keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Keltainen toukokuu

Toukokuu on täällä - oi onnea! Puhuttiin miehen kanssa viikonloppuna kuinka tämä valoisuus ja lämpö tuntuvat ihan eri maailmalta kuin talven pimeys ja kylmyys. Talvella on ikään kuin vain puoliksi elossa. Kevään tultua herätään luonnon kanssa talvihorroksesta nauttimaan. Vuorokaudessa tuntuu olevan enemmän tunteja ja aivotkin toimivat edes vähän joustavammin (I wish..) pitkän talven jälkeen.


Olen monasti miettinyt, haluaisinko asua talvikauden jossain, missä olisi aina kesä ja lämmin? En ole varma - toisaalta ja toisaalta. Haluaisin ehkä ainakin kokeilla joskus miltä vuosi tuntuisi ilman täkäläistä talvea. Suomen kesästä en kuitenkaan luovu. Koen, että vain täällä pohjolassa kesä on oikea kesä.


Pieni vappuloma sujui täällä hyväksi havaittuun tapaan syöden, lukien ja lepäillen. Olen vannoutunut Fazerin tippaleipien kannattaja. Kaikki muut tippaleivät ovat huonoja kopioita. Simaa en ole koskaan tehnyt itse, vaikka tykkään itse tehdystä simasta tosi paljon. Ehkä ensi vappuna?
Omista lukemisistani kerron joskus toiste lisää, mutta koirien kirjamakua on pakko valottaa heti.
Eli hekö itse opiskelevat kasvatustieteitä vai oliko kirjan jostain esille raahaaminen vihje siitä, että minun pitäisi lukea ko. kirja heidän kasvatustaan ajatellen? Nämä meidän tytöt ovat kyllä olleet kovia lukemaan ihan alusta asti. Etenkin Peppi. Kurkatkaa vaikka todistusaineistoa tästä postauksesta.
Meillä on onni omistaa suojaisa terassi, johon paistaa aurinko melkein koko päivän. Tiedättekin jo, että Peppi rrrakastaa aurinkoa.... ja Rilla varjoa.


Eipä tässä montaa päivää olekaan, kun on jo taas viikonloppu. Se sopii kyllä oikein hyvin. ;)


PS. Otsikon biisin voit kuunnella tästä.


9 kommenttia:

 1. Kyllä se nyt taitaa olla niin, että tytöt ovat päättäneet selättää SUN kasvatustaidot ja pääset "koirakouluttajien" oppiin ;DDD

  Tytöt niin muikeina toivottavat auringon (ja varjon) tervetulleeksi. Ja niin muuten mekin toivotamme. Tuollaiset selälläänpyörimiskuvat on niin hauskoja :DDD
  Kivaa keskiviikkoa myös sinnepäin!

  VastaaPoista
 2. Ei tual nurtsilla sattunu oleen jotain hyvää haisulieroa? Vai muuten vaan kihnutatte selkäänne sinne? Mä rrrakastan lieroja.

  Suloista keskiviikkoa koko teidän ihanaiselle laumalle!

  VastaaPoista
 3. Hohoo, täälläkin on toukis. Narsissit kukkii ja etupihalle on tuotu orvokit ruukkuihin. Niitä vahtimaan kannon päälle on laitettu enkeli.
  Tämmöinen talvea tyystin rakastamaton immeinen viettäis ihan ilomielin jossain vähän lämpimämmässä talven. Ja liihottelis oitis toukokuuksi takaisin tänne, sillä Suomen kesää ilman ei voi olla.
  Täälä kyllä maksetaan siitä kesästä hinta, Messinen syö allergialääkettä ja äippä myös. Messinen joutuu kestämään kaikenmaailman pyyhkimiset ja äippä imuroinnit jne jne. Mutta ei se mitään kunhan vaan kesä on.
  Ihania kuvia taas tässä. Siis niiin tavattoman tuttu ilme tuossa Pepin kasvoilla auringonpaisteessa. Ihan kuin meitin mäykkypoika.
  Niin on koirut kuin pienet auringot terassilla, siellä ja täällä. Massua lämmittävä aurinko ja pikkuinen tuuli, saattaakos sitä koiru eempää vaatia.
  Terkkuja

  VastaaPoista
 4. Minä teinkin simaa itse. Ja hyvää tuli. Neljä litraa ja loppui jo:(

  Itsekin olen joskus miettinyt, josko olisi mahdollista asua se kylmin ja pimein aika jossain ainakin hieman lämpöisemmässä. En sitten tiedä kuinka kauas pitäisi mennä. Etelä-Espanjassakin on joulukuun alussa taloissa kylmää ja kosteaa (kerran kokeiltu 20 v sitten mummini talossa).

