maanantai 20. elokuuta 2012

Helmivaihe jatkuu



Kerroinkin tuossa taannoin, että minulla on menossa helmivaihe ja se tosiaan jatkuu aina vaan. Puuhelmistä olen tosin siirtynyt lähes kokonaan lasi- ja metallihelmiin.




Huomasin kerran sattumalta, että Tiimariin oli tullut tosi hienoja lasihelmiä, vieläpä ihan kohtuullisen hintaisia. Niistä innostuin pujottelemaan vähän juhlavampia rannekoruja sekä itselleni että siskontytölle.






Ensimmäistä kertaa kokeilin myös hopeisen riipuksen lisäämistä rannekoruun ja siitä tuli aikas kiva. Silmääni miellyttää tällä hetkellä erityisen paljon nuo ihan kirkkaat helmet. 




Joskus kommenttiboksissa on Koiratädin kanssa keskusteltu kierrätyspaperista tehdyistä helmistä. Olen ostanut Perobasta yhdet sellaiset ja olen tykännyt niistä kovasti. Monet helmet painavat minua kaulassa, mutta paperihelmet ovat varsin kevyet.




Olin haaveillut tuollaisista samanlaisista sinisävyisinä jo jonkin aikaa, kunnes kesällä Savonlinnan torilla onnisti ja löysin ihan täydelliset siniturkoosit ihanuudet.




Koiratäti vinkkasi, että tuollaisia paperihelmiä voi tehdä itsekin. Löysin googlettamalla useitakin ohjeita, joista ainakin tämä vaikutti hyvältä. En ole saanut itse vielä aikaiseksi kokeiltua helmien tekemistä, mutta jonain päivänä meinaan kyllä yrittää.


Monessa seuraamassani blogissa tuntuu myös olevan helmivaihe päällä ja hienoja koruja siellä syntyykin. Käykää vaikka kurkkaamassa täällä ja täällä.



Uusi viikko, uudet kujeet -






14 kommenttia:

  1. Hih-hii, ko(i)ruilija ;) Hienoja ja säihkyviä käsikoruja! Tossa neljännessä korussa (vaaleansinisessä) on noita rengasjuttuja välissä. Olen ostanut ehkä pari sellaista, tykkään niistä tosi paljon, mutta ovat olleet tosi kalliita.

    Huh, pitää kipittää tästä siivoamaan blogia, jos sinne tulee aamulla vieraita, kun sulla on linkki meille ;)

    Eikös olekin ihana tää helmivaihe! Olen tänään väkertänyt mäykkykoruja koko illan. Vielä olis intoa, mutta silmät alko väsyä niin, että pitää säästää niitä hiukan huomiseks töihin. Öitä ja helmiäisunia :)

    VastaaPoista
  2. Vautsi vau! Upeita koruja oot taas tehnyt, toinen toistaan ihanampia. Jokainen näistä oli mun makuuni. Noi on kyllä kauniit noi siniturkoosit paperihelmet. Miten paperista saakin tehtyä jotain noin kaunista! Helmivaihe rules!

    Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
  3. Hitsi, että tuo askartelu/helmeily näyttää kivalta touhulta! Harmi vaan, että noihin soittohommiin liittyy niin paljon askartelunomaista käsityötä ettei aikaa enää jää vapaa-ajan näpertelyyn :-(. Ehkä sitten eläkkeellä...

    t. Shelttien mami

    (Sheltit:" Tossa ruokapöydällä on nyt ollu muutaman päivän tollanen laatikko, ja mami höpisee et se lähtee Rillalle ja Peppikselle. Mut kyllä kestää kauan! Mamin pitäis nyt vaan rivakasti kipasta viemään se postiin... tai ei oikeestaan postiin vaan R-kiskalle. Meidän posti nimittääin lakkautettiin. Aatelkaa! Täällä kaupungissakin voi postit kuolla! Nyt meillä on vaan kiska!!")

    VastaaPoista
  4. Sulla onkin tuottoisa helmivaihe meneillään. Nättejä, tosi sieviä.

    Mulla ei ole mitään vaihetta päällä. Mä vaan luen ruotsin ja enkun tentteihin ja pidän ikävää. Mut älä vaan ota musta tartuntaa.

