keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Arki on täällä - olenko valmis?


Nyt on pitkät pyhät lusittu ja pitäisi ilmeisesti totutella taas arkeen. Meillä on miehen kanssa unirytmi aivan sekaisin. Ollaan molemmat sellaisia, että heti kun vaan on mahdollisuus, niin rytmi kääntyy yöllä kukkumiseen ja päivällä nukkumiseen. Hitsi. Eikä koiristakaan ole tässä mitään apua, koska he rontit sopeutuvat samaiseen rytmiin myös ihan välittömästi. Eikö jotkut koirat herätä omistajansa aina samaan aikaan aamulla ja vaadi ruokaa, lenkitystä, yms.? Ei meillä vaan (onneksi ;))!
Vuosi vaihtui onnellisissa merkeissä, kun saimme tosiaan siskontytön ja Jimin vieraaksemme.
Täällä landella uudenvuoden paukuttelu rajoittui onneksi pelkästään sallittuihin aikoihin, mutta kyllä täälläkin silti ihan riittävästi paukkui. En tiedä vaikuttiko epätyypillisen lämmin sää vai enkö aikaisemmin ole kiinnittänyt paukkuihin niin paljon huomiota, kun tuntui, että ei täällä ennen ole yhtä paljon paukkunut. Jimi raukkahan pelkää paukkuja kovasti ja heidän kotikulmillaan Helsingissä ei todellakaan noudateta sääntöjä, vaan paukuttelu alkaa heti, kun paukut tulevat myyntiin ja jatkuu jopa yli vuoden vaihteen. Mrrrr! NIIN raivostuttavaa!! (tähän pötkö painokelvottomia sanoja)

Peppi ja Rilla eivät ole aikaisempina vuosina kiinnittäneet paukkuihin juuri mitään huomiota, mutta tällä kertaa meidän normaalisti niin rohkea Rillastiina kopioi ehkäpä Jimin käytöstä ja osoitti selviä pelon merkkejä. Ei mm. halunnut todellakaan omalle pihalle, vaikka viettää siellä yleensä aikaa pitkät tovit. Läähätti myös jonkin verran ja pyrki syliin, mitä ei koskaan muutoin tee. Rillan pelko pysyi silti ihan kohtuudessa ja onneksi siskontyttö oli sitä mieltä, että täällä meillä Jiminkin pelkääminen oli siedettävämpää kuin Helsingissä. Eli tästä lähtien he ilmeisesti ovat aina meillä uutena vuotena, capiche?

Niin, ja Peppi Pelkuri sitten ei taas pelännyt yhtään vaan halusi mm. pihalle pissalle, vaikka siellä paukkui juuri silloin ihan kunnolla!?!? Siis mikä logiikka näissä pelkäämisissäkin niin kun on, minä vaan kysyn? :D


Ihme vapisijoita noi blondit. *silmien pyörittelyä* Meitsi taas on über cool, räyh!


Jimi sai Rillalta joululahjaksi yhteisen tutustumiskäynnin doboiluun. Meidän hieroja on myös dobo-ohjaaja ja uskokaa tai älkää, niin hänelle sopi. että mentiin uudenvuodenpäivänä. Melko joustavaa, sanoisin. 

Rillan kanssa kokeiltiin kahden kokoisia palloja (Ø 45 cm ja 55 cm). Molemmat olivat ihan hyviä, mutta pienemmällä on toki helpompi aloittaa. 
Pallojen lisäksi kokeiltiin tasapainolautaa, jonka päällä etenkin Jimi oli heti tosi taitava.


   

Ihan pienille roduille käy harjoitteluun hyvin pelkkä tasapainolauta eikä palloa tarvita välttämättä ollenkaan. Tasopainolaudan päällä seisominen tai istuminen tekee hyvää myös meille ihmisille. Siinä saa varsinkin syvät keskivartalolihakset kuin huomaamatta ihan kunnolla harjoitusta.

Kuten kuvista näkyy, on nameilla iso rooli harjoittelussa. Mitähän herkkuja minulle tarjoillaan, jos alan doboilemaan, hmm..
Hieroja kokeili sovitusti vähän myös Jimin lihaksien kuntoa ja minua hymyilytti asiakkaan pikkuinen koko.  
Sillä aikaa Rilla lepäili valtaistuimella selvästi treenistä uupuneena.
Tähän loppuun vielä pieni snek peek koskien seuraavaa postausta, hihhihhihhihhii..18 kommenttia:

 1. Teil on sitten noi pelkotilat samalviisiin ku meillä eli Rilla = Myrsky ja Peppi = Tuisku. Meilkin tuntu olleen vähemmän pauketta. Eiks rahat riittäneet? Onkin järjenvastasta paukuttaa rahaa savuna ilmaan, meijän miälestä, ja pelotella luantokappaleita. Pöh!

