maanantai 15. heinäkuuta 2013

Näytelmä nro. 3


Lauantaina oltiin tosiaan Hyvinkäällä näyttelyssä ja Rilla kilpaili ensimmäistä kertaa AVOimessa luokassa. Päivä oli todella kuuma ja helteinen, mutta meillä onnistui aikataulutus onneksi hyvin, joten ei oltu yhteensä paikalla kuin pari tuntia. Rilla sai tällä(kin) kertaa laatuarvosanaksi ERI:n ja oli luokkansa ykkönen, joten menestys oli tältä osin ihan superia!
Meidän ihana ja taitava trimmaaja laittoi ja esitti Rillan taas tosi hienosti. Myös Rillan kasvattaja oli paikalla sijoitusnarttunsa Venjan kanssa, joka on sattumalta myös Rillan pikkusiskopuoli, hauskaa! Venja on tosi pikkuinen tyttö ja painaa vain 5,4 kg. Kasvoilta he ovat Rillan kanssa tosi samannäköisiä. Katsokaa vaikka -


Vasemmalla Rilla ja oikealla Venja.


Westejen tuomarina toimi suomalainen Elena Ruskovaara, joka kuulemma tykkäsi Rillasta kokonaisuutena tosi paljon. Isoa noottia tuli kuitenkin siitä, että Rilla köyristi alaselkäänsä pöydällä seistessä ja tutkittaessa. Olin jo etukäteen huolissani siitä, että mitenköhän Rilla suhtautuu tuohon tutkimiseen, koska keväisen anaalirauhastulehdusepisodin jälkeen Rilla on alkanut aristaa takapuoltaan tosi kovasti ja pyrkii istumaan, jos takapuolta lähestytään. Tuota alaselän köyristämistä en ole kuitenkaan tajunnut. Nyt taas, kun asia on selitetty, se tuntuu täysin loogiselta. 
Tuomari oli sanonut trimmaajalle, että tuon selän köyristämisen takia hän ei voi antaa Rillalle parempaa tulosta eli ilmeisesti SA:ta, sertiä, ROP/VSP:tä, tms. Rillalle suositeltiin myös hierontaa, jotta köyristäminen ei aiheuttaisi esimerkiksi selän jumittumista tai muita kipuja. Sainkin onneksi varattua Rillalle hieronta-ajan jo heti maanantaille, joten sieltä saamme varmasti lisää tietoa aiheesta. Onneksi tuli tämä asia nyt selväksi, jotta voidaan tosiaan ennaltaehkäistä mahdolliset pahemmat ongelmat!

 Rilla liikkui kehässä taas ihanan iloisesti ja reippaasti. Siitä hän sai tuomariltakin paljon kehuja.
Tuomarin sanallinen arvio Rillasta:

Hyvä sukupuolileima. Keskivahva raajaluusto. Hyvä karvanlaatu. Suorat eturaajat. Takakulmausten tulisi olla voimakkaammat ja hännän ylemmäs asettunut. Seistessä takaraajat asettuvat rungon alle, häiriten myös ylälinjaa. Sopiva leveys eturinnassa. Vahva kaula. Hyvät pään mittasuhteet. Hyvä tasapaino kallon ja kuonon välillä. Hyvin terhakka liikkuja. Hyvä askelpituus. Tyypillinen iloinen asenne. 
Iloksemme pääsimme myös tapaamaan taas uuden blogitutun Riikan ja hänen suloisen Senni-westiensä. Riikan Ollapa koira -blogista löytyy kertomus heidän näyttelypäivästään, *klik*.


Riikka ja Senni.


Kotiin päästyämme Rilla meni ottamaan hyvin ansaitut päivälevot vakkaripaikkaansa terassin luiskan alle.
Peppi kävi katsomassa, että vieraalle tuoksuvalla ystävällä on kaikki hyvin.

Sellainen näytelmäreissu tällä kertaa.

PS. Kiitos kovasti myötäelämisestänne ja sydämellisistä kommenteista edelliseen postaukseen.  


20 kommenttia:

 1. Ai että miten ihania kuvia söpöliinistä! :) <3 Hienosti teillä meni ja Rilla on kyllä tosi näyttävän näköinen, oli sitten näyttelytrimmissä tai ei - eli siis arkilookissaankin on kyllä mahtavan näköinen typy :)

  Tosi kaunis työ pään-niskan-linja ja hyvä profiili, näyttää myös pitävän työskentelystä kehässä, koska jo kuvista näkee, että askel on tarmokas ja kantaa häntää korkealla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos! <3 Rilla kyllä oikeasti nauttii ihan silmin nähden tuosta kehätouhusta. Sitten kun vielä saadaan se selän köyristäminen hoidettua, niin mennään varmasti vielä ainakin yhteen näytelmään kokeilemaan onneamme.

