maanantai 26. maaliskuuta 2012

Kävelyllä

Viikonloppuna saatiin, ainakin täällä etelässä, nauttia ihanasta auringonpaisteesta. Jos jotain valittamista haluaa asiasta keksiä, niin toki koirien tassut ja massut kuraantuu näillä keleillä ihan kiitettävästi.Sekään ei silti jaksa rasittaa, kun kevät vaan tuntuu ja tuoksuu niin mahtavalta! Peppi taitaa olla kanssani samaa mieltä. Pitkuliinikin tarkenee nimittäin päivisin lenkillä oikein hyvin ilman palttoota.

Paikoitellen lunta on vielä aikalailla. Se tuli ihan konkreettisesti todettua, kun Peppi viritteli flexin narun männynrungon ympärille solmuun.
Minä lähdin reippaasti pitkulaista pelastamaan, mutta upposin oitis reisiä myöten hankeen. Mies kysyikin spontaanisti, että miten minä yleensä selviän koirien kanssa lenkillä, jos hän ei ole mukana? Saattoipa kysymyksessä olla ihan pointtia.. ;)
Vaikka sattuu sitä miehellekin. Onneksi oli remmi perässä, niin eipä Peppinen kauas kerinnyt.

Rillalla ja Pepillä on peruslenkin varrella yksi ihan suosikkitalo. Siellä asuu kolme poikakoiraa (kaksi corgia ja islanninlammaskoira), joista meidän tytöt tykkäävät tosi paljon. Pojat ovatkin usein lumettomaan aikaan pihalla ja aidan yli (ja läpi) vaihdetaan nenäpusuja. Vaikka poikia ei ole pihassa näkynyt moneen kuukauteen, niin silti aidan vieressä käydään joka kerta tarkistamassa tilanne -Missä ne pojat oikein piileskelee? Onko ne talviunilla?

Omalla pihalla on lenkin jälkeen vielä lumipallon heittoa. Kuraiset tassut ja massut puhdistuvat kätevästi, kun koirat loikkivat hangessa lumipallojen perässä. Tosin kelistä riippuen, Rilla saattaa vaihtaa kurat lumipaakkuihin. ;)No, heitä jo!


Kumpi ehtii ensin?


Siis täh, mihin se pallo meni vai jemmaatko sä niitä sinne sun mahakarvoihin?Mukavaa maanantaita ja uutta viikkoa kaikille!
11 kommenttia:

 1. Joo, kun iskä taluttaa mua, niin mä saan (?) hoilailla miten sattuu, kun äippä on taluttimen toisessa päässä, niin mun pitää kävellä siististi reunassa ja äipän vasemmalla puolella. Arvatkaa kumman kaa mä haluun lenkuralle???

  Lumipalloleikki on kivaa. Hankikantoo ei enää ole. Mä kyl silti yritän, mutta onpa ilkeen tuntusta upota lumensisälle. Ei pysy hangen päällä vaikka kuinka varpaita haarottas leveelle.

  Oikein ihanaa maanantaita teillekin söpöläiseni!

  VastaaPoista
 2. Siellä ne tytöt vaan juoksentelee ja nuusaa kevään tuoksuja nenuunsa :)

  Tuntuu, että tänä vuonna on lumi sulanut hitaammin kuin viime vuonna, vaikkei sitä tainnut ihan yhtä paljon ollakaan. Ei tosin paljon puuttunut.
  Meilläkin on jo tiet auki, samoin pihan sora-alue. Nurtsilla vielä lunta löytyy ja Elli yrittää sieltä lumen reuna-alueilta löytää sopivaa pissapaikkaa, mikä tuntuu tällä hetkellä olevan vaikeaa.

  Hihih, hauska toi miehesi kysymys sinun selviämisestäsi lenkillä ilman häntä ;D
  Toi solmeutuminen on ehkä yks syy, miksen mä enää niin kauheasti välitä flexistä. Lisäks saa olla tarkkaavaisempi muiden tielläliikkujien kanssa, ettei koissu yhtäkkiä pomppaa kenenkään eteen.

  Mukavaa alkanutta viikkoa teidänkin laumalle!

  VastaaPoista
 3. Meilläkin alkaa tiet sulaa ja lumihangen kautta tullaan kurakelillä kotiin.

  Koiran sisäinen kello ei ollut siirtynyt kesäaikaan ja aamulla oli melko nihkeä lenkkikaveri, joka yritti vähän väliä kääntyä takaisin kotiin nukkumaan.

