maanantai 21. tammikuuta 2013

Pöydän uusi elämä

Meillä on ystäväpariskunta, joista molemmat ovat käteviä käsistään. He rakensivat muutama vuosi sitten itselleen upean talon ja siinä yhteydessä uusivat myös aika paljon huonekaluja. Meille rantautui heiltä silloin Tv-taso ja harkinta-asteelle jäi hauska, pyörällinen pikkupöytä. Viime syksynä sitten ystäväni ilmoitti, että miehensä on luvannut maalata ko. pöydän minulle synttärilahjaksi. 'Toisen roska on toisen aarre' - niinhän se menee, mutta en olisi kyllä etukäteen osannut arvata, miten monikäyttöinen ja täydellisen sopiva tuo samainen pöytä on nyt meidän olohuoneessa. Pöydän kuvaaminen on osoittautunut erittäin hankalaksi. Enkä uudellakaan kameralla saanut siitä kovin kummoisia kuvia, mutta toivottavasti saatte edes jonkinlaisen käsityksen näistä..

Tässä ensin ystävältä saatu kuva, jossa näkyy, minkälainen pöytä oli ennen maalaamista -



Ja tässä pöytä maalaamisen jälkeen -



Sen lisäksi, että pöytä on todella kätevä tuossa sohvan vieressä (siinä on tosiaan myös pyörät alla), niin koirat keksivät heti omanlaistaan käyttöä tuolle alatasolle.




Lisäsin sinne vielä peiton pehmusteeksi, jonka jälkeen molemmat tytöt ovat ottaneet paikan ihan vakiovalikoimaan. Siellä nukutaan usein päikkäreitä tai vetäydytään rauhassa pureskelemaan luuta.




Yritin jo syksyllä kuvata pöytää terassilla, kun en meinannut saada sisällä otettua minkäänlaisia kuvia. Enkä näköjään onnistunut pihalla sen paremmin. (Tuo pinta kiiltää ja heijastaa helposti tosi häiritsevästi.) 



Silloin koirat kuitenkin ystävällisesti demonstroivat tuota alatasoa. 




Eikös vaan olekin mainio tuunaus


Kekseliästä viikkoa kaikille!


26 kommenttia:

  1. Vautsi, tosi hienon näköinen tuo pöytä. Erikoisen muotoinen, kun ei ole pyöreä eikä neliskanttinen. Molemmat värit on kauniita, siis alkuperäinen ja musta, kumpikin sopii. Sehän on selvä, että tu0llainen maalattu pinta heijastaa valoa ja kuvia on hankala ottaa, mutta heijastumat kuuluu vain asiaan. Alatason käyttö on oivallettu erinomaisesti! Ihanat tytöt! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö! Ihastuin siihen jo aikoinaan ystävien edellisessä kodissa. Uudessa kodissa heillä on niin valtava olohuone, että pieni pöytä näytti siellä vähän hassulta, meidän onni.. ;D

      Ystävän mies irroitti osat ja maalasi kaikki tosi huolellisesti, pöytä on kuin uusi! Ja pinta kuin kiiltävän pianon kansi. Kuvaaminen vaan oli aika haastavaa, mutta eihän sillä ole mitään väliä tosiaan. Tuo alahylly kruunaa vielä pöydän täydellisyyden meille. :)

      Poista
  2. Jostain syystä minulla on käynyt niin, että yhteen aikaan puupinta oli kova juttu mutta nyt pitäisi taas saada valkoiseksi maalattua pintaa. Minulla on tuossa juuri yksi sellainen projekti meneillään, täytyypä käydä nappaamassa kuva. Tosin kuvaa alkuhetkestä ei tietenkään ole.

    Hyvä taso teille kotiutui ja aivan mahtava paikka koirille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu, minäkin tykkään kyllä puupinnastakin, mutta enemmän tummasta. Ensin ajattelin tuota pöytää valkoisena, mutta meillä ei ole oikein mitään valkoista, joten siitä keksin mustan ja se oli kyllä meille tosi hyvä valinta.

      Jee, kivaa, jos teet postauksen muodonmuutoksesta. Niitä on tosi mukavaa lukea. Saa itsekin uusia ideoita! :)

      Olin ihan riemuissani, kun jompikumpi koirista meni heti ensimmäisenä iltana tuolle alatasolle makoilemaan. En ollut itse hoksannut asiaa ollenkaan. Sitten vaan tosiaan lisäsin sinne peiton pehmikkeeksi ja voila, uusi lempparimakuupaikka oli valmis. :)))

      Poista
  3. Olet just oikeassa tässä "toisen roska on toisen aarre" -asiassa. Meidänkin sohvapöytä on ystävän vanha pöytä. Heille oli tulossa uusi pöytä ja kysyin, onko vanha pöytä + sivupöytä myynnissä. Sain ne sillä ehdolla, että mieheni käy laittamassa heille tapetit olkkariin. Näin sitten tapahtui. Kummatkin olivat tyytyväisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, se noissa tavaranvaihdoissa on just niin mahtavaa, toinen saa uuden jutun ja toinen pääsee vanhasta eroon, win-win. :)

      Poista
  4. Onpas kiva tuunaus! Ihana petipaikka karvakavereille. ;) Minä hullaannuin yhteen aikaan spreijaamaan melkein kaikkea mahdollista kirpparilöytöä mustaksi. Pienellä vaivalla sai aivan oman näköiseksi. Oli varmaan verrattavissa siihen, kun jotkut hullaantuvat sisustamaan valkoisella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö, koko perheen monitoimipöytä! :D Mä olen myös ehdottamasti enemmän "musta-ihminen" kuin valkoinen. Vaikka toisten avaria ja valoisia, valkoisia koteja ihailenkin.

