keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Pilkkutyttö raitapaidassaVaikka välillä sataa vettä, niin öisin on ollut sen verran pakkasta, että pieni lumikerros on pysynyt maassa.


Peppi pärjää kyllä hyvin ilman lisälämmikettä omalla pihalla, mutta kun mennään kävelylle, laitan hänelle palttoota päälle. Ihana ystäväni oli neulonut Pepille kaksi villapaitaa, jotka ovat tosi käteviä lämmikkeitä tuulettomina päivinä.


Peppi antaa tosi hyvin pukea paidan päälle eikä se tunnu haittaavan hänen liikkumistaan yhtään.


Eikös olekin aika hienot paidat! ♥Maanantaina kävin Pepin kanssa hammaskontrollissa ja saatiin hyviä uutisia, jei! Yläkulmurit ovat lähteneet liikkumaan oikein hyvin ja alakulmureiden vääntäminen voidaan aloittaa taas jo tällä viikolla. Kuminauhoja kiristettiin myös yhdellä silmukalla, joten siirtyminen varmasti vielä jatkuu. Kuminauhat nastoineen otetaan pois vasta sitten, kun alakulmurit on (toivottavasti) saatu oikeille paikoilleen. Jos kuminauhat otettaisiin aikaisemmin pois, voisivat yläkulmurit liikkua takaisin alakulmureiden tielle tai jopa kääntyä väärään asentoon ulospäin. Seuraava kontrolli on ensi maanantaina.


Pepin hampaat ennen kuminauhoja.

Hampaat kuminauhojen oltua käytössä kolme viikkoa.Sellaista kuuluu Pienen Pilkkutytön elämään tällä viikolla. Mites teillä siellä, pukkaako joulustressiä? Minulla on osa joululahjoista vielä hankkimatta, joten kieltämättä itseäni vähän stressaa. Lähinnä se, että onkohan kaupoista jo kaikki suunnittelemani jutut loppu, hitsi.. No, joulu tulee ajallaan, vaikka mitä tekisi. Joten parempi keskittyä nauttimaan joulunajan tunnelmasta ja luottaa siihen, että kyllä kaikki taas hyvin menee, niin kuin aina ennenkin. Nauttimiseen sopii erinomaisesti kuppi kuumaa glögiä ja vaikkapa seuraavien Michael Bublen kappaleiden kuuntelu:Tämä kuva on omistettu Maijalle ja Onnille. ;)


Leppoisaa joulun odotusta!
Lainattu kuva täältä.

15 kommenttia:

 1. hauskat lenkit takapäässä noissa paidoissa.

  lahjoja ei tarvitse ostaa kuin muutama, ne kerkiää vielä :)

  VastaaPoista
 2. Upeat villapaidat! Täältäkin on lähes kaikki lumi lähtenyt kun tuota himputin vettä tulee taivaalta... :/ Ja kurakelit palasivat! Ei hyvä...

  Voi peppiä kun joutuu pitätään hammasrautoja! Mutta toivottavasti asettuvat hampaan nyt sitten siistiin riviin pian :)

  Niin ja tuosta joulustressistä... Vähän sama tilanne minulla, osa lahjoista siis vielä hankkimatta. Ja juurikin ne vaikeimmat on jäänyt loppuun, miksiköhän toisille on niin paljon vaikeampi ostaa kun toisille? Täytyykin varmaan tänään vielä lähteä kaupungille jos ehtii... Hyvää ja sterssitöntä joulunodotusta sinne! Ja rapsutukset koirille :)

  VastaaPoista
 3. Voih, meillä lumet jo suli...toivon sitä niin vielä satavan ennen aattoa! Ihanat paidat laumalla! Mukavaa joulunodotusta!!!

  VastaaPoista
 4. Ai, ai mitä hienoja villapaitoja! Kelpaa tyttöjen nyt näyttäytyä ulkona :)

  Voi sitä pientä hammasrautojen pitäjää, mutta pääasia, että purukalusto tulee kuntoon.

  VastaaPoista
 5. Mukavan lutuset paidat on Peppiäinen saannu. Käheet. Mun paita, jota äippä yrittää nyhrätä, on edelleen vaiheessa...

  Kyllä sä PeppiLottaRullastiina kohta noista hammaskumilangoista eroon pääset. Ja sitten onkin oikein filmitähtihampaat.

  VastaaPoista
 6. Voi että, kun ihania lumikuvia. Ja voi kuinka ihanat villapaidat Pepperooni onkaan saanut!
  Hyvä, että oikominen tepsii. Kyllä siitä vielä kunnon purukalusto tulee!