    VastaaPoista
  5. On hauska seurata näitä erilaisia kädentaito-juttuja. Kuinka eri asiat nousevat pintaan ja taas unohtuvat. Olen nimittäin tehnyt nuorena likkana noita paperihelmiä, oliskohan ollut 70-luvulla kun niistä tehtiin oviverhoja...

    VastaaPoista
  6. Minä taisin Maille kommentoidakin, että nyt on monella bloggaajalla "helmivaihe" päällä. Syksyn tullessa pitääkin aina keksiä jotain kivaa väkräämistä! Näinhän se on. Kivan näköisiä nuo sinunkin helmesi. Ei täällä blogimaailmassa oikein muita olekaan, kuin kivan näköisiä askarteluja. Peppiliinille ja Rillalle koirapusuja Ossilta. M-L ja Ossi

    VastaaPoista
  7. Hienoja heliä oot taas värkänny. Säähän voisit ihan ruveta värkkäämään semmosia settejä; rannekoru,kaulakoru,korvakorut. Mä olen itse enempi korvakoru-rintakoru-rannerengas-tyyppi (kiitti vaan vielä muuten). Jotenkin kaulakorut on jääneet tonne historiikkisempään puoleen eli nuoruudessa niitä tuli pidettyy paljon. Ja isä niitä aina mulle osti. Hauskimmat korvakorut jotka nuoruudesta muistan oli pienet punaiset omput, joista oli purtu pala pois. Sormukset on myös mun juttu.
    eiku nyt vaan sitä blingblingiä tekemään. Ja eix nii ollukkin , että koiralle myös, sehän on niin tarpeellista ;)
    Lomasta on enää ripe jäljellä ja sitten joutuu Messinenkin taas tottumaan yksinäisiin päiviin. mutta tämä viikko vielä menee seuran parissa, isännällä on koko viikko lomaa.

    Aurinkoisia päiviä sinne ja isot halit Rillalle ja Pepille. Ja eiku samalla vauhdilla sitte teillekin, kun halimaan ruvettiin.
    Terkut Essiltä kans.

    VastaaPoista
  8. Ihanasti heijastaa valoa nuo lasihelmet! Täällä koiratädin helmivaihekin on ollut kesän ajan telakalla niinkuin kaikki muukin näpertely, mutta pikkuhiljaa syksyn lähestyessä sitä taas malttaa istua askartelemaan :) Kova tarve uusille koruille kyllä olisi!

    VastaaPoista
  9. Mai: aivan, niitähän me ollaankin, koruilevia koirabloggaajia. ;D

    Juu, näissä on säihkettä. Mä en tohdi moisia käyttää kuin juhlissa, mutta siskontyttö tykkää säihkeestä myös ihan arkikäytössä, good for her!

    Noi sun tarkottamat renkaat on nekin Tiimarista ja mun mielestä ne oli ihan kohtuuhintaisia. Olisko ollu n. 3 €/10 kpl.

    Hihhihhihhih! Sä OOT hauska! Saitko hyvin siivottua? :D:D

    Se sun mäykkykoru on kyllä jotain NIIIN hienoa! En oo vielä saanu aikaiseksi tilattua itselleni niitä mäykkylaattoja, mutta aikomus on kova. ;D

    Paljon terkkuja sinne ja innostusta helmitöihin! <3

    Ellieli: kiitos! Eiks oo ihanat tosiaan noi paperihelmet. Pakko kyllä kokeilla vielä joskus niiden pyörittelemistä itse.

    Kiitos samoin! :)

    Shelttien mami: se ON kivaa ja tolla mun tyylillä, kun pujottelen tosiaan helmiä ihan vaan kuminauhaan, se on myös tosi vikkelää hommaa. Heti näkee työnsä tuloksen ja saa sujauttaa korun ranteeseensa. Kyllä sä voisit kans koklata joskus. Yllättyisit iloisesti homman helppoudesta ja nopeudesta.

    Eri asia on sitten esim. noi vinkkaamani bloggaajat, jotka tekee koruja vaijeriin ja taivuttelee metallilankaa itse. Siinä menee varmasti paljon aikaa sekä opetteluun että tekemiseen. Ihailen ja ihmettelen heidän tuotoksiaan, wau!

