sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Näytelmä nro. 2

Pikainen tervehdys täältä lomailun keskeltä. Lauantaina oltiin Rillan kanssa toisessa näyttelyssä (siitä ensimmäisestä löytyy juttua täältä) ja meillä meni taas hyvin. Rilla oli nuorten luokan ykkönen ja sai punaisen nauhan eli ERI:n. Tällä kertaa tosin SA:ta ei tippunut, mutta siitä huolimatta tulos ylitti kaikki odotuksemme. Ilmakin suosi ja saimme nauttia aurinkoisesta päivästä sekä vehreästä nurmikentästä - ihan luksusta! Huoltojoukoissa meillä oli jälleen sekä Rillan kasvattaja, että ihana ja taitava trimmaajamme, joka taikoi mökillä ryvettyneestä Rillasta valkoisen kaunottaren.


Pallopää-tupeeraus.

Pussihousujen pöyhintää.

Valmiina kehään.

Ja näin siellä mentiin -






Tuomari tutkii -




Saadaan ERI -





Neuvottelua kasvattajan kanssa -




Ollaan nuorten ykkösiä -




Tuomarina oli tanskalainen Kevin Brown ja hänen arvostelunsa Rillasta menee näin:

21-month-old bitch of nice type. Nicely made head. Well placed ears with good eye. Correct bite. Good length of neck, but she's a little heavy over the shoulder. Good body and topline. Would prefer a little higher tailset. Nicely made hindquarters. Moves steadily. In good coat and trim.

(Sama vapaasti suomennettuna: 21-kuukautta vanha kauniin mallinen narttu. Kaunis pää. Hyvin sijoittuneet korvat ja hyvät silmät. Oikeanlainen purenta. Hyvän pituinen kaula, mutta hartiat ovat hiukan raskaat. Hyvä runko ja ylälinja. Häntä saisi olla kiinnittynyt ylempää. Kaunis takaosa. Liikkuu tasaisesti. Turkki on hyvässä kunnossa ja trimmissä.




Ja arvatkaapas mitä vielä? Meillä oli ilo tavata ihanaiset Eeva ja Sofi ihan livenä - terkkuja!




Sellainen näytelmäreissu tällä kertaa. Minäkään en ollut enää yhtä hämilläni kuin ensimmäisellä kerralla, joten kameran asetuksetkin onnistuivat paremmin. ;D

Laumamme vetäytyy nyt takaisin lomanviettoon, joten hiljainen päivitystahti täällä blogissa jatkuu vielä tovin. Alla vähän vinkkiä lomapaikastamme. Kuka tietää missä kuva on otettu?





Mukavaa heinäkuun jatkoa kaikille!




15 kommenttia:

  1. Kerimäellä! Ja nyt sitten pentusuunnitelmia? Onko Pepillä riittänyt siellä haukuttavaa ;)?

    VastaaPoista
  2. Saittepas taas hianot näyttelytulokset. Rapsutuksia tytöille.

    En ole ihan satarahavarma, kun olen vain kerran käynyt. Näyttää minun mielestäni Kerimäen puukirkolta. Olenkos oikeassa? Teillä on sitten kesäpaikka jossain Puruvedellä:)

    Ainakin siitä on hauska tarina, miksi siitä puukirkosta tuli maailman suurin. En tiedä pitääkö se paikkansa. Piirustukset teki joku ulkomaalainen, vissiin Britti arkkitehti aikoinaan ja mitat olivat jalkoja, tai sitten se oli venäläinen ja mitat olivat jotain vanhoja kyynäröitä, mutta eihän suomalaiset rakennusmiehet sitä ymmärtäneet vaan tekivät niistä mitoistametrejä ja siten saimme Kerimäelle noin kolme kertaa aiotun suuruista isomman puukirkon. Mistä sitten on tullut kanssa maailman suurin puukirkko. Kerran olen käynyt kirkossa ja täytyy myöntää, että iso se oli:) Ihanaa lomanjatkoa M-L ja Ossi

    VastaaPoista
  3. Oisko Kerimäen puukirkko???? Jotenkin niin tutun näkönen risteys.

