maanantai 27. toukokuuta 2013

Yksitoista


Nappasin pieniä timantteja -blogista mukaani kysymyshaasteen, johon kuuluu kysymyksiin vastaamisen lisäksi kertoa 11 satunnaista asiaa. 


 Innostuuko siellä joku muu vastaamaan samaiseen haasteeseen? 


1. Kevät, kesä, syksy vai talvi?

Kesä.


2. Laajalla joukolla, pienessä piirissä vai lähes yksin?

Kaikkia näitä. Olen sosiaalinen erakko. Viihdyn todella hyvin ihmisten kanssa, mutta toisaalta kaipaan myös yksinäisyyttä.

3. Sielunmaisemasi, jossa viihdyt, jonne palaat?

Mökkiranta.








4. Äänimaisema, jonka äärellä elvyt?

Linnunlaulu on aivan ihanaa. Koen kyllä myös hyvän musiikin välillä todella terapeuttisena. Yksi uusista suosikeista on Hurts




5. Väri, jota sinulla pitää olla lähelläsi?

Turkoosi ja muut sinisen sävyt.








6. Tuoksu, jonka haluat tuntea?

Sitrustuoksut, vanilja ja kaneli. Marseillesaippuan myötä olen tutustunut verbenaan (rautayrtti), joka tuoksuu aivan ihanalta!

7. Taito, jonka haluaisit?

Voi apua, näitä on vaikka kuinka paljon. Haluaisin osata: laulaa, soittaa, piirtää, kirjoittaa, valokuvata, jne.









8. Muisto, joka palaa mieleesi hyvänä?

Lukuisia muistoja koirista. Hetkiä esim. kesälomareissulla autossa koko lauman kanssa, kun juuri siinä hetkessä kaikki on hyvin.








9. Haluaisit unohtaa?

Läheisten ihmisten ja koirien kuoleman. Itselle ja läheisille sattuneet muut ikävät asiat.

10. Jos olisit kukka, mikä olisit, missä kasvaisit?

Olisin villi lupiini ja kasvaisin salaisessa puutarhassa, vanhan omenapuun juurella.

11. Jos olisit puu, mikä olisit, missä kasvaisit?


Olisin äitini istuttama vaahtera ja kasvaisin mökin pihassa.




11 sattunnaista asiaa:

- minulla on tänään hammaslääkäri
- inhoan hammaslääkärissä käymistä!
- Rillalla on huomenna jälkitarkastus liittyen tulehtuneisiin anaalirauhasiin
- Rilla taitaa inhota eläinlääkärissä käymistä..


- kyläilin perjantaina pitkästä aikaa bestiksen luona
- naurettiin hänen ja lapsien kanssa mahat kippurassa vaikka mille hölmöille jutuille
- oli IHAN huippu kivaa!
- Peppi ajaa harakat pois pihalta aivan suuren koiran elkein
- yhtäkkiä juokseva maastonakki saattaa tosin kadota täysin vähän korkeamman kasvillisuuden sekaan, hih!


- en ole jaksanut katsoa tänä vuonna entistä suosikkiani American Idolia
- mies sen sijaan katsoo sitä tosi innoissaan boksilta ollen pari viikkoa jäljessä esitysaikataulusta 


 Miehen suosikkiesitys so far -






Mukavaa maanantaita kaikille!



Lainatut kuvat Pinterest.com

19 kommenttia:

  1. Ja minun pitäisi tilata aika hammaslääkäriin! Kääk! Eivät saaneet perjantaina minua kiinni ja laittoivat tekstarin, että varaa aika. Tämä ajatus on piinannut minua koko viikonlopun... inhoan hammaslääkärissä käyntiä, oikeastaan pelkään hammaslääkäriä. Olen aina pelännyt. Tuskaa lievittää tuttu ja turvallinen hammaslääkäri, jolla olen käynyt vuodesta -86 lähtien. Juurihoito on ehkä pahinta mitä tiedän, ja implanttihampaan tekeminen (luusiirre poskiluusta!) ja hammaskiven poisto. Apua, nyt on jo maha kipeä ajatuksestakin.

    Kivaa maanantaita ja alkanutta viikkoa sinullekin hammaslääkäristä huolimatta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun hammaslääkäritraumani juontavat juurensa jo kouluhammaslääkäriin. Nuorena aikuisena ne kohisivat huippuunsa yhden erittäin hankalan poskihampaan takia, joka äityi vihottelemaan aina parin vuoden välein. Huoh.

      Tsemppiä sinne sekä ajan varaamiseen että etenkin itse käyntiin!

