maanantai 6. elokuuta 2012

Mökillä
Tässäpä lupaamani mökkipostaus, josta tuli (taas kerran) pitkä ja paljon kuvia sisältävä. Kannattaa ottaa hyvät eväät koneen ääreen, jos meinaatte jaksaa kahlata koko postauksen kerralla läpi. ;)
Mökin pihapiiri ei ole millään tavoin aidattu ja suht lähellä kulkee melko vilkkaasti liikennöity tie, joten koirat päätimme pitää mökillä kiinni. Aikaisemmilta vuosilta on ihan riittävästi kokemuksia karkailusta Ineksen toimesta, joten turhia riskejä haluttiin välttää. Itse mökkirakennuksen on teettänyt äitini isä hei sotien jälkeen. Päärakennuksen lisäksi tontilta löytyy aittarakennus, jonka päädyssä on huussi.


Äidin vanhemmat.
Mökin alakerrassa on tupa ja keittiö sekä sauna, jonne kuljetaan ulkokautta.

Vintillä, jonne myös kuljetaan ulkoverannan kautta, on kolme makuuhuonetta ja aula. Vintiltä en muistanut ottaa yhtään kuvaa, mutta tästä pääset vanhempaan postaukseen, josta löytyy muutamia.


Vintille vievä ovi.

Tämän kertaisella reissulla ensimmäisellä viikolla satoi oikeastaan koko ajan. Hyttysiä oli ihan hirmuisesti ja ajoittain saatiin kunnon raapimiskohtauksia miehen kanssa, vaikka söimmekin antihistamiinia kutinan ehkäisyyn.

Sateella vietetään aikaa tuvassa lukien, leikkien ja lepäillen.
Toinen mökkiviikko oli ihanan aurinkoinen ja silloin vietettiin eniten aikaa mökin verannalla.
Verannan olemme keksineet sulkea koirilta hyttysverkon avulla. ;D

Tuulisena päivänä pitkulaista paleli ulkona auringosta huolimatta. Onneksi oli otettu villapaita mukaan..
Verannalla pelattiin vanhaan tapaan myös shakkia. Tai siis mies kävi läpi vanhoja pelejä Peppi sylissään. 

Minä keskityin lukemiseen ja maiseman ihailuun.
Mökki on hyvin kirkasvetisen Puruveden rannalla.
Koirat sopeutuivat mökkeilyyn yllättävänkin vaivattomasti. Jo ensimmäisen päivän jälkeen olivat siellä kuin kotonaan. 
Peppi ei tietenkään suvainnut vieraita mökilläkään ja muutamat pihaan uskaltaneet sukulaiset haukuttiin armottomasti pystyyn..
Punkkeja poimittiin koirista pois yhteensä neljä: kolme oli kiinni ja yksi vilisti Rillan turkissa.


Punkki-ällötys  - YÖK!

Ollin ja Aikun blogin kommenttiboksissa tulikin jo juteltua siitä, miten mökiltä kotiin palattua osaa taas, ainakin hetken, arvostaa kaikkia nykyajan mukavuuksia: juoksevaa vettä, pesukonetta, vesivessaa, suihkua, jne.  Mukavuuksien puutteellisuudesta huolimatta meillä oli oikein kiva mökkiloma, koko laumalla!


Mökkirannassa kaivettiin kovaa. Ilmeisesti kotipihan Kiina-projekti oli tytöillä mielessä lomallakin. ;)


Mukavaa maanantaita ja uutta viikkoa kaikille! 14 kommenttia:

 1. Olin vuokrannut mökin kahdeksi viikoksi mutta lähdin pois toisella viikolla kun meni hermot alkeellisiin olosuhteisiin. Sateisena kesänä sitä kiinnittää huomion mökin puutteisiin, kauniina kesänä niitä ei huomaa ollenkaan kun viettää päivän ulkona ja käy sisällä vain nukkumassa.

  "24/7 Security Service" = paras!

  VastaaPoista
 2. Teil onkin viihtysä mökki ja mukavat maisemat. Tytöt hoitivat näköjään hellittämättä tarkkailijan tehtävää. Hyvä Tytöt! Villapaita-Peppi on kyl söde ja vähän liikkis.

