perjantai 12. elokuuta 2011

Ruokaperjantai - kaksi pikapastaa ja frozen mojito

Mitä teillä syödään silloin, kun kukaan ei jaksa laittaa ruokaa? Meillä syödään pastaa, joko valmispestolla tai jollain muulla TOSI helpolla kastikkeella. Tässä ohjeet pariin super helppoon omaan suosikkiin, olkaa hyvät!


Täytepastaa salvia-voikastikkeessa:

- 2 rkl voita (Oivariini käy myös hyvin)
- 15-20 kpl salvian lehtiä
- 1 tl sitruunan kuoriraastetta
- 1 pkt täytepastaa (250 g)
- tarjoiluun parmesania ja mustapippuria




1. Keitä pasta ohjeen mukaan.

2. Sulata voi kattilassa ja laita mukaan salvianlehdet.

3. Raasta joukkoon n. 1 tl sitruunan kuorta ja anna voin saada hiukan väriä.

4. Kaada keitetty pasta kattilaan kastikkeen joukkoon ja sekoita.

5. Tarjoile raastetun parmesaanin ja rouhitun mustapippurin kanssa.




Pastaa chili-valkosipuliöljyssä:

- ½ dl oliiviöljyä
- 1-2 kpl punaista chiliä
- 2-3 kpl valkosipulin kynttä
- 2 rkl kapriksia (nämä voi hyvin jättää pois)
- suolaa
- mustapippuria
- n. 350 g pastaa
- tarjoiluun rucolaa ja parmesaania




1. Keitä pasta ohjeen mukaan.

2. Silppua chili(t) ja valkosipulin kynnet.

3. Laita silput pieneen kattilaan öljyn kanssa ja anna kuumentua.

4. Halutessasi lisää mukaan kaprikset ja hauduta vielä hetki

5. Kaada öljyseos keitetyn pastan joukkoon.

6. Mausta suolalla ja pippurilla.

7. Tarjoile runsaan rucolasilpun ja raastetun parmesanin kera.




Loppuun vielä aivan mahtava versio nyt niin trendikkäästä Mojito-drinkistä. Kyseinen ohje on minun ja siskontytön kehittelemä mukaelma Helsinkiläisen ravintola Mayan nimikko Mojitosta. Pakko vielä suositella ko. ravintolaa: todella hyvää Etelä-Amerikkalais tyyppistä ruokaa, kiva sisustus ja hyvä palvelu. Kannattaa käydä testaamassa!


Frozen Mojito kahdelle:

- 8 cl vaniljavotkaa
- yhden appelsiinin mehu
- yhden limen mehu
- 10-15 kpl (viher)mintun lehtiä
- pari rkl vaniljasiirappia (tai vaniljasokeria)
- 8 kpl jääpaloja
- 0,33 l Ginger Alea

1. Laita kaikki muut ainekset blenderiin paitsi Ginger Ale.

2. Anna blenderin käydä sen verran, että jäät murskaantuvat.

3. Jaa seos kahteen lasiin ja täytä lasit Ginger Alella.




~~~


Ruokakuvausten kulisseissa häärii ahkeria apulaisia -






Taas ollaan perjantaissa, vaikka justiinsa oli maanantai!

Toivotan teille kaikille vanhoille ja uusille lukijoille rentouttavaa viikonloppua!




4 kommenttia:

  1. Osasinkin jo pelätä pahinta, että täältä löytyy tänään herkkuruokapostaus, ja olin oikeassa! :D Nyt tuli sitten taas nälkä tai lähinnä mieliteko, koska oikeasti maha on riittävän täynnä ettei suolet kurni ;)

    Nyt maistuis tuo mojitokin...ja eihän meiltä puutu kuin kaikki nuo ainekset! :D

    ps. ahkerista apulaisista vekkulit kuvat, Peppi näyttää ihan Alfielta tuossa seisontakuvassaan! :D Siis ilmeet ja väritys, kaikki. Aika hassua :)

    VastaaPoista
  2. Maria: mä oon Mojito-fani ja toi Mayan-versio on aivan mieletön! Vaatii tosiaan vähän säätämistä tarvikkeiden ja valmistuksen osalta, mutta lopputulos kyllä palkitsee! Kannattaa koklata joskus!

    Mä nään välillä kans Pepissä ja Alfiessa TOSI paljon samaa näköä.

    VastaaPoista
  3. Jeps, jeps, olen ehkä pakotettu kokeilemaan tuota Mojitoa joskus :) Sait ylipuhuttua, eikä ollut ees vaikeaa ;)

    Peppi ja Alfie, samannäköiset laikkulapset, onnistuisivat varmasti villitsemään kiitettävästi toisensa, näin luulen ;)

    VastaaPoista
  4. Maria: joo, ihan pienet hässäkät sais varmaan pilkulliset keskenään aikaan, hihityttää ajatuskin! :DD

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! Ü