      Poista
  2. Olipa taas mukavia "tunnustuksia". Tosin tässä on aika paljon tekemistä ja tulisi paljon samantyyppisiä vastauksia, paitsi värimaailma. Mukavaa alkanutta viikkoa, vaikka viikon aloittikin hammaslekuri:(. Tytsyille paljon rapsutuksia ja Ossilta muiskauksia, M-L ja Ossi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haa, no ehkäpä kuitenkin jossain vaiheessa innostut Sinäkin "tunnustamaan"? ;)

      Kiitos ja samoin sinne, mukavaa ja kesäistä viikkoa sekä tassupotilaalle parantavia paijauksia! <3

      Poista
  3. Ei hitsi, että oot taas niin samis niin monessa. Ihan voisin kopioida nää omaan blogiini. Olen aina käyttänyt itsestäni nimitystä sosiaalinen erakko kuvaamaan juuri sitä, että pidän ihmisistä ja haluan välillä olla ihan omissa oloissani.
    Enkä sitten yhtään tykkää hammaslääkärissä käynnistä. Kaksi pahinta yökötystä aiheuttavaa tapahtumaa, hammaslääkärissä käyynti ja gynekologilla käynti. TuplaYÖK !!!!!
    Viel pitäis jaksaa kolme viikkoo puurtaa, sitten aukeaa kesäloma. Vinkki ykkönen.
    Peppineppisestä on tullut siis viidakon sankaritar. Ruohoväijyjä numero yksi. Messinen ei voi harrastaa samaa, sillä meidän pläntillä ei nyt taaskaan ruoho kasva. Ja Messinen pelkää niitä pöriseviä otuksia ihan karmeasti. Naapurin Jekku eli Gnomeo (Essi on Juulia) sen sijaan kiinnostaa ja tämä Gnomeo on ihan hurjan ihastunut Messiseen. Aitarakkautta riittää hihiiii.....

    Terkkuja siis Essilästä sinne ja aurinkoista viikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilman muuta nappaat haasteen tästä matkaasi!!

      Hitsi joo, mulla on noi samat lääkäriyökötykset. Hammaslääkäriin joudun menemään vielä uudestaankin, blaah.. :/

      Minkälainen viikonloppu teillä on 8-9.6.? Ollaan meinaan vähän alustavasti vuntsittu silloin kesäretkeä länsirannikolle.

      No juu, ruohoväijyjä tosiaan! ;D Matala tyyppi ajaa hirveellä uholla kaikki siivekkäät pois HÄNEN pihaltaan, vaikka saattaa ihan yhtäkkiä kadota kokonaan näkyvistä johonkin kymmenen sentin ruohikkoon. :D:D

      Oih, kuulostaa vuosisadan, ellei peräti tuhannen, love storylta! Jekku♥Essi 4ever

      Kiitos ja samoin sinne - puss&kram! <3

      Poista
    2. Näillä näkymin ihan normi viikonloppu eli kotosalla ollaan. Eli paat infoa vaan tulemaan tekstarilla tai meilillä. Tai parhaasti rimpautat.
      Täytyy kattoo josko nappais ja vastaisi noihin eli kopioi ;). On se hauskaa miten voidaankin noin samiksia olla.
      Joo, Gnomeo on takapihalle päästessään heti aidalla katsomassa mis oot Juulia ah Juulia, oi Juuuuuuuuuuuu-uuuliaaaaaa. Ja Messinen keikuttaa päätään ja keikistelee. Kuka sanoo ettei koirat ajattele, suunnittele ja mielikuvittele. Höh, siis niin on syvää sielunelämää koirissa ettei paremmasta välii.
      Kuullaan ja vielä parempaa, nähdään <3.

      Poista
    3. Mahtavuutta! Mä nään huomenna niNniä, joten sovitaan nyt alustavasti toi la 8.6. Ilmottelen sulle vielä tarkemmin kyllä. Mua alkaa jo jännittää ja hymyilyttää ja halituttaa jajaja. <3

      Poista
  4. Hammaslääkäri.... kääk. Ikinä en unohda seitsemän vuotiaana ensimmäisiä kokemuksia kouluhammaslääkärissä. Ei silloin maattu selällään, ei tarjottu puudutusta eikä hammaslääkäri kertonut mitä tehdään. Silloin istuttiin tuoliin, avattiin suu ja that's it. Huoneessa oli kaksi hoidettavaa kerrallaan, vierekkäisissä istuimissa istuttiin ja aikuiset puhuivat keskenään. Pora ei ollut poljettava vehje =D mutta siltä tuntui. Muistoissa huone oli pimeä mutta siihen en usko, liittynee siihen pelkoon. Meilahden ala-asteella on varmaan nykyään hieman eri meininki.