  Ai kun on somia kuvia tytöistä. tuo alin kierimiskuva on mainio. Että ovatkin olleet sopivasti hollilla. Vai oletko opettanut tytöille temppusanan kieri? Terveisin M-L ja Ossi

  VastaaPoista
 5. Heti tuli otsikosta mielen "Keltainen toukokuu, mikset sä jo tuu, oon turhaan odottanut....(jotain)" - bändistä ei mitään käsitystä. En siis tsekannut linkkiä. :)

  Kuukaudesta ei väliä, kunhan kesä tulee ja jatkuu mahdollisimman pitkään.

  VastaaPoista
 6. Myrskyliini: kuule, varmaan sieltä nurtsilta jotain "ihastuttavaa" löytyi, kun tytöt noin innoisssaan siinä selkiään halusivat kiehnätä - lovely.. ;D

  Tytöt, etenkin Rilla "thö juoksija", lähettää innostuneita haukahduksia sinne! <3

  Liftari: hyvä Sinä, hortonomi! Meillä ruukkuja "koristaa" viimekesäiset kuihtuneet kukat ja kevätauringon kuivattamat tuijat. ;D Pitäisköhän sitä muutama orvokki käydä nappaamassa jostain ensihätiin..

  Minnekäs me laumoinemme lähdettäis ens talvea pakoon?

  Täälläkin nenä vuotaa siitepölyn johdosta, mutta onneksi vain mulla. *koputtaa puuta* Aikamoisen rumban siitepölyallergia varmaan meinaan teillä aiheuttaa just noiden Essin pyyhkimisten yms. muodossa.

  Pepin auringonpalvonta on kyllä niin liikkistä. Samoin kuin sitten Rillasen varjonkaipuu. Ihan ovat kuin kaksi marjaa nämä meidän tytsät - mustikka ja puolukka. :DD

  Suukkoja Essille ja terkkuja sulle! <3

  Marja-Leena: *simakateus* ;) Mun bestiskin tekee aina itse ihanaa simaa. Elättelen pieniä toiveita, että huomenna saan sitä maistaa, kun olen menossa heillä käymään..

  Niin, missäköhän päin maailmaa talvi olisi mukava viettää? Minulla on käynyt mielessä ainakin Florida, koska tykkään Jenkkilästä.

  Tytöt eivät ole yrityksistä huolimatta oppineet kierimään käskystä. Käskemättä kylläkin, jos on "hyvä" haju. Kuva on silti munkin mielestä tosi hauska! ;D

  Terkkuja teille kaikille sinne Ossilaan! <3

  Kaunis Nelli: ..tuulta lempeää ♪♫♪♪ by Aikakone. Ihastuttava ysärihitti! :D

  Luin just Iltiksen lööpistä, että tulossa on TOSI paljon kylmenevää säätä ja LUNTA!?!? ÖÖK!! ja WHAT??? Nim. Kesän lapsi mä oon

  VastaaPoista
 7. Tuplakierintä on hieno temppu!

  Meillä oli simaa 4 litraa, jostain syystä nyt innostuin tekemään ja voishan tuota tehdä joskus kesällä vaikka janojuomaksi, kun niin hyvin maistui.

  t. Aikku & Olli (tänä iltana vatsataudin tiimoilta jälkitarkastus)

  VastaaPoista
 8. Aikku ja Olli: :D

  Mun bestis tekee itse aivan super hyvää simaa. Itse en ole koskaan kokeillut. Ja tosiaan, voisihan simaa tehdä muulloinkin kuin vappuna.

  Hyvä homma, että Ollipollin vatsatauti on voitettu juttu! :)

  VastaaPoista
 9. Ellieli: sun kommentti oli jostain syystä ohjautunut roskaposteihin!?!? Onneksi se kuitenkin löytyi!

  Juu, jotenkin noin sen täytyy olla. :D En ymmärrä mistä Peppi tuollaisen ikivanhan kirjan oli löytänyt? :o Näytti aika hassulta, kun koirat nutustelivat luitaan ko. kirjan päällä ja vieressä.

  Meiltä löytyy kaksi lämpöhakuista, Peppi ja minä, sekä kaksi varjohakuista, Rilla ja mies. Kukin tavallaan.. ;D

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Ü