  Joulustressiä pukkaa, mutta yritän tsempata itseäni motolla: "älä tee sitä tänään, minkä voit huomennakin jättää tekemättä!"

  Stressitöntä joulunalusaikaa sinnekin!

  VastaaPoista
 7. Kaunis Nelli: juu, lenkit pitää paidanhelman vielä paremmin paikoillaan.

  Olin tänään lahjaostoksilla ja sain melkein kaiken hommattua, huh. Pari juttua vielä + paketointi, niin sitten saa joulu tulla. ;)

  Nellille rapsuja!

  Eeva: paidat on ihanat! <3 Ihan uskomatonta, että joku osaa sellaiset 'tosta vaan' tehdä!

  Meilläkin on tänään satanut taas vettä ja lumet alkaa olla vähissä. Keli ei tosiaan ole kovin jouluinen..

  Hammasraudat on kyllä melkoisen omituiset, mutta onneksi Peppi itse ei ole niistä moksiskaan. Huomenna alkaa sitten taas alakulmureiden vääntäminen.

  Se jaksaa kyllä aina minuakin ihmetyttää, että miten joillekin keksisi vaikka sata lahjaa ja toisille ei meinaa keksiä yhtään, vaikka oikein tosissaan miettii.

  Paljon terkkuja teille kaikille ja suukkoja tytöille! <3

  Paloma: kyllä meilläkin alkaa lumet vedellä viimeisiään. Pimeys siellä taas tuntuu valtaavan alaa, höh. Terkkuja teille kaikille! <3

  Maria: ihanaa kuulla sinusta ja pojista! Meinas jo alkaa huolestuttamaan.. Ja kylläpä Aslan on kasvanut!

  Paidat on hienot ja raudat oudot, mutta toivottavasti tekevät tehtävänsä. :)

  Paljon suukkoja pilkkupojille! <3<3

  Myrskyliini: siis täh? Tekeekö sun äippä sulle ITSE villapaitaa, WAU!!! Täällä ollaan täysin käsityötaitoisten ystävien armoilla, koska peukalot ovat sattuneet kasvamaan siihen kuuluisaan, ei toivottuun kohtaan kämmentä, hitsi.. ;DD

  Juu, pitkulaisen hampaat lienee kevään koittaessa kulmakunnan hianoimmat, wuf! :D

  VastaaPoista
 8. Hienot villapaidat. Voi pikkuista kun saa niistä raudoista vielä kärsiä mutta eiköhän lopputulos palkitse.

  Yhdet joululahjasukat vielä kutomatta.Muuten on joulu paketissa:) Hyvää joulunalusaikaa teidän laumalle.M-L ja Ossi

  VastaaPoista
 9. Ellieli: tänään meillä on satanut vettä, joten alkaa lumet olla tosi vähissä ja ulkona taas niin pimeää, että yök. :/

  Mutta Pepperonen paidat on kyllä ihanat! Ja hampaiden oikominenkin tuntuu edistyvän. Huomenna aloitetaan taas se alakulmureiden vääntäminen.

  Tuo sun motto on IHAN paras! Otan sen heti käyttöön! Hihhihihih! :D

  Suukkoja Ellille! <3

  Marja-Leena: olen itse täysin käsityötaidoton ja siksikin aivan otettu ja liikuttunut ystävän tekemistä villapaidoista. <3 Toivotaan tosiaan, että oikomishommista päästäisiin mahdollisimman pian eroon.

  Ihailen kyllä niin teitä käsityöihmisiä! Tuosta vaan kudot villasukat vielä, vaikka jouluun ei ole enää montaa yötä, wau!

  Terkkuja teille kaikille meiltä kaikilta! <3

  VastaaPoista
 10. Kyl ny joutu toi käsityätaito kovil, ku niin katteelliseks tuli koirat tääl noist hianoist paidoist. Jos oliski ollu vaa yks, mut et iha kaks. Joku raja sitä senttä o tommottes määräs. Ja kui ihmes mää ny kerkkeen tos virkkamise välis tekemä, ku noit koiri o kolme meil. Tiuku tarttis paljettei ja sitä blingblingii eli jotta hianoo, Onni semmossi räyhei niittijuttui ja pääkalloi vissi ja Essi jottan lutust, ehkä vähä pörröst.
  Kato, mää sunt vähä juksasi nois käsitöis. Kyl mä jottan ossan, ei suuremppi naurui ol kuulunu. Et ei se äiti häppemä tytärtäs jouru. Ja itt se opetti sillo joskus.

