keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Päivän asu ☺

Hihhihhih! Olen halunnut tehdä "päivän asu"-postauksen siitä asti, kun aloitin blogin. Monissa blogeissa kun on tapana kuvata bloggaajan oma asu ja kertoa vaatteiden merkit ja/tai ostopaikat. Itseä huvittaa aina ajatus siitä, että postaisin omista asuistani, jotka ovat mitä sattuu ja lähinnä Lindex-merkkisiä. Väärinkäsitysten välttämiseksi sanon vielä, että tykkään kovasti katsoa kauniita, hyvin pukeutuneita ihmisiä sekä blogeissa että muutenkin. Päivän asut huvittavat siis vain ajatuksena omista asuistani. Mutta nyt, ta-daa, esittelen Rillan ja Pepin uudet syyskuteet, joita jahkasin täällä. Pikkuisen oli haastavat kuvattavat, joten antakaa armoa kuvien suhteen. :D


 

Rillan kohdalla päädyin Hurtan Lifeguard Storm-mantteliin. Rillahan ei ole palelevaa sorttia, mutta koska hän tykkää ulkoilla myös kovassa vesisateessa, niin halusin jonkunlaisen suojan hänellekin. Ko. manttelissa ihastuin tuohon hupuntapaiseen, jonka saa vedettyä tarvittaessa korvien suojaksi. Hupun voi myös taitella kaulukseksi, jolloin se ei tule päähän asti. Koko 35 on Rillalle ihan täydellinen. Mantteli on helppo ja nopea pukea, ainakin Rillalle, joka ei ole takista moksiskaan. Mantteli menee pieneen tilaan ja siinä on hyvät heijastimet muutenkin erottuvan värin lisäksi. Etukäteen ajattelin, että takin kanssa käytetään valjaita pannan sijaan, mutta manttelissa onkin niskapuolelle tehty kolo pantaa varten, joten sekään ei ole ongelma. Rillan koko tuntui ensin olevan jokapaikasta loppu, mutta Peten koiratarvikkeesta se sitten löytyi vieläpä hyvällä alennuksella. Nettitilaaminen oli helppoa ja toimitus nopea.


Pepin takiksi valitsin Hurtan vedenpitävän fleecen. Materiaali on ihanan pehmeää, mutta aika jäykänoloista. Aikamoiset naurut ollaan jo miehen kanssa saatu Peppi-poloisen kustannuksella. Hyi meitä! Pepille ei ollut helppo valita oikeaa kokoa, mutta koko 30 lienee paras. Mustin ja Mirrin kauppias sanoikin, että kääpiömäykyille on kaikista vaikeinta löytää sopivan kokoisia vaatteita, hitsi. Fleecen tilasin Mustin ja Mirrin nettikaupasta ja sielläkin asiointi sekä toimitus sujuivat moitteettomasti. Suurin haaste onkin saada Peppi kävelemään luontevasti takki päällä. Ekan kokeilun aikana häneen  iski "kokovartalojäykistyminen", eikä kävelystä meinannut tulla mitään. No, harjotellaan ja vähennetään nauramista.. :DD  Tuota Storm-sademanttelia jäin vielä pohtimaan, josko sellaisen tilaisi Pepillekin. Tuli myös mieleen, että Pepillä voisi toimia hyvin myös villapaita yhdistettynä Stormiin, jolloin sateenpitävää fleeceä ei tarvittaisi ollenkaan.



Yllättävän haastava projekti tämä asujen hommaaminen muuten kaikkinensa oli sekä mallin, koon että saatavuuden osalta. 


Kiitos tuhannesti teille kaikille, jotka annoitte todella hyviä vinkkejä ja neuvoja. Niistä oli erittäin paljon apua! Ü




14 kommenttia:

  1. Onpa kertakaikkisen hienot päivän asut! :D

    Ps. Mä jo riensin tänne katsomaan suurella mielenkiinnolla että mitäs sulla on tänään päällä. ;)

    VastaaPoista
  2. Ihana postaus! :D Ja mitä söpöliinejä!! Mun blogissa on sulle tunnustus :)

    VastaaPoista
  3. Aikamoisen tyylikästä syyspukeutumista! Miten mahtaa toi Hurtan pinkki takki suojata mahan? Oon miettinyt sitä Jalolle normaalin sadetakin varakappaleeksi, kun tossa on hyvä toi huppuosa, mutta onko maha ihan kurainen, kun näyttää niin kapeelta toi vyö?