  VastaaPoista
 3. Hihhih, Peppi se pönöttää sylissä kuin shakkinappula ylväässä asennossa :D

  Ihanan rauhallisen ja puhtaan näköinen mökkiympäristö. Kyllä varmasti sielu lepää tuollaisessa paikassa. Onneksi se aurinkokin tosiaan aina välillä paistoi heinäkuussakin!

  Koiratäti täällä tekee henkilökohtaista mustikankeräämis-ennätystään, eli varmaan jo noin 5 litraa jemmassa! :P

  VastaaPoista
 4. Siis VITSI MIKÄ PAIKKA !!!!!!!
  Ihan näil huanoil silmilläni nään kuin onnellinen Onni olis tossa paikassa. Saataiskohan jätkää tuolta vedestä rannalle ollenkaan?? Tiukuhan nyt ois topattu täyteen kaikkea pinnalla pitävää. Ja Messinen varmaan täynnä punkkeja kun kaikki pitää nuohota tarkkaan.
  Jep Tuollaisessa paikassa kyl hermot lepää vaikkei kaikkia mukavuuksia oliskaan. Ja sitte jos se viel ois Turun saaristossa niin se oiskin jo taivasosuus. ;)
  Rakastan vanhoja valokuvia. Heti pisti silmään tuo isovanhempasi kuva. Itse olen myös koonnut seinälle vanhoja kuvia, koska minusta ne ansaitsevat tulla nähdyksi. Oma historia on tärkeää tiedostaa, omat juuret myös. Sillä kaikkihan se kertoo siitä kuka sinä olet ja miksi sinä osaat joitain asioita. Ne geenit, ne geenit.

  Mulla on myös geenejä, jotkut ihan vinksallaan eikä ehkä kaikki niin priimaa. Mutta näillä mennään. Ja noita huanompia geenejä yritetään sivistää.

  Kohta hymyillään ja leveesti :))))

  VastaaPoista
 5. Kaunis Nelli: tiedän niin ton tunteen! Mökillä tosiaan ilmalla on paljon enemmän merkitystä kun kotona mukavuuksien äärellä.

  Eiks oo aikas pelottavan näköinen ja suuri vartija meillä! ;D

  Myrsky ja Tuisku: samaisella mökillä vietin kaikki lapsuuteni kesät, joten hyvin nostalgisesta paikasta on kyse.

  Tytöt soputuivat uuteen paikkaan kyllä tosi hyvin ja olivat tosiaan valppaina, varsinkin verannalla.

  Eiks oo käsittämätöntä toi Pepin palelu! :O Mutta sitä kai se on, kun pitkula tärisee esim. tuulessa ja sateessa. Ja tärinä kyllä lakkaa, kun pistetään pötkö peiton sisään tai just villapaita päälle. Hassu koira! ;D

  Koiratäti: eikö! Kuvista päätellen Peppi vietti mökillä n. 90% ajasta papan sylissä.. :D:D

  Juu, paikka on tosiaan idyllinen ja hurjan nostalginen. Vietin siellä lapsuudessani kaikki kesät. Puruveden kirkasvetisyyden takia olen kranttu uimaan muissa järvissä tai varsinkaan meressä. Harvoin nimittäin vesi on muualla yhtä kirkasta kuin siellä.

  WAU! Itse kerättyjä mustikoita. Hyvä sinä!! <3

  Liftari: älä muuta sano! Toki aikuisena vasta olen itse tajunnut paikan upeuden ja nostalgisuuden. Lapsenahan sitä tuppaa pitämään asioita enemmänkin itsestäänselvyyksinä.

  Meillä ei koirat ole juurikaan kiinnostuneita uimisesta, kahlailevat lähinnä. Rosa tosin aikoinaan halusi aina tulla "pelastamaan" uimaan menneet ihmiset vedestä. Siinä oli naurussa pitelemistä, kun pieni musta kuono pysyi juuri ja juuri pinnalla. Kuka sitten pelasti ja kenet? ;D

  Juu, punkkeja siellä kyllä on - öök! Jos Rilla olisi saanut vapaana nuohota pihapiiriä, niin punkkeja olisi varmaan ollut hänessä kymmeniä..