      Poista
  5. Aivan ihana pikkupöytä, ja niin kätevä eikä edes teräviä kulmia!
    Toivottavasti teille ei käy kuten meille, kun juuri äskettäin hankimme tumman sohvapöydän. Siinä näkyy auringonpaisteessa pöly todella hyvin, aivan kuin emme olisi koskaan pölyrättiä heilutelleet. Meille paistaa harmillisesti aurinko tuntitolkulla, jos vaan on pilvetön taivas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä niin loistava! :)

      Kuule, olen jo huomannut, että pöly näkyy tuolla pinnalla tosi helposti. Osassa ottamiani kuvia pöytä näytti juuri siltä kuin sitä ei olisi koskaan pyyhitty, vaikka pyyhin oikein varta vasten ennen kuvaamista. No, arjessa sillä ei ole väliä, kun me ollaan muutenkin aika "vapaamielisiä" tuon siisteyden suhteen.. ;D

      Poista
  6. Magee nukkumispaikka koiruuksilla ja kaksjalkasella hieno pöytä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö ookin ihan loistava monitoimipöytä koko perheelle! :D

      Poista
  7. Parasta tossa ystävällisen naapurinne ehostamassa pöydässä on kyllä toi pikkukoirien suunnittelema sisustus ;))
    Pitäiskö itsekin harkita "mäyräkoirahyllyn" hankkimista... Nyt toinen mahtuu nojatuolin alle lituskana lepäämään, toinen pomppii kevythäkin katolla ja haikailee mun työpöydälle (jossa syön, surffaan, teen töitä, askartelen...)

    Koska, koska saamme hämärään kotiimme aurinkoa, että voi harkita edes koirien kuvaamista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sepä ja, kun tosiaan keksivät ihan itse heti ottaa tuon alatason omakseen. Suostuivat kyllä mieluusti ottamaan ehdottamani peiton sinne pehmusteeksi. ;D

      Minä olen miettinyt pöydän innoittamana jo vaikka mitä muitakin 'koirahyllyjä' meille, mutta ne odottavat vielä toteuttamista. Esim. pihalla voisi kesällä olla joku tuollainen vastaava, niin sinne pääsi tarvittaessa suojaan aurinkoa = Rilla/ kylmyyttä = Peppi. Ja ylätaso toimisi joko kukkahyllynä tai pöytänä aurinkotuolien välissä.

      Auriko, mikä IHANA sana! Elämme toivossa.. ;D

      Poista
  8. Onpa kiva pöytä ja hauskan mallinen. Kaunis sekä alkuperäisenä, että maalattuna. Minun ei tarvitsisi sanoa mielipidettäni, mutta tyhmänä sanon kuitenkin. Tykkään siitä pöydästä ehkä aavistuksen enemmän maalattuna..:)
    Ja minkä oivan köllöttelypaikan ovat tytsyt löytäneetkään. Terveisiä M-L ja Ossi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin pidän siitä ehdottomasti enemmän maalattuna. Vaalean puunvärisenä se ei olisi sopinut tänne meille. Tuo musta, vähän kiiltäväpintainen mallikerros teki pöydästä mielestäni tosi hienon ja modernin. Ystävät ovat ostaneet pöydän varmaan 15 vuotta sitten ja silloin tuo puupinta on ollut varmasti tosi hyvännäköinen.

      Tuo alatason koirapeti kruunaa kyllä koko homman! :)))

      Poista
  9. Eipäs alahyllyn tytöt ole vielä keksineet, että toinen voi työntää pöytää ja toinen olla kyydissä, ja sitte toisin päin:)))))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihhihhihhih, ihan loistava idea!! :D Eivät tosiaan ole vielä(!) tuota keksineet..

      Poista
  10. Ihan mahottoman onnistunnu tuunaus! Ja aivan parhautta on toi Tyttöjen lepopaikka.

    VastaaPoista
  11. Hieno muutos! :) Olen kanssa harkinnut huonekalujen maalaamista, siihen on kai jotain omanlaista huonekalumaalia joka ei jätä sudinjälkiä? Ainakin tuo teidän pöytä näyttää ihan siloiselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö! On varmasti monenlaisia maaleja. En yhtään tiedä, mitä tuohon pöytään on käytetty, mutta voin kysyä. Pinta on kyllä kuin ammattimaalaajan jäljiltä.

      Poista
  12. Vähäks komee torkkupaikka koiruleille! Onko siinä vielä pyörätkin alla, jotta ihmisväki voi työnnellä arvon karvakorvia tarvittaessa huoneesta toiseen?;)

    Onnistunut tuunaus! Erityisen sympaattinen on toi Nalle Puh -peitto koirille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä! Ja ihan itse keksivät ottaa paikan käyttöönsä. Pyörät löytyy kyllä, joten kuskailukin onnistuu. :D

      Meillä on noita vauvapeittoja koiria varten ja niihin olen ostanut muutamat pussilakanat, niin on helppo pestä aina välillä. Nuo Nalle Puhit ei ole Ikeasta, mutta siellä on tosi suloisia pussilakanoita lastenosastolla, wink-wink..

      Poista
  13. Upea! Tuunaus on aina kivaa puuhaa ja hyödyllistäkin.

    Olin matkalla ilman internettiä, mutta heti tänään aamulla tulin katsomaan kun palasin. Älä ihmettele, jos kommentteja ilmestyy vähän "myöhässä" ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuunaus on kyllä onnistunut! Tykkään pöydästä tosi paljon ja tuo "koirataso" kruunaa koko homman.

      Hii, kivaa, oot päässy reissuun. :)

      Poista

Kiitos kommentista! Ü