maanantai 15. lokakuuta 2012

Kummikoira ♥


Nyt voin virallisesti kertoa olevani koiraherra Bobitan kummi. Bobita viettää vanhuuspäiviään romanialaisessa, vapaaehtoisten ylläpitämässä koiratarhassa. 
Saan kiittää tästä kummiasiasta ensisijaisesti Liftaria, Messinen ja liftari -blogista. Hän kirjoitti aiheesta blogiinsa ja kertoi siellä myös Koirakamuista, joiden kautta hän löysi itselleen kummikoiraksi Negrutan ja minä Bobitan. Lisätietoa koirakamuista löytää helpoiten facebookista nimellä: Koirakamuille jeesiä. Koirakamujen puuhanaisina toimivat Mervi ja Riikka. Heidän kauttaan voit halutessasi avustaa yksittäistä koiratarhaa tai ottaa itsellesi kummikoiran.
Maailma on täynnä apua tarvitsevia ja myös järjestöjä, joiden kautta voi auttaa. Minulle jostain syystä kolahti nyt tämä kummikoira-asia ja halusin sitoutua siihen. Sitä, onko tämä nyt oikea tai paras tapa auttaa, en osaa sanoa, mutta minusta tämä tuntuu hyvältä.
Olen itse vähän turhankin herkkä mitä tulee eläinten ja toki myös ihmisten, etenkin lapsien, huonoon kohteluun ja surullisiin kohtaloihin. Vaikka en juuri pysty lukemaan tai katsomaan televisiosta mitään aiheeseen liittyvää, niin pystyn kyllä ahdistumaan, kun vaan ajattelenkin aihetta tarkemmin. Toivoisin voivani kovettaa vähän mieltäni, koska elämällä 'laput korvilla ja silmillä' en ainakaan auta ketään.
Vaikka tämä Bobitan avustaminen suuntautuukin ulkomaille, niin periaatteessa olen sitä mieltä, että ensin pitäisi katsoa lähelle ja vasta sitten kauas. Eli ensin pitäisi huolehtia oman maan ihmisten ja eläinten asiat kuntoon ja sitten vasta kurkottaa apua muualle maailmaan. Maailma vaan on ikävä kyllä niin epätasa-arvoinen paikka, että väkisin tulee tarve auttaa myös maita, joissa tilanne on vielä paljon karumpi kuin meillä Suomessa.
Bobitan kuvan nähtyäni, tiesin heti, että haluan omalta osaltani tehdä Bobitan viimeisistä vuosista elämisen arvoiset. Ajattelin lähettää kuukausiavustuksen lisäksi Bobitalle ja hänen tarhakavereilleen joulupaketin ja sainkin Merviltä tosi hyviä ideoita paketin sisällöksi. Kaikki runsasenerginen ruoka ja ravintolisät ovat tervetulleita vanhemmille koirille ja toki myös aliravituille yksilöille. Periaatteessa tarhoissa on pulaa vähän kaikesta eli paketti on helppo kasata.
Sitä lähelle katsomista yritän harrastaa joka päivä omien koirien kanssa. Arvostan ja kunnioitan jok'ikistä koiranomistajaa, joka parhaansa mukaan huolehtii siitä, että koira saa viettää lajilleen sopivaa elämää. Se, kun ei valitettavasti ole itsestäänselvyys edes täällä Suomessa.Sellaisia mietteitä tänään.


Teille kaikille ihanille siellä ruudun toisella puolella toivon -

Lainatut kuvat Pinterest.com.12 kommenttia:

 1. Oih, onnittelut uudelle koirakummille!
  Kiva kun on joku joka auttaa. Varmasti olisi Bobita mielissään kummitädistään, jos vaan hänet näkisi. Toivomme Bobitalle paljon onnellisia eläkepäiviä. Toivottavasti tuo hauva-ressukka sai päänsä irti tuosta purnukasta, ettei jäänyt ikuisiksi ajoiksi pönttöpääksi ;D
  Iloisia hetkiä myös teille sinne ruudun toiselle puolelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3

   Juu, jotenkin tää kummikoira-asia tuntui hyvältä tähän hetkeen. Minäkin toivon sydämestäni Bobitalle helpompaa vanhuutta siellä koiratarhan suojissa. <3

   Hih, eiks oo liikuttava kuva. Tyyppi siinä jalat jooga-asennossa yrittää nuolla purkin pohjia myöten. ;D

   PS. Kiitos vielä sadusta! <3 Mä niiiin tykkään niistä!

   Poista
 2. Onnittelut kummitädille!

  Se on kyllä totta, että saa nopeasti pahan mielen, kun käy ajattelemaan kaikkia kaltoin kohdelluita eläimiä ym. Varsinkin eläimillä kun on aina toisarvoiset oikeudet ihmisiin nähden. Itseäkin on välillä käynyt oikein ärsyttämään, kun ajattelee jotain löytöeläintaloakin, että jos jokainen hoitaisi oman vastuunsa, niin ei siellä lojuisi eläimiä ilman vakituista kotia. Tietysi on monenlaisia tarinoita, miten sinnekin eläimiä ajautuu, mutta usein kyseessä on pelkkä välinpitämättömyys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana! <3

   Juu, mä oon ihan surkea noissa kaltoinkohtelujutuissa. En pysty niihin yhtään perehtymään, kun meinaan tukehtua ahdistukseen. :/ Onneksi on paljon ihmisiä, jotka pystyvät kohtaamaan totuuden, koska se on ainoa tie parempaan huomiseen.