    Voi Rilla kun sää olit hiano. Me ollaan ihan kateuden kouris täällä. Messinen ei ole näyttelyuralle kelvannut, kun on tasapurenta. Muutenhan Messinen on tosi hieno, ainakin mamman mielestä. Peppi joutuu kohta sanomaan sua rinsessaksi (jollei itsekin lähde näytille) Mamma joutuu järjestämään kohta uudelleen sen kirjahyllynsä. Loppuu tila pokaleilta.
    Oikeen mukavaa lomaa sinne. Meillä se alkaa nyt manantaina. Ollaan Messisen kansa neljä ja puoli viikkoo kuin ne kuuluisat Ellun kanat,

    Terkkuja sinne täältä Essilästä.

    VastaaPoista
  4. Heippa!

    Kiva kuulla teistä taas ja onnea missikisamenestyksestä :-)

    Mami huutelee tuolta et kattokaa, tytöt, onks se se Kerimäen kirkko siinä kuvassa... no, onks se?

    Mami on ollu siellä soittamassa, ne teki jotain levyä ja se kirkko oli aika tollanen just ... kuulemma... tai jotain...

    terkuin,

    kesätytöt (sheltit)

    P.S. Se punkkiaine tuli. Ja mami tilas sitä siis oikein 2 purkkia. Mut, mut... Yks meistä sai siitä jotain vatsan happovaivoja, et ei me nyt käytetäkään sitä. Meillä shelteillä on usein mahat vähän herkänpuoleisia, ja mamilla oli se haimatulehdusmummukoira, siks mami ei siedä oikein minkäänlaista happovaivaa tai muuta "oloa" meillä.

    Eli jos joku haluaa koklata, niin meillä on nyt siis 2 purkkia Fixodida- punkkikarkotetta. Ilmaseks saa kun vaan laittaa mamille yhteystietonsa. Onko kiinnostuneita vapaaehtoisia?

    VastaaPoista
  5. Ja vielä mami huutelee tuolta, et onks tossa vasemmalla piilossa vielä se "kahvila" tai sellanen melkein kiska? Se, josta saa jätskiä ja on muutama istumapaikka, mut ei kovi montaa?

    t. sheltit

    VastaaPoista
  6. Kiitos ja onnea myös teille! Rilla on kyllä niin nätti neiti, ihan on ERI:n arvoinen :) Tehän olette melkoisia kehäkettuja ;) Kiva oli tosiaan tavata! :) Hyvää kesän jatkoa ja lomaa!

    VastaaPoista
  7. Myrsky: No, teil meni näytelmät tosi hienosti, toisin kul mulla (pihtikinttu). Sä näytit kyllä ihan BB:ltä (Birgitte B:ltä ei siis Big Brotherilta) ku sun "tukkas" oli tupeerattu.

    VastaaPoista
  8. Tuo kuva jossa lukee alla "valmiina kehään" - katsoin sitä ja ajattelin, että onpa lyhyt koira. Ja sitten nauraa räkätin ääneen: taidan olla fakkiutunut mäykkyihin.

    Sori Rilla - olet kaunis!

    VastaaPoista
  9. Hieno tyttö, hieno tulos! :) Ja Peppikin on tietty hieno tyttö, siihen ei tarvita näyttelytodisteita, että pitkulainen tiedätään myös suloiseksi <3 :) Mutta, onnea, siitä se alkaa, näytelmäura...ja vie mennessään ;) ;)

    Mulla ei ole mitään hajua tuosta kirkosta, mutta yhdyn edellisiin puhujiin, koska täällä nyt veikataan Kerimäkeä, niin mäkin olen nyt sitten varma, että kyseessä on Kerimäen kirkko! :D

    VastaaPoista
  10. Onnea ERInomaisesta tuloksesta. Mikäs se SA nyt taas olikaan?
    Voi, kun Rilla onkin siinä niin nättinä että! Kelpaa sitä esitellä!
    Kiva kun oot nähnyt nettituttuja, mullakin oli hiljattain nettivieraita, mikä oli aivan huisia!

