maanantai 26. marraskuuta 2012

Ikkunaostoksilla

Toissa sunnuntaina pääsin vihdoinkin käymään Metsäkylän navetassa Hämeenlinnassa. Sain vielä seurakseni hyvän ystävän ja hänen pienen poikansa. Sää oli harmaa ja sateinen, joten kuvat ovat sen mukaisia.




Navetan pihapiirissä oli alpakoita parissakin aitauksessa ja säästä huolimatta paikalla oli paljon lapsiperheitä niitä silittelemässä.



 Me suuntasimme sen sijaan suoraan sisälle navettaan, koska olin päättänyt vihdoinkin toteuttaa haaveeni vanhasta ruutuikkunnasta. Olisin halunnut sellaisen jo edellisen kodin seinälle, mutta koskaan ei ole sattunut sopivaa ikkunaa kohdalle. 

Navetan yläkerrassa oli valtavat määrät sekä vanhoja ovia että ikkunoita.




 Alakerrasta taas löytyi moniruutuiset ikkunat, sekä paljon vanhaa rakennustavaraa ja muita aarteita.




Ystävä ihastui uusvanhoihin kyltteihin, joissa riitti valinnanvaraa.




Kassan luona, takkatulen lämmössä, makoili ihka oikea navettakissa kannettavan (!?) päällä. Päättelin hänen päivittävän siinä blogiaan. ;)




Harkitsin tosi montaa erilaista ikkunaa, mutta lopulta päädyin ehkä aika turvalliseen ja tylsäänkin vaihtoehtoon. Olen ajatellut ripustaa ikkunan seinälle, sängyn yläpuolelle ja siihen tarkoitukseen valitsemani ikkuna on oikein hyvä. Se sitten, että milloin ikkuna on ihan oikeasti paikoillaan, on toinen juttu..




Vähän matkan päässä itse navetasta löytyy aivan ihana pieni kahvila Leivintupa, jossa kävimme nauttimassa pannukahvit uunituoreen pannarin kera. NAM!





Mukana ollut pikkumies ei välittänyt pannarista, mutta päärynälimppari nautittuna pillillä suoraan pullosta oli kova juttu




Metsäkylän navetta on virallisesti auki ainoastaan sunnuntaisin klo. 10 - 15, mutta henkilökunta on paikalla arkisin virastoaikaan, jolloin sinne pääsee myös käymään, kunhan soittaa etukäteen ja sopii käynnistä.

Siskontyttö kävi alkusyksystä samaisessa navetassa ja hänen blogistaan löytyy aurinkoisen päivän kuvia paikasta.


Eipä sitten muuta tällä kertaa kuin - 



14 kommenttia:

  1. Metsäkylän navetta, alpakat.... missä lanka??! Hehee.... näin ne mielenkiinnot kohteet on erilaiset. Olen yrittänyt saada luuni tuohon samaiseen paikkaan hankkimaan vähän lankaa mutta vielä on jäänyt harkinnan asteelle. Tuo ikkuna on kyllä houkuttelevan näköinen myös :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihhihhih, joo kuule, siellähän tosiaan oli yksi huone, jossa oli paljon lankakeriä. Eipä tullut mielenkään ottaa kuvia niistä, hups.. ;D

      Suosittelen kyllä ehdottomasti visiittiä tuonne! Jo miljöö itsessään on todella näkemisen arvoinen!

      Poista
  2. Onpas ihana Navetta-putiikki! :) Minäkin juuri ostin vanhan ikkunapokan, joka vielä odottelee paikkaansa. Mutta on nuo vanhat tavarat niin upeita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tuo on kyllä ihana paikka! Ai, sielläkin mallaillaan ikkunapokalle paikkaa - hauska yhteensattuma! :)

      Rapsuja tytsille! <3

      Poista
  3. Hassua, Hämeenlinnassa tuli asuttua 20 vuotta enkä ole ikinä vieraillut tuolla, edelleen hautausmaavisiiteillä tulee kuitenkin ajettua tuosta ohi, joten pitääpä poiketa!:)

    Navettakissa on ihan huippu, taitaa läppäri lämmittää masua mukavasti! Se on sitten eri asia, mitä pehmoinen irtokarva tekee koneen sisuksille... :P Ja kahvila, jossa tykätään koirista - sen on oltava kiva paikka!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poikkea ihmeessä! Voitte mennä Jalon kanssa yhdessä kaffittelemaan! <3

      Eiks ole mainio tuo kissa! :D Ihan selvästi päivittää blogiaan. ;D

      Poista
  4. Must toi ois enemmän meidän tyylinen :) Haetaanko teille uusi ja toi laitetaan meille? Hih. Sit otetaan kisa, kumman on ekaks kiinnitettynä :P

    pusipusi ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, saatat olla oikeassa. Mulla meni vähän pasmat sekaisin sen runsaudenpulan kanssa, hitsi.. ;D

      halipusu! <3

      Poista
  5. "Ikkunaostoksilla" hehheh :) Onpa muuten hieno kappale! Äkkiä vaan seinälle ja kuvaa jakoon.