  En ehkä ole mikään perinteinen mökki-ihminen, jos sillä tarkoitetaan juuri tuollaisia ilman mukavuuksia olevia, vanhan ajan mökkejä. Mutta tuohon sukumme mökkiin minulla on niin vahvat tunnesiteet, että siellä suostun elämään todellista mökkielämää. Siellä tosiaan ajantaju häviää täysin ja hermo lepää. Olemme miehen kanssa onneksi hyvin samanlaisia mökkeilijöitä. Mistään ei otete turhaa stressiä, ollaan vaan ja nautitaan kiireettömyydestä.

  Mökillä on paljon vanhoja kuvia sukulaisista. Sekin luo nostalgiaa, etenkin kun aina vaan useampi kuvien henkilö on jo poistunut keskuudestamme. Äitini vanhempia en ehtinyt tapaamaan, koska heistä jätti aika jo pajon ennen minun syntymääni.

  Joo, geenit! Meikäläisen geenit on aikamoisia! Osa varmaan hyviäkin, mutta osa ihan hillittömän outoja ja sen kyllä huomaa.. :D:D

  Leveästi hymyileviä terkkuja sinne! :)))))

  VastaaPoista
 6. Jaksettiin kuvat ja kommentitkin ilman eväitä, eikä tullut edes mieleen käydä jääkaapilla välillä, kun oli niin mukavan eläväinen mökkikertomus kuvineen.

  Ollaan just taas mökillä ja jotenkin teidän ja meidän mökeillä tuntuu olevan yhteneväisiä juttuja tai osa taitaa olla vain sellaisia fiilisjuttuja. Suvun mökki tämä "meidänkin mökki" on. Osa huonekaluista on miehen mummolasta ja osa miehen tätien "ei-tarvita-tätä-enää-niin-viedään-tämä-mökille" -juttuja.

  Teillä ei taida olla hyttysiä ja paarmoja samalla lailla kuin meillä. Tämä kesä on ollut aivan kauhea ötökkäkesä ja kuistin kaiteella palaakin kaiken päivää hyttyskierukka, ettei ovea avatessa kaikki ole sisällä. Punkkeja ei ole (vielä) näkynyt, mutta pihdit ovat aina mukana.

  Hauska kuva tytöistä hyttysverkon takana :D Eikös heille ole tullut yrittää karkuun tuosta, yli tai ali tai sitten läpi. Olli olisi jo jonkun kepposen keksinyt!

  VastaaPoista
 7. Todella kaunis mökkimaisema. Noin kirkkaassa vedessä kun pulahtaa päivittäin, niin sehän ajaa ihan suihkun viran. Puucee sitten itikoitten inistessä ei ole tietysti hirveän houkuttelevaa, mutta ilman itikoita menettelee. Kun sataa, niin silloinhan voi sielua ravita jollain hyvällä kirjalla. Ihastuttava paikka. Terveisiä Peppi-palelevaiselle ja Rillalle. M-L ja Ossi

  VastaaPoista
 8. Aikku ja Olli the Polli: kiva kuulla, tänks! :)

  Kuulostaa kyllä, joo, hyvin samanlaiselta teidän mökki ja mökkeily. Tuo meidänkin suvun mökki on kalustettu pääosin äitini lapsuuskodin tavaroilla ja isotätejeni jäämistöillä.

  Mökillä oli hyttysiä ihan gaameesti, ja, jos olisi ollut lämpimämpi, niin siellä olisi ollut myös paarmoja. Meilläkin poltettiin ahkerasti hyttyskierukoita. Jos oltiin verannalla istumassa, niin niitä tarvittiin neljä.. Ötökät on NIIIN rasittavia! Täällä kotona niitä on onneksi tosi vähän, vaikka alkukesästä täälläkin oli hyttysiä ihan tarpeeksi..

  Kiva kuulla, että siellä ei juurikaan ole punkkeja. Ne(kin) on gaameita!

  Ihme ja kumma tytöt antoivat hyttysverkon olla paikoillaan ja pysyivät kiltisti sen takana.

