maanantai 3. joulukuuta 2012

Joulukuu

Ensimmäinen adventti on vietetty ja ainakin tänne etelään on tullut kunnon talvi. Lunta on maassa parikymmentä senttiä ja pakkasta mittarissa melkein saman verran, hrrrr! Joulukuu näyttää siis kelien puolesta ihan joululta. Vaan missä luuhaa meikäläisen joulumieli? No, ehkä se sieltä löytyy, mutta nyt ei tässä paatuneessa sydämessä tunnu kyllä vielä yhtään joululta. Hitsi. Alkaneen joulukuun kunniaksi ajattelin kuitenkin pitää teille koiraihmisille pienen tutorialin koirien kuvaamisesta joulukortteja varten. Minulla on siitä runsaasti kokemusta tasan yhdeltä kerralta, joka oli vuonna 1997. Rosan ensimmäinen joulu meidän kanssamme aiheutti minussa suuren tarpeen julistaa kaikille koiraonneamme itse otettujen joulukorttikuvien myötä. Kamerana toimi sellainen ihan perinteinen, joka sylki filmiä sisuksistaan, kun kuvia oli näpsitty n. kolmekymmentä. Oi niitä aikoja...


Kuva


Onnistuneita joulukorttikuvia varten tarvitset:

- vähintään yhden koiran (ei trimmausta tai muuta siistimistä)
- jouluista rekvisiitta (hiippalakki, rusetti, joulurehu, tms.)
- tämä viimeinen on tärkeä! Joulun väreihin sopiva taustakangas esim. keltainen tai muuten jouluiseksi stailattu tausta.
- tämä oikeasti viimeinen on myös tärkeä: kuvaustaidoton kuvaaja, joka ei ymmärrä kameroista mitään.

Ja näin onnistuneita kuvia tällä yhtälöllä on mahdollisuutta saada, ta-daa:



Kiinnittäkää erityistä huomiota juuri jouluiseen taustaväriin sekä kuvan asetteluun. Myös koiran ilme on tosi iloinen eli huippuotos! 





Lisää kuvia upeasti valitulla taustalla ja kerrassaan omaperäisellä puvustuksella. (Rosa toki näyttää suloiselta hapsottavasta turkistaan huolimatta.)

Ja, jos taustaväri alkaa kuitenkin mietityttää, valitse toinen yhtä jouluinen tausta: sinikukallinen.


Jos taas tuntuu, että jouluista tunnelmaa täytyy vielä alleviivata vähän, lisää kuvaan joku kiva joulurehu koiran viereen.


Tästä ei kuulkaa kuvat parane, joten näiden täydellisten kuvien jälkeen kannattikin ehkä jättää joulukortit oman koiran kuvalla siihen yhteen kertaan. (Toivottavasti saitte yhtä hyvät naurut kuin minä ja mies tai edes pienen hymyn huulillenne. :D)


Luottosivustoni Pinterestin uumenista nappasin muutaman oikeasti suloisen, jouluisen kuvan, joissa esiintyy ehkä ei-niin-yllättäviä rotuja.. Enjoy!










Tosin, kaikista hienoimmat joulukuvakortit on kuvannut ja teettänyt siskontyttö - i h a n a:

Kuva lainattu priceless moments -blogista.  


 Mukavaa maanantaita ja joulukuun alkua teille kaikille! 


PS. Tuulisten poikien luonakin on puhetta joulukorttikuvauksista *klik*.

20 kommenttia:

  1. Jaa, teilläkin yriteltiin joulukorttikuvausta. Joo-o. On noi kyl astetta parempia kuin meillä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me kirjaimellisesti ulvottiin miehen kanssa naurusta, kun löydettiin nuo vanhat joulukorttikuvayritelmät Rosasta. Kuka valitsee joulukuvien taustaksi keltaisen tai sinikukallisen kankaan!?!?!?!? :D:D

      Poista
  2. Minä oikaisin ja tilasin Baxterin emännältä joulukortit http://www.etsy.com/shop/kalyxcraftopia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua - noi linkin kaikki tuotteet on ihania! Kiitos vinkkauksesta! :)

