maanantai 7. tammikuuta 2013

Kaikki (hyvä) loppuu aikanaan


Hellouta! Mitä teille kuuluu? Täällä on vietetty parin viikon totaaliloma tekemällä 'ei mitään'. 
On samaan aikaan tosi levännyt ja vähän uupunut olo. Ehkä tekee ihan hyvää palata takaisin arkeen. Joudutte silti valitettavasti kestämään pari postausta lomatunnelmia, vaikka kaikki ovat varmasti ihan korviaan myöten täynnä joulua ja blogien joulupostauksia. Pahoittelut!


Koirat ihmeissään takapihan ovella. Lunta oli niin paljon, että ovi ei meinannut aueta.  


Jouluna täällä, kuten varmaan muuallakin Suomessa, oli paljon lunta ja pakkasta.


Koirat olivat olleet kilttejä, niin kuin viime vuonnakin, ainakin lahjojen määrästä päätellen.


Eräs nimeltä mainitsematon pukin apulainen yritti olla kovinkin nokkela hankkiessaan Pepille pehmolelun, jonka vinku on sellainen, että sitä ei ihmiskorva kuule. Nice try - mutta pitkänmallinen ei ole YHTÄÄN kiinnostunut ko. lelusta. Tyypillistä.
Myös minä olin tietämättäni ollut ilmeisen kiltti, koska pukki muisti aivan ihanilla jutuilla.
Koirille löytyi paketeista vielä meille ihan uutta tuttavuutta: koiraolutta!! Hyvä, että tajusin oluen todella olevan koirille tarkoitettua ennen kuin laitoin pullot jääkaappiin meitä kasijalkaisia varten.
Kirja lemmikkien kuvaamisesta on erittäin mielenkiintoinen ja inspiroiva..
..etenkin, kun pukki toi myös kauan kaivatun ja pohditun "minijärkkärin"; jonka kylkiäisenä saapui samoin kauan mietitty pieni tablettitietokone. Toivottavasti meikäläisen kärsivällisyys riittää uusien laitteiden käytön opetteluun, etten parin kuukauden päästä huomaa ottavani kuvia edelleen vanhalla kameralla ja tabletin pölyttyneen hyllyllä.
Uuden kameran valinta ei ollut mikään helppo juttu. Erilaisia ominaisuuksia on nykylaitteissa niin paljon, että niiden vertailu on ainakin tällaiselle täysin noviisille tosi hankalaa. Tuon Samsung-paketin hylkäsin myös jo moneen kertaan, mutta aina sitten palasin siihen takaisin. Halusin ehdottomasti suht pienen kameran eli perinteiset järkkärit eivät tulleet kysymykseen. Megapikseleiden määrä ja kennon valovoima olivat myös tärkeitä kriteereitä. Samoin kuin hinta. Tabletin hankkimista on myös mietitty, joten tuo kaupanpäällinen oli oikein mieluinen, vaikka ei sinänsä vaikuttanut valintaan juurikaan. Tuolla pikkutabletilla voidaan kuitenkin kokeilla, onko sellaiselle oikeasti meillä käyttöä ja harkita sitten myöhemmin esim. iPadin hankintaa. Emme miehen kanssa kumpikaan tykkää läppäreistä (paitsi toki reisussa yms.) vaan olemme perinteisen pöytätietokoneen kannattajia. Tykätään isosta näytöstä ja kunnon työtuolista ja -pöydästä. 


Seuraavassa postauksessa vielä vähän lisää loman aikaisia juttuja ja sitten siirrytään uusiin kujeisiin -
toivottavasti myös teillä kaikilla oli mukava joulu ja uusivuosi! 
19 kommenttia:

 1. Hips hei ja tervetuloa takaisin arkeen ;))
  Lomaväsymys on hassu juttu, joskus tosissaan tekee mieli ruveta jo puuhastelemaan jotain, kun ei enää "jaksa" lomailla ja levätä. Mulle kävi niin jo tapaninpäivänä :) Olen kyllä senkin jälkeen levännyt lisää, joten mistään uuden vuoden työmaniasta ei voida puhua!

  Älä suotta pahoittele postauksia joulusta, kun niitä on täällä kieli pitkällä odotettu :D

  Jos oikein kuvista päättelin, Pitkuliini vissiin yritti avata Rillankin pakettia...

