keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Pihavahti



Arvaako kukaan, mitä tässä on meneillään?




No, Rilla on löytänyt taas pihalta siilin tai tässä tapauksessa peräti kaksi kappaletta.




Ja niillehän pitää haukkua niin, että koko kylä raikaa. 




Apulainen on mukana hyökkäyksessä..




.. mutta tarkkailee myös mieluusti tilannetta hiukan etäämmältä.




Sanoin tuossa alussa, että 'Rilla on löytänyt TAAS pihalta siilin', koska ennen tätä kaksikkoa, on pihalta tällä viikolla kannettu pois jo kaksi erillistä siiliä. Olen aikaisemminkin ihmetellyt täällä blogissa, kuinka usein meidän pihalla on siilejä. Ne kuitenkin yritetään kantaa aina aika kauas pois. Nytkin pyöräytin siilit lapioon ja lähdin kuskaamaan sopivampaan ympäristöön.




Hyvä paikka löytyi kuusimetsän laidalta, joten sinne kippasin suhoset.




Hetken aikaa he olivat vielä jähmettyneinä kauhusta..




.. mutta lähtivät sitten onneksi lyllertämään metsää kohti.




Palattuani pihalle, oli siellä siilivahti edelleen tarkistushommissa.




Taitaa olla kovaa työtä, kun turkki on ihan pöpperöissä ja kieli roikkuu ainakin litran ulkona suusta. ;D






Aurinkoista viikon jatkoa ja helatorstaita kaikille! ☼



20 kommenttia:

  1. Hui, siilit ovat liikenteessä. Se on sitten enää päivien kysymys, koska ensimmäiset ovat meidän pihassa. Olispa Ollikin vaan ärhäkkä ja haukkuisi, mutta ei. Onneksi tytöt eivät käy kiinni.

    Itsekin siirrän siilit kauemmaksi metsään, mutta kummasti ne aina tulee takaisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kovin on siilirikasta ollut taas täällä meillä. ;D Rillahan on myös kova näykkimään siilejä, mutta nyt huomasin, että ihan iholle (a.k.a. piikeille) ei Rilla-neiti tainnut enää mennä. Todella hyvä, jos näin on! Aikaisemmin on saanut pelätä sekä siilin että Rillan suun puolesta.. Ihan tarpeeksi rasittavaa on jo se haukkukonsertti! Lisäksi Rilla tietysti hyökkäilee ja näykkii siinä minun/miehen jaloissa ja tekee siilin pelastamisen mahdollisimman hankalaksi, ARGH!!

      Ollaan mietitty, että pitäiskö yrittää merkata pihalta pois kannetut siilit jotenkin, jotta tiedettäisiin, että lyllertääkö ne samat todella aina takaisin.

      Poista
  2. Kyllä minäkin vähän olisin voinut koirana haukkua ainakin sille toiselle siilille, oli se sen verran iso :D

    Rilla nyt vaan on sitä mieltä, että jokainen pysykööt omalla puolellaan aitaa. Meidän vanhassa asunnossa asui siili terassin alla. Täällä uudella talolla on vaan fasaaneja, jotka kailottaa kurkku suorana. Siilit sentään itsessään on aika hiljaisia kavereita.

    Olin eilen tosi ihmeissäni, kun Vilppu oli meidän kanssa pihahommissa ja alkoi haukkua ohikulkijoita. Mistä se sellaisen nyt jo on oppinut? Viivikään ei siinä kohtaa ollut näyttämässä mallia.

    T:Anna, Viivin ja Vilpun mamma

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihhihhih, no juu, kai sitä vaan tarttee omaa reviiriään puolustaa. ;)

      Meilläkin on muuten ihan hirmuisesti fasaaneita täällä. Välillä on pihassa oikein isoja laumoja. Voin kertoa, että nekin tarttee ajaa pois erittäin dramaattisesti ja kuuluvasti haukkuen! :D

      Voi Vilppunen!! <3 Hmm.. - hän taitaa olla terrieri.. ;D Sen huomaa mm. siitä, että haukkuminen on aika usein paras ratkaisu melkein kaikissa tilanteissa. Hitsi. :D

      Terkkuja sinne ja tyttösille hirmuisesti suukkoja! <3

      Poista
    2. Ahaa, se on siis sellainen terrierijuttu tuo haukkuminen. Vilppu haukkuu esimerkiksi tyttäreni potkulautaa, tänään omaa kuvaansa peilissä, ja joo no oikeastaan vähän kaikkea :D Itse kuitenkin pelkää kaikkia kovia ääniä. Onneksi on alkanut niihin jo vähän tottua eikä juokse aina häntä tikkusuorana taaksepäin vedettynä yöpöydän alle. Eilen meillä oli ampiaisvaara. Vilppis oli löytänyt terassilta sellaisen tosi ison pörröisen ampparin ja oli juuri pistelemässä sitä suihinsa, kun huomasin. Voi mikä soppa siitäkin olis syntynyt, jos olisi pistänyt.

