keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Kaltoin kohdeltu

Ette arvaa, miten raskasta mulla taas on! Mamman kirppisprojekti jatkuu ja mun pitää huolehtia blogiin kirjottamisesta, vaikka oon erittäin kaltoin kohdeltu. Kattokaa nyt vaikka itte tosta kuvasta. Mikäs se siinä toisessa etutassussa töpöttää, huoh..

 Kävi nimittäin niin, että mamma alko puunaamaan meitä. Ensiks se rassas Pepin suuta sellasella pörisevällä harjalla. Pitkulainenhan on niin säälittävä, että se antaa mamman tehä ihan mitä vaan. Seuraavaks meinaan mamma otti käteen sellaset punaset. Siinä vaiheessa meikä häipy, terve ja morjens!


Mutta, kuten oli arvattavaa, niin seuraavaks oli mun vuoro. Mamma ei antanu periks, vaikka piilottelin erinäistenkin sänkyjen yms. alla. Muutenhan se nainen on maailman saamattomin, mutta just tässä asiassa sillä riittää intoa ja kärsivällisyyttä ihan loputtomiin.


Munkin suuta kolattiin ensteks sillä pörisevällä. Sen nyt vielä kestää, mutta sitten, kun niillä punasilla aletaan sohia mun kynsiä, niin EN tykkää. Tein asian mammalle myös erittäin selväksi ja ravistelin tassujani painokkaasti. Mutta eihän se nainen tajua, eikä ota vinkistä vaaria. Urpo mikä urpo!


Niinpä sitten mun yhdestä kynnestä leikattiin liikaa ja verta pursus kaikkialle. Siinä vaiheessa se nainen kyllä oli NIIN pahoillaan ja katuvainen. Pyyteli anteeksi ja lässytti vaikka mitä. Joo, no voin kertoa, että en todella ole antamassa anteeksi. Mähän sitäpaitsi koitin parhaani mukaan varottaa sitä etukäteen.


Eikä siitä hössöttämisestä meinannu tulla loppua. Tassu käärittiin johki ihme tulloihin ja päälle puettiin pitkulaisen sukka. Antakaa mun kaikki kestää! Nyt mä sitten köpöttelen tollanen ällö järjestelmä yhdessä tassussa ja syön about kuudettatoista herkkuluuta, joita se nainen mulle auliisti jakaa. Syön toki herkut, mutta yhtään en lepy. Se on vissi ja varma!


Ymmärrätte varmaan, että ei oo erityisen kivat tunnelmat täällä. Ensiks amputoidaan melkein koko tassu ja sitten pakotetaan vielä tekemään postaus, koska Hänen Ylhäinen Ääliömäisyytensä on (muka!?!) niin bisi. Tää kohtelu täällä alkaa pikku hiljaa käydä sietämättömäksi. Eikä toi pitkänmallinen tajuu yhtään. Se haluaa vaan makoilla mamman sylissä, vaikka yritin varottaa sitä siitä sadistista. Ehkä, jos on muutenkin pitkä, niin on myös TOSI pitkät piuhat? Tavallaan tietty loogista.


Illalla sentään mut on luvattu ottaa mukaan vaarille, jee! Kerron siellä KAIKILLE, miten mua on taas kaltoin kohdeltu. Oon aika varma, että Jimin mamma pika-adoptoi mut ja pääsen niille asumaan. Ainakin toivon sitä tosi paljon!Toivottavasti teillä muillakin on kivoja juttuja tiedossa! Ü
PS. Mun blogikamuilla Artulla ja Bassella on kans ollu epäilyttävän näköstä touhua. Käykää vaikka kattomassa *klik*.15 kommenttia:

 1. Siis ziisös, et voiki olla huano tsäkä sulla. Juu en antais mäkään anteeksi, en kovin helpolla. Ehkä vasta noin 10 kalkkunapalan jälkeen. Mut hei, pakko sanoo, et jos sä et ois laittanu niin paljo hanttiin silleen kiemurtelemalla, nii ei ois käyny näi. Kato, esmerkiks sängyn alla se perimmäinen nurkka mihin se mami ei yllä, nii se on aika helppo ja turvalline juttu.
  Mun äippä ei oo ainakaa viel koskaa nipsassu liika syvälle ja se johtuu varmaa siit, että mä en yhtään paa hanttiin. Kato makupalaa tippuu ku taivaasta konsanaa sadepisaroita, kun vaan kilttiä naamaa näytän. Mulla oli se alussa se kasvatusäippä sen verran kova luu, ettei se ees keskustellu et leikataaks kynnet vai ei. Se keksi kaikenmaailma leikit että tuli niinku tutuks homma ja sit ei pelottanu enää yhtää.
  Mä oon kyl koirapuistos saanu sellasen kynsivamman ja se oli tosi kurja juttu. Kesti ihan sietämättömän kauan ennenku parani.
  Sano hei sille mammalle, et jos sitä kynttä leikkaa liika syvälle, niin tulitikun päästä voi raaputtaa sitä ainetta ja sitä ku laittaa siihen kynnen päähän nii jo loppuu vuotamine. Elluillaki on sitä samaa ainetta jota ne laittaa kynsivuotoon.
  Siis mitä noi pitkot ny muutenkaa tiätäis mistää. Iha varmaan oot oikeessa ett niill on semmoset tosi pitkät johdot ja se joku akku tai mikä se on, niin jossain tosi kaukana. Niinku meiän Onnillakin. Ihan tyhmä jätkä.
  Tuu vaan meille. On toi meiänki äippä aika kovaluantonen jossain asiois, vaik se feikkaaki tommosta pehmoo. Se ei sit yhtää kyl anna olla kynimättä ku sille päälle sattuu. On turkis kiini , silmät ja korvat saa kyytii ja hampaat kans. Sen rallin päälle sitte vielä noi kynnet. Oikeesti ku rupesin aattelemaa, nii oiskos siel Jimil tilaa mulleki, meinaan jos kohtelu ois vähemmä radikaalii . Eikä oteta sitä Onnii tai sitä Tiukuu mukaan. Ne ei tykkää yhtää Jimeist, ne vaa rähjää niille.
  Jos sua ei sit adoptoitais siel, nii tuu sitte meille. Yhdes me varmaa voitais laittaa paremmi tää meiänki äippä järjestyksee. Nyt mun pitää mennä ettei se vaan näe, että mä oon kirjottamas. Vois meinaa olla niin nuiva eukko, et tulis taas joku aresti tai jotai.
  Tsemppii sulle
  toivoo Essi

  VastaaPoista
 2. Ei oo kivaa!
  Multa kans on leikattu kynsi verille ja sitten se vuoto loppui sisällä ja alkoi aina ulkona. Raivostuttavaa emännän mielestä, kun lattia oli täynnä verijälkiä. Isäntä sai sapiskaa kynnenleikkuusta. Ja mää sain herkkuja.

  VastaaPoista
 3. mäkin inhoon niitä punaisia, ainoo hyvä juttu niissä on se että mä saan aina herkun kun yksi kynsi on leikattu. eli yhteensä aika monta herkkuu. niin että siksi mä annan leikata vaiks aina ensin vähän hangoittelen vastaan. noin niinkuin periaatteesta :)

  VastaaPoista
 4. Voi Rilla raukka <3 Kato mä niin tiedän sen hössöttävän naisen. Kotiutus on ykkösenä, tuut meille tänään ilman muuta! Mulla loppuukin sopivasti tää yks hoitohugi :)

  nähdään pian <3

  VastaaPoista
 5. Voi sääli ja kurjuus, kun sä joudut pitämään huolta itsestäs ja siitä pitkänmallisesta, joka on vielä niin nuori ja vaikutuksille altis. Mä tajuun sua tooooosi jätte bra, kuten äidinruotsillani asian ilmaisisin, jos suunvuoron saisin tässä meidän hyyshöllissä.

  Mä oon järjestelmällisesti tehny kysien leikkaamisen niin hankalaks, että joudun kärsimään siitä hyvin harvoin. Sit olen kasvattanu muhkeet tassukarvat niiden peitoksi, ja niiden leikkaamisesta olen samaa mieltä kuin kynsistä! Jonakin päivänä hajamielinen mamma unohtaa, että mulla on ollenkaan kynsiä! Paitsi, että se silmiin syttyy hetkeksi älykäs ilme, kun mä hypin mamman jalkoja vasten iloisena, kun se tulee kotiin... taitaa kynnet sittenkin tulla ilmi.