  Mukavaa mökkeilyä teille sinne. Toivotaan, että ilmat suosii! Ollille paljon rapsuja! <3

  Marja-Leena: juu, Puruvedellä on kyllä upeat maisemat! Lapsena niitä tuli pidettyä itsestäänselvyytenä, mutta näin aikuisena maisemia ja puhdasta järveä osaa kyllä tosissaan arvostaa. Ahkerasti myös uitiin, niin kuin mökillä aina ja saihan sitä tosiaan silläkin tavalla itsensä puhtaaksi. Vesi olisi saanut olla pari astetta lämpimämpää, mutta kaikkeen tottuu. ;)

  Mökillä luen aina paljon ja niin nytkin sekä kirjoja, että vanhoja sisustuslehtiä, joista sain taas hyviä ideoita.

  Terkkuja sinne teille ja Ossille rapsuja! <3

  VastaaPoista
 9. Pitkuliini on sylivauveliini ;))
  Lapsuuden mökkimaisemat olis ihan parhaita lomanviettopaikkoja! Olen ehkä vähän harmissani, että ei ole enää mökkiä eikä lapsuudenkotitaloa, jossa vois käydä. Molemmat oli ihan kivoissa maisemissa.

  Rilla on ihan "Basse" noissa kuvissa, kun se venyttelee tassuja lattialla tai kierii matolla selällään :)

  Kiva, kun lomanne meni mukavasti, toivottavasti rentouduit ja jaksat väkertää helmiä ;)

  VastaaPoista
 10. Mai: todellakin! Sylivauva tuttujen kesken ja vieraita kohtaan hyeena, hmm.. ;D

  Voi höh, onpa tyhmää, että et pääse nauttimaan lapsuusmaisemista tuolla tavalla konkreettisesti. :/ Niin se elämä menee, paikat, ihmiset ja eläimet ympärillä vaihtuu.

  Basse on tosi "terrierimäinen" kuvissakin. Hih, Basse on vähän niin kuin Rilla ja Peppi yhteensä. :D

  Mökkeily rentoutti kyllä ja loma muutenkin. Nyt on taas virtaa helmitöihin yms. Tosi hauskaa, että sinäkin oot innostunut helmistä. Ne vie mukanaan.. :D

  Terkkuja sinne kovasti ja pojille rapsuja! <3

  VastaaPoista
 11. Ihastuttavat kuvat - typyistä tietenkin ensikädessä - mutta myös maisemallisesti kaunista :)

  Lapsuusmaisemat ovat kyllä niitä parhaita maisemia. Suomen suvi on niin lyhyt, että tuntuu kuin kesämaisema, erityisesti jos se liittyy lapsuuten, olisi sekin takia merkittävästi latautunut :) Muistot ovat ihania olemassa ja jos niitä voi vielä jatkaa aikuisiälle, mikäs sen parempaa :) <3

  VastaaPoista
 12. Maria: kiitos!

  Latautunut on juurikin se sana, joka kuvaa tuolla lapsuuden kesien maisemissa olemista. Kaikki polut ja tuoksut on piirtyneet niin vahvasti muistilokeroihin, että on kuin eläisi mennyttä aikaa uudelleen. Ja niin, mikäs sen parempaa.

  Rapsuja sinne poitsuille! <3

  VastaaPoista
 13. Mä muistelinkin, että jotain ihanaa siellä vanhassa mökkipostatusjutussa oli ja kävin kurkkaamassa - se ihana vaaleanpunainen huone, nam!

  Aivan mahtavia kuvia taas, mainittakoon muutama:
  -Toi missä Peppi on sylissä ja kieli ulkona. "Nam, olipa hyvää".
  -Peppiriini kauniissa villapaidassaan. "Suomen kesä on vähäluminen ja kaunis".
  -24/7 security service. "Löytyyköhän suomenmaasta parempaa turvapalvelua?"
  -peräpeilikuva: "Mitähän se pappa sieltä järvestä tonkii?"

  Mukavaa loppuviikkoa ja viikonloppua! Rapsuja koiruuksille!

  VastaaPoista
 14. Ellieli: haa, joo, ko. huone on mun äidin käsialaa joskus varmaan seiskytluvulta.

  Kiitos hirmuisesti kuvakehuista!

  Kiitos ja samoin sinne teille + Ellille suukkoja! <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Ü