maanantai 7. marraskuuta 2011

Mitä täällä tapahtuu?
Arvaatkaas, kun meidän keittiöstä löytyi tällaisia tyyppejä:


Ensin luulin niitä Barbababoiksi tai maatuskoiksi.Vai onko ne sittenkin keiloja? Kunnes näin keittiön lattialle laskeutuneen aluksen..
.. ja ymmärsin, että avaruusolioitahan niiden on pakko olla. Kuka voi olla varma, että "pienet vihreät miehet" eivät muka oikeasti voisi olla pieniä punaisia mummeleita?No okei,  pystyn kyllä elämään tuollaisten luonnonoikkutomaattejen (kunhan eivät ole hormoneilla kasvatettuja, jaiks!) kanssa, mutta tuo avaruusalus on kyllä pettymys. Meidän koirilla on tähän asti ollut juomakuppina ihan tavallinen, suht laakea keramiikkakippo, joka toimii westeillä oikein hyvin. Mutta mäyräkoiran lerppakorvat uivat siinä juomisen aikana ikävästi.

Viime viikolla kävin Helsingin Stockalla ihan asiakseni kysymässä, että minkä mallinen juomakuppi olisi paremmin toimiva. Sain suosituksen tuollaisesta ylöspäin kapenevasta mallista, jossa korvien oletetaan juodessa jäävän kupin ulkopuolelle. Kuulostihan se lupaavalta, varsinkin kun samaan aikaan ostoksilla ollut kääpiömäykky Siiri ystävällisesti demonstroi kupin käyttöä ihan livenä. Luottavaisin mielin toin uuden kupin kotiin ihan vaan todetakseni, että todellisuus on tämä:Siellähän ne vedessä uivat pitkulaisen korvat edelleen, hitsi. Välillä Peppi yrittää juoda näin:


Silloin korvat kyllä jäävät ulkopuolelle, mutta vettä pystyy lipittämään vain ihan pikkuisen kielen kärjellä, argh! 

Miten teillä muilla siellä on ratkaistu luppakorvaisten koirien juoma-asiat?


Mamma ei osaa ostaa mulle kunnollista juomakuppia- HELP!


Ton pitkuliinin systeemeiden kanssa on AINA ihan ihme säätöä, huoh..
 Miten voi juominenkin olla NOIN vaikeeta?!?


Mukavaa maanantaita ja uutta viikkoa kaikille!15 kommenttia:

 1. Hih, saanko tulla taas "ideoimaan" ;)
  Tarkoitus on tehdä joskus postaus Artun uusimmasta asusteesta, mutta nyt on ihan pakko paljastaa sen verran, että osoitteesta http://ainooverkkokauppa.blogspot.com/search/label/korvahuppu löytyy yksi ratkaisu korvien kastumiseen. Ostin mittatilauksena tehdyn jutskan kyllä paukkupakkasten varalle, mutta alun perinhän nuo on suunniteltu luppakorvaisten ruokailua varten.

  Jos Pepperoni ei halua pukeutua joka ruokailua varten, kuvasta päätellen ehdottaisin ihan vakavissani (kerrankin) seuraavaa: ota vielä hiukan kapeampisuinen ja paljon matalampi juomakuppi, johon voit laittaa vettä niin paljon, ettei korvia tartte pudottaa kuppiin juodessa. Hiukan useammin joudut lisäämään vettä, mutta korvathan on PÄÄasia ;D))

  Voi hurja, kun on vaikea pysyä asialinjalla, vaikka Peppiinan ongelma on tosi kuin vesi ;)

  VastaaPoista
 2. No, voi hyvät hyssykät! Mutta yks optio olis selvästi sellanen putkilo, jota jotkut vinttikoiratkin käyttää. Se pitää lärpäkkeet hallinnassa. Varjopuolen on tietty se, et putken on oltava koko ajan päässä, kun ei voi tietää milloin jano iskee... ja saattaa EHKÄ olla, ettei putkessaolija ihan aina sit kuule maminsa neuvoja ja kehoituksia. Korvat vois myös laittaa paplareille. Se olis naisellisemman näkönenkin kuin putki. Me suositellaan paplareita! PAPLARIT!!!

  t. Sheltit

  VastaaPoista
 3. Hauskaa että tuota samaista kuppoa tehdään edelleen. Meillä oli cockerilla juuri tuo sama, öö, vuonna -93! :)

  Ostettiin samasta syystä. Silti oli cockerin korvat lähes aina märät. Ei me siihen mitään ratkaisua keksitty.