  Voimia sulle ja sun vähempijärkiselle pikkusysterille, pure se tukko nopeesti pois ja tahri haaverikynnellä parit matot, eiköhän sinunki äippäs ala tajuta myös koirien elämää!

  Hejdå!

  T: Basse

  VastaaPoista
 6. Voi Rilla-rukka. Ei varmaan lohduta kun kerron, että Ossilta on vahingossa leikattu kolme kertaa liian paljon. Nyt ei olla vähään aikaan leikattukaan kynsiä. Ei lohduta mutta tiedät että muillekin sattuu niitä vahinkoja. Terveisin Ossi ja se huolimaton M-L

  VastaaPoista
 7. "Pitkulainenhna on niin säälittävä, että se antaa mamman tehdä ihan mitä vaan" :D :D :D

  Meillä kynsien leikkuu verikynteen Alphonselle loi elinikäisen trauman, mutta ei jotakin hyvää jos ei pahaakin: nyt on helppo leikata poitsun kynnet kun makaa vaiti ko vainaa kun pelkää, että vedellään taas saksilla varmaan anturaa myöten! :D Ennen 'onnettomuutta' nimittäin venkoili ihan mahdottomasti kun kynsiä lyhennettiin, nyt ei :)

  Aslan, sen sijaan, ei välitä vaikka verikynteen silläkin olen leikannut, sillä ei ole kipumuistia ilmeisestikään, nosti vaan päätään, nuuhkaisi verta, en sanonut mitään ja homma jatkui :D Nyt sitten tosiaan nukahtelee kun kynsiä leikataan ;)

  VastaaPoista
 8. Jyskyllä oli ja mustat kynnet ja tosi vaikea nähdä kohtaa mistä leikkaa. Käytin sitä usein koirahoitolassa mani-/pedikyyrissä :) Ja sielläkin välillä leikattiin kynsi verille, mutta tosiaan jotain ihmeainetta niillä oli millä se nopeasti tyrehtyi.

  Kyllä se Rilla on vähän koiran osa, että noiden ihmisten eteen joutuu välillä vähän uhrautumaan. Saat sitten palkkioksi makailla niiden sohvilla ja sylissä ym. Tiedätkö, että kaikilla koirilla ei ole yhtä hyvin asiat? :(

  -Koiratäti

  VastaaPoista
 9. Vai mäkin kyl kuulun noihin pitkäpiuhaisiin mäykkyihin, niin heti kyl tajusin, että kyllä sun kantsuis olla venkoilematta ku kynsiä leikataan. Mäkin järjestin gaumeen shoun aluks, mut nyt mä kellahdan sohvalle selälleni ja otan asian lunkisti. Meinaan saan aina superherkun kynsipäivän kunniaksi. Voi sua piäntä, toi tossuside ei oo varmasti kiva. Terkkuja sille Pitkulaisellekin.

  VastaaPoista
 10. Mitä, onko Hänen Ylhäinen Ääliömäisyytensä kiusannut sua, Rillamariini. Tai näkeehän sen nyt noista kuvistakin, että taisteltu on ja lujaa. Tassu paketissa ja kielikin on ainakin litran ulkona suusta ;) Onneks oot sentään päässyt mamin ihannavärisille tyynyille rauhoittumaan.

  Mul on se paha puoli, kun mun iskä ja äippä on pualsokeita, eikä ne nää kunnolla leikata mun kynsii, ni se on vähä niin ku arpapelii. Kerran iskäkin leikkas mun yhdest kynnest liikaa, eikä oo sen jälkeen leikannu. Mut äippä on, eikä viel ainakaa oo liikaa leikannu. Sil on namipussi vieres, jost se antaa aina yhden namin, kun se on saanut yhden tassullisen kynsiä leikattuu. Kuvittele, neljä namii + yks viel lopuks. Kadehdin sitä, joka kertoi saavansa joka kynnestä namin! Tässä asias olis meilläkin parantamisen varaa.

