maanantai 30. heinäkuuta 2012

Lomatunnelmia

Hellouta! Ollaan palattu mökiltä kotiin, mutta lomailua riittää vielä pari viikkoa, joten postaustahti jatkuu satunnaisena. Nyt halusin kuitenkin tulla tallentamaan lomakuvia tänne blogiin, oikeastaan lähinnä omaksi iloksi. Tiedossa on siis melkoinen kuvapläjäys, jonka voi skipata ihan suosiolla. Taidan tehdä vielä ihan oman postauksen itse mökkeilystä. Nyt keskityn mökkiseudun minulle lapsuudesta asti tuttuihin maisemiin ja nähtävyyksiin. Here we go -


Olavinlinna, jossa mies kävi oopperassa katsomassa Lentävän hollantilaisen. (Minähän olen niin moukka, että en tykkää yhtään oopperamusiikista.)Savonlinnan rantakadun varrella on toinen toistaan ihanampia terasseja. Tämän kyseisen olemme nimittäneet "ökyterassiksi".

Ökyterassi by night.Punkaharjulla käytiin perinteisesti Retretissä ja ajettiin harjualueen läpi.Ruokaihmisenä oli pakko kuvata Retretin kahvilan vitriini. Siellä oli nimittäin ihan uskomattoman laadukas ja monipuolinen valikoima. Hävetkää Helsingin kahvilat ja ottakaa oppia!

Punkaharjun harjualue.

Takapenkin väki. ;)Kerimäen venesatama on kaunis ja idyllinen.
Kerimäen kirkosta vilautin jo aikaisemmin sateisen päivän kuvan, mutta kyllä siellä myös paistoi.
Shelttien mami mainitsi kommenttiboksissa jätskikahvilan (Kahvila Kaivopirtti) kirkkoa vastapäätä. Samaisen kahvilan muistan jo ihan lapsuudesta. Paikka on laajentunut aikalailla vuosien saatossa. Lapsena tiesin kolme paikka Suomessa, joissa myytiin pehmistä: Kerimäen jätskikiska, Lippa-niminen rantakahvila Savonlinnassa, mikä on muuten sekin siellä yhä edellen ja Stockmann (silloin niitä oli vain yksi eli se Helsingin keskustan).

Kerimäen hautausmaalle on haudattu äitini puolelta sekä isovanhemmat että muita sukulaisia. Siellä on tapana käydä loman aikana useaan otteeseen katselemassa ja kastelemassa hautoja.Näiden kuvien myötä toivottelen teille kaikille -  

mukavaa maanantaita ja lomalaisille leppoisaa loman jatkoa!

PS. Vastailin vihdoin vanhempiin kommentteihin. 
8 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia kesäisestä Suomesta parhaimmillaan!

  Minä suurena oopperafanina olen vuosikausia suunnitellut Savonlinnan oopperajuhlia yhdeksi kesäretkeksi itselleni ja ystävättärelleni (joka kylläkin kerran on käynyt oopperajuhlilla). Oopperajuhlat vaatisivat vaan liikkeellelähtöä ja suunnittelua jo edellisenä vuonna vähintään.

  Vaikka olen käynyt katsomassa kymmeniä oopperoita, en ole käynyt katsomassa yhtään ainokaista Wagneria. Eikä siinä muuten ole mitään moukkamaista, jos ei pidä oopperamusiikista. Minä olen ainoa meidän perheestä joka pitää oopperasta. Miestäni ja tyttöäni ei saisi oikeaan oopperaesitykseen mistään hinnasta.

  Rillalle ja Pepille koirasuukkoja. M-L ja Ossi

  VastaaPoista
 2. Kiva näitä kuvia on kattella, tosi kiva. On niiku ittekin olis vähän reissunpäällä. Mä en oo käyny missään, kotona oon vaan olla möllöttänny ja tonkinu maata. Alkaa kyl vähän jo puuduttaan.

  VastaaPoista
 3. Marja-Leena: no juu, ekalla mökkiviikolla satoi taukoamatta, mutta toisella viikolla sää suosi. Hyttysiä oli kyllä mökillä niin maan.. sanonko mistä, argh! Arvaa vaan, saako edelleen raapia ihan tosissaan. Mutta kivaa meillä oli silti. Ko. maisemissa vietin kaikki lapsuuteni kesät ja toki nyt aikuisiälläkin on tullu siellä käytyä. Ehkä ei ihan joka kesä, mutta aika usein.