  Mä en kyllä muista että mulla olisi ollut tuota ongelmaa mäykyn kanssa. Mutta ehkä mä en vaan muista. Mutta ei ne ainakaan niin ongelmalliset olleet kun cockerin korvat, jotka oli aina märän, kuraiset tai takussa. :D

  VastaaPoista
 4. Hauska postaus! Tomaatteja!? En olis arvannu ennen kun sanoit että mitä ne on, olisin voinu veikata myös noita pieniä punaisia mummoja ;)

  Mitä tuohon kuppiin tulee, en ole itse törmännyt samanlaiseen ongelmaan koskaan, enkä edes tullut ajatelleeksi kun itsellä aina ollut pystykorvia! Mutta mahtaakohan noita ylöspäin kapenevia kuppeja olla pienempiä, jos se kuonolle tarkoitettu aukko olisi pienempi, ehkä ne korvat sitten pysyisi ulkopuolella :P mutta mahtaisiko koirien mielestä olla hankala juoda semmoisesta, vaikea sanoa :)

  VastaaPoista
 5. Meillä on juomakuppina kellogsin murokulho (kylkiäisenä saatu) sekä ikeasta ostettu neliskanttinen tarjoiluastia. Kellogskulho toimii erittäin hyvin, ei ui korvat kulhossa, mutta koska pohja on vähän kiikkerä, joskus on tullut vesivahinko.

  VastaaPoista
 6. Heheh, UFOja ja pieniä punaisia mummoja ;D)))

  Mä tunnustan, että Ellillä on pikku vinkki Pepin juoma-ongelmaan meen blogissa: http://pikkuelli.vuodatus.net/blog/3058725

  VastaaPoista
 7. Sulla, Peppi, on aivan liian lyhyet korvat. Mul on semmoset lärpyttimet, että ne valuu lattialle asti eli liukuvat sulavasti kupin ulkopuolelle.

  En osaa neuovoo, ku ei niitä lärpäkkeitä voi pyykkipinnalakaan juomisen ajaksi sitoo ylös...

  VastaaPoista
 8. Voi Peppiä! Haittaako se korvien kastuminen sitten? Olisiko vielä kapeampaa kuppia saatavilla? Jyskyllä oli pystyt korvat, mutta kyllä se onnistui aina koko keittosyvennyksen kastelemaan juodessaan :) Meillä oli muuten samaa sarjaa tuollainen laakea kuppi, jonka sisäpuoli oli kirkkaan sininen. Ihanan raikkaan näköinen :)

  Kyllä sitä saa mielikuvitusta käyttää noissa koiran systeemeissä. Minä askartelin Jyskyn vanhoilla päivillä sille hienon ruokapöydän pahvilaatikoista ja muovipussista. Olisi voinut olla ihan kiva jo aiemminkin...

  Tsemppiä Pepille, äläkä välitä siskon ilkkumisista! ;)

  -Koiratäti

  VastaaPoista
 9. Mai: ideointi on erittäin toivottua, tänks!

  Kävin tutustumassa putkiloon ja sehän vaikuttaa ihan mahti-tuotteelta! Ja sopis tosiaan sekä ruokailuun että pakkaskeleille. Kiitos vinkistä!! <3

  Juu, täytyy ehdottomasti nyt kokeilla erimallisia ja -korkuisia kippoja, jos joku hyvä versio löytyisi.