    Hah, löysin netistä kuvan tuolista: http://www.homing.fi/sites/homing/files/users/rokka/1354991513-3m.jpg
    toivottavasti linkki toimii. (No en ole eläkeläinen =DD... siihen on vielä monta vuotta)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on toi ihan sama! Ikinä en unohda kouluhammaslääkäriä! Siellä ei tosiaan kyselty kuulumisia tai juteltu mukavia. Meidän hoitolassa niitä vierekkäisiä tuoleja taisi olla kolme. Ja lähellä Meilahtea oltiin, Etelä-Haagassa meinaan. ;)

      Hih, muistan hyvin juuri tuollaisen hammaslääkärin tuolin kuin tuossa linkissäsi. Itse en ole sellaisessa istunut, mutta äitini hammslääkärissä lapsuudessani oli precis samanlainen. Meillä kouluhoitolassa oli jonkinlaiset makuupenkit. Ei toki läheskään yhtä hienot ja tekniset kuin nämä nykyajan.

      Poista
  5. Heippa!

    Ollaan taas BACK!!! Tai siis mä joudun nyt tän kirjottamaan kun mamilla on NIIN kiire. Sen työt loppuu kohta tältä lukuvuodelta ja se on jo ihan finaalissa vaikka on vielä muutama päivä jäljellä.

    Aika kivoja kesäsiä kuvia ja tollanen autoilukuvakin. Me kuulemma aiotaan lähtee keskikesällä autoilemaan koko perheellä viikoks. Ja ei ihan tavallisella autolla vaan sellasella matkailujutulla. Mami huutelee tuolta et laita siihen et mami ja isäntä ei oo ikinä ees käyny sisällä sellasessa... joopa joo, et mitähän siitäkin oikeen tulee. Toivon et meillä on oma sänky ettei tartte maata lattialla kassien kanssa! Ootteko muuten, Peppis ja Riltsu, käyneet sellasessa matkailujutussa?

    Hampilääkäri on pöh! Ja kaikki muutkin lääkärit, myös byllylääkärit. Joteskin tuntuu et tää meiän tuttavapiiri on ihan lasarettikamaa kaikki: Teiän mamin hampis, Rilliksen bylly, mami joutu käymään sairaalapäivystyksessä, Tyyniksellä oli osa-aikaripulia ja sai Tylosin-kuurin ja joutuu olemaan nyt kokeiludieetillä, jota sit laajennetaan ( tyrkyttivät nappulaa, mut mami ei suostunu!!!!), ja mä kävin tänään kans näyttäytymässä kun mä oon ollu taas vähän hitaana lenkeillä. Onneks ei ainaskaan sydämessä kuulunu mitään outoo. Ens viikolla meen taas ( kun on pakko!) ja sit ne testaa jotain muita juttuja ( verikokeita KÄÄÄK!) ja pääsen myös kuvaan. Ainakin mun lonkat ja selkä pääsee, ehkä ne ei ota naamaa mukaan. Oisin kyllä söpö, muttei se niitä taida siellä vampyyriasemalla kiinnostaa. Ja lopuks mulla on hammaslääkäri kans, sellanen pikkulääkärijuttu vaan. Mami sanoo et mut humautetaan ja siks on samalla se hampijuttu.

    Mami kävi kans tosiaan päivystyksessä ja siellä ei todellakaan humautettu vaan ihan elävältä leikeltiin, oli kuulemma karmeempaa kuin meiän pojan synnytys ja irtipoikki katkenneen värttinäluun rustailu. Ei voi suositella kenellekään. Et ei mee hyvin mamillakaan...

    Mami on muuten valinnu aikoinaan oman hampilääkärinsä puh.luettelon keltasilta sivuilta kuvan perusteella. Onnistu tosi hyvin, lääkäri on ihana, ja sillä on kans koiria :-) Meistä koirista ne sit puhuu ja mami ei jännitä niin paljon. Mamillakin oli pienenä vähän hirveetä kouluhammaslääkärissä. Niillä oli kaks lekuria ja niitten nimet oli Hautanen ja Miekkavaara. Noin pelottavat nimetkin!

    Toivottavasti se bylly nyt tulee kuntoon ja pysyy kans!