    VastaaPoista
  4. Vau! Rillalla on oikein tyylikäs ja naisellinen syystakki. Ja Peppihän on oikein "Hot-Dog" :) Jyskyllä oli omasta takaa oikein paksu Lapinkoiran turkki. Kesällä vähän liiankin lämmin. Mentiin aina helteillä kylmän suihkun kautta ulos... Sadetakkia välillä harkitsin, ihan omaa kuivattamistyötä vähentääkseni. Jyskyä ei kastuminen häirinnyt.

    -Koiratäti

    VastaaPoista
  5. Ai ai, mitä mallit vaatteineen! :) Ihanat karvakuonolaiset tyylikkäinä! :) Aikulla ja Ollillakin taisi olla taannoin "päivän asu"-postaus ja naureskelin sitä, että olin kanssa meinannut vastaavan tehdä kun niin monissa muotiblogeissa aina siihen törmää ;)

    ps. taas katoin tuota Pepin ekaa poseerauskuvaa, että "kas, Alfiehan se siinä!" :D Kyllä on niissä samaa näköä, ei siitä pääse mihinkään. Se on varmasti tuo kallon muoto ja nuo ilmeet... ja kun taas Aslaniin vertaa, niin eivät sitten pätkääkään muistuta toisiaan :D

    VastaaPoista
  6. Kyllä noilla nyt kelpaa ulkoilla :) Lisäksi tuo pinkki takki on ihanan värinen! Muistaakseni tuota samaa kangasta olisi koulutusliivi emännälle ja olen jo todella pohtinut sen ostoa, mutta saattaisi silti olla liian nolon kirkas näin niin kuin ihmiselle :D Meillä löytyy aikamoinen valikoima koiran vaatetta ja kaikkeen mitä olen neidin päälle ängennyt, se on siihen tottunut. Kurapuvun kanssa koettiin aika kauan totaalinen kokovartaloliikkumattomuus, mutta nyt siihenkin on totuttu :)

    VastaaPoista
  7. Ettei vaan mäyräkoira näyttäisi pikkaisen nololta esitellessään päivän asua?

    Olli sietää vielä viitan, mutta kokopuku oli kauhistus. Lopulta annoin periksi ja leikkasin puvusta takaosan pois. Kelpaa nyt paremmin.

    VastaaPoista
  8. Nina: eiks oo hianot!

    Ps. Hihhihhih, mä niin toivoin, että edes joku menis tohon "halpaan" ja luulis löytävänsä täältä mut jossain huippuvermeissä. Siihen on vielä matkaa, mutta eihän mun pitänyt koko blogiakaan aloittaa, joten en sano 'never', vaikka mieleni tekisi. :DD

    Titta: sä oot HASSU! Onko koiranvaatepostaus sun mielestä ihana? No, ite oot ihana, ja vaatemallit on kyllä söpöjä. :D

    Kiitos tunnustuksesta! ♥

    Jaltsalandia: kiitos kehuista ja erityisesti loistavasta Peten koiratarvike-vinkistä! Sieltä tosiaan löytyi noita Storm-mantteleita vieläpä ale-hintaan (muualta oli Rillan koko loppu).

    Manttelissa on tosiaan hyvää toi huppu, mutta mahaa se ei kyllä suojaa juurikaan. Eli kurapuvusta se ei käy. Paitsi tietysti yhdistettynä esim. villa- tai fleece-haalariin.