   Terkkuja sinne ja pilkkupojille suukkoja! <3

   Poista
 2. Rilla, me pidettiin tassuja ja peukkuja ylhäällä, vaikka olet ilman apuakin näyttelyn ES (= Erittäin Söpö)
  A & B

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ES, hihhihhihhih! <3 Kiitos kamut! Teidän peukut autto tosi paljon! <3

   Poista
 3. Onneksi olkoon taas hienosta näyttelytuloksesta! Nyt sitten ensi keväänä pennuttamaan. Pitäähän Rillan hyvien geenien jatkua!! Olisi ollut ihana tavata. Viekää Rilla alkuvuodesta Helsingin kansainväliseen koiranäyttelyyn. Eiköhän se ole jokavuotinen tapahtuma? En ole kyllä siellä käynyt varmaan 12-13 vuoteen. Muistan yhden kerran käyneeni, kun tytär oli pieni.... Terveisii, M-L ja Ossi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh ja se kansainvälinen onkin joskus joulukuussa....

   Poista
  2. Kiitos! <3

   Nyt sitten täytyy tosiaan miettiä sitä pentuasiaa. Toisaalta ja toisaalta..

   Se Messukeskuksen näyttely on muuten ainoa, jossa minä olen ennen viime kesää käynyt. Olis varmaan aikamoinen tapahtuma näihin "pikku näyttelyihin" verrattuna. :O

   Olisi tosiaan ollut mukavaa nähdä! Joku toinen kerta sitten.

   Terkkuja sinne kovasti ja Ossiselle suukkoja meidän neidoilta! <3

   Poista
 4. Ihana Rilla ja onnee näyttelymenestyksestä!<3


  mylifedoglife.blogspot.com

  VastaaPoista
 5. Hitsi kun luin liian myöhään, että olette tuolla näyttelemässä, olin ihan väärän kehän laidalla :)

  VastaaPoista
 6. Onnee Rillukka. Kyl nim pal kaunis olet, et iha olsin kyl klasit lähetäny tuamaril, jos ois huanot arvosanat antanu. Onnex näki ilman klasei.
  Siin se vaikeus sit onki ku molemmat o kaunei, Rilla ja Peppi, et kumpi olsis kaunempi. eikä voi muuta sannoo ku et yhtkaunei ja yht ihanii. Ja takuuvarmasti iha hirrrmusen rakkait sano tuamarit mitä tahans.
  Äippä vois kyl laittaa oveen jo kyltin, et "kaunottarila".
  Terveissi täält Essiläst yhrelt kauniilt ja suloselt Esmeraldalt eli Essilt. Mää olsin vaa sanonu Essilt, mut äippä on tommone lässyttäjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitso ihanat! <3

   Rilla on kyllä söpöläinen ja niin on myös Peppi - puhumattakaan teitin Esmeralda von nim-pal-kauniista. <3

   Tsemppi- ja paranemisterkkuja sinne iiiiisooooot satsit. <3 Kyllä teitä nyt koetellaan.. :/ Voi, kun asuisin lähempänä, niin tulisin heti auttamaan.

   Poista
 7. Rilla, sä oo kaunis hännänpäästä kuononkärkeen ja kaikki siltä väliltä. Joo. Ja Peppi kans on kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos komistukset! <3 Suukkoja teille isot satsit! <3

   Poista
 8. Muuten olisin jopa tullut paikalle (kun ei ole pitkä matka) mutta meillä oli ulkomaanelävä vieraissa. Kovasti Rillalle onnea hienosta suorituksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, olisipas ollut mukavaa, jos olisit päässyt tulemaan. No, joku toinen kerta sitten. Ja kiitos! <3

   Poista
 9. Onnea näin jälkikäteen vielä tuosta näyttelymenestyksestä. Rilla on kyllä ERI hieno yksilö. Ja hyvä, että saitte vinkkejä tuohon Rillan selän köyristelyyn, ensi kerralla teidän näytelmät menee vielä paremmin, kun köyristely on pois kuvioista.

  Hih, mukavan varjoisan paikan on Rilla löytänyt lempipaikakseen. Ja on kyllä tyttönen lepohetkensä ansainnut näytelmän päätteeksi. Varmasti oli uupunut, kun päivä oli mitä ilmeisemmin melko helteinen. Suukkosia molemmille karvakuonoille! <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Ü