    Terkuin,

    3 sheltin Hilja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Hiltsu ja muut! :)))

      Ou, vai pääsette te oikein sellasella taloautolla lomailemaan. :o Sanon ihan pienen pienellä äänellä, että ne on mun mielestä tooosi outoja menopelejä ja ajatuksestakin alkaa heti päässä soimaan: karavaanari, karavaanari on kaikkien kaveri..♪♫♪

      Apua - miten teillä(kin) on siellä ollu taas noin paljon vaivoja!? Voi hitsin, vitsit ja blaah!!

      Onko teillä aikaisempaa kokemusta tosta Tylosinista? Auttaiskohan se Rillan osa-aikaripuliin? Rillan maha kun on sellainen herkkä ja aika ajoin ruikulla. Enkä meinaa millään saada otetta mikä sen aiheuttaa. Olen jo vaikka kuinka monta kertaa kuvitellut, että nyt tämä ja tämä ruoka/ruokintamalli on poistanut koko ongelman, kunnes ruikku taas palaa. Se ei ole mitään vesiripulia, vatsa on vaan löysällä ja sitten taas hyvä ja sitten taas siltä ja väliltä, jne. Huoh. :/

      Mikäs sen sun hitauden nyt oikein aiheuttaa? Toivottavasti kuvista/kokeista löytyis joku pieni ja helposti korjattava ongelma. Pidetään peukkuja/häntiä! Ja tietkö - Rillakaan ei humautettu, vaikka byllyä kaivettiin aika antaumuksella. Ei selvästikään ollu kivaa.. Eli ihan hyvä, että sut humautetaan! Kysy vaikka mamilta!

      Hitsi, mua auttais hammas- ja kaikissa muissakin lääkäreissä, jos siellä vastaanotolla olis joku terapiakoira. Olis ihan eri fiilis koko touhusta, jos joku ihana karvaturri nuoleskelis varpaita siinä laverilla maatessa. Miksi sellasia ei voi olla!?!?

      Tsemppi-terkkuja sinne koko laumalle! <3

      Poista
  6. No, en MÄ tiiä mikä tässä oikein on! Mami epäilee et mulla on päässä vähän vikaa ja siks se tilas jo mulle sellasia mielenterveyspillereitäkin, Serene UM tai jotain. Otin tänään ekan, eikä yhtään vaikuta... ainaskaan vielä.

    Ne nyt tutkii ja tutkii sen lääkäritädin kans, et jos mulla olis kuiteskin jotain fyysistä häikkää. Olis nimittäin aika epäreilua, jos mami vaan hoputtais mua, vaikka mä oisin joteskin pielessä vaikka jalasta tai selästä tai jostain muualta. Siks mami haluu selvittää asiaa, ettei se sit rääkkää mua vahingossa. Ihan hyvä, koska se on muutenkin niin kova hoputtamaan. ( Tähän taustatietona et mä olin hitaalla myös viime kesänä, sillon ei löytyny mitään, mut ei kyllä otettu kuvia sillon.)

    Toi Tylosin on sellanen Yliopiston apteekin oma suolistoantibiootti. Sitä on ollu meiän mummuilla, molemmilla, ehkä pari kertaa. Ihan ripuleihin saivat sellaset kuurit. Ja sit haimamummulla oli muutaman kerran sen vikan vuoden aikana.

    Mulle tuli sillon ihan ekalla viikolla, kun mä muutin tänne kotiin, ihan kaamee vesiripuli ja siihen mä söin tota samaa. Varmaan mun lapsuudenvatsapöpöt joteskin säikähti tätä uutta kotia,

    Tolla Tyyniksellä olis nyt kai sit ideana et se suoli saatais rauhottumaan. Tyyniksellä oli siis sellasta et toisinaan ( 2-3 kertaa viikossa) oli päivän kakkoskakka hyytelöinen loppupäästä. Ja sit joskus piti lähtee yöllä kans hyytelölle. Mut yleensä tuli muotovaliokakka. Sellasta se on, osa-aikaripuli.

    Lääkäri aatteli et matokuuri kaikille ja Tyynelle Tylosin ja helposti sulava dieetti. Tarjos tosiaan jotain nappuloita, mut mami oli tiukkana. Nyt Tyynis syö broileria, broilerin sydämiä, broilerin sisäelinseosta ja kasvissosetta. Ja välillä ottaa öljyä. Tolla se menee nyt sit vielä viikon ja sit mami alkaa kokeilemaan sille muutakin, aina yks ruoka-aine kerrallaan. Sillai pitäis löytyy syyllinen, jos on kyse jostain intoleranssista. Allergiaa toi ei kaiketi oo, sillon olis ihan erilaiset oireet. Tyynellä on tosi hyvä turkki ja iho hyvässä kunnossa. Korvat on ok ja tassut on hienot. Ihan vaan on ollu tota hyytelövikaa välillä. Voi tietty olla myöskin kyse niistä matosista, Tyynishän söi ainaskin sen yhen jyrsijän saaressa kun oltiin siellä viimeks ( Murhaaja!!!)