  Nii, ja äippä käski viel sanoo teen mamil, et ens kerral ota viereen joku tassunmentävä kippa ja laita siihen perunajauhoja. Jos vahinko tapahtuu, niin törkkää se kynsi (tai koko tassu) sinne jauhokippaan. Pitäis tyrehtyy verenvuoto.

  VastaaPoista
 11. Essi: moi! <3

  Eiks oo gaameeta tää meidän elämä täällä! Enkä mä tavallaan laittanu hanttiin, vaan yritin tehdä mammalle selväks, että ne on MUN kynnet, huolehtis se omistaan ja jättäis MUN rauhaan. Kato, ku se on just tollanen sählä, että sitten lentää veri ja vaikka mitä. Huoh.. Mä yritin mennä sängyn alle, mut se nainen SIIRSI sänkyä!?! Eiks oo hirvee tyyppi!

  Mei mammahan väittää, että mulla on MUKA jotkut hankalan väriset kynnet. Mut oikeesti se ei vaan osaa. Se on tohelo.

  Mamma käskee kiittämään tosta tulitikkuvinkistä! Vaikka ei se sitä tuu tarvimaan, koska mun kynsiin se EI koske enää ikinä. Nih!

  Siltä joltain Inekseltäkin oli kuulemma menny kerran kynsi halki lenkillä ja se koko kynsi piti poistaa sitten eläinlääkärissä. Mamma sano, että ei ollu kiva juttu sekään.

  Tietkö, mä en päässykään vaarille. Ihan.. sanonko mistä! Mamma varmaan arvas, että Jimin mamma nappaa mut mukaansa, kun se oli laittanu sellasta viestiäki tänne plokiin. Tyhmää!

  Voitko sanoo sun äipälle, että tulis mua assalle vastaan. Meinaan lähtee menee täältä, jos vaan ton naisen silmä sen verran välttää. Pitkän jätän tänne, koska sehän tuntuu nauttivan ton naisen seurasta!?!

  Joo, sama täällä, hissukseen pitää näitä vastauksia teille yrittää laittaa, ettei mamma huomaa. Muuten se sensuroi kaikki tärkeimmät kohdat..

  Terkkuja sulle kamu! <3 Koeta kestää niitä Tiukua ja Onnia. Toivotaan, että ne taas pian lähtis.

  VastaaPoista
 12. Olli: my man, moi! <3

  Ai, suakin tällai kaltoin kohdeltu, oon tosi sori! :/ Onneks saa edes jotain herkkuja, mut silti. EI oo kiva!

  Kaunis Nelli: joo, NE punaset pitäis kyllä lailla kieltää! Kyllä mun mielestä noille mammoille pitää tehä selväks, jos ei tykkää. Jalkojen ravistelu on ihan tehokas tapa, vaiks nyt kävi kyl huonosti. Mamman vika!

  niNni: eiks oo ihan epää, että en päässykään mukaan!!??!! Toi hössöttäjä tajus varmaan, että sä nappaat mut matkaas. Haistoin kyllä mamman vaatteista, että Jimi oli päässy mukaan. Oon NIIIN katkera. Kiitti silti sulle sympatiasta ja suukkoja Jimille. Se on ihqu! <3

  Mai: hej Basse! <3

  Kiitos kamu kauheesti empatiasta, oot ihan huippu! Täällä tosiaan on aika sietämätöntä ja pitkästä ei oo muuta kun lisähuolta..

  Ai, sun mammalla on olemassa älykäs ilme, wau. Mun mamman naamalla en oo kyllä koskaan sellasta nähnyt. Sen sijaan kaikkia hölmistyksen erilaisia muotoja useinkin.

  Toi on kyllä loistava suunnitelma sulta, että kasvatat tassukarvat kynsien peitoks, keh,keh. Oot sä vaan ovela jätkä, wuf!

  Oon vihdoin saanu sen nöyryyttävän SUKAN veks jalasta. Mamma väitti, että sitä piti pitää varuilta, ettei ulkona aukee se haava uudestaan. Joo, no ei aukeis, jos ei olis haavaa. NIIN!