      Lisää vauvauutisia ;) Mun äiti ja isä teki aika yllättävän päätöksen ottaa oma koira. Nehän on tosi paljon lainanneet meidän Viiviä ja nyt tuli tarjolle bolognesen ja bichon frisen mixi niin haksahtivat :) Heinäkuussa Vilppuliini saa sitten kaverin, jei! :D

      T:Anna, Viivin ja Vilpun mamma

      Poista
    3. No juu, aika monet terrierit taitaa olla vähän haukkuherkkiä ja mäyräkoirat.. Ei kaikki tietenkään. Meillä menee aika 50/50 noi haukkumiset. Erona on sellainen, että Rilla uskoo, jos oikein tiukasti kieltää. Peppi ei todellakaan.. ;D Eikä Rillakaan siis esim. siilitilanteessa usko yhtään mitään. Siihen ei auta mikään muu kuin se, että siili viedään pois.

      Apua, olikin ihan unohtanut ampparit ja mehiläiset!! Mua huolestuttaa tosi paljon just toi, että koirat syö niitä - HUI! Täytyykin taas ostaa uudet kyypakkaukset tai ainakin tarkistaa edelliseten päivämäärät. Onneksi, onneksi Vilppunen ei ehtinyt syödä öttiäistä!

      IIIIIK, lisää vauvoja! <3 IHANAAAAA!! :))) Ja kuulostaa muuten mainiolta mixiltä. Tiedossa siis taas super-suloinen vaavi, oih! <3 Hyvä mummi ja vaari, niin sitä pitää! ;D

      Poista
  3. Rilla on tuossa viimeisessä kuvassa todella työhönsä tyytyväisen näköinen ja hiukan voipunutkin moisen urakan jälkeen. Kerrankin ääksöniä omalla pihalla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, Rilla on aina hyvin tosissaan ja tohkeissaan noissa reviirinpuolustushommissa, hih. ;D

      Poista
  4. Ai siilit ovat jo heränneet? Taisi olla siilipariskunta, kun olen lukenut, että siilit ovat erakoita paitsi lisääntymisaikaan. Kyllä olet kiltti, että siirtelet noita siilejä. Eiköhän ne samat siilit ole kuitenkin kohta takaisin pihamaalla. En tiedä kuinka kauas siili pitää viedä, ettei suunnista takaisin lempparipaikoilleen. Käärmeistä olen lukenut, että pari kilsaa olisi sellainen raja, etteivät tule takaisin. Minulla on kyille kuitenkin semmoinen varmempi vaihtoehto..Terveisin M-L ja Ossi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kuule, täällä on taas sellaisetkin siilitalkoot käynnissä! ;D

      Ollaan mietitty sellaistakin, että yritettäis merkata pihalta pois kannetut siilit jotenkin, jotta nähtäisiin, että onko ne todella aina samat siilit, jotka mönkii takaisian. Jos näin olisi, niin voitais yrittää viedä siilit autolla jonnekin oikeasti kauas. Nyt on kannettu ne max. puolen kilsan - kilsan päähän.

      Siilit on noin periaatteessa mielestäni aivan ihania tuhisijoita ja eikö niiden sanota pitävän kyyt loitolla? Rillan kanssa samalle reviirille ei vaan mahdu siilejä. Ihan tylsää. :/

      Heleää helatorstain iltaa teille sinne ja Ossi-Mossiselle rapsuja! <3

      Poista
  5. Mitäköhän meillä tapahtuisi jos siili ilmaantuisi kyttäyspaikan lähelle... raivokas haukkuminen ainakin. Siilit on aivan ihania otuksia, lapsena olin aina ihan innoissani kun niitä näin. En kuitenkaan haukkunut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä, siilit on ja olis tosi ihania tyyppejä, jos ei olis tota Rilla-hyeenaa + apulaista. Mun haavekuvissa siilit sais lyllertää ja tehdä pesiä ihan rauhassa meidän pihalla ja koirat kävis korkeintaan vähän ystävällisesti haistelemassa heitä. Noh, todellisuun ON toisenlainen. Hitsi. ;D

      Miten niin et haukkunut siileille? Onpa outoa! :D:D

      Poista
  6. Teil on siäl pihalla kaikkee käheetä, niiku just noi siilit. Meil ei oo mitään. Äippäkin vaan lakasee ja tonkii ja heittää meille laiskanpulskeesti palloo.

