. lokakuuta 2011

Ruokaperjantai - aurajuustosalaatti ja sinappinen salaattikastike

Olin taannoin käymässä bestiksellä ja ajattelin jakaa teidän kanssa ohjeen simppeliin, mutta erittäin maukkaaseen salaattin, jolla herkuttelimme. Meillä on bestiksen kanssa ollut tapana tehdä yhdessä ruokaa jo ihan teiniajoista lähtien. Makumieltymyksemme osuvat tosi yksiin, joten kimppakokkailu on senkin puolesta vaivatonta. Kummilasten kanssa askarreltiin ruuanlaiton lomassa halloween-pannat kuvan koirille, Huitsille ja Nopsalle. Eikö tullut hienot!



Salaattiin ollaan alunperin saatu inspiraatio yksistä pikkujouluista. Tässä ohje-

Aurajuustosalaatti:

- erilaisia salaatteja (esim. jääsalaattia, rucolaa, viinisuolaheinää, pinaattia..)
- rasia pikkutomaatteja
- kypsä avocado
- paketti aurajuustoa
- *leipäkrutonkeja






1. Tee ensin *krutongit. Tarvitset muutaman palan (kuivahtanutta) vaaleaa leipää, valkosipulia, oliiviöljyä ja nokareen voita. Leikkaa leipäviipaleet kuutioiksi. Kuori 3-4 valkosipulinkynttä ja puolita ne. Laita pannulle kuumenemaan nokare voita, loraus oliiviöljyä ja valkosipulit. Lisää leipäkuutiot ja paista rapeiksi miedolla lämmöllä. Kaada krutongit kulhoon jäähtymään ja poista valkosipulinkynnet. (Itse unohdin, että valkosipulinkynnet kannatta laittaa pannulle puolikkaina, eikä silppuna. Puolikkaat on meinaan paljon helpompi noukkia pois valmiiden krutonkejen seasta.)


2. Huuhdo tarvittaessa salaatinlehdet ja revi kulhoon sopiviksi suupaloiksi.

3. Pese ja puolita tomaatit.

4. Kuori ja kuutio avocado.

5. Leikkaa aurajuusto sopiviksi paloiksi.

6. Lisää leipäkrutongit salaattiin ja tarjoile kastikkeen kera.


Sinappinen salaattikastike:

- 1 rkl (tummaa) balsamicoa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 tl dijon sinappia
- ripaus suolaa, sokeria ja mustapippuria

Jälkkäriksi syötiin laskiaispullia, tai syyspullia, niin kuin bestis niitä kutsui. ;) Kuka muuten on sanonut, että laskiaispullia saa syödä vain helmikuussa, ihan nuijaa! Erityisen hyviltä ne maistuivat näin lokakuussa, suosittelen kokeilemaan. Samaten suosittelen maistamaan Pirkan Créme brûlèe täytesuklaata. Maku on taivaallinen ja hinta puolet Lindt:n vastaavasta.


Tällä kertaa Rilla ja Peppi eivät päässeet mukaan kyläilemään, koska oli niin sateinen keli, että en halunnut viedä kuraisia koiria "tuliaisiksi". Seuraavana päivänä sitten taas onneksi aurinko paistoi ja kotipihalla oli mukava haistella sateen jälkiä.




Toivotaan, että viikonloppunakin saataisiin nauttia auringosta!


6 kommenttia:

  1. Olipa raikkaan näköinen salaatti, kiitos taas. Mulla on viime aikoina ollut ruuan"laitto" sitä, että ostan pussillisen kasvis- ja kirjolohipyöryköitä, ruskistan niitä vähän pannulla, teen munakkaan ja tarjoilen seuraksi kaupan valmista raastetta sekä kurkun-, tomaatin- ja jäävuorisalaatinsiivuja :) No, onhan sekin täyttävää, ja kun tarkoitus olis, että hiilareista (myös peruna ja riisi) siirtyisin vähitellen enemmän kasviksiin, olihan tuossa proteiinejakin. Mutta se laiskuus... ihan kamala tekosyy olla laittamatta useammin ajan kanssa ruokaa.
    Heh, juuri tunti sitten tuijotin Cittarin kassajonossa tylsistyneenä tuota samaa suklaata :) Ajattelin, että nyt tympii niin paljon, että en halua edes karkkia. Syy: mieletön jono, johon kaikki (juu, ihan koko Suomi. Tai maailma!) kiilasivat lastattujen kärryjen kanssa mun eteen. Ostin vain koiramuonaa viikonlopuksi (Oscarin lihavihannespalleroita ja Finduksen kukka-parsakaalipakastepussin). Olisin ansainnut päästä ekana, kiukuti-kiukuti ;//
    Tosi syy ärsytykseen taitaa olla, että töitä jäi huomisellekin päivälle. Ja väsyttää...
    Iloista viikonloppua sinne, en minäkään aio sisällä olla. Metsälenkki varmaan kutsuu taas, iloiseen viipotukseen ja korvien lotkotukseen :))

    VastaaPoista
  2. Mai: salaatti on ihanaa, mutta näyttää kuvissa varmaan siksikin niin hyvältä, että kuvat on otettu bestiksen huippuhienolla Nikonilla. Oon aivan rakastunut ko. kameraan ja ostan heti samanlaisen, kun voitan lotossa. Tosin en lottoa, joten haaveen toteutumisessa saattaa kestää.. ;D

    Aa-a, sä välttelet hiilareita, good for you! Mä en todellakaan, vaikka varmaan kannattais- oon ihan hiilariaddikti. Jo pelkkä ajatus perunasta tai leivästä luopumisesta aiheuttaa mussa vastareaktion ja syön kolme päivää suunnilleen perunamuusia patongin päällä, huoh...

