keskiviikko 10. elokuuta 2011

Pepin hampit vol. 2

Muistatteko vielä Pepin kurittomat yläkulmikset, jotka eivät meinanneet millään vaihtua? No toinen niistä harmituksista sitten kuitenkin otti ja lähti, mutta se toinen ei. Niinpä meillä on tiedossa hampaan kirurginen poisto, huoh.. Meidän luottoeläinlääkäri on ollut remontin takia kiinni jo reilun kuukauden, mutta nyt sain sinne varattua Pepille ajan ensi maanantaiksi.

Saa pitää peukkuja, että kaikki menee hyvin!

"Mamma sanoo, että mun hammas pitää leikata. Onkohan se kivaa?"


Kyselin myös silloin viimeksi muiden mäykkyjen hampaiden pesusta. Hyviä kommentteja sainkin ja nyt ollaan meilläkin hampaita pesty molemmilta pennuilta jo jonkun aikaa. Olen pyrkinyt pesemään hampaat nyt 2-3 kertaa viikossa. Lisäksi olen antanut koirille päivittäin yhden hampaita puhdistavan luun. Netin ihmemaasta löytyy paljon tietoa koirien hampaiden kotihoidosta esim. täältä.


Hampaat esittelyssä ;D


Toimivan harjan etsintä oli ensin hankalaa, mutta sitten sain vinkin ostaa ihan vaan ihmislasten hammasharjat ja ne pelittää oikein hyvin. Hammastahna on semmoista kananmakuista, joka tuntuukin maistuvan molemmille haukuille. Tahnasta on myös sellainen hyöty, että koiran keskittyessä tahnan maisteluun, minä kerkiän "tökkiä" harjalla hampaita. Takahampaiden sisäpintojen pesutekniikka on tällä mammalla vielä vähän hakusessa.. ;)
Kaikkein parhaiten hampaat saisikin varmaan jokapuolelta pestyä tällaisella kaksipuoleisella harjalla, jonkalaisen jo ostinkin Pepille. Mutta ainakin vielä se on sen verran hankala saada hyvään asentoon Pepin suussa, että en jaksa sen kanssa taistella. Katsotaan uudestaan vähän myöhemmin.
Myös sormeen laitettavan harjan ostin muka harjottelua varten, mutta tostesin heti, että sillä ei tee yhtään mitään. En suosittele muillekaan.Ihmeen helposti me ollaan kaikki totuttu tähän uuteen systeemiin. Taidan olla vähän sellainen asioiden etukäteen stressaaja.. ;) Sitten kun ryhdyn tuumasta toimeen niin monet, ennakkoon rasittaneet asiat, onkin ihan helppoja hoitaa, silly me!"Toi nainen vaan kuvaa, vaikka mä yritän nukkua, onpa raskasta!"

4 kommenttia:

 1. Mullakin on tavishampiharja. Ihan parasta. Toi kumisormitutteroharja on syvältä, enkä nyt tarkota suuta...

  Ai kulmurileikkaukseen? Hmmm... Mulla ei oo vaihtunu ku parit etuhampaat. Sulla näyttäs olevan jo isoja hampaita. Komeita.

  VastaaPoista
 2. Myrsky: joo, mikä ton sormivirityksen tarkotus niinku on? Ei ainakaan hampaiden harjaaminen...

  Kyllä ne sullakin kohta on jo kaikki hampit vaihtunu. Aika menee NIIIIN nopsaan ja te pennut kasvatte silmissä, huoh...Olisitte edes vähän kauemmin vauvoja!

  VastaaPoista
 3. Pidetään peukkuja. Muistui taas mieleen oman vanhan koiran hampaan poisto. Kyllä oli jännää, että selviääkö se nukutuksesta. Lääkäri sanoi, että tule tunnin päästä takaisin. Kävelin sitten kotona tunnin ympyrää, enkä muista milloin olisi yhtä paljon jännittänyt, kun viimein hieman myöhässä koputin lääkärin ovelle ja siellä se vanha jäärä jo kampesi itseään pystyyn naama veressä <3 En unohda ikinä sitä helpotusta ja näkyä :)

  VastaaPoista
 4. Anonyymi: kiitos kovasti peukuista!!

  Sitä nukutusta jännittää kyllä aina. Ja voi sitä huojennuksen määrää, kun karvakaveri herääkin ja toipuu ihan hyvin! Ihana tuo sinun tarina "vanhasta jäärästä"! ♥ Meillä ei ole ennen näin pientä ja nuorta koiraa kuin Peppi nyt on nukutettu ja siksi olen ekstra hermona. Toivotaan kuitenkin, että kaikki menee hyvin!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Ü