  Meijän äippä käski kysyy, että mitkä on syvät vatsalihakset? Hänel ei semmosii löydy, on vaan syvästi pläskiä. Muutenhan tommonen doboilu kyl on varmasti hauskaa, meinaan näyttää noita herkundaaleja tulevan riittävä määrä, kih hih.

  Oikeen sulosta vuotta teille ihanat Tytöt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, sieltä löytyy siis parit molemmille, great!

   Todella osuva kysymys äipältä! Syvät vatsalihakset on täällä myös niiiiin syvällä, ettei niiden olemassaolosta voi kauheasti puhua. Hitsi. :D:D Doboilu tuntui kyllä kiinnostavan sekä Jimiä että Rillaa tai siis ainakin ne namit kiinnosti. ;D

   Suukkoja sinne poitsuille! <3

   Poista
 2. Täällä kanssa yhdet helpotrytminkääntäjät ilmoittautuu! Molemmat toverit vetelee sikeitä vaikka 14h putkeen eivätkä edes senkään jälkeen vaadi ulos tai ruokaa, jos mä vielä nukun. Aamulla siis. Iltaruuan kanssa Lettu on oikea meedio; sen pitää olla kupissa tasan klo 21:00, oltiin sitten herätty aamukuudelta tai iltapäiväkahdelta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, varsinkin Pepin pidätyskyky on sellaista luokkaa, että en tiedä pitäisikö siitä olla huolissaan.. :D:D

   Hihhihhihhihhih, aikamoinen meedio tosiaan tuo Lettu-neiti! Mistä ihmeestä hän voi tietää tuon ajan noin tarkasti!?!? Koirilla on kyllä just noin ihmeellisiä kykyjä, että välillä meinaa leuka loksahtaa polviin.

   Mukavaa alkanutta vuotta sinne koko laumalle! <3

   Poista
 3. Teillä on ollut mukava vuodenvaihde. Tuo doboilu on hassua, varmaan ihan hauskaakin. Tosin Jimi näyttää olevan huomattavasti kiinnostuneempi nameista kuin tasapainoilusta. Terveisii ja hyvää alkanutta vuotta. Mielenkiinnolla odotan, kuka on Lurppa. Tuleeko teille kenties kolmas koira? M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Doboilu on kyllä aika jännä laji ja molemille koirille tosiaan maistui noi namit erittäin hyvin, hihih! :D

   Sepä just, kuka on Lurppa? Stay tuned.. ;D

   Terkkuja sinne Ossilaan kovasti! <3

   Poista
 4. Minä mittään paukuttelua tiiä, mutta kahtelin varmuuen vuoksi puijen latvoja jos siellä sattus olemaan saalista. Eihän sitä tiiä jos paukuttelun seurauksena ois jotaki ollu, mutta emäntä sano,että ei heillä oo asetta. Mutta ei sitä tiiä koskaan! NIIH KERTA. Terkuin, Raisa. ps. Raisa ei siis pelekää yhtään mitään, pienestä asti opetettiin aseen ääniin ja kaikkeen muuhun epätavalliseen, kuten traktoriin. Sinne se menisi isännän matkassa linkoomaan lunta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Raisa, toi on justiinsa oikea asenne! Aina kannattaa olla sen verran tarkkana, ettei mahdollinen saalis tai muu herkundaali jää huomaamatta! :D

   PS. Onko teillä niin paljon lunta, että sitä oikein lingotaan? Täälläkin on kyllä satanut koko viikon todella paljon, mutta ihan vaan pelkkää vettä..

   Poista
 5. Emme ole valmiita arkeen, mutta pakko yrittää sopeutua. Koiralle aamulenkurat ovat liian aikaisia, emännälle jatkuva pimeys on pelkkää tuskaa.
  Haluan lomalle, aurinkoon, lämpöön... *huutoa*

  Meillä on nyt talvi. Pakkasta ja lunta ja nämä tulivat ihan kertaheitolla. Miehet lähtivät verkoille ja nyt on välikerrasto tarpeen merellä. Meillä on ollut yli kuukauden verkot merellä ja jäätä on ollut riittävästi, vaikka jäiden heikkoudesta on vähän väliä valitettu. Saaliina ollut jo kuhaa, taimenta, siikaa ja madetta. Ja haukea, mutta sitä ei itse syödä.

  Nyt lähden joogaan ja toivotan sinulle valoisaa tammikuuta ja ihanaa alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tännekin satoi eilen pieni lumikerros ja nyt on pakkasta melkein kymmenen astetta. Tuntuu TOSI kylmältä näin äkkiseltään. WAU, verkot! Itse pyydetty, super tuore kala maistuu varmaan tosi hyvältä, NAM!! :P

   Meilläkin alkoi viime viikolla vesijumpat joulutauon jälkeen, ihanaa!

   Terkkuja sinne! <3

   Poista
 6. Juu apua myös täällä kohta tarvitaan tuon unirytmin paikoilleen saamiseen. Totuin sairiksen aikana niin lököilemään aamuisin ja siihen päälle vielä joulupyhät ja lomavapaat. Teki selvää juu.