    Olen kuullut myöskin kissanomistajilta, että ne pyrkivät usein tietokoneelle. Olisko se koneesta lähtevä lämpö sitten houkuttimena?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä! Enks ollu hauska, haha. ;D

      Hirmu vaikee oli valita, kun siellä tosiaan oli niitä ikkunoita sadoittain! Jotenkin sitten päädyin tuohon aikamoisen jahkaamisen jälkeen. Onhan se kyllä aika siisti ja yksinkertainen, siis siihen nähden, mitä ehkä etukäteen kuvittelin.

      Ai, kissat päivittää usein blogejaan? (Hah, taas näin hauska - hoh, hoijaa!) Oikeasti se on varmaan just niin, että koneen lämpö houkuttelee.

      Poista
  6. Onpa mukavannäköinen paikka. Täytyy pitää mielessä, jos on asiaa Hämeenlinnaan päin. Ihana ikkuna. Se seinälle laittaminen voi olla hieman haasteellista - oikeasti. Tarkoitan, että sen ikkunan saa kauniisti asettumaan seinälle. Idea on ihan hyvä. Minun tyhmä pääni ei vain keksi heti mitään kivaa ripustusmekanismia. Sinulla on kuitenkin varmaan visio siitä, että miten sen ikkunan kiinnität seinään. Kuvia odotellessa. M-L

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paikka on kyllä ihana ja idyllinen! Voin vaan kuvitella, miten mukava tuolla olisi kauniina kesäpäivänä käppäillä. No, nyt olikin pääasiana löytää tuo ikkuna.

      Matkassa olleen ystävän mies oli niin kultainen, että laittoi mulle mukaan ikkunan kiinnitykseen tarvittavat ruuvit ja tulpat sekä oikean kokoisen poranterän. Aikamoista palvelua, eikö? <3

      Terkkuja sinne ja tsemppiä juhlavalmisteluihin! :)

      Poista
  7. Eikö olekin kiva paikka tuo Navetta? Käydään siellä kerran, pari kesässä. Juutun joka kerta aluksi siihen alpakkaosastolle, niillä on niin kivat naamat. Viimeksi puhuttiin pojan kanssa, että sitten kun mua ei enää huvita(?!) käydä töissä, voitais muuttaa maalle ja ottaa noita alpakoita ja vaikka lampaita :-) Koirat ovat myös olleet pari kertaa mukana Navettareissulla.

    Pannaria on ihan pakko saada joka kerta :-)

    Viimeksi ostettiin vanhoja heinäseipäitä, ja niistä olen laitellut tuet salkoruusuille. Heinäseipäät sopivat hyvin tällaisen vanhan talon pihaan. Joskus on myös ostettu ovenkahvoja ja kerran pariovet. Kaikenlaista sieltä aina löytyy.

    Maanantaisia terkkuja,
    shelttien mami

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, aivan ihana paikka! Haluan sinne ehdottomasti uudestaan kesällä.

      Alpakat näytti tosi hauskoilta hemmoilta! Haluaisin heitäkin päästä oikein kunnolla moikkaamaan. Mulla elää myös pieni haave siitä, että joskus voisi ottaa muutaman lampaan ja/tai vuohen. Haave ei ehkä koskaan toteudu, mutta jo ajatus saa hymyn huulille, joten - let's keep on dreaming. <3

      Pannari oli ihan superia - NAM! :P Ja miten sulloinen se pikkuinen kahvitupa.

      Mäkin tykkään heinäseipäistä. Niistä voi keksiä tehdä vaikka mitä, jos on hyvä mielikuvitus.

      Mä suunnittelin ihan alunperin ostavani jonkun vanhan oven sängynpäädyn virkaa toimittamaan. Ajatus muuttui matkan varrella ikkunaksi. No, näitähän sattuu. ;D

      Sinne myös paljon terkkuja! <3

      Poista

Kiitos kommentista! Ü