    Sheltit: muistuttakaa sitä teidän mamia laittamaan mulle se tilinumeronsa! Paketilla ei oo kirrettä. On tosiaankin erikoista, että postit lakkautetaan sieltäkin. Meidän posti on jossain kangaskaupassa. :o

    Nettimartta: kiitos, joo, helmivaihe on aika voimakkaana päällä.. ;D

    No onhan sulla nyt ihan jatkuvasti ja ERITTÄIN tuottoisasti päällä pihavaihe. Mä oon siitä vähän kade, kun mulla ei oo yhtään, ei edes pikkuriikkisen, huoks.. Tentteihin lukeminen kuulostaa kyllä hirmu aikaansaavalta ja reippaalta. Hyvä Sinä!

    Pitkulaisille suukkoja! <3

    VastaaPoista
  10. Kaunis Nelli: juu, noinhan se just menee, että samat trendit välillä väistyy ja nousee sitten taas pintaan. Mä muistan hyvin ne 70-luvun helmiverhot, mutta en oo tullu ajatelleeks, että nekin vois tehdä tosiaan myös paperihelmistä.

    Marja-Leena: käsillä värkkääminen on kyllä kivaa. Minä en harmikseni ole yhtään käsityöihminen enkä erityisen taiteellinen. Silti tuollaisia helppoja askarteluja on tosi mukavaa tehdä.

    Täällä blogimaailmassa saa ihailla todella taitavien ihmisten käsitöitä!

    Tytöt lähettää Ossille suukkoja! <3

    Liftari: kiitos! Muutamia kaulassa pidettäviä helmiä oon pujotellutkin puuhelmistä, mutta enimmäkseen oon tehny vaan noita käsikoruja, kun mulla on menossa myös niiden käyttövaihe. ;D

    Korvakoruja oon pitäny viimeks ehkä 10 v sitten, eli en oo yhtään korvisihminen, vaikka toisilla niitä ihailenkin. Samoin kuin toisten tekemiä korusettejä.

    Pikkusen mua kyllä kiinnostais opetella tekemään sellaisia "rukousnauhan" -tyyppisiä kaulakoruja, joissa on metallista taivuteltujen silmukoiden välissä harvakseltaan helmiä ja keskellä riipus. Josko vielä jonain päivänä..

    Nautinnollisia loman loppuja sinne ja paljon terkkuja teille kaikille! <3

    Koiratäti: syksyn tullen sitä tosiaan tulee taas enemmän aikaa näpertelylle, lukemiselle, ruuanlaitolle ja muulle kotoilulle. Ihan kivaa sinänsä, mutta soisin kyllä kesäisten kelejen jatkuvan mahdollisimman pitkään.

    Tytöt lähettää nenäpusut ja minä halit! <3

    VastaaPoista
  11. IIIIHANIA!!! Ihan jännittää saanko mä jonkun, kun en oo yhtään vielä saanut ;) Hih. Kotona ollaan :)

    VastaaPoista
  12. niNni: jaa-a, saatathan sä parit saada, jos oot kilttinä.. ;D

    Kivaa, että ootte taas maisemissa! <3

    VastaaPoista
  13. Miten herkullisen värisiä ja kauniita koruja olet tehnyt :) Kyllä ovat nättejä :) Mullakaan ei ole mitään 'vaihetta' päällä, vaikka syksyisin sellainen saattaa monesti iskeä.

    Täällä kyllä kieltämättä into tarttuu vähän kun kaikki puuhastelevat jotakin mukavaa ;)

    VastaaPoista
  14. Maria: kiitos kovasti kehuista! <3 Tossa jo shelttien mamille sanoinkin, että noi meikäläisen rannekorut on tosi helppoja tehdä, kun tosiaan ihan kuminauhaan pujottelen helmet. Nopsasti saa valmiin korun käyttöön. Koklaappa joskus sinäkin!

    Juu, into kyllä tarttuu ja esim. Main ja Ellielin koruja katsellessa, muakin on alkanut kiinnostaa vähän vaativampien tekniikoiden opettellu. Saas nähdä.. ;D

    Rapsuja pojille! <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! Ü