      Poista
  3. Hihi, no nyt kun itse aloit mainostamaan, niin ehkä pikkusen pisti hymyilyttämään :) Toinen ja kolmas kuva on kyllä minusta ihan hyviä. En ole itse koskaan teettänyt joulukortteja kuvista. Se on kyllä hyvä idea, varsinkin jos osaa. niNnin kortti ainakin on hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, Rosa näyttää kyllä niissä kuvissa tosi söpöltä, vaikka olis tietty nyt voinu edes harjata raukka-paran. Mutta oikeesti, mikä idea oli levittää pellavanvärisen sohvan päälle KELTAINEN kangas?!??! TOSI jouluinen! :D:D Ja on toi sinikukallinen pussilakanakin lähes yhtä hyvä esitys. Entäs sitten toi joulutähti - mä vaan kertakaikkisesti gualen nauruun! :D:D

      Toi niNnin kortti sen sijaan on NIIIN ihana! <3 Eikä Jimpsua oo kiusattu millään tyhmillä joulupipoilla vaan tunnelman tuo lahjapaketit ja kynttilät. Fiksu fiksumpi niNni! <3

      Poista
    2. Muisteleppa hieman tarkemmin, jos olet vaikka toivottanut korteissa pääsiäiset ja juhannuksetkin samalla? :D

      Poista
    3. Hihhihhihhih - ihan loistava selitys! :D:D Sovitaan, että mä ajattelin noin, niin saan mielenrauhan kuvien suhteen. :D

      Poista
  4. Muahhhhahhhhaaaaa.....sori. Hilpeyttä herätti tuo kuva mäykystä poronsarvet päässä. Joo tosi onnellisen näkönen.hihihihihi.
    Paljon mun kannattaa hihitellä, kun yhtään kuvaa en sais tästä meidän petolaumasta tonttulakki päässä. Se ei pysyis varmaan muulla kuin kuuluisalla jeesusteipillä siinä sen viis sekuntia joka ois aikaa napata se kuva. Sen jälkeen olis palasina koko pipo.
    Jouluinen kauluri vois olla sopiva juttu, mutta ilmeet olis muuta kuin jouluisat. Että photoshoppaus on kova sana meillä, jos joulukortteja aikois tehdä.
    Jouluinen olo ei oo ollu enää vuosiin. Jotenkin tää aikuisen maailma vaan karsii sen olon minimiin. Ja mua ainakin tuo kauppojen "osta sitä, osta tätä ja tulet onnelliseksi"- jutut vie sitten loputkin fiilikset kaikesta. Ja sekin että jo melkeen lokakuun puolella kaivetaan joulukoristeet esiin ja se vähä ettei joululauluja soitella jo silloin kaupoissa, katoaa joulufiiolis kuin se pisi sinne saharaan. Tänä vuonna lahjoja ostamme tosi vähän ja satsataan siihen yhdessä oloon ja lötköilyyn enempi sitä aikaa ja rahaa. Ja hyvän mielen saa siitä lahjan lähettämisestä sinne koiratarhalle, jossa jouluhyvää todella tarvitaan.
    Hyvää itsepäisyys....siis itsenäisyyspäivää sinne täältä Essilästä.
    Puss och kram åt alla <3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, ne sarvet ei ehkä ollu hyvä idea. Halusin vaan noilla Pinterestin kuvilla oikein korostaa, mitä neutraalin värinen tausta tekee kuville. Aikas paljon paremmalta näyttää ainakin kuin meikäläisen keltainen!?!? ja sinikukallinen!?!? tausta JOULUkuvissa! Voi sitä nuorta innokasta minua, joka halusi lähettää kaikille joulukortin oman rakkaan Rosan kuvalla. <3

      Oikeesti toi niNnin toteutus jouluisesta kuvasta on TOSI hieno. Tunnelman tuo paketit ja kynttilät eikä Jimpsua ole kiusattu millään tyhmillä vermeillä. Hyvä niNni! <3

      Ai, se on siis ihan normaalia, että joulumieli antaa odottaa itseään. Mäkin ajattelin jatkaa viimevuotisella linjalla ja jättää joulukortit lähettämättä. Sijoitan nekin rahat mieluummin Bobitan pakettiin ja muutamaan muuhun juttuun, joihin meinasin tänä vuonna osallistua. Niistä tulee se paras mieli! <3

      Oltiin tänään bestiksen kanssa Helsinki-cityssä humputtelemassa ;) ja siellä oli oikein tunnelmallista jouluvaloineen ja lumituiskuineen. Joulumieltä se ei silti minulle tuonut.. Kivaa kyllä oli! Ja sain tosi monta lahjajuttua hoidettua. Tykkään nimittäin tosi paljon lahjojen miettimisestä ja antamisesta. "Pakko-ostamista" sen sijaan inhoan.

