perjantai 11. marraskuuta 2011

Ruokaperjantai - katkarapupasta

Ihan ensiksi haluan kiittää teitä kaikkia ihania lukijoita ja ennen kaikkea kommentoijia, jotka ymmärsitte edellisen postauksen takana olleet ajatukseni. KIITOS! Mietin pitkään miten aihetta lähestyisin niin, että en loukkaisi ketään pohdinnoillani.

Kiitos mamma vaan sullekin, kun käytät sitä silmiä häikäisevää salamaa, arghhh..!

Kiitoksista 'sujuvasti' ruokaan.  ;) Viime sunnuntaina tein pitkästä aikaa katkarapupastaa, josta tuli herkullista, vaikka itse sanonkin (oma kehu haisee, hmm..) Jos tykkäät kermaisesta tomaatikastikkeesta ja katkaravuista, niin tämä ohje on juuri sinulle.

Katkarapupasta:

- n. 300 g pastaa
-  (shalotti)sipuli
- pari kynttä valkosipulia
- tuore chili
- purkki tomaattimurskaa (Mutti on henk.koht. suosikkini)
- ½ kasvisliemikuutio tai vastaava määrä kasvisfondia
- 1 rkl valkoviinietikkaa tai vaalea balsamicoa
- 1 rkl (ruoko)sokeria
- 1-1,5 dl (ruoka)kermaa
- ½ pakettia Koskenlaskija sulatejuustoa (minulla yrtti-valkosipuli, muutkin käy)
-  n. 200 g kuorittuja katkarapuja
- yhden sitruunan kuori
- mustapippuria
- suolaa





1. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen.

2. Kuori ja pilko sipuli. Poista halutessasi chilistä siemenet ja pilko sekin pieneksi.

3. Kuulota sipulia, chiliä ja puristettuja valkosipulinkynsiä paistinpannulla pienssä tilkassa öljyä (itse käytin sitruunalla maustettua oliiviöljyä).






4. Lisää pannulle tomaattimurska, viinietikka, sokeri ja ½ kasvisliemikuutio/fondi. Raasta joukkoon vielä kuori yhdestä sitruunasta. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 10-15 min.






5. Pilko kastikkeeseen puoli pakettia Koskenlaskijaa ja anna juuston sulaa.







6. Lisää (ruoka)kermaa n. desin verran tai niin, että kastike on haluamasi paksuista.

7. Rouhi sekaan mustapippuria ja lisää tarvittaessa suolaa.

8. Lisää hyvin valutetut katkaravut kastikkeeseen viimeisenä ja anna niiden vain kuumentua nopeasti, jotta eivät sitkisty.






9. Sekoita lopuksi kypsä pasta kastikkeeseen ja nauti kuumana. Halutessasi voit raastaa päälle vielä vähän parmesania.





Tulevana sunnuntaina juhlitaankin isänpäivää, sekä meillä myös isäni synttäreitä, jotka osuvat samalle viikolle. Isä täyttää kunnioitettavat 82-vuotta ja on ikäisekseen loistavassa kunnossa. Meillä tyttärillä on viime vuosina ollut tapana mennä isänpäivänä isän luokse tekemään ruokaa ja syömään yhdessä. Katsotaan, jos ensi perjantaina olisi vaikka isänpäivän ruokakuvia täällä blogissakin näytillä.



Oikein mukavaa viikonloppua ja isänpäivää kaikille!




 

4 kommenttia:

  1. Herrrkullisen näköinen pasta-annos, pitääkin ehdottomasti toteuttaa! Tosin luin ensin, että ruuan nimi oli krapulapasta :D

    t. Marja

    VastaaPoista
  2. Marja: krapulapasta, hihhihhih! :DD Mutta tiedätkö, tää toimisin varmaan loistavasti myös siinä tarkoituksessa.. ;D

    VastaaPoista
  3. Tääl mä hihittelen ittekseni (Myrsky nukkuu kyl vieressä vasussaan) noille sun kuvateksteille. Siis koirakuvien. Aivan huippuhienoja. Mää nautin sun sanailustas ja makustelen sanojasi. Hih hih...

    VastaaPoista
  4. Nettimartta: voi, että miten kivasti sanottu- kiitos! Ü

    Mä tykkään myös kovasti hauskoista sanoista ja sanaleikeistä.

    Myrskyliini söpöliinille paljon, paljon hyvän yön suukkoja! <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! Ü