  Mä NIIIIN tajuan sua. Asialinjalla pysyminen on mullekin välillä hirmu vaikeeta. Sulla meni kyllä nyt tosi hyvin! :)

  Sheltit: hei toi putkilo vaikutti oikeesti mainiolta keksinnöltä, kun kävin Main vinkistä sellaista kurkkaamassa. En oo ikinä ennen kuullutkaan moisesta, vaikka tarkemmin mietittyäni muistan kyllä nähneeni vinttikoiria joku säärystin päässä. ;D

  Mutta paplari, buahahahhhhaaa!!! Mä ehkä gualen nauruun! IHAN paras! Ja NIIIN naisellinen.. :DDD

  Nina: joo kato, myyjätäti sanoikin, että kuppi on suunniteltu alunperin juurikin cockereille. Peppi on selvästikin liian pieni kokoinen/päinen ko. kuppia ajatellen. Täytyy keksiä jotain muuta, esim. paplarit korviin! :D

  Eeva: eiks olekin aika ihmeellisiä mummoja! ;)

  Tiedätkö, westie-ihmisenä mäkään en oo koskaan tullut edes ajatelleeksi lurppakorvien mahdollisia syömis- ja juomisongelmia. Täytyy testailla erilaisia kippoja, jos joku sopiva löytyis.

  Olli: oltiin tänään Pepin kanssa mun bestiksen luona ja siellä juomakuppina toimi matalahko muovikippo, josta Pepin oli oikein helppo juoda ilman korvien kastumista. Eli selkeästi pienempi ja matalampi kuppi taitaa olla ratkaisumme.

  Ellieli: eiks oo gaameeta, mitä kaikkea voi keittiöstä löytyä, hui! ;D

  Kiitos korvavinkistä! Se on mainio! :DD

  Myrskyliini: ai, onko sulla NIIIIN pitkät korvat, wau!

  Mä luulen, että meillä ratkaisu on pienempi ja matalampi kuppi. Tää mamma vaan on taas oma, blondi itsensä, joten helpoimmatkin asiat vaatii aikaa..hitsi! ;DD

  Koiratäti: mä luulen, että Peppiä häiritsee korvien kastuminen ja siksi hän yrittää juoda välillä ihan ihme asennoissa. En olis muuten varmaan koko ongelmaa edes huomannutkaan. Meilläkin välillä lattiat lainehtii, kun kaksi vikkelää tekee "pikajuontipyrähdyksiä". :DD

  Meilläkin on muuten ollut sellainen sisältä sininen kuppi joskus. Se oli tosi kaunis ja juurikin raikkaan näköinen. Kuppi taitaa nykyään olla siskon mäykyllä, jos en väärin muista.

  Meillä oli Rosa-mummulla myös ruokailukoroke. Sekin voisi muuten ratkaista Pepin ongelman, jos juomakuppi olisi korkeammalla, hmm.. Kiitos vinkistä!

  Kerroin Pepille sun tsempit! Oltiinkin tänään ihan kahdestaan mun bestiksellä ja jätettiin Rilla ja pappa kotiin ilkkumaan toisiaan, hih. ;D

  VastaaPoista
 10. Peppinen, sähän et lotraa vedellä eli et juo litratolkulla. Sullehan riittää joku pieni söpö kuppi, vaix viilikuppi. Kato, siihen mahtuu kuono ja kieli ja korvat pysyy siellä mis pitääkin.
  Meiän karvakarkkis Rape joi semmoisesta miehekkäästä matalasta metallikulhosta. Oli se tietysti isompi sinua, kun oli taviskarkkis eikä tuollainen siroliini kuin sinä.
  Ja jos sun korvat kastuu, pitää ripustaa sun juomapaikkas viereen sellainen pehmonen vaaleenpunainen pyyhe, jolla sitten kuivataan noi sun ihanat luppikset. Ei siinä sen kummempaa. Sano sille mamille ettei ressaa turhasta, kun tää onkin ihan noin yksinkertaista.
  Messinen lähettää terveisiä. Istualtaan syöminen on kuulemma ihan kivaa, on niin inhimillinen olo ja se tuntuu huvittavan meidän emäntää niin paljon, että nytpä taas sitten Messinen välillä seisoo. Meinaa ettei tarvii joka kerta hihitellä, kun hän syö.

