maanantai 20. lokakuuta 2014

Täydelliset toisilleen


Olen tainnut ennekin hehkuttaa yhtä lempiblogeistani: Ollapa koira. Blogin suloinen päätähti Senni täytti muutama hetki sitten kaksi vuotta - onnea vielä kaunottarelle! Synttäripostaukseen Sennin emäntä Riikka oli lainannut täältä koirien horoskoopin. Vaikka en voi sanoa olevani mikään suuri horoskooppien seuraaja ja suhtautumiseni ko. asiaan on lähinnä humoristinen, niin sen verran hauska tuo koiraversio oli, että innostuin itsekin kirjoittamaan aiheesta.
Senni on horoskooppimerkiltään vaaka, samoin kuin meidän Rilla ja itse asiassa myös mieheni on vaaka. Vaakakoiraa kuvataan näin -

Vaaka

Vaakakoirat ovat hurmaavia ja seurallisia, ja ne saavat yleensä helposti suostuteltua noudattamaan ihmisen mieltä. Ne ovat joskus hitaita päättämään, mutta härkäkoirien tavoin ne viimein päätöksen tehtyään vain vaivoin muuttavat mieltään. Ne tulevat sujuvasti toimeen ihmisten ja muitten koirien kanssa ja lähtevät mukaan kaikkien porukoitten puuhiin pienen miettimisen jälkeen. Kun Vaaka on päättänyt luottaa sinuun, ole sen arvoinen. Olisi todella julmaa pettää Vaakaa.


Sopivat koiraystävät: Härkä, Vesimies
Sopivat ihmiset: ei erikoistoiveita, vaikka Vaaka kyllä tulee erittäin hyvin juttuun Jousimiehen kanssa.
Mielivärit: pinkki, vaaleanvihreä ja sininen
Onnennumero: 19
Lempiruoka: kukkakaali juustolla kuorrutettuna, raakaa pekonia sunnuntaiaamuna.
Kamalinta: vihamieliset kissat, aaveet ja pahat henget
Parasta: tasainen elämä perheen kanssa.
Laatusanat: ylimieli, seurallisuus, murjotus, päättäväisyys.

Lähde: Eve Devereaux "Helli Hauvaasi" suom. Uma Aaltonen
Tuo luonnekuvaus sopii tosi hyvin Rillaan, Mutta muutama juttu kiinnitti erityisesti huomioni - sopivat koiraystävät härkä ja vesimies ja kukas onkaan vesimies, no Peppi tietysti. Hihih! Ja ihmisistä vaaka tulee erityisen hyvin juttuun jousimiehen eli minun kanssani. Jee! Siinä on tavallaan vinha perä, koska jos ajatellaan kaikkia elämäni neljää koiraa eli edesmenneitä Rosaa ja Inestä sekä Rillaa ja Peppiä, niin Rilla on ihan ehdottomasti eniten minun perääni. Ineksen kiintymys jakautui aika tasaisesti minun ja miehen välille, mutta Rosa oli ja Peppi on niin papan tyttöjä kuin vaan olla voi. Hitsi. 

Peppi on tosiaan vesimies -

Vesimies

Aivan kuten Skorpionit vesimieskoiratkin voivat olla luonteeltaan monisärmäisiä, mutta niiltä puuttuu skorpionin synkkyyttä hautova ominaisuus. Tästä syystä ne eivät kiinnosta ihmistä yhtä paljon, mutta toisaalta niitten kanssa on helpompi elää. Vesimies lähestyy aina ongelmia eritellen. Vieraanvaraisen luonteensa unohtaen ne voivat hylätä kaikki kaverinsa, jos eivät saa tahtoaan perille. Useilla vesimieskoirilla on taiteellisia tavoitteita. Voisithan hyvin antaa myrkytöntä vesiväriä ja pinkan paperia koirallesi ja katsoa mitä syntyy!

Sopivat koirat: Vaaka, Kalat
Parhaat ihmiset: Kauris, Kalat
Mieliväri: Merensini, sähkönsininen
Onnennumero: 8
Lempiruoka: vesipuhvelinpaisti tai sammakonreisiä
Kamalinta: joutua olemaan tarkkana
Oikein kivaa: isot juhlat
Laatusanat: taiteellinen, salaperäinen, avoin, yksilöllinen, arvaamaton.

