perjantai 4. toukokuuta 2012

Ruokaperjantai - täytetyt cannelonit

Tänään minun piti oikeastaan kertoa teille ihan eri ruuasta, mutta sitten tein ex tempore canneloneja, koska alkoi niin kovasti tehdä niitä mieli. Niistä tulikin ihan tajuttoman hyviä, joten resepti pitää tietysti sitten saada jakaa kanssanne heti. Suosittelen, ehkä enemmän kuin koskaan ennen, kokeilemaan tätä ohjetta, jos ainekset yhtään miellyttävät. Ohje on mukaelma erilaisista resepteistä (mm. Jamie Oliverin) sekä ravintolassa syömistäni annoksista.


Mamma on TAAS vöyhkissä! Että se jaksaa vouhottaa.. Huoks.



Cannelonit ricotta juusto pinaattitäytteellä:

- 16 kpl canneloni-putkia

Täytteeseen tarvitset:

- 2 valkosipulinkynttä
- ruukku tuoretta meiramia (tai oreganoa)
- 2 pussia pakastepinaattia
- ripaus muskottia
- 2 rasiaa ricotta juustoa (yht. n 500 g)
- n. 1 dl raastettua parmesaania
- mustapippuria
- ripaus sokeria
- suolaa

Valkokastikkeeseen tarvitset:

- 25 g voita/margariinia
- ½ dl vehnäjauhoja
- ½ l maitoa
- n. 1 dl raastettua parmesaania
- ripaus muskottia
- mustapippuria
- suolaa

Tomaatikastikkeeseen tarvitset:

- sipuli
- valkosipulinkynsi
- 2 purkkia tomaattimurskaa
- 1 rkl sokeria
- mustapippuria
- suolaa
- tuoretta basilikaa

Käytin itse tällä kertaa ison tölkin (n. 7 dl) Hunt's:n valmista pastakastiketta, jota myydään suurimmissa K-kaupoissa amerikkalaisten ruokatarvikkeiden hyllyssä. Hunt's:n kastikkeet ja muut tuotteet ovat todella laadukkaita. Lisäsin kastikkeeseen ison nipun tuoretta basilikaa.

Lisäksi tarvitset ruuan pinnalle:

- 1 - 2 palloa tuoretta mozzarellaa ja/tai 1 dl raastettua parmesaania

Itse laitoin yhden pallon mozzarellaa ja n. desin parmesaaniraastetta.





1. Jos teet tomaattikastikkeen itse laita se ensimmäiseksi tulemaan, koska se saa mieluusti kiehua reilun puoli tuntia. Kuori ja pilko sipuli sekä valkosipulinkynsi. Freesaa silppuja hetki pannulla tilkassa oliiviöljyä. Lisää tomaattimurskat, yksi tölkillinen vettä ja sokeri. Anna kiehua hiljaisella tulella n. puoli tuntia tai kunnes kastike on sopivasti paksuuntunut. Mausta mustapippurilla ja suolalla.

2. Laita uuni kuumenemaan 200°:een.

3. Kuori pari valkosipulinkynttä ja hienonna tuore meirami varsineen silpuksi. Freesaa silppuja hetki pannulla tilkassa oliiviöljyä. Lisää pannulle pakastepinaattikuutiot ja anna niiden sulaa sekä veden haihtua pois. Mausta ripauksella muskottia. Laita pinaatti hetkeksi kulhoon jäähtymään.

4. Tee valkokastike. Sulata paksupohjaisessa kattilassa voi ja lisää vehnäjauhot. Sekoita voi jauho seosta noin minuutti ja lisää koko ajan vispaten maito. Jatka vispaamista ja anna kastikkeen kiehahtaa niin, että se samalla paksuuntuu. Lisää parmesaaniraaste ja mausta muskotilla, mustapippurilla sekä makusi mukaan suolalla.





5. Sekoita sitten kulhossa olevan pinaatin joukkoon kaksi rasiaa ricotta juustoa ja n. desi parmesaaniraastetta. Maista täytettä ja mausta ripauksella sokeria, rouhitulla mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.




6. Kaada tomaattikastike laakean uunivuoan pohjalle. Silppua kastikkeen päälle runsaasti tuoretta basilikaa.

7. Täytä canneloni-putket pinaattitäytteellä. Helpointa olisi ehkä käyttää pursotinpussia, mutta itse käytän tavallista veistä apuna. Työnnän ensin täytettä sisään putken toisesta ja sitten toisesta päästä. Annoksesta pitäisi riittää n. 16 canneloniin.




8. Asettele täytetyt pastaputket makaamaan tomaattikastikkeeseen lähekkäin toisiaan, yhteen kerrokseen.




9. Lusikoi valkokastike pastaputkien päälle ja lisää pinnalle vielä mozzarellaa paloina ja/tai parmesaaniraastetta.

10. Paista uunin keskitasolla n. 30 - 40 min. kunnes pinta on saanut kauniin värin.




11. Anna ruuan makujen tasoittua n. vartti ja nauti sitten tomaattilohkojen sekä tuoreen basilikan kanssa. Taivaallista!




* Monissa canneloniresepteissä pinnalle laitetaan pelkästään juustoraastetta ilman valkokastiketta. Minä pidän valkokastikkeesta ja mielestäni se tekee tästä ruuasta mehevämpää ja maukkaampaa. Makuasia tietenkin.

