Viime ruokaperjantain kommenteista huomasin, että siellä lukijoissa on myös paljon kaltaisiani juustoihmisiä, hauskaa! Niinpä saatte tänäänkin juustoaiheisen reseptin. Minun alkoi viikolla tehdä ihan hirmuisesti mieli aurajuustokeittoa tehtynä ihan tietyllä ohjeella, jota en reseptilaatikostani tietenkään löytänyt. Eipä sitten auttanut muu kuin yrittää muistella ainesosat noin suurinpiirtein ja onnekseni keitosta tuli aivan mahtavan makuista.
Aurajuustokeitto:
- 1 vihreä paprika
- 1 vihreä omena
- 1 (puna)sipuli
- 1 tuore chili (punainen tai vihreä)
- 2 valkosipulinkynttä
- 8 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 1 rkl viinietikkaa
- 1 kolmio aurajuustoa
- 2-2,5 dl (ruoka)kermaa
- ½-1 dl suurustetta vaaleille kastikkeille
- mustapippuria
- tuoretta persiljaa, kynteliä tai kirveliä
1. Kuori ja pilko pieneksi omena ja sipuli. Poista paprikasta ja halutessasi myös chilistä siemenet ja pilko sitten nekin. Purista muutama kynsi valkosipulia puristimen läpi. Kynsiä ei tarvitse erikseen kuoria. Kuoret jäävät puristimeen, josta ne on helppo laittaa roskiin.
2. Kuullota kasviksia kattilan pohjalla tilkassa öljyä niin, että ne pehmenevät, mutta eivät kuitenkaan ruskistu.
3. Lisää kattilaan 8 dl vettä, 1 rkl viinietikkaa sekä kasvisliemikuutio. Anna kiehua n. 10 min.
4. Sulata aurajuusto kiehuvaan liemeen. Halutessasi voit tässä vaiheessa soseuttaa keiton joko sauvasekoittajalla tai blenderissä.
5. Lisää (ruoka)kerma ja anna keiton kuumeta kiehuvaksi.
6. Sekoita keittoon haluamasi määrä suurustetta. Itse laitoin ½ dl ja omaan makuuni keitosta tuli juuri sopivan paksuista.
7. Suuruste kypsyy minuutissa, jonka jälkeen kannattaa maistaa keittoa ja rouhia mukaan mustapippuria sekä tarvittaessa suolaa.
8. Silppua pinnalle tuoretta persiljaa, kynteliä tai kirveliä.
9. Tarjoile keitto kuumana esim. raejuuston ja hyvän leivän kera.
Viime viikonloppuna oltiin siskoni luona jokasyksyiseen tapaan synttäripäivällisellä. Siskontyttö otti ystävällisesti pöydästä ja kattauksesta muutaman kuvan kännykällään, koska haluan jakaa teidän kanssanne siskon kehittelemän tosi helpon, mutta herkullisen menuun. Aterian ideana on, että jokainen saa koota pöydän antimista oman makunsa mukaisen kokonaisuuden. Meidän perhepiiristä löytyy hyvinkin eri mauista pitäviä ihmisiä, joten siksikin tämä tapa sopii meille todella hyvin. Ja sitäpaitsi emäntäkin pääsee ihan kohtuu helpolla.
Aterian perustana ovat keitetyt puikulaperunat, vihersalaatti ja lämminsavulohi. Lisukkeet vaihtelevat vuosittain ja ainakin minun mielestäni tuntuvat lisääntyvän vuosi vuodelta. Tällä kertaa pöydästä löytyi ainakin seuraavia herkkuja:
- suppilovahverokastiketta
- jätti- ja jokiravunpyrstöjä + remouladekastiketta
- paahtopaistirullia, naudanpaistia + kurpitsapikkelsiä
- mozzarellapalloja
- oliiveja
- kirsikkatomaatteja
- aurikokuivattuja tomaatteja
- oliiviperunasalaattia
- tuoretta ananasta
- ruisnappeja + kylmäsavulohiherkkua
- sekaleipää + piparjuurituorejuustoa
Kiva ilta oli taas kerran eikä vähiten siksi, että Jimi-chihu ♥ oli tietysti mukana mummilassaan. Meidän tytöt saivat jäädä kotiin, etenkin kun meillä "juostaan" taas. Tällä kertaa vuorossa on Rilla-Marilla. Toivotaan, että jatkossa tyttöjen juoksut tasaantuvat yhtäaikaisiksi, niin ei ole kuin kahdet juoksijaiset per vuosi. Ainakin edellisen tyttökaksikkomme juoksut olivat aina samaan aikaan, joka oli oikein kätevää.
Kivaa viikonloppua kaikille!
Ps. Seuraavassa postauksessa on luvassa tilannekatsaus Pepin hammasprojektista.