    Eiks oo hassua, kun me ihmiset ollaan niin laumasieluisia, että ängetään kaikki aina samaan aikaan kauppaan, hih ja huoh! Mäkin nimittäin VIHAAN jonottamista ja soimaan aina itseäni, jos satun kauppaan just esim. perjantairuuhkaaikaan. Helposti jää silloin ostokset tekemättä, ellei ole kyseessä juurikin joku koirille tarkoitettu jutska. ;D

    Mä oon niin happy tosta suklaasta, kun se Lindt:n versio maksaa yli neljä euroa ja toi Pirkan vaan kaks. Eli blondilogiikalla noita Pirkan levyjä voi ostaa kaks kerralla. :DD

    Tsemppiä viikonlopun työrupeamaan, I feel for you buddy! (()) Muista myös tehdä kaikkea kivaa ja tosiaan ulkoilla Aatu söpöläisen kanssa korvat hulmuten. ♥

    VastaaPoista
  3. Tänään ei ehtinyt kokata ja vanhatkin ruuat oli loppu. Ja sen kyllä huomaa. Jotenkin tyytymätön olo, vaikka leipää, mysliä ja karkkia on vedetty. Uskon, että ihmiset olisivat paljon onnellisempia, jos kaikki söisivät jokapäivä kunnon ruoan! Minustakaan ei kyllä karppaajaksi olisi. Yritän syödä vanhanajan ruokaympyrän mukaan + herkut :D
    Huomenna sitten kauppaan kunnon listan kanssa ;)

    -Koiratäti

    VastaaPoista
  4. Koiratäti: sä olet NIIN oikeassa siinä, että kunnon ruoka tekee onnelliseksi, ainakin mut se tekee. Ja mäkin muuten noudatan (jos jotain) lähinnä just ruokaympyrää, tosin mullakin on siinä (iso) oma lokero herkuille, hih.. :DD

    Karppaamisessa voi olla perää tai sitten ei, mutta mä en siihen jokatapauksessa pysty. Leipä, peruna, pasta, puuro yms. on mun ruokavalion perusta, enkä kykene kuvittelemaan elämää ilman niitä. Oon kyllä miettinyt asiaa, koska pari läheistä vannoo kovasti karppaamisen nimeen tai lähinnä Antti Heikkilän. Vähän ehkä ajattelen niinkin, että näitä "vouhotuksia" ruuan suhteen tulee ja menee, mutta tärkeintä olisi kuunnella omaa kehoaan ja syödä puhdasta, suht lisäaineetonta ruokaa. Näissä haluaisin itse kehittyä.

    Kokkailuintoa lauantaille! :)

    VastaaPoista
  5. Kylläpäs oli Huitsilla ja Nopsalla tosiaan upeat pannat!

    En ole mikää suuren suuri salaattien ystävä, mutta toi sun tekemäs näytti kyllä herkulliselta. Mulla menee salaatit sitä paremmin alas mitä enemmän siinä on hedelmiä. Enkä tässä tapauksessa tarkoita hedelmäsalaattia, josta kyllä tykkään tosi paljon. Esim. viinirypäleet ja omenat sopivat mielestäni kans ainakin joihinkin salaatteihin. Aurajuustokin kuuluu mun suosikeihin, mut laitan sitä mieluiten pitsan päälle.

    Mepäs tehtiin eilen lohilaatikkoa, nam!

    Noi sun koirakuvat on muuten aina niin ihania, en vaan aina muista kommentoida niitä kun kommentoin tekstejä. Nytkin oot ottanut typyköistä niin hienot kuvat. Terveisiä ja rapsutuksia söpöläisille.

    VastaaPoista
  6. Ellieli: juu, pannoista tuli ihanat! ♥ Kummityttö on todellinen koiraihminen, hänen (pehmo)koiralaumansa on vaikuttava! Siihen kuuluu parikymmentä eri rotuista karvakuonoa, mm. Peppi-niminen mäyräkoira, hih.

    Mä tykkään muuten kans kovasti hedelmistä salaateissa. Postauksen salaattiin sopiskin muuten hyvin viinirypäleet ja/tai ananas tomaattejen sijaan. Mun täytyykin muistaa postata joskus sellaisesta juusto-hedelmä-pähkinäsalaatista, josta meidän perhepiirissä tykätään tosi paljon.

    Lohilaatikko ON nam!!!

    Ihanaa kuulla, että tykkäät kuvista! Mä oon ilmeisesti ylikriittinen mun omien kuvien suhteen, kun nään ne usein jotenkin ihan surkeina.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! Ü