  Ilman muuta menette ystävän kanssa oopperajuhlille! Mies on ollut ennenkin ja hehkuttaa kokemusta ihan taivaalliseksi! Kerro sitten etukäteen, jos menette, niin vinkkaan parhaat ravintolat ja muut tutustumisen arvoiset kohteet. Muistatko muuten, että se meidän Melooni-possumme on ostettu juurikin Savonlinnasta? Kävin samaisessa kaupassa toki tälläkin reissulla, mutta yhtään possua ei valitettavasti näkynyt. :(

  Minä olen kyllä yrittänyt tykätä oopperasta ja olen useamman kipalee käynyt katsomassa (lue: kärsimässä ;)), mutta sittemmin olen antanut periksi. On ihan turhaa ostaa kahta hintavahkoa lippua, kun toinen menee täysin hukkaan.

  Kiitos ja suukkoja myös sinne Ossi-herralle! <3

  Nettimartta: kiva kuulla, että pääsit virtuaalimatkalle! Nuo Savonlinnan seudun maisemat on kyllä kerrassaan upeita ja komeita. Ja minulle tosiaan hirmu tuttuja ihan lapsuuden kesistä lähtien.

  Voi, kunpa mäkin tonkisin maata! Edes ihan pikkuisen. Vaan en tongi ja piha on sen näköinen, kääk! ;D

  Rapsuja pötkylöille! <3

  VastaaPoista
 4. Tosi hienoja kuvia! :) Tuo takapenkin väki on eri suloista.. ;) ♥

  VastaaPoista
 5. KenguRuu: kiitos kovasti! Takapenkin väki on kieltämättä suloista porukkaa, joskin pidempi heistä on myös erittäin äänekäs matkustaja.. ;D

  VastaaPoista
 6. Meillä ei olla ooppera- vaan enemmänkin hevi-ihmisiä. Itse tykkään kyllä groovestakin. Ja alternativesta. Tyttäret ovat sellaisia pop-alternative-indie-ihmisiä. Humppaa ei kuuntele kukaan :)

  Kivoja kuvia ja vähän samoissa maisemissa ajeltiin moottoripyöräreissulla. Punkaharjun harjutielläkin käytiin. Meinattiin mennä Punkaharjun valtionhotelliin (vai mikä se oli) lounaalle, mutta olisi ollut vähän liian kallis lounas. Suomessa ilmeisesti riittää maksavia asiakkaita tarpeeksi.

  VastaaPoista
 7. Miks ihmeessä mä skippaisin kivan kuvapläjäyksen? Näitähän on ihan mukava katsella.

  En oo oopperaihmisiä minäkään, vaan paremminkin Aikun tavoin sydämmeltäni hevi-ihminen, joka kuitenkin kuuntelee toisinaan muunkinlaista musaa. Ooppera vois muuten jotenkin mennä, jos siihen sevotettas hevimusaa. Olihan aikoinaan Nigthwish vähän sen tyylinen, kun Tarja oli vielä laulamassa.

  Hih, mainiot takapenkin äänekäs ja äänetön yhtiömies (tai -nainen)

  VastaaPoista
 8. Aikku ja Olli: juu, mä en tod. ole myöskään oopperaihminen. Tykkään sellasesta "helposta" musiikista. Pop/rock on ehkä eniten mun genreä. Ja joo, humppaa mäkin inhoan, syvästi! ;D

  Aa-a, tekin ajoitte harjualueen läpi. On kyllä hienoa seutua!

  Mä en oo tainnu koskaan käydä siellä Valtionhotellissa, vaikka oon kyllä kuullut kehuja heidän buffeteistaan. Olisittepa muuten hoksanneet poiketa Retrettiin lounaalle. Olin jälleen kerran ihan vaikuttunut heidän tarjonnastaan. Museon kauppa on myös kiva.

  Mukavaa mökkeilyä sinne teille ja Ollipollille suukkoja nenuun! <3

  Ellieli: no kiva kuulla, jos tykkäsit kuvista. Joskus tällaisten itselle tärkeiden kuvien blogiin laittaminen vähän "nolottaa". Tulee mieleen, että miksi kukaan muu niitä jaksaisi katsella.

  Juu, sen mä muistankin, että sä oot hevari. Esiintyiköhän Nightwish muuten koskaan Olavinlinnassa? Ihan kun muistaisin joskus jotain sellaista kuulleeni? Olis meinaan hienot puitteet ja akustiikka heillekin. Etenkin siis ajatellen Tarja Turusen aikaa. Olikohan se sittenkin muuten niin, että Tarja Turunen on esiintynyt yksinään siellä..?

  Joo kuule, Rilla on niin lungi matkaaja, että oksat pois. Peppinen sitten tykkää enemmään laulaa niitä itkuvirsiä (vrt. Aslan). ;D Harjottelee ehkä oopperaa varten.. :D:D

  Ellille rauhottavaa rapsutusta "juoksemisharmitusten" keskelle! <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Ü