tiistai 9. syyskuuta 2014

Ciao eiku chia


Olen laittanut merkille, että monessa koiraperheessä on kärsitty viime aikoina byllyvaivoista eli anaaliongelmista - niin kuin meilläkin. Juteltiin aiheesta tuossa jo alkukesästä meidän koirahierojan kanssa ja hän kertoi kuulleensa, että chiansiemenistä voisi olla apua. Hän oli itse tilannut juuri koirilleen isomman satsin ko. siemeniä ja antoi ystävällisesti meille pussillisen kokeiltavaksi.
Ravintoaineet / Näringsämnen / Nutrients:
luonnontuote, vaihtelee hieman sadoittain ja erittäin
en naturlig produkt som varierar per skörd och parti
natural product, varies a little bit per crop and by lot
Kuitu / Fiber/ Fibre 37 %
Rasva / Fett / Fat 32 %
Valkuainen / Protein / Protein 21 %
Kosteus / Fuktighet / Humidity: 8,40 %

Energia/Energi/Energy/: 1850 KJ./100g

FIN: Chiasiemen sisältää paljon proteiinia ja rasvaa sekä limautuvaa kuitua. Rehuaineen välttämättömien aminohappojen jakauma on kattava. Kuidut hellivät vatsaa ja suolistoa 
tasapainottaen suoliston toimintaa. Ulosteen laadun parantuminen auttaa usein anaalirauhasongelmista kärsivien koirien oireisiin. Turkin ja ihon hyvinvoinnille. Rehuaineen öljyt tekevät turkin kiiltäväksi ja vähentävät kuivan ihon kutinaa. Sopii yleensä ruoka-aine allergisille 
koirille. Chia ei sisällä ollenkaan sokereita.

KÄYTTÖOHJE: Aloitusannos 1tl – 1rkl /10 kg. Seuraa koirasi ulosteen laatua nostaessasi annosta Syöttö kuivana tai turvotettuna nesteeseen ja sekoitettuna muuhun ruokaan. Siemenet suositellaan murskaamaan ennen käyttöä. Murskaus esimerkiksi kapeassa astiassa 
sauvasekoittimella.

Säilytys: Huoneenlämpötila, Turvotettu: Geeli säilyy jääkaapissa noin viikon. Lähde


Anaalivaivat johtuvat usein liian löysästä ulosteesta. Tämä pätee meillä Rillaan, jonka herkkä vatsa ärtyy milloin mistäkin. Ärtyminen ilmenee joskus närästyksenä, mutta useinmiten juuri vatsan löysyytenä. Pepillä vaiva taas on enemmänkin juuri päinvastainen eli uloste on liian kovaa. Myös tämä vaikeuttaa anaalirauhasten normaalia toimintaa. Chiansiementen luvataan auttavan vatsan toiminnan normalisoitumisessa, oli sitten kyseessä liian löysä tai kova massu. Niin kuin aina uuden ruoka-aineen kanssa, kannattaa siementen antaminen aloittaa varovasti ja lisätä sitten pikkuhiljaa annosta tarvittaessa. 


Mitä häh?!???!


Rilla ja Peppi ovat saaneet chiansiemeniä nyt n. pari kuukautta joka päivä ja olen varovaisen innoissani tuloksista. Varsinkin Rillan vatsa on voinut hämmentävän hyvin. Annan tytöille n. teelusikallisen huhmareessa murskattuja ja yön yli jääkaapissa liotettuja siemeniä per nenä  kuono per päivä. Meidän tytöille maistuu yleensä kaikki ja niin myös tuo chiansiemenistä tehty geeli. En edes sekoita sitä mitenkään ihmeemmin muuhun ruokaan, vaan molemmet lipovat, vähän sammakon kudulta näyttävän, liman hyvällä ruokahalulla kupeistaan. 
Kun olen antanut koirille päiväannoksen geeliä, laitan seuraavan päivän satsin samalla jääkaappiin tulemaan. Helppoa ja kätevää! Siemeniä ei ole välttämätöntä murskata eikä edes liottaa. Liittyy varmaan äitini aikoinaan liottamiin pellavansiemeniin, että itsekin koen tuon liottamisen jotenkin hyvänä juttuna. Mutta pakollista se ei tosiaan ole. 
Suosittelen kyllä ehdottomasti kokeilemaan chiansiemeniä, jos koiralla on ongelmia anaalirauhasten kanssa! Varmasti kokeilla voi ihan millä vaan kaupassa myytävillä chiansiemenillä. En usko, että niiden pitää olla nimenomaan noita erikseen koirille suunnattuja. Chiansiemenet kuuluvat nyt niin trendikkäisiin superfoodeihin ja niitä saa luontaistuotekaupoista ja isommista marketeista. Siemenistä löytyy paljon tietoa netistä esim. täältä ja täältä.