  Virkeää viikkoa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana! <3

   Joo, lomaväsymys on tosiaan erikoinen jutska. Luulis, että 'ei minkään' tekeminen olis aika kevyttä hommaa, mutta päin vastoin! ;D Nyt tarttee levätä lomaväsymys pois. :D

   Juu, tytöt ei meinannu ollenkaan pysyä ruodussa sen suhteen, että kumman pakketteja avasivat. Vaihtoivat välillä myös ihan pokkana lennossa - eiks oo gaameeta! ;D Peppi harrasti myös tapansa mukaan pakettejen roudaamista makkarin matolle ja, jos sinne yritti mennä esim. kuvaamaan, niin paketit kiikutettiin kiiruusti sängyn alle turvaan. :D Siinä sai olla aika tarkkana, että sai poimittua tallteen isoimmat herkkulöydökset, ettei tytöt ihan kaikkia olis syöneet kerralla.

   Terkkuja teille kaikille ja AB:lle suukot nenuihin! <3

   Poista
 2. Olen ajatellut että tuollainen tabletti olisi kätsä kun sohvankulmassa tulee mieleen jotain mitä pitää HETI tarkistaa netistä. Joo.... olen ihan kamala. Läppäri on enemmän sohvalla kuin työpöydällä ihan jo sen takia että katselen telkkariohjelmia kun huvittaa eli netistä. Ja leffat suoraan netistä kun telkasta "ei tuu mitään".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tabletin käyttöä pitää harmillisesti vähän harjotella ja meikäläinen on aika kärsimätön luonne.. On se silti kivan pieni ja aika kätevä. Saas nähdä onko se lopulta hitti vai huti.

   Poista
 3. Mää jo hualestusi, et misä sää olet ku ei mittä kuulu. Meinasi tulvauttaa sun telefoonis ja sähköpostis, kaik kamala kuvitteli omas pualtyhjäs päässäni.
  Mut tääl sää ny olet, jumalattoma hiano assia.
  Meil lumi meni melkke olemattomii joulunki aikan, et mää oli tyytyväine. Tai niinko turkulaise sanosisiva, et vähäk mää tyytyväine oli.
  Mun järkkäri o kauniist laukussas ja taas varma akku tyhjän. Et niin hyvi mää opiskele. Tota taplettii määki ole miättiny vaik iha hyvä läppäriki o. Mukku toi ukko ain valtta sen just ku mun pitäsis jottan kauhja tärkkiä saara tehty. Täyty ny katto mihe tulokse mää pääse. Mul o sama vika ko sul, ei mikkän ol nii vasthankast ku uure masiina opettelemine tai semmose kytkemine koneesse. Mää joutusi siihenki taas ku vanha tulosti sanos ruma sana ja läks. Ukost ei ol mittä appu semmosis hommis, silku o peujkalo jotenki keskel kämment ja aivov viäl kauempan. (Älä kerro sil).
  Kiva ku pääse taas lukema ja koiruuksi kattelema.
  Terkui Essiläst oike jumalattoma paljo <3<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ou nou, sori kaveri! Ei ollu tarkotus huolestuttaa!! Tajusin itsekin vasta äsken, että mähän sanon tossa ed. postauksessa palaavani uudenvuoden jälkeen enkä loppiaisen, niin kuin oikeasti tarkoitin, Hömelö, höntti minä! :S

   Ai, siellä lumi katos jo joulun aikaan. Meillä vasta sen jälkeen, vaikka täällä sitä on kyllä edelleen enemmän kuin omiksi tarpeiksi. Ja on niin murrrrrkeleen liukasta!!!

   Toi minijärkkäri on aika metka, kun on sen verta pieni, että sen jaksaa ehkä jopa ottaa laukkuun mukaan. En mä silti tiedä, tuunko opiskelleeks sen käyttöä automaattiasetuksia enempää, mutta haaveillahan aina voi.. :D

   Toi tabletti on kans suht pieni, jota pidin ensin huonona ominaisuutena, mutta paljon helpompihan sitä on pitää käsissä kun isoompaa. Vielä en tosissaan osaa sanoa, että tullaanko me sitä oikeasti käyttämään. Nyt tietysti ollaan "leikitty" sillä, niin kuin lapset uusilla leluilla tekee. :D

   Uusien laitteiden opettelu on siis niiiin rasittavaa! Mulle ei oo suotu loogista ajattelukykyä, kärsivällisyyttä eikä paljon muutakaan, mistä olis noissa hommissa hyötyä. Hitsi.. :D:D

   Terkkuja sinne myös ihan läjäpäin - puss o. kram! <3

   Poista
 4. Jo tässä aloinkin miettiä, että mihinkäs siellä ollaan kadottu. Totaaliloma kuullostaa hyvältä.