  VastaaPoista
 4. Meilläkin on siirrytty takittomaan aikakauteen ja pitkiin lenkkeihin. Löysin muuten Mustin ja Mirrin verkkokaupasta Hurtan ulkoilupuvun viidellä (5) eurolla, sopii päälle jos oikein kurainen keli tulee.

  VastaaPoista
 5. Mä taas olen niin tuskissani tän muta-ajan kanssa ! Aimon vielä saa kohtuu hyvin lyhyine karvoineen pyyhkäistyä pyyhkeellä suurin piirtein puhtaaksi, mutta Lettuun ei tehoa sitten mitkään tollaiset pikakonstit, vaan varsinkin mahan alle kertyy aina yhden talven tarpeiksi hiekotushiekkaa, joka vielä jää karvojen väliin tosi sitkeästi ! (nimimerkillä eilen suihkussa 3 kertaa...) Luojalle kiitos siitä, että kumpikin (varsinkin Aimo :DD) ovat innokkaista peseytyjiä eikä suihkuun menosta tule tappelua. :)

  VastaaPoista
 6. Ihania lenkkifiiliksiä :)
  Viikonloppuna meitä tuli vastaan mäyris-westie-yhdistelmä :) Oli tosi hauskan näköinen pari livenä.
  Bassekin sai "laatuaikaa" ja mylläsi innoissaan yksityislenkityksen päätteeksi lumikasassa pallojen perässä :)
  Hauskaa keväistä viikkoa!

  VastaaPoista
 7. Ihan paras toi "No, heitä jo!"-kuva! <3

  Voi kuvitella, että kahden flexihihnan kanssa sekoaa välillä :) Jyskykin välillä sotkeeentui jonnekin pensaisiin sellaisen kanssa. Joskus se myös selviytyi itse sieltä, kun komensin, että "Kierrä!" ;) Tai sitten joutui vaan ottamaan kaulapannasta kiinni ja päästää flexi kelautumaan itsekseen takaisin.

  Lumipallot on kyllä käteviä "luomuleluja", mutta tuskin tulee niitäkään kova ikävä, kun pääsee taas ruohossa kellimään :)

  -Koiratäti

  VastaaPoista
 8. Myrskyliini: juu, niin on meilläkin "vähän" erilaiset säännöt mammalla ja papalla. Ootte te karvakuonot vaan onneks niin joustavia, että meette sujuvasti aina niillä säännöillä, mitkä milloinkin on voimassa. ;)

  Juu, hankikanto on menneen talven lumia. ;) Nim. Kokemusta on! ;DDD Meilläkin tytöt näyttää melko vinkeiltä hangessa sukeltaessaan. Siinä kyllä lihakset saa hyvää jumppaa.

  Suukkoja sulle suloinen! <3<3<3

  Ellieli: Munkin mielestä tuntuu, että lumi sulaa jotenkin ärsyttävän hitaasti. Aurinko paistaa ja on ihania ilmoja, mutta silti lunta on vielä "ihan sikana". Höh!

  Joo, flexiähän ei todella suositella käytettäväksi peruslenkeillä. Meillä se silti meinaa olla ainut vaihtoehto. Laiska, laiskempi minä! ;D Tosin, eihän se edes ole kovin kätevä. Kuten sanoit, niin koirat pääsee helposti poukkoilemaan minne sattuu ja tulee muita härdellejä. Mutta tottumus on toinen luonto. Hitsi.. ;)

  Olli: hangessa on kyllä kätevä putsauttaa koirilla itsellään tassut ja massut. Sisällä ei tarvitse sitten kun vähän pyyhkeellä kuivata.

  Aamu-unisuus taitaa olla niitä "mäyräkoirajuttuja".;) Meiltäkin löytyy yksi pitkänmallinen, jota ei millään meinaa saada aamupissalle. Sisälle tultua samainen pitkuliini kipittää kiireesti takaisin vällyjen väliin. Tainnut tulla emäntäänsä.. :D

  Kaunis Nelli: on kyllä ihanaa, kun ei tarvii olla huolissaan pitkuliinin palelemisesta. :) Wau, hyvä löytö! Täytyykin käydä kurkkaamassa, kiitos vinkistä! <3

  Mai: wou, onko olemassa muitakin mäykky-westie-kaksikoita, hauskaa! :))) Teillä on tosiaan sille pikku "puusepälle" pitänyt visiin keksiä muita aktiviteettejä.. ;D

  Koiratäti: koirat osallistuu joka kerta yhtä innoissaan tohon lumipalloleikkiin, vaikka palloja ei ikinä hangesta sitten löydykään. ;) Se on todella kätevä tapa putsata kuraiset koirat.