Lähde: Eve Devereaux "Helli Hauvaasi" suom. Uma Aaltonen
Täytyy sanoa, että tuo vesimiehen kuvaus ei mielestäni sovi juurikaan Peppiin, paitsi tosiaan sen sopivimman koirakaverin osalta. Peppi ja Rilla ovat aina tulleet keskenään todella hyvin toimeen ja he puuhaavat ja peuhaavat keskenään edelleen paljon. Heidän keskinäisessä olemisessan kiteytyy kaikki se, miksi haluan että koiria on kaksi. 


Meidän ensimmäinen koiramme, rakas Rosa-mummu, oli minun laillani jousimies -

Jousimies

Jousimiehen luonteessa on joskus liian innokkuuden tuomia pikkuvikoja. Ne syöksyvät toimintaan ja ajattelevat vasta sitten. Kuitenkin ne ovat lemmikeistä hienoimpia. Niillä on tiettyä avoimuutta ja rehellisyyttä enemmän kuin muilla koirilla, ja ne tahtovat tosissaan osoittaa rakkauttaan ihmisille ylitsevuotavalla ja iloisella tavalla. Jousimies on vahva merkki, ja sen voimin tullaan toimeen muitten kanssa, jopa kissojen. Jousimieskoirat rakastavat uusia kokemuksia. Pidä varasi, ettei niitten luonnollinen seikkailumieli vie niitä onnettomuuksiin.

Sopivat koirakaverit: Oinas tai Leijona
Parhaat ihmiset: Oinas tai Leijona
Mielivärit: purppuranpunainen ja tummat värit
Onnennumero: 22
Lempiruoka: Jousimies ei vaadi mitään erikoista ateriaa, kunhan saa vaihtelevaa ruokaa
Inhottavinta: virkamiehet
Herttaisinta: oma kiva kissa
Laatusanat: juonikas, rohkea, pinnalta pidättyväinen, kiintyväinen.

Lähde: Eve Devereaux "Helli Hauvaasi" suom. Uma Aaltonen
Rosassa oli paljon jousimiehen piirteitä. Hauskana anekdoottina voisin mainita, että Rosa todella piti kissoista. Hänen ihka ensimmäinen eläinystävänsä oli silloisen naapurimme Jyrki-kissa. Heillä oli viha-rakkaussuhde: Rosa rakasti Jyrkiä ja Jyrki vihasi Rosaa. Erityishuomiona sekä sopiva koira- että ihmiskaveri: oinas. Rosan "pikkusisko" Ineshän oli oinas samoin kuin ihmisistä oinaita ovat sekä siskontyttö niNni että bestis, jotka ihan aidosti olivat Rosan lempi-ihmisiä. Heidän nimensä hän tunnisti ihan aina ja loppuun asti.

Aprillipäivän tyttömme Ines oli siis oinas -

Oinas

Oinaat ovat pyrkijöitä; ne ovat aina valmiita kokeilemaan kohdalle osuvia uusia asioita. Surullista kyllä niillä on vain vähän kestävyyttä ja siksi kunnianhimoisista hankkeista harvoin syntyy tulosta. Oinaat ovat tosi hauskoja seuralaisia, mutta paras valmistautua kärsivällisyyteen. Elämä oinaskoiran kanssa voi olla melkoista mellakkaa, joten voit sanoa hyvästit herttaisille somistuksille ja sisustuksille. Oinaan itsenäinen luonne saattaa välillä rassata, mutta koiran rajaton rakkaus korvaa kaiken.

Sopivat koirakaverit: Jousimies tai Leijona
Sopivat omistajat: Leijona tai Jousimies
Lempiväri: punainen
Onnennumero: 9
Mieliruoka: kaikki syöttävä kelpaa oinaskoiralle, mutta mieluiten se söisi mitä kiinni saa vapaana harhaillessaan.
Vastenmielisintä: joutua olemaan liian kauan suljetussa tilassa. Oinaat ovat synnynnäisiä kulkureita
Ihaninta: reippailla vapaana luonnossa
Laatusanat: innostunut. itsenäinen, uskollinen, voimaton.