Aaaarggghhh !!! I´m so hungry !!! Että pitikin taas vilasta....nam nam nam....juustoa....kasviksia....eiiihh. Tää ruokaperjantai kuvineen on turmioni. tästä seuraa taas vaan se Prisma-kohtaus. Siis se, jossa ryntään kauppaan kiilto silmissä ja työnnän kärryjä hyllyltä toiselle ja vauhdilla. Pois alta mummot ja vaarit, mul on visio illan ruuasta !!
VastaaPoistaTekis mieli ryövätä nuo Rillarulla ja Peppinen itelleni. Ja täs kohtaa sitte taas toi mun dundeellinen minäni sanoo ettei semmosta voi tehdä toiselle. Että pelkäks huokaukseksi taas jää. Oikeen isoksi semmoseksi.
No, lohtua tuo se, että tyttären koirat tulee taas viikoksi mummilaan, kun tytär liepustaa taas pitkin ja poikin maita.
Voi olla, että Messinen on toista mieltä siitä ihanuudesta.
Tänään siis kerätään meilläkin voimia saunan ja hyvän ruuan merkeissä. Josko sitte taas ens viikolla jaksais paahtaa. Ja siivota viikonlopulla koiraoleskelun lomassa.
Terveisiä Rillalle ja Pepille. Ja viikonloppua sulle myös sinne jonnekin, missä sitten oletkin.
Ystävän nyt kesällä edesmennyt chihu karkasi kerran pihasta ja matkusti paikallisjunalla yksin Tikkurilaan. Jotkut tytöt sen sieltä sitten bongasivat ja toimittivat poliisille. Pepe palasi kotiin virkakyydillä. ;)
Maija: hihhihhih, Prisma-kohtaus! Näytetäänköhän se joku ilta kymppiuutisten loppukevennyksessä? ;D
VastaaPoistaIhana viikonloppu teillä tiedossa kolmen koiruuden kanssa. Paitsi tosiaan ehkä Messisen mielestä, höh. Sun tarttee antaa sitten Onnin ja Tiukun kyläilyn jälkeen Essille erityishuomiota, lupaathan!
Mä en kestä tota tarinaa yksin junailevasta Pepestä, lol potenssiin lol! Kyllä on mahtanut kanssamatkustajilla olla hauskaa ja hämmentävää. Ja myös emännällä, kun Peppe kotiutui piipaa-auton kyydillä.. :DD
Oi nam, tuo sinun aurajuustokeitto- reseptisi!! Pitääpä joskus testata :)
VastaaPoistaPetriina: keitto on super hyvää ja tosi helppo tehdä. Kannattaa joskus kokeilla!
VastaaPoistaPs. Onko sulla mitään uutisia, esim. pitkulanmuotoisia? ♥ nim. utelias ja innostunut ;)
Hei!
VastaaPoistaOotellaan jännityksellä hampiuutisia!!!!!
t. shelttitytöt, ne kolme
shelttitytöt, kaikki kolme: ootte ihania, kun myötäelätte meidän hammasjutuissa, kiitos! Ikävää, ettei mulla ole parempia uutisia tarjota, mutta ei vielä luovuta toivosta, eihän!
VastaaPoistaToi Aurajuustokeitto on varmaan herkullista kun siitä jättää valkosipulin ja chilin pois. Ne taas kelpais meidän isännälle, mut silloin pitäis jättää Aurajuusto pois. Mitenköhän tästä sais kompromissin? ;D
VastaaPoistaItse asiassa ostin perjantaina Aurajuustoa, mutta se on kulunut ihan leivänpäälle viipaloituna. Lauantaina laitettiin uuniin lohifile, jonka päällä oli maustettua ranskankermaa ja tilliä, njami. Miltei meni kielikin pempunperälle, niinsanotusti. ;D Sunnuntaina olikin sitten vaan ihan uunilohkopottuja, joukossa lanttu- ja porkkanalohkoja ja sipulirenkaita sekä broilerinfileitä.
Ellieli: kuule, luulisin, että keitto kestää oikein hyvin chilin ja v.sipulin poisjätön. En edes muista varmasti, että oliko niitä edes siinä alkuperäisessä ohjeessa, mutta koska itse rakastan molempia, niin tietysti laitoin. ;) Aurajuuston tilalla toimii ihan varmasti myös esim. savujuusto. Pitääkin joskus kokeilla..
VastaaPoistaHyvistä ruuista olette viikonloppuna nauttineet, NAM! :)
Meillä menee erittäin hienosti, reipas poika, syö hyvin ja kasvaa. Perjantaina ensimmäiset rokotukset :)
VastaaPoistaTässä on Snellmanin oman blogin osoite, jos haluat lueskella. :) Se tosin on vielä hieman vajavainen mm. ulkoasun ja kuvien osalta... ja minä vähän laiska päivittämään :D
http://snelltheman.blogspot.com/
Petriina: jee, ihanaa kuulla, että teillä menee hyvin!!
VastaaPoistaTottakai haluan lukea Snellmanin blogia, kiitos osoitteesta- sinnepä siis samoin tein!