Mamma hei, onpa pientä!! Eiks vois olla sillee, että jokainen kertois vaan omista kakka-asioistaan. Haloo!


Vai niin eli kiinni jäin - taas. Hitsi. ;D No mutta,


mukavaa viikon jatkoa silti kaikille!PS. Onko jollain jo kokemusta chiansiemenistä joko omassa ja/tai koirien käytössä?

19 kommenttia:

 1. Ovat ainakin huimasti kalliimpia nuo chiansiemenet kuin esim. pellavansiemenrouhe tai moni muu ravintokuitu. Ravintoarvoltaan samankaltaisia, käyttötarkoitukseltaan myös. Minä kun olen ikuinen epäilijä, niin onko tässäkin taas rahastus tarkoituksena, kun tuodaan maailman toiselta laidalta "erityisen terveellisiä ihmesiemeniä", kun lähempääkin löytyy.
  Paljon harvemmin kuin luullaan, on anaalirauhasongelmien takana löysä/kova ulostus, usein se on rakenteellinen tai sattumanvarainen tulehdus/tukkeuma, joka ehkä ei enää koskaan sen yhden-kahden tulehduksen jälkeen vaivaa kyseistä koiraa. Kuulemma kuitenkin immuunisysteemiltään herkemmät koirat (esim. allergiset) saavat useammin noita tulehduksia. Harmillisia vaivoja, hyvin kivuliaita koiralle enkä ole kuullut vielä eläinlääkäreiltä mitään varmaa keinoa tuon tulehduksen estämiseksi.
  Pidetään me peukkuja kuitenkin koiriemme puolesta, että pysyvät terveinä. Se on pääasia.

  PS. meillä on Wuppea varten anaalirauhastulehduksen estämiseksi käytössä "yrttipurkki", jonka sisällön pitäisi aktivoida anaalirauhasen toimintaa. Tarkoitukseni on kertoa siitä seuraavassa blogipäivityksessäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en niinkään ole epäilijä, vaan kokeilija. Kokeilen mielelläni uusia juttuja ja tykkään muodostaa niistä sitten sen perusteella oman mielipiteeni.

   Se, että auttaako chiansiemet Rillan ja Pepin anaalivaivoihin, jää nähtäväksi. Kuitenkin jo se, että uloste pysyisi kumpaisellakin sopivana, olisi iso juttu. Ja hyvältä tosiaan näyttää siltä osiin! :) Meidän aikaisemmalla koirakaksikolla ei ollut koskaan ongelmia anaaleiden kanssa (he söivät koko ikänsä kuivamuonaa) ja nyt sekä Rillalla, että Pepillä tuntuu ko. vaivoja olevan. Tämä on pistänyt miettimään, voisiko ruokavalioon tehdä jotain muutoksia.

   Kyllä, terveet koirat täälläkin toiveena! :)

   Poista
 2. Lisäyksenä Jagsterin kommentti.... :)
  http://www.katiska.info/ruokinta/lisaravinteet/chia/

  VastaaPoista
 3. En ole ikinä chian siemenistä kuullutkaan. Trendikäs superfood kyllä kuulostaa siltä, että ne olisivat ehkä enempi ihmisten käyttöön. Voivathan koiratkin tietty syödä trendikkäitä superruokia, mikäs siinä. Tytsyille terveisiä Ossilasta, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ihmisille nuo superfoodit kai yleensä on suunnattuja. Nehän on ollu jo jonkin aikaa kovasti pinnalla. Chiansiemenistä olen kuullut juuri noissa yhteyksissä, mutta en ole itse kokeillut. Ainakaan vielä.. ;)

   Sen verran harmissani olen nuista meitin tyttöjen anaalivaivoista ollut, että olin kyllä heti valmis kokeilemaan, kun hieroja kertoi noista chioista. Ja ainakin ensikokemukset on tosiaan hyviä. Toivotaan, että jatkuu samanlaisena.