    Teiän mami vois tehä sellasen taulukon kaikista niistä ruoista, joita teille annetaan. Siitä vois selvitä jotain kun kattelis, et millon on tullu ripuliruutuun rasti ja mitä on sitä ennen syöty.

    Tai sit vois ekana valita jonkun mitä pitää idioottivarmana epäripuliruokana. Syöttäis sitä vähän aikaa, ja kun kaikki olis ollu ihan ok jonkun viikon, lähtis koklailemaan yks kerrallaan muita ruokalajeja.

    Aika hankalia voi olla nää masuasiat. Ollaan ihan tyytyväisiä, ettei meillä oo oikeestaan ollu aikasemmin juurikaan vatsahaasteita.

    Terkkuja!

    Hilja

    VastaaPoista
  7. No, nyt toi mami käski vielä kirjottamaan, ettei se mitenkään pysty näkemään meitä jossain leirintäalueella grillaamassa makkaraa auton vieressä... ja isännällä tietty kaljapullo kourassa ;-) Mami onkin jo ottanu selvää, et ei oo ihan pakko mennä niille alueille vaan voi olla myös erakkona. Mami ei oikein oo sellanen yltiösosiaalinen kaikkien kaveri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rillan ripuli on just tollanen osa-aikaripuli. Mutta vaan sillai niin kun aina. Ihan pienestä asti ollu. Välilllä on hyviä kausia, sitten huonoja, ihan ok, vähän huonompia, jne. Nappuloiden kanssa mä ehdin keksiä jo vaikka mitä logiikoita, jotka sitten kumoontu aina kuitenkin. Ja nyt raakaruuista oon välillä jotain mieltä ja sitten taas toista. Tollanen seurantataulukko tarvii kyllä puuhastella. Hyvä vinkki! :)

      Muistan kyllä Hiltsu sen sun viime kesäisen hitailun. Kävitkö muuten silloin siellä hieronnassa?

      Joo, mä tajuan ton erakko-karavaaneilun. Mua myös vähän hämmentää ne yleisalueet. Enkä nää itseänikään ihan helposti sellaisella grillailemassa tai meidän yltiösosiaalista matalaa kaveria.. ;D Vaikka mistäs sitä tietää. Voi olla oikeesti vaikka kuinka kivaa puuhaa. Ehkä oon vaan vähän ennakkoluuloinen. ;D

      Poista
  8. Joo, me kokeillaan nyt tollasta lomailua. Siinä on ideana, että isäntä pääsee IHAN kokonaan irti työasioista. Sillä ei ollut viime kesänä ollenkaan lomaa ja nyt se on niin stressaantunut, että nukkuminen on mennyt ihan pelleilyksi. Heräilee aamuyöllä eikä enää nukahda. Luulis, että tollasessa matkailussa on niin paljon kaikenlaista hässäkkää ja säätämistä, ettei ehdi ajatella työasioita ollenkaan :-)

    t. shelttien mami

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ou-nou, isännän uniongelmat ei kuulosta kivalta! :( Tollanen mobile home -lomailu voi muuten ollakin tosi hyvä ratkaisu, good thinking!

      Meidän yhdet kaverit lomailee joka kesä asuntovaunulla kolmen lapsensa kanssa. On varmaa kätevää, kun voi käydä monessa paikassa ja sängyt yms. kulkee koko ajan mukana.

      Poista
  9. Niin ja tohon vielä: En käyny hieronnassa, mut Meri kyllä kävi sit myöhemmin. Jotenkin se vaan lykkäänty, kai mami oli niin helpottunu kun musta ei löytyny mitään akuuttia vikaa. Ja sit pamahtikin se Merin jalka, ja mamin keskittyminen meni ihan tasan siihen. Ja kai mä olin taas vähän reippaampikin. Talvella en muuten ollu kovin hidas...

    t. Hissu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu, se Merin jalkahomma vei varmaan kaikkien ajatukset totaalisesti toisaalle! :/

      Me lähetetään sulle Hissu-pieni paljon hyvää karmaa ja keijupölyä. <3 Toivottavasti syy sun hidastelulle selviää ja oot kohta taas lännen nopein!

      Poista

Kiitos kommentista! Ü