  Ja arvaa miten harmitti, kun joulukuun sulat kelit meni harakoille sairiksen takia, sillä vasta nyt pääsin kerran hölkkäämään. Ja sitten kehtas sunnuntai valjeta peevelipakkaseen ja lumeen. olenko hyvällä päällä, no en oo. Huvilan ostaa epsanjasta hän , kun niitä nyt halvalla sieltä saa ja sinne muuttaa hän ja piste. lehdessäkin peruuttivat jo talven ja nyt sitte antoivat sen tulla muuurrrrrrrgghh.
  Meilläkin on tuommoinen tasavenkoilutyyny, vaan ei suostu Messinen sen päälle menemään. ei nameilla, ei ilman. Kattoo meikäläistä siihen malliin, että pirä sää vaa noi kaik hullutukses ja piste.
  Täällä paukkui ennen ja vielä jälkeenkin uuden vuoden. jos ois meirän koirut paukkuarkoi,niin olis tarvittu jo varmaan rauhoittavia. naapurin uusi pikkuinen Cherry-koiravaavi ei oikeen paukkeesta myöskään tykänny ja heillä jäi ulkoilut ihan pisureissuiksi.
  saisivat lailla kieltää nuo paukut yksityisiltä ja sillä selvä. selvittäis paljon vähemmällä.

  Arkeen on palattu joo, härkäviikot edessä. Onneksi on lomapäiviä niitä katkomassa ja toisen silmän leikkuu tuo myös saikkua taas. Josko niillä eväillä selvittäs talvesta taas siihen parempaan aikaan.
  Tsemppiä ja voimaannuttavaa kevään odotusta murut toivotellaan Essilästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hii, mä tuun sitten heti sinne teidän Epsanjan möksälle au pairiksi, jippii!! ;D

   Ahaa, Hänen Ylhäisyytensä Essi-Messisen arvolle ei siis sovi mitkään tyhmät venkoilutyynyt, hih. No, äippä ja iskä saa sitten tosiaan venkoilla ihan keskenään. :D:D

   Ihanaa, että se eka leikkaus meni hyvin. <3 Pidän kaikki peukut, varpaat ja koirien hännät ;) pystyssä, jotta toinen menee vähintäänkin yhtä hienosti!

   Kiitos ja samoin sinne teille kaikille - puss&kram! <3

   Poista
  2. Me katellaan Jimpsun kanssa jo lentoja Espanjaan :)

   Poista
 7. Haa tekin ootte kokeillut doboa! Hmm, meille ohjattiin pallo kokoa 60 Sofin kanssa, sen kanssa sujui hyvin... Tiedä sitten mikä oikeasti olisi se oikea koko... Tämä olikin hyvä muistutus, kun pitäisi se pallo tilata, kunhan saa aikaiseksi.

  Hyvää tätä vuotta, ellen ole vielä toivotellut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään tiedä miten nuo koot menee "virallisesti". Varmaankin se riippuu koirasta, että minkä kokoisen pallon päälle suostuu menemään. Rilla ei tuolla ensikerralla edes mennyt kokonaan pallon päälle, vaikka kokeiltiin tosiaan erikokoisia palloja. No, ehkä seuraavalla kerralla sitten.. ;D

   Terkkuja sinne ja tytöille suukkoja! <3

   Poista
 8. Meillä rytmi pysyy puuduttavan samanlaisena, kun olen sorvannnut sen niin, että nousen aina viiden-kuuden aikaan aamuisin. Olen siis melkoisen ennalta-arvattava ja tylsä, enkä tarvitse edes herätystoimintoa kännykässä, kun sisäinen kello huolehtii siitä, että edes viikonloppuisin ei nukuta liian pitkään, esim. puoli seitsemään :D Meillä koirat ovat tottuneet napakkaan rytmiin - ihan siitä johtuen, että tykkään siitä kun päivässä on selvä struktuuri viikonloppuisin ja loma-aikoinakin. Olen siis saanut pilattua mäyrätkin! :D :D

  Tuo doboilu kyllä tosissaan kuulostaa aika mielenkiintoiselta ja varmasti olisi tosi hyväksi pitkille lihaksille mäyrien selässä...meillä äijien lihaskunto on ihan ok, mutta tietty liikunta on aika yksipuolista, joten tuo varmasti toisi kaipaamaani extraa lihaksille.

  Pusuja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau, te aamuherääjät ootte kyllä ihme tyyppejä!?!? ;D Mun isä on just samanlainen, mutta minä olen perinyt äidin aamu-unisuuden ja vielä oikein monien korkojen kera. :D:D

   Olen ihan varma, että sinä ja pojat tykkäisitte kovasti doboilusta, joten suosittelen kokeilemaan!

   Terkkuja sinne ja suukkoja poitsuille! <3

   Poista

Kiitos kommentista! Ü