  Kyl sul Peppi hianost käänty noi hamppat semmosse rivisse ku kuuluuki. Kärsivälline vaa olet niitte kans nii kyl se siit sit suttaantu. Sää oles semmone maastonakki, et mun syrän kyl iha sula sun kanssas. Ja samanlaissi vinkeit sul tuppa olema ku sil meiränki entisel nakil. Sen takia noit sun kuviaski on nim pal kiva katto. sul o semmone mäyräkoira virne naamal, just ko kuuluuki.
  Kyl meilki semmo ressi jollan tappa asusta, mut sitä yritetä karkotta piänel puuhastelul. Joulu tule se o varma, mitä sitä sit turha vouhotta ja juakse ku päätö kana. Kyl se ruaka ja rauha ja yhresolo riittä.
  Et semmossi täält länsiranniko kauneimmast kaupunkist, joka sen joulurauhanki julista. Nimpal mää tätä kaupunkki rakasta, et vaik muualki kerkis asuma ja elämä, tän vaa piti takas päästä.
  Terveissi täält kaikil sinne.

  VastaaPoista
 11. Maija:sä oot ihan gaamee huijari! Minä täällä uskoin sinisilmäisenä (harmaat ne kyllä on ;)), että oot ihan "käsi" kässätöissä, himpulan-pimpulat! :DD No ei vaan, oikeesti en uskonut hetkeäkään. Ja voin vaan kuvitelle, kuinka oot neulonut koirille nuo kaikki kuvailemasi villapalttoot viimeistään joulunpyhinä. Ois paree sitten tehdä niistä postaus, nih! :)

  Meidänkin äiti yritti (kait) mua opettaa kässätöissä. Lähinnä on silti mieleen jäänyt, kun hän neuloi toukokuussa valmiiksi syyskuussa koulussa aloittamiani lapasia, ja sanoi, että yrittää tehdä mahdollisimman huonoa jälkeä, jotta opettaja uskoisi minun tekemäksi. ;) Niin että, kait sekin on tavallaan opettamista?!? :DD

  Tänään oon alottanut taas Pepin alakulmureiden vääntämisen. Toivottavasti onnistun siinä! Näin tauon jälkeen se tuntuu yllättävän hankalalta, mutta josko "oikeat otteet" muistuisi vähitellen mieleen.

  Se onkin niin totta, että mitä sitä joulua aina tulee ressattua, kun sehän tulee ajallaan, ihan ilman paniikkiakin. Sain eilen hankittua suurimman osan puuttuvista lahjoista ja se kyllä helpotti heti mieltä. Nyt vaan paketteja tekemään ja lahjat oikeisiin osoitteisiin, niin kyllä se taas tästä.

  Teitin joulurauhan julistus on kyllä aaton juhlallisin hetki. Ja teitin Tuomiokirkko on todella vaikuttava näky! Vaikka ei meikäläisestä taitais olla turkulaiseks, eihän teidän kieltäkään kukaan (normaali) ymmärrä. ;DDD

  Koissulle kovasti rapsuja ja emännälle iso annos joulumieltä! ♥

  VastaaPoista
 12. Oi että miten nätit villapaitulit Peppiliinillä< 3 :)

  Minä ostin vasta tänään ensimmäiset joululahjat (ja huomenna joutunee jatkamaan operaatiota...) ja manasin taas Helsingin keskustassa sitä väenpaljoutta ja jonottamista ja vannoin, että ensi vuonna ostan lahjat jo lokakuun alussa. Huh, kyllä se työstä käy.

  Stressittömiä jouluvalmisteluja ja märät pusut Snellmanilta tyttösille!

  VastaaPoista
 13. Petriina: eiks olekkin söpöset paidat! Jotkut ne osaa! ;)

  Erehdyin muuten viime joulun alla Helsinkiin jouluostoksille ja se oli kyllä gaameeta! Kaikki paikat ihmisiä täynnä ja monet tavarat loppu. Päätin silloin, että ei enää ikinä. Vaan tiedä sitten, montako vuotta senkin taas muistaa..

  Kiitos pusuista Snellulle! Meiltä lähtee tuplamäärä takas sinnepäin! <333

  VastaaPoista
 14. Upeat villapaidat!:)

  Mukavan monipuolinen blogi, ja kivasti hyviä kuvia!

  Kurkkaahan meidänkin tyttöjen blogi! :)

  VastaaPoista
 15. Hertta ja Kerttu: villapaidat on kyllä hienot!

  Kiva kuulla, että tykkäätte blogista! Tämä bloggailu on osottautunut oikein mukavaksi harrastukseksi. Eikä vähiten kivojen kommenttejen takia! :)

  Tulen varmasti käymään teillä vastavierailulla. Kiitos kutsusta!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Ü