   Terkkuja sinne ja Ossikalle suukkoja typyiltä! <3

   Poista
 4. Terve!

  Meillä ei tytöt ole vielä chiaa kokeilleet, mutta ihmisperheenjäsenet ovat. Laittelen usein viikonloppuisin aamiaislimaa :-D Siinä nuo pikkiriikkiset siemenet turvotetaan ekaks kookosmaidossa. Sekaan sitten mustikoita ja banaania. Voi makeuttaa jos tahtoo. Tykkään!
  Miesväki on ollut vähän epäluuloista, varmaan juuri tuon "limaisuuden" takia. Ovat kuitenkin kohteliaisuudesta syöneet annoksensa, kun on käsketty.

  Meillä on täällä aikas jännää kun vieressä on toi rakennus/räjäyttelytyömaa :-( Pitkä lenkki tehdään aamutuimaan klo 05.30-07.00. Sen jälkeen pikapissoja aina sen jälkeen, kun on paukahtanut parin tunnin välein. Ekana paukauttavat ja sitten siivoavat kiviä ainakin puoli tuntia. Tätä on nyt jatkunut viikon ajan ,ja voin sanoa olevani ihan poikki noista aamuherätyksistä, ja tytöt myös. Ne täytyy melkein kantaa pihalle aamuisin. Pitkää lenkkiä ei nyt kuitenkaan voi väliinkään jättää, enkä halua ottaa mitään riskiä, että Hissu olisi ulkona kuulemassa paukutusta.

  Olen kehittynyt uskomattomattoman nopeaksi pyöräilijäksi. Kun paukusta on kulunut muutama minuutti, nappaan tätipyöräni pihalta ja kiidän tuonne kadulle korttelin päähän kurkkaamaan, mitä ukot puuhaavat työmaalla. Jos siellä siivoillaan kiviä, ekä autonrengasmattoja näy kallion päällä, sotken pyörälläni äkkiä kotiin, kiskon tytöt ulos ja käymme tuulispäinä pikapissalla tuossa nurmikon reunassa. Sitten heti sisään ja radio taas täysille soittamaan vaikka Jari Sillanpään ralleja niinkuin tänään. Radiokanavan valinta on ollut haaste, koska puhe ei peitä pauketta. Pitää löytää meluisaa musiikkia ilman puhetta :-) Toivon, ettei räjäyttelyä kestä kovin montaa viikkoa.

  Teidän masuhommathan kuulostavat ihan lupaavilta :-)

  Täytyy kylläkin sanoa, että koska nuo chian siemenet ovat niin hirrrrrmu pikkuisia, suhtaudun hieman epäillen siihen, että ne voisi hienontaa sauvasekoittimella. Niissä on paljon omega3-rasvahappoja, mutta mahtavatko imeytyä ollenkaan, jos siemen ei rikkoudu. Lima on sinällään ihan mukavaa syödä ja ajaa varmaan kuituasian.

  Terkkuja! Lähdetään tästä taas tuonne ampumaradalle.

  sm

  p.s. Jimpsu! Me vakoiltiin sun uutta kotia sunnuntaina, kun ajettiin autolla ohi :-) Onhan se se parveveke, jossa on verho avattu alhaalta, et sä voit olla naapurikyylä-24/7?
  t. 3 shelttiä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten mä jotenkin aavistelin, että shelttilässä saattais olla chiat jo ihan tuttu juttu.. ;D Mähän olen just tämmönen, että koirille kyllä jaksan laitella ravintolisiä ja muita lisukkeita ruuan joukkoon, mutta itseni suhteen oon hyyyyyvin laiska. :D Jimpsullakin on nyt noi chiat kokeilussa ja fiksu niNni sanoi heti laittavansa niitä myös omien smoothieidensa joukkoon.

   Kääk, räjäyttely ei kuulosta yhtään kiwalta! :/ Voi tytöt, minkä mamin ootte saaneet! <3 Voin niin nähdä sieluni silmin, kuinka mami polkaisee katsomaan rähäjdystilannetta ja kiitää sitten teidän kanssa pikapissalle. Ihana, ihanampi mami!! <3

   Tuota omegoiden imeytymistä en olekaan tullut ajatelleeksi - hyvä pointti! Enkä muuten ole kokeillut sauvasekoitinta. Huhmareessa murskautuu ainakin suurin osa sieministä hyvin pienellä vaivalla.