    Heleetä helatorstaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käheetä on ollu, voin kertoa! ;D

      Kiitos ja samoin sinne teille! <3

      Poista
  7. Sulosia piikkikasoja nuo siilit :) Eipä oo meidän pihassa vuosikausiin siiliä näkynyt, mutta hiljattain ollessamme Ellin kanssa aamulenkillä, se huomasi pari siiliä jonkun talon pihassa. Olis varmaan mennyt tervehtimään jos olis päässyt liki. Luultavasti Suhoset olivat kosio-leikeissä.

    Kyllä varmaan oli Rillalla kova työ haukkua siilit pataluhiksi. Onneks oli apulainen auttamassa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, eiks tää kevät oo sellaista teerenpelien aikaa. ;D

      Ehkä ihan hyvä, että siilit tajuaa pysyä poissa teidän pihalta. On meinaan pikkasen rasittavia noi "siilitilanteet", voin kertoa! :o

      Terkkuja sinne ja suukkoja suloiselle Ellille! <3

      Poista
  8. Tytsyt!

    Nyt ootte varmana kateellisia, koska meillä on täällä PUPU, joka juoksee KOVEMPAA kuin siili. Mami on yrittäny et se keräis kimpsunsa ja kampsunsa ja muuttais pois, ja välillä jo siltä näyttikin, mut NYT SE ON TAAS BACK! YES!

    Ja on mahollista, et se lisääntyy ja sit meillä on MONTA puputsia!!!!!! (Tossa mami pitelee päätään, varmaan sillä on päänsärkyä tai jotain, kun se ajattelee meiän pupulandiaa...)

    Eilen oli muuten kevään punkeroennätys: Lenkillä naamoista 2, kotiin tullessa Hissulta naamasta 1, kun mami tuli töistä, ilosesti vastaanottavan Merin naamasta 1, illan syynissä Meristä 1 ja loppuhuipennuksena mamin kädeltä kävelemästä yhteensä 2... Jotenkin ne on nyt ihan villiintyneet kun tuli yht'äkkiä niin lämmintä.
    Mami toivois et me muutettais jonnekin, missä ei oo noita ja sit et mami vois ottaa kanoja ja pupuja ja ehkä pari poniinia...

    terkuin,

    3 shelttiä

    p.s. Mitä jos ne siilit ei viihdy siellä metsässä eikä sen reunassa. Jos ne on enemmän niinku puutarha- ja lehtimetsäasukkaita, ja siks ne tulee aina takaisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ou nou, toivottavasti siellä ei tuu taas niitä murhatutkimuksia - KÄÄK!!

      Hitsit joo, ne puputsit on vissiin aikamoisia lisääntyjiä, että siinä mielessä mä vähän ymmärrän sitä tein mamin pään pitelyä.. ;D

      Hei nyt IHAN OIKEESTI! Eihän teillä siellä VOI olla NOIN paljon punkeroita!?! Nyt kantsuu mun mielestä alkaa laittamaan kamoja kasaan ja suunnata tänne meidän huudeille asap. Tyttöjen trimmaaja muutti just tohon reilun viiden kilsan päähän aika skuttaan. Heillä on siellä saarellinen(!!) lampi, johon ovat hommaneet asukeiksi viisi ankkaa, iiks! :)))

      PS. Kerron teille nyt ihan pienellä äänellä pikku-pikku salaisuuden. Se kuusimetsä, jonne me niitä suhosia kannetaan, on itseasiassa useammankin talon takapihan laitama. Tosi rehevää nurtsia löytyy ihan vierestä aaritolkulla. Shhh, ettehän kerro kenellekään. ;D

      Poista
  9. Hauskoja kuvia :) Meilläkin on tehty viime päivinä siilihavaintoja, onneksi vain isäntäväen toimesta. Pinja tosin on tehnyt jälkitarkistuksen, eihän siltä vahtinakilta voisikaan vierailija jäädä huomiotta. Mietittiin jo, että vaihdetaanko tuleva aita pienempi silmäiseen, että pysyi siilit naapuritonteilla. Siellähän nuo tuntuvat häiritsevän kahdelta arkiyönä naapurin häkkikoiraa. Voit varmaan kuvitella sen metelin ja siinä onkin ainoa asia mitä negatiivista noista ihanista piikkipalloista keksin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään iltalenkillä nähtiin yhdellä pihalla neljä siiliä. Osa taisi olla poikasia, kun olivat aika pieniä. Vai voikohan tähän aikaan keväästä siilillä olla jo poikasia? En tiedä. No, arvannet, että meidän kaksikko ilmoitti kyllä kuuluvasti kaikille, että siilit on havaittu. Onneksi hyeenat olivat tiukasti kiinni remmeissä, niin päästiin sentään ohi ilman lähikontaktia. ;D

      Juu, voin vaan kuvitella minkälainen meteli sieltä naapuripihasta kuuluu, jos yöllä tulee "siilitilanne. Hitsi.. :D

      Mukavaa viikonloppua sinne teidän porukalle! :)

      Poista

Kiitos kommentista! Ü