    Jos tätä ei olisi jo veikattu, olisin sanonut myös tuon saman Kerimäen puukirkon olevan tuossa kuvassa. Muutama vuosi sitten poikettiin pihassakin, mutta siellä oli silloin joku remontti tai maalaushommat meneillään.

    VastaaPoista
  11. Terkkuja kaikille täältä Kerimäen kirjastosta! Eli hyvin tiesitte, missä me mökkeillään. ;)

    Kiitos kaikista kommenteista ja onnitteluista! Vastailen paremmalla ajalla joku toinen päivä. Nyt tarttee lähteä mökille saunan lämmitykseen:

    Kivaa ja toivottavasti aurinkoista viikkoa teille jokaiselle! Ootte tosi ihkuja! <3

    VastaaPoista
  12. Eihän Rillaa meinannut edes tunnistaa, kun on niin kauniiksi kammattu ja puunattu :D

    Mutta kotona sitä saakin olla vähän enemmän "itsensä näköinen". Näin sanoo lomalainen, joka lähtee luonnontilassa kaupungille ja kauppaan (jolloin kaikki tutut tulevat vastaan).

    VastaaPoista
  13. Tuulia: hyvin tiedetty! :) No juu, kieltämättä pentuasiat mietityttää kovastikin, saas nähdä, kuinka meitin käy..

    Ja voi kuule, Peppi on haukkunut "pystyyn" vaikka ja ketä mökkeilyn aikana, huoh.. ;D

    Marja-Leena: kiitos! <3

    No, sehän se. Puruveden rannalla on tosiaan äitini isän kauan sitten rakennuttama suvun kesäpaikka, jossa vietin kaikki lapsuuteni kesät.

    Kirkon suuruudesta on liikkeellä paljon hauskoja tarinoita. Täytyykin vielä kysyä isältä tarkemmmin aiheesta. Myös tuon sinun kuulemasi version olen minäkin kuullut. Ja suuri se kirkko todella on!

    Kiitos ja helteistä heinäkuun loppua myös teille sinne Ossilaan! <3

    (Voi APUA, miten kuuma tänään on ollut! :o)

    Liftari: juu, Kerimäki, se se on! :)

    Rilla oli kyllä melkoinen kaunotar näyttelyfriisyyrissään, vaikka on tietysti hieno tyttö ihan kotilookissakin. (Tosin just nyt neiti erinomaisuus on epäsuosiossa, koska meillä oli äsken TOSI paha siilitilanne etupihalla..)

    Ja tottakai Messinen on hieno! Aivan upea kertakaikkiaan! <3<3<3 Ei siihen mitään tuomareita tarvita moista itsestäänselvyyttä toteamaan!

    Peppihän ei myöskään voi näytelmiin mennä, kun ne kulmurit on oikomishoidetut. Eipä sillä, että Pepin kanssa muutenkaan ehkä tulisi mentyä.. Voin vaan kuvitella, miten siellä käyttäydyttäis.. Tulis varmaan ruksi kohtaan "puri tuomaria" - ups!

    Ihanista ihaninta lomaa teille myös! Essi suloisuudelle hirmuisesti suukkoja! <3

    PS. Sainko jostain käsityksen, että olet lomallasi menossa käymään Helsingissä? Ihan sitä vaan, että onnistuiskohan meidän treffata siellä? Olis hienoo! Laita s-postia, jos niikseen tulee.

    VastaaPoista
  14. Kesä-sheltit: kiitos kamut! <3

    No, just se! Kyllä teidän mami tietää. Ja maanantain postauksessa on kuva siitä jätskikiskasta, joka on vuosien saatossa laajentunutkin aika lailla. Käytiin siellä nytkin jätskillä mooonta kertaa. ;D

    Wou, aika hienoo, että mami on ollut siellä jättiläis kirkossa soittamassa!