   Terkkuja sinne myös kovasti ja koettakaa pärjätä siellä sotatantereella.. <3

   PS. Eiks oo liikkis se Jimpsun kurkkausaukko!!

   Poista
  2. Juu, kyllä mä luulen kans, että huhmareessa ne pikkupikut menee paremmin rikki. Nyt tarkkana: Ällövaroitus!!!!!!!! Varmaan kiinnostaa ihan kympillä, kun omasta kokemuksesta kerron, että jos ei murskaa, pikkupikut tulevat sellaisinaan läpi :-)

   Ootteko muuten vielä palloilleet sillä jumppapallolla?

   Meillä menee täällä nykyään vapaa-aika siihen, että vatvotaan myytäviä tontteja ja taloja. Ihan käy kyllä työstä!

   Montaa ollaan käyty katsomassakin, muttei vielä ole tärpännyt. Vaihtoehtoina olis joku kiva vanha talo ISOLLA tontilla ja kohtuullisilla kulkuyhteyksillä TAI tyhjä iso tontti kulkuyhteyksillä TAI iso tontti kulkuyhteyksillä, toisella rakennuspaikalla ja rumistalolla, onka vois purkaa kun on asunut siinä sen aikaa, että on saanut kasaan ihanan talon. Höh.

   Ongelmana on varmaan se, että haluttais oikeesti iso tontti. Helsingissä ei oikein oo enää niitä jäljellä, vaikka olis rahoissaankin. Ollaan katseltu nyt Sipoosta ja Vantaalta. Kirkkonummi/Siuntio/Lohja on ihan väärään suuntaan mun työn kannalta.

   Että kohta varmaan aletaan tutkia sitä pääradan vartta ;-)

   Terkkuja!
   sm

   Poista
  3. Joo, oot kyllä varmasti oikeessa tossa, että läpi tulee.. Mähän noin alkujaan en niinkään ajatellut niitä chian muita hyviä juttuja (omegat yms.), vaan pelkästään sitä ulosteen koostumusta. Jota varten ei kai tarvii siemeniä murskata? Tai sitten oon taas kerran tajunnu väärin. Mutta tyhmää kai se nyt toisaalta olis jättää ne ravintoaineet saamatta, jos siemeniä joka tapaukseessa syöttää. Ja tosiaan, huhmareella noin pienet määrät on tosi helppo ja nopea murskata.

   Ei oo yhtään doboiltu viime aikoina. Laiska mamma!! :/

   I FEEL YOU!! Muistan vielä e r i t t ä i n hyvin meidän talon etsinnän, vaikka siitä tulee pian 10 vuotta. Kävi tosiaankin työstä ja oli erittäin turhauttavaa, kun se oikea ei vaan meinannut löytyä. Toisaalta sitten näin jälkikäteen on helppo sanoa, että hyvä kun ei annettu periksi ja tyydytty johonkin 'ihan ok' -vaihtoehtoon.

   Meillä etsinnässä oli alunperin syrjäisempi ja isompi tontti kuin mihin lopulta päädyttiin. En ehkä valehtele, jos sanon, että käytiin katsomassa reilua sataa taloa alueena jotakuinkin kaikki suunnat alle 100 km Helsingistä. Tuohon aikaan ei kaikki talot tulleet heti ja keskitetysti nettiin, vaan hyvin pitkälti mentiin sunnuntain Hesarin ja yleisnäyttöjen mukaan. Aika alkeellista.. :D:D

   Ihastuttiin matkan varrella muutamaan melko syrjäiseen paikkaan, joissa olisi saanut olla ihan rauhassa naapureilta yms. Tajuttiin sitten kuitenkin muutama iso miinus, joiden takia lopulta jonkinlainen taajama alkoi vetää puoleensa. Me kun ollaan laiskoja ja mukavuudenhaluisia, niin esim. se, että talvella tarviis tehdä isot lumityöt, jotta pääsisi pihasta pois, alkoi tuntua aika haastavalta. Ja sitten se koirien kanssa lenkkeily. Yhtään ei huvittaisi kävellä taajaman ulkopuolella ilman katuvaloja ja mahdollisesti pelkkää maantien vartta. Nykyisen kodin melkeinpä ovelta lähtevät, valaistut ja talvikunnossapidetyt kävelytiet (ja myös autotiet) on iso plussa.