* Valmiiden canneloni-putkien sijaan voi hyvin käyttää tuorelasagnelevyjä. Silloin täyttäminenkin on helpompaa.


~~~


Eipä sitten muuta tällä kertaa kuin -







8 kommenttia:

  1. Nautin ateriasta jo lukemalla reseptiä ja ahmimalla kuvien antia! Tämän ohjeen mukaan tulen kokkailemaan, kunhan ehdin. Olen ennenkin tehnyt cannelloneja sekä lasagnea, mutta erilaisella reseptuureilla.
    Ou vou, nyt tuli jo kilo lisää vyötäröllekin, kun hekumoin tässä...
    Kiitos Annamari jo etukäteen!

    VastaaPoista
  2. Näyttää tosi herkulliselta, minä en kyllä jaksaisi noin monimutkaista ruokaa väsätä ;)

    VastaaPoista
  3. Mun keskiviikon kommentti ei näköjään tullutkaan perille, mihin lie taas katosi. Mutta että nyt on jo perjantai, äkkiäpäs viikko meni.

    Mekin ollaan joskus tehty canneloneja, mut lasagnelevyjen kanssa pääsee ehkä hivenen helpommalla. Aivan sama, molempi parempi ;) eli tykkään! Nyt kun katseli noita kuvia, niin alkoi tekemään mieli lasagnea - tai canneloneja :D Njami
    Rentouttavaa viikonloppua teillekin!

    VastaaPoista
  4. HooPee: kiva kuulla, että resepti "kolahti"! Ruoka onnistui kyllä oikeasti niin hyvin, että itsekin olin aivan innoissani.

    Kuule, jos ruokakuvien katselusta lihoo, niin laihtuukohan sitten dieettivalmisteiden katselusta? :D

    Kaunis Nelli: herkullista oli! Usko huviksesi, mutta ko. ruuassa ainut vähän aikaa vievä osuus on pastaputkien täyttäminen ja sitäkin helppotaisi tuorelasagnelevyjen käyttäminen. Etenkin, jos käyttää vielä valmista pastakastiketta, niin ruoka on itse asiassa tosi helppotekoinen.

    Ellieli: kuule, löysin sun keskiviikon kommentin roskaposteista. En ymmärrä, miten se sinne oli joutunut? :O Sain onneksi sen sieltä julkaistua. Hyvä, että sanoit kommentoineesi, niin osasin käydä etsimässä. :)

    Juu, tuorelasagnelevyistä on helppo tehdä isoja canneloneja.

    Olen itsekin "ihan otettu", kun cannelonit onnistuivat niin hyvin. Olen nimittäin syönyt samaista ruokaa useammassakin ravintolassa ja se on aina ollut oikein hyvää, mutta tästä omasta versiostani tuli taivaallista! Nim. Oma kehu haisee.. ;D

    Terkkuja teille kaikille ja Elli-Melille suukkoja! <3

    VastaaPoista
  5. Täytyy joskus tehdä noita cannelloneja. Niin vaikutti herkulliselta. Olen vaan jo tällä viikolla tehnyt ison makaronilaatikon, joten nou nou pastaruuille ainakaan viikkoon. Olen vähän laiska, joten teen helpommin lasagnea tai makaronilaatikon. Mutta pistetään muistiin tämä resepti. Viikonloppuja teille Marja-Leena

    VastaaPoista
  6. Marja-Leena: juu, kokeile ihmeessä joskus! Tuli todella hyvää - NAM! :p Ja tosiaan, jos kaupasta sattuu löytymään tuorelasagnelevyjä, niin aina vaan helpommalla selviää.

    Terkkuja teille kaikille ja Ossille rapsutuksia! <3

    VastaaPoista
  7. Täällä tehty kolmannen kerran Annamarin linssikeittoa ja kehitystä tapahtunut; muistin ravistaa kookosmaidon ennen purkin avaamista!

    Kylmähkö viikonloppu on täälläpäin ollut, mutta ei sentään onneksi lunta enää. Mukavaa lepopäivän jatkoa sinne :)

    Käyn muuten tuurailemassa kaupan kassana ja huomasin, että tyttökoirille on myytävänä juoksusuojia. Sellainen pieni muovipakkaus, ihan kuin ihmisten vastaava. Taisi maksaa jotain alle 3€.

    -Koiratäti

    VastaaPoista
  8. Koiratäti: voi kuinka kiva kuulla, että tykkäät linssikeitosta! Ü (Ja tietysti myös, että kehityt.. ;D) Taisin muuten juuri viime viikolla syödä viimeisen satsin linssikeittoa pakkasesta.

    Täällä oli myös aikas kylmä ja sateinen viikonloppu.

    Juu, eikös olekin hauskaa, että kaikille meille tytöille lötyy omat "vaipat". :D Meillä ei ole koirilla juuri juoksusuojia silti käytetty, kun ovat niin pienikokoisia, etteivät juuri sotke paikkoja. Berhandilaisperheissä on varmaan vähän toisin.. :DD

    Mukavaa maanantaita Sinulle mukava! <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! Ü