  Kaksi flexiä EI ole mikään kätevä systeemi. Jotenkin ne on vaan meillä silti aina käytössä. :o Meilläkin on koirille opetettu toi "kierrä" ja periaatteessa sen osaavatkin. Silti tuollaisessa tosi pahassa solmutilanteessa, varsinkin Peppi, menee "paniikkiin", eikä muista koko käskyä. ;D

  Mulle EI tule lumipalloja (tai lunta yleensäkkään) ikävä, voin kertoa, mutta Rillalle varmaan tulee, hitsi! ;)

  VastaaPoista
 9. Anniina: sorisorisori!! Mä olin jättänyt sut pois tosta välistä. :S Ei todella ollu tarkoitus!

  I really hear you buddy! Vaikka tossa postauksessa ehkä muuta väitin, niin kyllä muakin rassaa koirien mahojen peseminen aika ajoin todella paljon. Just nyt meidän pihalla sattuu olemaan vielä sopivasti lunta tohon lumipallojen heittelyyn ja koirien puhdistamiseen pahimmista hiekoista sen avulla, mutta pahimpaan kura-aikaan meilläkin pestään tassuja ja massuja monta kertaa päivässä. Tosin Neiti Lettusen mahan alunen on tietysti kokonsa puolesta ihan omaa luokkaansa, hih.. ;)

  Meidän edesmenneen westiekaksikon aikaan mustakin tuntui, että he tuo karvojensa mukana aina hiekkalaatikon verran hiekkaa sisään. Pepin vähäisistä karvoista johtuen määrä on meillä siinä mielessä vähentynyt kyllä.

  Tosta "suihkuhalukkuudesta" tuli mieleen, että meillä oli kerran mun ystävän kaksi partista hoidossa ja heidän saaminen kylppäriin pesulle olikin yllättävän haastavaa. Itse kun olin tottunut, että westien voi aina napata kainaloon, jos se hangoittelee vastaan, niin partisten kanssa pitikin keksiä muut konstit. :DDD

  Tsemppiä teille asunnon etsintään ja myös koirien puunaamiseen tietysti. Koissuille suukkoja! <3

  VastaaPoista
 10. Tarkkaavaiset ilmeet tytsyillä tuossa "heitä jo"- kuvassa:)

  Fleksi on varmaan kahden koiran kanssa joskus hankala. Meillä on Ossilla käytössä vain fleksi. Sellainen, jonka pitäisi kestää 25 kiloa. Pienemmät on havaittu ihan virattomiksi (2 krt mennyt poikki Ossin vähän rykäistessä)

  Minäkin olen opettanut Ossille komennon "kierrä" ja se menee 99 prosenttisesti kerralla oikein. Jos se hönö kiertää puun väärään suuntaan niin siinähän on.

  Pepille ja Rillalle Ossi-casanovalta terveisiä..Sillä on selkeästi kevättä rinnassa.

  VastaaPoista
 11. Marja-Leena: vaikka lumipallojen heittely -leikki on koirille näillä keleillä jokapäiväinen juttu, molemmat ovat leikistä aina yhtä innoissaan, hassut! :D

  Fleksi ei kieltämättä ole aina se kaikista näppärin hihna kahden koiran kanssa.. "Tavallisia" hihnoja tulee silti käytettyä todella harvoin. Edellisen koirakaksikon kanssa, kun asuimme lähellä pikkukaupungin keskustaa, tuli keskustassa kävellessä käytettyä perinteisiä nahkahihnoja, etteivät koirat päässeet poukkoilemaan vahingossa pyörien, autojen ja ihmisten eteen. Täällä "landella" tosiaan on yleensä aina fleksit käytössä.

  "Kierrä" -komento on aika ehdoton fleksin kanssa liikuttaessa. Meilläkin se osataan jo aika hyvin, paitsi välillä, jos iskee "paniikki". ;D

  Hyvä Ossi! Niin kuuluukin olla kevättä rinnassa. Ü Tytöt lähettää casanovalle nenäpusuja! <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Ü