    Koiratäti: hihhihhih "HOT-DOG", no niin onkin! ;DD

    Oi, oliko Jysky lapinkoira. ♥ Se on AIVAN ihana ja NIIN kaunis rotu! Eikä tosiaan varmaan palelevaa sorttia. Mutta uskon kyllä, että turkin pesemisessä ja kuivaamisessa oli kurakeleillä vähän haastetta, hmm... :)

    Maria: juu, mäkin huomasin sen Aikun postauksen ja mua nauratti se kovasti. Koiraihmisten huumorintaju taitaa käydä yksiin näissä(kin) asioissa. ;)

    Ps. Mun kummilapset (9- ja 6vee) lukee mun blogia ja oon monasti näyttänyt heille Alfien kuvia sun blogista. Yks päivä, kun olin heillä käymässä, niin näytin kuvia Aslanista ja siitähän vasta riemu repesi. Eivät meinanneet uskoa silmiään, että nyt niitä pilkkupoikia on kaksi, iso ja pieni, hih! :D

    Sunan: pinkki takki on munkin mielestä hienon värinen, eikä se koulutusliivinä olis sullakaan nolo, siis mun mielestä. Materiaali on ihanan ohutta ja mukavan tuntuista.

    Ihanaa kuulla, että teillä on koettu, ja myös toivuttu, tuosta totaalijäykistymisestä. Toivon, että meilläkin se oli vaan alkujärkytystä, josta voi vielä selvitä. Etenkin, jos omistajat pystyis rajottamaan edes pikkuisen sitä nauramista.. :DDD

    VastaaPoista
  9. Kyllä, koiranvaatepostaus TODELLAKIN on ihana! Hymyilyttävän ihana! Ihan paras! :D

    VastaaPoista
  10. Olli ja Aikku: joo kuulkaas, mäyräkoiralla otti aikaslailla luonnolle toi rotsi.. ;) Että en nyt tiedä miten meidän blogin "päivän asu"- postausten jatkossa käy, hihhihhih!

    Talveksi mietinkin Peppille jotain enemmän viittatyyppistä takkia. Hyvä kuulla, että Olli ainakin kelpuuttaa sellaiset. Paleleva ja itsepäinen mäyräkoira on aika haastava ulkoilutettava kylmillä ilmoilla, hitsi.. ;DD

    Titta: no ihanaa sitten, huippu homma! Kyllä muakin kieltämättä hihitytti toi otsikko. Olin siitä jo etukäteen ihan tohkeissani. :DD

    VastaaPoista
  11. Juu Jysky oli Paimensukuinen Lapinkoira, eli kasvot hieman tavallista sirommat. Kyllä se oli mun mielestä maailman suloisin <3 Ei se turkin hoito kurakeleilläkään niin työlästä ollut. Usein vaan kuivasin ja pyyhin sitten lattioita, jos näytti likaa kulkeutuvan sisälle. Rappukäytävässä kyllä kulki kurakeleillä musta polku hissiltä meidän ovelle :)
    Toivotaan, että Peppi huomaa talvella takin lämmittävän vaikutuksen eikä enää "koomaile"!

    -Koiratäti

    VastaaPoista
  12. Koiratäti: Jysky ♥

    Musta polku hissiltä teidän ovelle, hihhihhih! :D

    Juu, elän toivossa, että Peppi hoksaisi ton takin hyvät puolet. "Koomailu" on nyt huvittavaa, mutta muuttuu jatkuessaan varmaankin aika pian rasittavaksi..

    VastaaPoista
  13. Olitpa löytänyt hienot asut tytöille! Pepperoonin asu näyttää lämpimältä, mutta voiko fleece olla sateenpitävää. Kai se on sitten sellaiseksi käsiteltyä. Ja toi Rillan asu - se nyt vaan kertakaikkiaan on ihanan herkullisen upean PINKKI. Mun suosikkiväri.

    VastaaPoista
  14. Ellieli: ko. fleecen matsku on jotenkin kolmikerroksista. Alla ja päällä on fleeceä ja välissä on sitten se vedenpitävä kangas. Sinänsä hieno ja hyvä idea, mutta kerrokset tekee materiaalista kyllä aika jäykän. Pelkkä fleecehän olis tosi pehmoista, eikä yhtään jäykkää, eikä tosin sitten vedenpitävääkään. Katsotaan nyt miten Pepperone suostuu takin kanssa ulkoilemaan. Vielä ollaan harjoitteluvaiheessa.. ;)

    Rillan rotsi on munkin mielestä tosi magee!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! Ü