perjantai 10. elokuuta 2012

Ruokaperjantai

Minulla oli pyhä aikomus kuvata teille meidän leirisapuskoita (viitaten edelliseen postaukseen), mutta tunnustan nolona, että en ole koko viikkona edes koskenut kameraan. Tänään saattekin vain yhden savulohitahnan ohjeen, mihin olen kuluvana kesänä onnistunut hankkimaan melkoisen riippuvuussuhteen.

Savulohitahna:

- n. 500 g lämminsavulohta
- 300 - 400 g crème fraichea tai smetanaa (osa voi olla myös kermaviiliä)
- nippu kesäsipuleita tai yksi punasipuli (unohtui kuvasta)
- 2 tl dijon sinappia
- 1 rkl sitruunamehua
- nippu tuoretta tilliä (ja ruohosipulia)
- valkopippuria
(- suolaa)




1. Kuori sipuli(t) tarvittaessa ja pilko mahdollisimman pieneksi.

2. Kuutio lohi. Sekoita lohi- ja sipulikuutiot kulhossa crème fraichen (tai smetanan) joukkoon.

3. Mausta sinapilla, sitruunamehulla, valkopippurilla ja tarvittaessa suolalla.

4. Saksi joukkoon runsaasti tuoretta tilliä (ja ruohosipulia). Laita tahna hetkeksi jääkaappiin maustumaan.




5. Tarjoa keitettyjen uusien perunoiden kanssa.

Jos tahnaa jää yli, se maistuu ihanalta myös ruisleivän päällä.




Sellainen helppo ohje tällä kertaa. Täällä jatkuu tyttöjen + Jimin -kesäleiri vielä pari päivää. Toivottavasti aktivoidun kameran kanssa, jotta saan näyttää teillekin kuvina, kuinka kivaa meillä täällä on. Ü






6 kommenttia:

  1. Sun ohjeet ovat ihan super,superherkullisia. Voin tuntea tuon savulohitahnan maun suussani. Minä pidän jopa sellaisesta kaupasta ostetusta savulohisalaatista. Mutta, mutta nuo creme fraichet ja smetanat eivät vain sovi tälläiselle ylipainoiselle, jolla lisäksi mahdollisesti vielä kolesterolitkin korkealla. No arvot selviävät ensi viikon verikokeessa. Herkullisia ovat kaikki ohjeesi. Ihana niitä on lueskella, vaikka kaikkia ei pääsisikään toteuttamaan. Slurps.
    Pepille ja Rillalle virtuaalipusuja Ossilta. M-L

    VastaaPoista
  2. Marja-Leena: kiva kuulla, että ohjeet miellyttää! Toi savulohitahna on kyllä todella hyvää. Ymmärrän hyvin, että crème fraiche ja smetana eivät käy sinulle, mutta kokeileppa tehdä tuota tahnaa kermaviilistä. Sekin on nimittäin tosi hyvää ja varsin vähäkolesterolista.

    Terkkuja sinne kovasti ja tytöt lähettää Ossille nenäpusuja! <3

    VastaaPoista
  3. Ihana ohje :) Kunpa löytäisin ruuan, johon uppoaa persiljaa tai minttua. Molempia kasvaa ikkunalaudalla puskana eikä huvittaisi syksyllä kipata niitä roskiin. Laitan loput kuivuriin ja pussitan maustekaappiin, mutta tuoreena olis kiva tehdä jotain erityistä.

    Hilpeää jatkoa kesäleirille :) AB pusuttaa PR:n ihan virtuaalipyörryksiin ;D)

    VastaaPoista
  4. Mai: juu, koklaa ihmeessä tota tahnaa, on tosiaankin koukuttava herkku! :)

    Haa, haistanko haasteen? No, niin tai näin, mulla alkoi heti päässä raksuttaa. Siis se, että mihin ruokaan tarvittais runsaasti persiljaa ja minttua? Katsotaan, jos vaikka keksisin sulle jotain vinkkejä ensi perjantaiksi..

    Kiitos, meillä on tosiaan ollut hilpeää! Virtuaalipyörryksiin - hihhihhihhih! Tytöt lähettää poitsuille vähintään yhtä pyörryttävät terkut! :D:D

    PS. Mäykkylaatta sun uusimmassa ihanuus-korussa on a i v a n mahtava!

    VastaaPoista
  5. Hi-hiii, olihan se vähän haaste :) Mutta riittää jompi kumpikin yrtti per ruokalaji. Persiljasta tulee mieleen keitto, mintusta en tiedä mitään.

    Kiitos avusta mäykkylaatan uudelleen löytymisen suhteen :)

    VastaaPoista
  6. Mai: mulla on jo kuule paritkin ruuat mielessä. ;) Tää on oikeesti tosi mielenkiintoinen ja kiva haaste!

    Ole hyvä! <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! Ü