      Juu, itseppäisyyspäivää toivottelee aina meidän isä, hih! Joten hyvää sellaista sinneklin ja puss&kram, muruset! <3

      Poista
  5. Joulumieltä ei täälläkään näy eikä kuuluu, vaikka lumi tulikin aikamoisella rytinällä ja pakkasetkin siinä sivussa! Joulukorteille en ole uhrannut vielä ajatustakaan, joka vuosi päätän etten edes lähetä, mutta sitten ne aina tulee kuitenkin hankittua tai tehtyä... Pitänee kokeilla Jaloa kortteja koristamaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai, sielläkin se antaa vielä odottaa itseään. Viikonloppuna kyllä satoi lunta taas ihan tarpeeksi.. :o Voi, Jaloisat joulukortit - go for it! <3

      Terkkuja sinne ja rapsuja Herra Koiralle! <3

      Poista
  6. Rosa pieni kultanen ♥

    Kermavaahtotötsä auttaa koiran kanssa, mutta mammaan keltaisine alustoineen ei sekään taida riittää :D

    Ekana jouluna oli vaan PAKKO saada koirajoulukortit..;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ♥♥♥

      Joo, mä oon kyllä aika hyvä valitsemaan JOULUkuvien taustoja!?!? Voisin varmaan myydä tätä stailauspalvelua ihan laajalti. ;D

      Kyllä, se vaan oli PAKKO!

      Poista
  7. Molskis! Kyllä sun pitäisi nyt uusin taidoin ja digikameralla ottaa muutama jouluinen kuva Rillasta ja Pepistä. Ihanaa joulun odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oot ihan oikeessa! Digikamera tarjoaa kyllä aivan toisenlaiset mahdollisuudet kuvaamiseen. Katsotaan, jos vaikka innostuisin..

      Kiitos ja samoin Sinulle - onnellista joulunaikaa! <3

      Poista
  8. Eläinten kuvaaminen ON vaikeaa. Harva eläimistä on varustettu "mallin" ominaisuuksilla, vaan niistä oikeasti varmaan saa näpsiä satoja kuvia ja yksi niistä on se ilmeikäs. Täytyy tunnustaa, että tuo sarvipäämäykky säälittää minua suuresti. Minähän en erityisesti välitä siitä, että koiria tai muitakaan eläimiä "puetaan" tai niistä muuten tehdään jollain tavalla pellejä. Täytyy tunnustaa, että tyttärenikin on pienenä ostanut "koiran lippalakin" Ossille ja on sitä varmaan pari kertaa kokeiltukin eikä Ossi siitä sen suuremmin välitä. Oikeastaan vähemmän kuin esimerkiksi tossuista, jotka saavat aikaan välittömän poisto-operaation aloittamisen. Ja niiden tossujen tarkoitus kun olisi lämmittää palelevia tassuja.... Terveisiä M-L ja Ossi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Ja varsinkin ennen digiaikaa, kun ei nähnyt kuviaan ennen kehittämistä. Ja filmit oli "pieniä" ja koko touhu aika kallistakin.

      No juu, tuo sarvikuva ei ole oikein kiva. Katsoin itse noissa Pinterestin kuvissa lähinnä vaan neutraaleja taustoja, ja tietysti rotuja. ;)

      Minäkään en pidä koirien pakkopukemisesta. Tuo siskontytön kortti on siitäkin niin onnistunut, että jouluinen tunnelma on saatu kuvaan ilman, että Jimpsua on puettu mitenkään. Jimi kyllä myös inhoaa pukemista tosi paljon. Meidän koirista kukaan ei ole ollut pukemisesta juuri millänsäkään.

      Terkkuja sinne ja Ossille suukkoja tytöiltä! <3

      Poista
  9. Haaste sinulle blogissani! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! Ü