    PS. No voihan hitsiläinen! Meille saa toki lähettää ne purkit, jos muita halukkaita ei ole ilmaantunut. Mutta ilmasiks en huoli! S-posteillaan vielä aiheesta, jookos!

    Eeva: joo, ihmeen hyvinhän meillä (ja myös teillä!) taas meni. Tosin, iso kunnia kuuluu tietysti meidän trimmaajalle. Hän on taitava trimmaaja ja myös esittäjä. Kehäketut, hih! ;D

    Oli tosi kiva nähdä ja Sofi on suloinen! Rapsuja ja terkkuja sinne! <3

    Myrskyliini ja Tuiskulainen: hyvin sanottu! Rillahan tosiaan näyttää ihan BB:ltä - hihhihhihhih!

    Ja pyh-pah, pihtikinttu on ite se tuomari, joka moista väittää, NIH!

    Suukkoja tasapuolisesti molemmille poitsuille! <3

    Kaunis Nelli: buahhahhahhahhahhaa!!! Mä gualen täällä nauruun! "Onpa lyhyt koira" - IHAN paras! :D:D

    Rapsuja teidän pitkälle koiralle! ;D

    VastaaPoista
  15. Maria: eikö? Aika nappiin meni! Suurin kunnnia kuuluu Rillan lisäksi tietysti trimmaajalle, joka ON taitava! :)

    Ja kiitos, juu, pitkula on suloinen, mutta raskas, huoks.,. Arvaa vaan onko mökkireissulla(kin) haukuttu "pystyyn" yks jos toinen viaton ohikulkija, hitsi..

    Sun kommentti kirkosta on niiin hauska! Hirnuin ääneen sitä lukiessani! Kuinka kerrassaan nerokasta yhtyä edellisiin, jos ei kerran itsellä ole hajuakaan! :D:D

    Pilkkupoitsuille rapsuja! <3

    Ellieli: kiitos! <3

    Hyvä kysymys.. SA tarkoittaa "sertin arvoinen". En silti oikein tajua, mitä se ihan käytännössä meinaa!?! Jotain sellaista, että täyttää sertiin tarvittavat vaatimukset. Mutta silti ei siis saa välttämättä sertiä. Todella outoa ja monimutkaista.. :O

    Joo, eiks oo mahtavaa tavata virtuaalikamuja ihan livenä! Voi kunpa mekin joskus tavattais! Ainakin ilmoitat mulle heti, jos oot tulossa Helsingin seutuville, jooko!

    Niin muuten oli, remppa meinaan. Kirkkoa maalattiin ja puunattiin oikein tosissaan. No, hieno se on ulkoakin päin. Ehkä joskus toiste pääset myös peremmälle. Tapuliin kannattaa kiivetä ihailemaan Puruveden maisemia!

    Terkkuja sinne kovasti ja Ellille rapsuja! <3

    Aikku: oot ihan oikeessa! Rilla on taas ihan pikkuisen erinäköinen kuin noissa näyttelykuvissa! ;D

    Ja arvaa vaan missä rönttäkuteissa meikäläinen oli tänään(kin) kaupoilla!?! Oli ihan hirveen kuuma ja kaikki vaatteet ahdisti. Liekkö tuo silti niin kovin vaarallista, vaikka kieltämättä aina vähän hävettää, jos näkee tuttuja.. :D

    Pakko vielä avautua kohtalotoverille siilitilanteesta, joka meillä oli illalla (taas kerran) etupihalla. Mies sai ihan kunnolla osumaa, kun yritti pelastaa siili-poloa hulluna haukkuvien ja näykkivien hyeenoiden hamapaista, huoh.. Lopulta saatiin onneksi siili turvaan ja miehen käsikin sidottua. Kirjotetaanko yhdessä kirja nimeltä: "elämämme siilipelastajina"? Eikä edes pikkuisen hymyilytä, blaah..

    Terkkuja silti sulle ja rapsuja Ollille! <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! Ü