   Mua oikeesti jaksaa ihmetyttää mm. se jokakesäinen vöyhkääminen siitä, että kesäkissoja ei saa ottaa. Siis oikeastikko edelleen 2010-luvulla suomalaiset ihmiset ottaa kesän alussa kissanpennun, jonka sitten syksyn tullen hylkäävät metsään? Mä en vaan millään pysty tajuamaan!?!?!?

   Poista
 3. Vai olisiko se niin, että joskus pitää katsoa kauas nähdäkseen lähelle? Apua se on kaikenlainen apu ja jos nuo koirat ovat vapaaehtoisten koiratarhoissa, niin silloin ne saavat varmaan sen avun. Olin edellisessä kommentoinnissani ehkä vähän kriittinen. Toivon todella, että kaikki apu menee niille koirille. Sitten ihan samaan hengenvetoon toteaisin, että kyllä täällä Suomen maassakin riittää niitä avustettavia kohteita. me emme oikeasti taida me hyväosaiset nähdä, mitä kaikkea tässä maassa tapahtuu. No itsekin olen ihan lehtitietojen yms. varassa. Ihan joskus hetkittäin pamahtaa mieleen, että haloo meidän koiralla on puhtaampaa vettä kuin monella lapsella tässä maailmassa ja todennäköisesti parempaa ruokaakin. M-L ja Ossi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, totta tuokin.

   Kuule, et sinä minun mielestä ole ollut yhtään liian kriittinen. Kaikki auttaminen, jonka perillemenoa ei voi itse olla valvomassa, on munkin mielestä aina aika kyseenalaista, harmi sinänsä. Enkä tietenkään voi vannoa miten toi Bobitan avustus käytetään, mutta jostain syystä mulle tuli voimakas tunne tehdä nyt näin.

   Just tota tarkotin sillä lähelle katsomisella. Meillä täällä Suomessa ei tosiaankaan myöskään ole kaikilla ihmisillä ja eläimillä heidän arvoisensa oltavat. Siksi olenkin perinteiseti avustanut ihan näitä kotimaisia kohteita kuten Pelastusarmeijaa ja SEY:tä.

   Poista
 4. En voi muuta sanoa kuin: ♥

  VastaaPoista
 5. Rakas, RAKAS ystävä, sää teit sen <3<3<3 Mulla on niiin hyvä mieli. Koirakamuille jeesiä-yhdistys on niin osaava ja oikeilla silmillä asioita kätsova poppoo ettei paremmasta väliä.
  On totta, että tässäkin maassa noita tarvitsevia on, mutta meillä on silti asiat niin huikeasti paremmin kuin esim. Romaniassa. Meillä on sentään laki,joka pyrkii turvaamaan eläinten olot ja rankaisee sitä rikkovaa, Romaniassa ei mitään lakia ole. Koirat kärsivät siellä kaikenlaisesta raakuudesta,pahoinpitelyistä ym ym. Mun sielu ei kestä edes kertoa, sillä vatsa kääntyy väärinpäin.
  Siksi halusin ottaa kummikoiran ja innostuin tähän asiaan. Olen facebookin kautta nähnyt viedeon, jossa aikanaan Onnille ja Essille kutomani villapaidat ovat löytäneet uudet omistajat. Ja myös sen, että apu on mennyt perille. Niitä onnellisia nassuja ei voita mikään .
  tällä omalla panoksellani yritän jeesata koirakamuja jeesaamaan noita tarhoja, joita hekin käyvät katsomassa. Eli valvovat toimintaa.
  Ja nyt minulla on kavereina facessa Negrutan hoitajat ja yksi toinen koiria hoitava ihminen. saan siis tietoa videoita ja kuvia. Pystyn seuraamaan tapahtumia siellä.
  Hyvä Annamari ja hyväsydäminen Annamari. Täyttyköön maailma kaltaisillasi ihanuuksilla.
  Terkkuja sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule, KIITOS Sinulle ihana, että autoit minua löytämään Koirakamut ja suloisen Bobitan! <3

   Ajattelen hyvin samoin kuin sinä (kuinka yllättävää ;)). On tärkeää autta lähellä, mutta tunnen silti myös vastuuta maista, joissa asiat on vielä hirvittävän paljon huonommin kuin meillä täällä.

   Minähän en itse ole facebookissa, mutta tosi ihanaa kuulla, että saat sitä kautta noin paljon tietoa koiratarhan toiminnasta. Mervi vaikuttaa meilailun perusteella kyllä ihan huippu pätevältä tyypiltä, joten en yhtään epäile, etteikö heillä olisi ns. homma halussa. On ihanaa olla edes pienimuotoisesti auttamassa heidän toimintaansa!

   Summa summarum, kukin auttakoon tavallaan - siten, mikä itsestä tuntuu hyvältä ja oikealta.

   Puss o. kram teille kaikille sinne! <3

   VastaaPoista

   Poista
 6. Hiano juttu tommonen koirakummeilu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks Bobita vaikutakin ihan huippu jätkältä! <3

   Poista

Kiitos kommentista! Ü