Vaikka turhan usein turvaudunkin kaupan pakastealtaan valikoimiin, niin valmisranskikset on meillä pannassa. Sen sijaan teen aika useinkin itse uunissa lohkoperunoita. Viime kesänä innostuin kokeilemaan lohkiksia varhaisperunoista ja niistähän tuli tosi hyviä!
Lohkoperunat varhaisperunoista:
Tarvitset:
- Kilon varhaisperunoita (tai syöjien määrän mukaan)
- Valkosipulinkynsiä
- Oliiviöljyä
- Chiliä (tuoretta/säilöttyä/kuivattua)
- Paprikajauhetta
- suolaa
Tee näin:
- Laita uuni kuumenemmaan 225 asteeseen.
- Pese perunoista mullat pois ja poista huonot kohdat.
- Kuivaa perunat ja pilko n. neljään osaan, suht samankokoisiksi lohkoiksi.
- Sekoita lohkojen joukkoon kulhossa pari rkl öljyä, valkosipulinkynsiä ja chiliä maun mukaan sekä paprikajauhetta.
5. Kaada maustetut perunat uunipelille ja paista n. 20-25 min kunnes perunat ovat kullanruskeita.
7. Tarjoa perunat lisukkeena tai vaikka kermaviilidipin kanssa.
Tämän pannarireseptin löysin joskus jostain blogista. En vaan kuollaksenikaan muista mistä. Näitä pannareita meillä tehdään viikonloppuisin aika usein. Suosittelen kokeilemaan, paitsi jos pelkäät jääväsi koukkuun ;D
- 7dl piimää (tai 4 dl kermaviiliä ja 3 dl maitoa)
- 2 kananmunaa
- 50g sulatettua voita/juoksevaa margariinia
- 5dl vehnäjauhoja (itse korvaan yhden desin ohrajauhoilla)
- 1tl soodaa
- 1tl leivinjauhetta
- 1tl vaniljasokeria
- 1tl suolaa
- (2rkl sokeria tai hunajaa)
Valmistusohje.
1. Riko kananmunat piimän joukkoon ja vatkaa tasaiseksi.
2. Lisää voi/margariini ja sekoita.
2. Lisää voi/margariini ja sekoita.
5. Paista kunnes pinta alkaa kuplia ja hyytyä reunoilta. Käännä pannukakut notkealla lastalla ja paista toiselta puolelta pari minuuttia.
6. Pienennä lämpötilaa. Lisää nokare voita ja paista loput pannukakut.
Tarjoiluun sopii erinomaisesti vaahterasiirappi, muutta myös kaikki perinteisten lettujen tykötarpeet: hillot, marjat, kermavaahto, jäätelö jne.
Vinkkejä onnistumiseen:
- Anna piimän ja kananmunien lämmetä huoneenlämmössä enen taikinan valmistamista.
- Älä vatkaa taikinaa liikaa, ettei jauhojen gluteiini muodosta taikinaan sitkoa.
- Paista mieluummin liian alhaisella kuin liian korkealla lämpötilalla, koska taikinassa on nostatusaineita ja ne tarvitsevat aikaa toimiakseen.
~~~
Meillä on tiedossa iloinen ilta. Siskontyttö ja Jimi tulevat vierailulle, hip-hei! Luvassa on varmaan paljon vilskettä sekä tietysti hyvää ruokaa ja juomaa!
Hauskaa perjantaita ja alkavaa viikonloppua myös teille kaikille siellä ruudun takana!
Ps. Täällä meillä lomaillaan, joten bloggailua on tiedossa hyvin vaihtelevasti. Nautitaan kesästä!
mui, joo me tullaan :D kiitos vaan kutsusta, ai niin eihän meitä kutsuttukaan ;) 5 tuntia ja lomalle lomps! pian nähdään <3
VastaaPoistaVoi mitä herkkuja! Alma voisi varmasti maistaa noita lohkiksia.. Ja pannukakkuakin. :D Ja sitä kermavaahdoksi kutsuttua ainetta mitä on näkynyt useaan otteeseen täällä blogissa!
VastaaPoistaniNni: kivaa! Ja HYVÄÄ LOMAA!!! ♥
VastaaPoistaAlma ja kumppanit: kiva kuulla, että ruokaohjeet kuulostaa hyviltä! Nyt vaan viikonloppuna kokeilemaan! Ja kyllä Almankin tarttis varmaan päästä maistamaa sitä valkoista juttua..Vaikka tiedä sitten, jos tulee himo? Herkkuhimo on nimittäin harmillisen sitkeä kumppani! :DD nim. kokemusta on ;D