  VastaaPoista
 11. Maija: juu, täytyy ehdottomasti kokeilla jotain pienempää ja matalampaa kuppia. Rosalla ja Ineksellä totuin pitämään isoa vesikuppia, kun joivat lääkityksistä johtuen aika paljon molemmat. Nyt on uusi aika ja uudet tarpeet. Tää mamma vaan ei meinaa pysyä menossa mukana (yllätys).. ;D

  Voi Messinne, miten ovela oletkaan! <3 On mukava pitää palvelusväkeä vähän varpaillaan vaihtelemalla sopivasa tahdissa syömisasentoja, hihhihhih! :DD

  VastaaPoista
 12. haha, juu Milan täytyy nyt vaan kestää tota mun kuvailua kun en oo sitä mitenkään nyt lopettamassa ;) Sofi on jo tottunu että aina räpsitään! :)

  Meillä oikeestaan on ollut tosi hyvä trimmaaja, mutta noh, puolentoistatunnin ajomatkan päässä. Että olishan se kiva jos tästä läheltäkin löytyis. Täällä on kyllä yks tosi hyvä trimmaaja, mutta se ottaa aina 60€ trimmistä, mikä mun mukaan on aika paljon, muut on ottanu yleensä jotai 25-40€. Mutta ehkä mä hinnasta huolimatta vien ens kerralla sinne, ainakin se on hyvä ja täytyy toi Sofi saada ees vähän takas kuosiin! :)

  Joo oon mäki noitten westien kanssa saanu tottuu rajuilta vaikuttaviin leikkeihin, jotkut meidän vieraat on vaan joskus aivan kauhuissaan kun mä annan niitte "tolla tavalla tapella!" :)

  VastaaPoista
 13. Eeva: 60 € on kyllä aikas suolainen hinta, vaikka kyllä täälläkin jotkut ottaa 50-60 €. Meidän trimmaaja ottaa 40 €, on nopea, lopputulos on hyvä ja ennen kaikkea hän on sopivan tiukka, mutta lempeä koiralle. Toivottavasti tekin löydätte jokun hyvän tai sitten tosiaan sä alat itse nyppimään.

  Tiedätkö, mun mies on kanssa kieltämässä vähän väliä koiria leikkimästä "niin rajusti", kun hänen mielestään ne tappelee. Mä taas annan koirien painia ihan omaan tapaansa, jos kumpikaan ei murise tai vingu sillä tavalla, että olisi joku hätä. Ihme hysteerikkoja jotkut, hih. ;D

  VastaaPoista
 14. Aikamoisia tomaatteja. Ei voi muuta sanoa.En nyt kylläkään oikein osaa sanoa tuohon vesikippoasiaan yhtään mitään.Eipä ole tullut mieleenkään,että lurppakorvat voisivat kastua juodessa. Tänään katsoin Ossin juomista oikein sillä silmällä että ulottuvatko korvat kippoon.Eivät menneet kipon sisään.Ja se kippo on kyllä ihan tavallinen matala, muovinen koirankippo. Viilipurkki ei kuulosta ihan mielettömän hyvältä kun silloin voi odotella vettä lattialle.Terveisiä M-L ja Ossi

  VastaaPoista
 15. Marja-Leena: tomaatit oli kyllä hurjan näköisiä. Nyt ne ovat kyllä jo miehen mahassa, hui.. ;)

  Olen ihan liikuttunut, kun katsoit Ossin juomista ihan meitä ajatellen, kiitos, kilttiä!

  Meilläkin on nyt ollut kokeilussa sellainen paljon pienempi ja matalampi kippo ja se vaikuttaakin oikein hyvältä. Keraamisissa kipoissa on se hyvä puoli, että pennutkaan eivät niitä kuljettele ympäriinsä, kun ovat sen verran painavia. Vaikka eipä meidänkään "vauvat" enää taitaisi kippoja kuljetella. Ovat jo niin isoja, huoh. Aika kuluu hämmentävän nopeasti..

  Paljon rapsutuksia Ossille ja hyviä vointeja teille kaikille! ♥

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Ü