  Hejdå sullekin ja kiitos vielä sympatiasta! <3

  VastaaPoista
 13. Marja-Leena: kiitti! On ollu kyl gaameeta! Onks tosiaan niin, että muillekin kun mun mammalle sattuu tämmöstä? Vaikee uskoo, mutta Ossi varmaan jotenkin venkoili, koska noi pitkät on aika outoja.. ;D Terkkuja silti teille molemmille! <3

  Maria: moi! <3

  Joo, pitkä ON maito ja erikoinen! Se kait vissiin tykkää mammasta!?!

  Mä ajattelin kyllä venkoilla jatkossa kahta enemmän. Hmm.. Täytyy vielä viilata ;) vähän tätä strategiaa.

  Aa-a, Aslan kulostaa vähän samanlaiselta kun Peppi. Sekin antaa mamman jynssätä sen hampaitakin, vaikka luulis, että niitä on sen verran sorkittu, että muistais. Kyl ne täytyy olla ne pitkät piuhat. Muuten EN tajua!?!

  Terkkuja silti molemmille poitsuille meikältä, pus! <3<3

  Koiratäti: mui mukava! <3

  Joo, mamma väittää, että munkaan kynsistä ei (muka) nää suonia läpi. Varmaan vaan joku sen ihme selittely. Jyskyllä tietysti oli mustat kynnet, kun sehän oli muutenkin musta, mut mä oon valkonen. Nih!

  No on kyllä gaameeta, jos jollain on VIELÄ huonommin asiat kun meillä. SNIIF! Ihan hirveetä. Nyt alko alahuuli väpättämään.. :(

  Myrskyliini: moi ihana! <3

  En TIETENKÄÄN tarkota, että SULLA olis pitkät piuhat. Säännöissä on kato aina poikkeuksia ja sä oot semmonen. Ai, ootko sitä mieltä, että munkin kantsuis vähentää venkoilua? Hmm.., täytyy harkita.

  Sulle kans terkkuja ja monta suukkoa! <3

  Ellieli: moi! <3

  Joo, hirvee härdelli oli! Ääliämäisyys oli jopa normaaliakin ääliömpi! Raskasta! Makoilin tossa tyynyllä järsimässä niitä hyvittely-luita. Onneks edes niitä sai aika monta..

  Arvaa, me ei edes saada nameja, paitti nyt, kun oli ensiks leikattu melkein koko tassu irti. Että oo sä vaan ilonen niistä neljästäkin. Parempi sekin on ku nolla (tai irronnu tassu!)

  Sanon mammalle siitä perunajauhosta. Se on sen mielestä varmaan tosi hyvä vinkki. Mun mielestä ihan sama, koska mun tassuihin ei tartte ko. naisen enää koskea. NIH!

  VastaaPoista
 14. Rilla ja annamari. Ei Ossi venkoillut yhtään kun minä eli M-L aina odotan, että se on hiljaa paikallaan. Mutta ne mustat kynnet ovat hankalat... Voiko valkoisellakin koiralla olla mustat kynnet mistä ei yhtään näe mihin asti se verisuoni tulee? Sieltä kynnestä muuten todella tulee sitä verta ihan älyttömästi.... kolmen hutileikkauksen kokemuksella. huoh

  VastaaPoista
 15. Marja-Leena: juu, meidän kaikilla westeillä, ja tietysti myös Pepillä, on ollut ja on mustat kynnet. Se ei kyllä todella helpota niiden leikkaamista! Rillalta olen aikaisemminkin saanut muutaman tipan verta pari kertaa tulemaan, mutta nyt meni kyllä pahasti. :/ Rilla nykäisi tassua juuri, kun olin leikkaamassa ja silloin lipesi, auts! Ja verta todella tuli paljon ja pitkään, huoh. Saas nähdä, minkälainen taistelu seuraavalla kerralla pitää Rillan kanssa käydä?

  Edesmenneiden westejen kanssa kävi kyllä myös muutaman kerran vahinko. Silti he iän myötä rauhoittuivat ja antoivat leikata kynnet ihan nätisti. Toivotaan, että Rillan kanssa käy lopulta samoin.

  Tsemppiä teillekin kynsien leikkuuseen! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Ü