Lähde: Eve Devereaux "Helli Hauvaasi" suom. Uma Aaltonen
Inekseen tuo oinaan kuvaus sopii tosi hyvin. Hän oli aina iloinen, kujeileva ja vapautta rakastava. He tulivat myös Rosan kanssa tosi hyvin toimeen, vaikka lähes neljän vuoden ikäero teki sen, että he eivät samalla tavalla leikkineet ja painineet kuin keskenään lähes samanikäiset Rilla ja Peppi. 


Ines istuu takana ja Rosa makaa edustalla. 


Bonuksena laitan tähän vielä ihanaisen Jimpulan horoskoopin. Jimi on härkä -

Härkä

Häränmerkkiset koirat ovat usein hidasliikkeisiä, ja ne tarvitsevat aikaa tehdäkseen päätöksiä. Mutta kun päätös on tehty; on melkein mahdotonta saada niitä muuttamaan mieltään. Härkäkoira tarjoaa sinulle horjumattoman ystävyyden, mutta varo yhtä asiaa: Härkä suuttuu hitaasti ja tuntuu sen tähden tyypiltä, joka ei koskaan menetä malttiaan. Mutta kun se lopulta hiiltyy, silloin kohtaus voi olla todella kiivas. Parasta siis pysyä huomaavaisena Härkää kohtaan, siten välttää yllyttämästä sitä raivariin.

Sopivat koirat: Kaksoset, tosin riidellen, tai Vaaka
Sopivat omistajat: Härkäkoiran luonnollinen laiskuus yhdistyy parhaiten härkäihmisen samaan ominaisuuteen.
Lempiväri: pastellisävyt
Onnennumero: 11
Mieliruoka: kyljykset
Epämiellyttävää: epävakaat olot, muuttamiset. Härkäkoiran uskollisuus tosin auttaa sitä sopeutumaan moneen uuteen asiaan.
Ihanaa: sopuisa perhe.
Laatusanat: uskollinen, hyväluontoinen, maltillinen.

Lähde: Eve Devereaux "Helli Hauvaasi" suom. Uma Aaltonen
Härän kaveriksi sopii myös vaakakoira eli Rilla. Jimi tosin tulee hyvin toimeen kaikkien, varsinkin tyttökoirien, kanssa eli hän ei niin nuista horoskoopeista piittaa. ;)

Mitäs horoskooppimerkkejä meidän blogikamut mahtaa edustaa?


Sellaista höpsöttelyä tällä kertaa. Kuvituksena ikivanhoja, varmaan täälläkin moneen kertaan nähtyjä kuvia. Kuvaaminen on ollut (sekin) vähän jäissä, koska laiskuus. ;DMukavaa uutta viikkoa kaikille!


12 kommenttia:

 1. Minnoon tuon horroskoopin mukkaa leejjona. Vuan äet sano ettte piä paekkoosa yhtää tuo kuvvaas. Semmielestä oon enämpi rapu. Hupasija juttuja nuo :)
  Hyvät on kuvat. Kahtelloo mielellää vaekkoes vanahojahhii :)
  Lumiset terveeset tiältä Savommualta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, ihana rapu-leijona-mäyräkoira siellä siis. Juu, huumormielellä nuo horoskoopit on ihan hauskoja. :))))

   Tapasin viime viikolla pitkästä aikaa tätini, joka kertoi, että heillä Ristiinassa (siinä Mikkelin vieressä) on jo ihan kunnolla lunta. Täällä meillä ei ole näkynyt vielä kuin muutama hiutale. Ja nyt on ulkona melkein +10 lämmintä. Sopii meikäläiselle, joka en ole mikään lumen tai talven rakastaja. ;D

   Terkkuja sinne myös kovasti ja ihanaiselle Iivarille suukkoja meiltä tytöiltä! <3