  Mukavaa tammikuun jatkoja ja pakkanenkin on vähän lauhtunut. Meillä ainakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tootaliloma oli kyllä, no, totaalinen! :D

   Täällä yks naisihminen ja yks pitkänmallinen odottaa kevättä ja kesää ihan malttamattomina (toi muu meidän porukkahan tykkää lumesta ja pakkasesta :O) . Terkkuja sinne myös ja Ollikalle suukkoja! <3

   Poista
 5. Töttöröö! Ja kyllä täällä nyt ootellaan uusia kuvakulmia :) Mistä tietää että se vinku toimii, jos sitä ei ihminen kuule?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Töttöröö vaan sinnekin! :D:D

   Juu, kamerainnostus on aika kovana. Toivottavasti sitä riittää ihan oppimiseenkin asti.. ;D
   Miten hyvä kysymys!

   Mistä sen tosiaan tietää, toimiiko se vinku edes?!? Peppiä ko. lelu ei tosiaan ole kiinnostanut yhtään!

   Poista
 6. Me yhdytään kuoroon: Kiva kun teijän loma oli antosa ja tervetuloo takas! Oli teijä jo ikävä...

  Ootte ooleet järkyttävän kilttejä, ku noin paljon saitte kätsyjä lahjoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on ollu teitä ihan hirrrrmuuinen ikävä!

   Juu, tytöt sai kyllä sellasiakin lahjakasoja, että kiltteinä ovat olleet, mukamas.. ;D

   Terkkuja sinne ja suukkoja tuulisille pojille! <3

   Poista
 7. Ilman muuta täytyy teidänkin joulukuulumiset tietää. Kuka niihin nyt kyllästyisi?? Aivan mahtavat lahjukset teillä! Kohta pääset sitten kuvailemaan, kun likat juopottelee ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, jos ei kyllästytä, tänks! <3

   Eiks oo aikamoinen tuote toi piskibisse!!! :D Mä meinasin tosiaan laittaa etikettien kuvien ihailun jälkeen pullot jääkaappiin mua ja miestä varten. Onneks sitten kuitenkin vilkaisin etikettejä vähän tarkemmin ja googlettelin pikkuisen, jonka jälkeen blondikin hiffas mistä on kysymys. :D:D

   Poista
 8. Heippa!

  Peppis ja Riltsu! Mekin ootellaan nyt sit niitä kuvia, joissa te kaljottelette! Sanokaa mamillenne et ottaa oikein paljon kuvia! Ja vertailuks voitte sit lainata sitä uutta kameraa ja kuvailla mamia ja isäntää samoissa puuhissa ;-)

  terkuin,

  3 shelttiä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips tytöt! <3

   Joo, kohta täällä kaljotellaan kuulkaas koko lauman voimin - hik.. :D Ja totta mooses siitä tarttee saada kuvatodisteita eli nättiä on tiedossa. :D

   Terkkuja sinne kans ja suukkoja! <3

   Poista
 9. Kiva ku ootte bäkkelis. Ilman muuta joululahjat pitää esitellä, ennemmin tai myöhemmin ;) Siis olutta koirille!? Mitä ihmettä, en oo kuullutkaan, että niille omia oluita tehtäis. Lienee alkoholitonta. Tosin muistan jonkun joskus sanoneen, että koirat kyllä tykkäis kaljasta. Tiedä sitten pitääkö paikkansa, odotamme raporttiasi ;)

  Hienoja joululahjoja olit itsekin saanut. Kamera ja lemmikkikuvauskirja oli varmaan ihan huippua! Itse sain sen kauan kaipaamani yleiskoneen. Vihdoin. Nyt ei sitte muutakuin kuvaamaan (sinä) ja leipomaan (minä). Tai juu, jatka vaan säkin leipomisharrastustasi, saadaan hyviä reseptejä ;)
  Mukavaa alkanutta vuotta koko teidän poppoolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa olla taas täällä! Vaikka tauko teki hyvää, niin oli teitä kaikkia jo ikäväkin! <3

   Juu, eiks oo mainio toi koiraolut! Mä tosiaan ensin meinasin, että siinä on tollaset hauskat etiketit, mutta on muuten ihan ihmisille tarkoitettua. Kunnes sitten ONNEKSI tutustuin vähän tarkemmin ja hoksasin homman jujun. Ihan alkoholitonta on tosiaan ja sisältää lihaliemen lisäksi ilmeisen paljon protskua sekä erilaisia vitamineja. Vielä en oo kokeillu, maistuuko tytöille, mutta kerron kyllä sitten, kuinka kävi.

   Jee yleiskone!!! Sitä mäkin himoitsen! Oon sen verran laiska vaivaamaan taikinoita käsin, että tulis varmaan käytettyä. Laita säkin blogiin reseptejä, jos sattuu hyviä kohdalle, jookoskookos!

   Kiitos ja samoin sinne! <3

   Poista
  2. Kuule, tuolla Elli blogi puolella on jo muutama resepti. Avasin sine uuden sivun, leivotanurkan nimeltään. Sieltä niitä reseptejä löytyy :)

   Poista

Kiitos kommentista! Ü