   Tsemppia ja onnea teille etsintöihin! Tytöille paaaaljon rapsuja ja suukkoja! <3

   Poista
 5. Kiitos hienosta vinkistä. Eipä oo tullut mieleen , vaikka itse ollaan noita siemeniä jossain mutkassa narskutettu. Ja nyt otetaan sitten käyttöön koko laumalle. Jee, rakas tietoisa lähteeni, oma Anskuseni pelastaa meidänkin maailman.
  a sulle Peppi voisin sanoa , että onnex teidän mami kertoo teidän privaattiasioistakin meille. Kun saamme siitä tarpeellista tietoa.
  Chian siemenet ovat todellista superfoodia. Ja nytkin on tupannut joku ihme lunssa jo pitkään. Ja muutenkin joku ihme syysapatia tulossa. Että nyt sitten kaksin käsin kaikkea karkottamaan paitsi läheisiä, ja napsimaan superfoodeja. Kyllä niissä on vinha perä niissä vaikutuksissa. Ja kaamos kun taas alkaa, niin näillä foodeilla on näillä hoodeilla tosi tehtäväkenttä odottelemassa.
  Tänä kesänä on kyllä näitä byllyvaivoja ollut ihan hirveän paljon tuttavapiireissä (siis koira-sellaisissa, ei me ny sentäs iha joka paikkaan nokkaamme tunketa). Että kaikki vinkit ovat kyllä tosi tervetulleita. Ja ystäväpiirihän se on paras kanava saada neuvoja ja vinkkejä.
  Terkkusia sinne ja voikaapas hyvin toivoo Essilän väki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä ihanainen! <3 Ihan mahtavaa, jos tästä on jollekin toisellekin apua! :)))

   Meillä jatkuu edelleen hyvät fiilikset molempien tyttöjen massuista. Lopetin kyllä samalla myös sen piimän antamisen (annan edelleen vähän täysin laktoositonta kermaviiliä molemmille päivittäin). Mutta Rillan massuhan on ollut aina herkkä ja oirehtinut ihan alusta asti säännöllisen epäsäännöllisesti ja piimää annoin vain n. muutaman kuukauden tuossa keväällä. Nyt chiakuurin aloittamisen jälkeen on Rillalla ollut maha löysänä tasan kerran. Aikaisemmin se oli kuitenkin viikottaista. Ja Pepillä taas liian kova uloste on taakse jäänyttä elämää. Toivottavasti sama linja jatkuu!

   Superfoodeihin ei voi kyllä olla törmäämäättä ellei ihan silmät ja korvat kiinni kulje. Löysin muuten chorellasta avun rauta-arvoihin, jotka ei millään meinnanneet pysyä hyvinä muilla lääkkeillä/juomilla. Chorella sitten taas tuntuu pitävän hemoglobiinin tasaisena. Hyvä homma!

   Juu, ihan saman oon huomannut, että joku ihme byllyvaivakausi on meneillään. Mikähän siinäkin on?

   Tää blogimaailma on kyllä siitäkin niin loistava, että vinkkejä saa jaettua ns. isolla jakelulla ja googlettamalla löytää vielä lisää tietoa. Ihan luksusta! :)

   Terkkuja sinne myös iiiiisoooot satsit ja Essille rapsuja! Puss&kram! <3<3<3

   Poista
 6. Tosi hienoo, että oot löytänyt jonkinnäköisen ratkaisun koissujen bebaongelmiin. Toi Chia on mulla ollut hankintalistalla jo jonkin aikaa, mutta en oo vielä ehtinyt / viitsinyt poiketa puodissa, jossa tiedän sitä myytävän. Tai jos poikkean, niin en muista just sitä ostaa, vaikka kaikkee muuta ostaisinkin. Siis ihan itselle sitä oon ajatellut, mutta nyt kun mainitsit, niin kokeiluun menee varmaan Ellilläkin. Kunhan nyt siis ensin saan sitä hommattua.

  Jotain muutakin ns. superfoodia on tullut ostettua, kun tein tässä taannoin raakasuklaata. Mutta parhaat taitaa saada suoraan metsästä, jos vaan viitsisi hirvikärpästen seurana siellä olla. Punaviinimarjoja ja karviaisia sain omista puskista, mustikkaa sain pienen ämpärillisen äidiltä joka oli sen saanut jostain ; ) ja puolukoita noukittiin viime viikonloppuna vajaa ämpärillisen.