   Poista
 2. Jalo olis syntymäaikansa perusteella kaksonen, mutta eka aattelin, ettei tossa kuvauksessa ole Jaloa juuri yhtään. Kuitenkin, kun lueskelin ne muutkin läpi, oli kaksoset kaikista osuvin kuvaus! Hämmentävää! :D Itsehän olen oinas, ja löydän kyllä oinaan horoskoopista melkoisesti itseäni kuvaavia piirteitä, vaikkakaan en varsinaisesti usko horoskooppeihin. Tiedä sitten luetaanko horoskooppeja ns. itseään toteuttavina ennusteina, siis että sieltä haluaa löytää ne osuvimmat jutut ja peilaa luonnettaan (tai koiran luonnetta...) horoskoopin kautta, vai oisko niissä sitten kuitenkin ihan oikeasti jotain perää... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelen horoskoopeista ihan tismalleen samalla lailla kuin sinäkin. Hauskaahan se on, jos niistä löytyy itseensäö sopivia kuvauksia, mutta kovin tosissani en kyllä asiaan suhtaudu.

   Tosi kivaa kuula teistä! :))))) Mulla on menossa joku antibloggauskausi, vaikka teitä blogikamuja ajattelen silti aika useinkin. Ja luen kyllä yleensä kaikki tuttujen postaukset, ainakin pikaisesti puhelimella. Sillä vaan ei tule tehtyä uusia postauksia eikä kommentoitua, vaikka mielessäni kommentoinkin tosi paljon. ;D

   Terkkuja sinne kovasti ja Jalolle suukkoja! <3

   Poista
 3. Tsihihi, kiitos aamunauruista! Jyrki-kissa!? :D Koiratäti on Leijona, ennemmin kyllä sellainen "kotikissa verkkareissa", mutta tarvittaessa luonnetta löytyy ;) Jysky oli Rapu, sellainen aika sydämellinen ja hieman oikukas myöskin ja ja ja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Jyrki oli ihana kissa, vaikka ei Rosasta niin välittänytkään. Jyrki myös tippui kerran viidennen kerroksen ikkunasta pihapenkin päälle ja selvisi tärskystä melkeinpä säikähdyksellä. Eläinlääkäri ei löytänyt Jyrkistä mitään vikaa ja muutaman päivän "mököttämisen" jälkeen, Jyrki oli kuin ei mitään olsi tapahtunut. Kissat ja heidän lukuisat henkensä.. ;D

   Ihan hirmuisesti terkkuja ja haleja sinne! <3

   Poista
 4. Kannattaakin suhtautua pelkällä huumorilla. Osuuhan sanat joskus oikeaan ja se on kyllä pelkkää sattumaa. Mutta onhan ne sattumat sopassakin mukavia ylläreitä, niin miksei myös horoskoopissakin. :)
  Wuppe on kaksonen, eikä yhtään sattumaa löytynyt, paitsi laatusanoista kaksi: energinen ja epäröivä. Laihaa soppaa meille. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, samoilla mietteillä täälläkin suhtaudutaan horoskooppeihin.

   Terkkuja sinne saksanmaalle! :)

   Poista
 5. Jimpsu, mamman pieni härkä ♡

  Jimin kasvattajahan sanoi silloin heti, että Jimi on laiska :) Pötköttely on parasta ja kyllähän sitä harrastetaankin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jimpsu Jimpsunen, hän on ihan pikkuinen ja vähän laiskanen ja härkäpäinenkin.. ♪♫♪

   Pötköttely on kyllä IHAN parasta! :))))

   Poista
 6. Meillä on kanssa yksi härkäpäinen härkä. Mainioita nuo koirien luonnekuvaukset. Tosin en paljoa usko ihmistenkään horoskooppeihin, tai sitten niihin luonteisiin ympätään niin paljon luonteenpiirteitä, että varmasti joku mätsää:)Terkut Ossilasta, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Härkäpäiset härkämiehet Ossi ja Jimpsu, hihii! :D Juu, ihan huumorilla minäkin nuihin horoskooppeihin suhtaudun.

   Terkkuja sinne kovasti ja Ossikalle suukkoja meitin neideiltä! <3

   Poista

Kiitos kommentista! Ü