  Muiskuja tytsyille, pitäkää bebat kunnossa jatkossakin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa!! <3

   Juu, edelleen koirien mahat toimii tosi paljon paremmin kuin aikaisemmin. Varsinkin Rillan kohdalla ero on suuri. Toivon kovasti, että sama jatkuu!

   Pitäisköhän munkin tajuta alkaa syödä noita chioja itsekin. ;D Mä oon just tämmönen pöljä, että anna kyllä koirille, mutta unohdan itseni. Täytyy korjata tilanne asap.

   Toi on niin totta, että Suomen metsät on pullollaan ihan ilmaisia superfoodeja! Mä oon todella laiska ja inhoan hirvikärpäsiä, mutta saahan niitä marjoja ostaa torilta ja kaupasta. Ja ollaan kyllä syöty tänä kesänä/syksynä marjoja ihan valtavat määrät. Ne on vaan niin hyviä. :P Voittaa kaikenmaailman karkit mennen tullen.

   Terkkuja sinne kovasti ja ihanaiselle Ellille suukkoja! <3

   Poista
 7. Kiitoksija vinkistä! Joovvun varmaannii kohta tuolle kuurille. Kuhan suap mamma esinnä käätyvä immeesten ilimoella niitä hankkimassa :)
  Iha on hitusevverran nuita vaevoja sillontällön. Että eepä lie pahaks jos niitä lipeksii.
  Sulotyttelöelle muiskaaksija!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! :) Kantsii kyllä kokeilla chioja, jos vaikka toisivat avun sinnekin. Ja tosiaan, tuskin niistä haittaakaan on.

   Kiitos ihana Iivari ja tytöt laittaa aikamoiset satsit muiskuja takaisin! *smak* <3

   Poista
 8. Olen kuullut, mutta en kokeillut. Meillä ei ole tarpeellista kokeilla. Nyt on Raisalla hyvä kakka eikä närästä pahemmin. Olen todennut,että jos jonkun mielestä joku koirallensa sopii niin käyttäköön. Minä otan kyllä vinkkejä vastaan ja kyselen, luen paljon tietoa, joten kokeilen sitten mikä toimii. Raisallahan allergia epäilyjen takia menee kuituna tattaria. Lihana ei ole muuta kuin kalkkunaa, harvoin broileria ja lohta. Sitten menee muutamia vitamiinejä ja hivenaineita,että saa kaiken tarpeellisen.

  Olenkin valmis näkemään vaivaa koiran hyvinvoinnin eteen, joten kokeilen mikä toimii ja se mikä toimii jää meille. Olkoon joku jotaki toista mieltä, mutta jos se meidän koirilla toimii niin miksi suotta vaihtaa?

  Mielellään luen miten teillä tästä eespäin sujuu siementen kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä edellisellä koirakaksikolla ei ollut kummallakaan koskaan vaivaa anaaleista. Ja nyt sitten on sekä Rillalla että Pepillä. Väkisinhän se pistää miettimään esim. ruokavaliota. Sinänsä hassua, kun raakaruuan sanotaan nimenomaan auttavan anaalivaivoihin ja meillä taas vaivoja ei ollut ennen raakaruokaan siirtymistä. Jotenkin tuntuu, että ongelma voisi liittyä kuituun. Raakaruoka kun sisältää tosi vähän kuitua nappuloihin verrattuna. No, nyt tosiaan näyttää siltä, että chiansiemenet vaikuttavat suotuisasti molempien tyttöjen ulosteen koostumukseen, joten jakan kyllä ehdottomasti siemenliman antamista, ainakin nyt toistaiseksi. Pepiltä nnimittäin otettiin aika laajat verikokeet viime viikolla, joten niiden tulokset saattaa vaikuttaa ruokajuttuihinkin. Kerron siitä lisää, kun saan tulokset.

   Samaa mieltä olen kanssasi siitä(kin), että oman koiran tarpeiden mukaan mennään. Koirat kun ovat tosiaan yksilöitä, niin kuin me ihmisetkin. Yhdelle sopii yksi ja toiselle toinen.

   Kiitos kivasta kommentista ja terkkuja sinne kovasti sekä koissuille suukkoja! <3

   Poista

Kiitos kommentista! Ü