keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Pureskeltu


Jälleen olen teille edellistä postausta kommentoineille kiitoksen velkaa. Itsesyytöksiä ja huolta helpotti huomattavasti teidän informatiiviset, empaattiset ja lohduttavat viestinne -

 ISO KIITOS!   

Rilla voi jo paljon paremmin, eikä arista byllyä enää edes suihkussa tai kuivatessa. Hänen elämänsä ensimmäinen antibioottikuuri on myös lähtenyt ihan hyvin käyntiin. Ainakaan toistaiseksi en ole huomannut ihmeempiä mahaärsytyksiä, tms. *koputtaa puuta* ;)

No, jotta ei ihan vaivoitta olisi selvitty, niin sunnuntai-iltana nukkumaan mennessä huomasin Pepin massussa ison, tulipunaisen läntin

Läntin keskellä on pienempi, vaalea alue, joka näyttää ihan siltä, että siitä on joku puraissut palan pois. 

Maanantaina soitin taasen konsultaatiopuhelun siskontytölle ja kysyin, että minkäslaisia ne Jimille pohjoisessa tulleet hyönteisenpuremat taas olikaan? Hyvin samalta ne kuulostivat kuin Pepinkin läntti. Että joku öttiäinen siitä pitkulaisen lähes kaljusta massusta on ihan pokkana puraissut palan pois. Aika röyhkeetä, sanoisin! 
Peppi ei ollut tyytyväinen joutuessaan pöydälle kuvattavaksi, mutta länttiä hän ei itse näytä edes huomaavan. Eli se ei ilmeisesti kutia tai vaivaa muutenkaan. Mikä on tietysti loistava asia! Nyt jo parissa päivässä läntti on myös vaalentunut lähes näkymättömäksi.
Itse olen huomannut iltalenkeillä, että hyttysiä tuntuu olevan tosi paljon. Ja kohta varmaan paarmojakin, jos samanlaiset kelit jatkuvat. Isääni lainaten totean: "on kesä ja kärpäsiä, niin Pepilläkin on ystäviä".  *heko-heko*


Eiks se ollut kissa, joka tänne pöydälle piti nostaa? Hmpf..Kivaa keskiviikkoa kaikille!PS. Tuulisilla Pojilla on ihan ältsyn hienot uudet valjaat. Mekin halutaan! Ja niitä on kuulemma tarjolla pinkkeinäkin, uuh!

16 kommenttia:

 1. Hitsi ! Etku koko sen paskatalven oottaa ku kuuta nousemaan tätä kesää, nii palkaks sit saa hyttyset/paarmat/kyyt ja ampinimpit (ne raidalliset paskiaiset jotka lentää). Puhumattakaan punkkipaskiaisista. Että nauti sitten tästä.
  No eeeiii. Kesä on ihanaa. Mut täytyy kyl sanoo, että kesän pienimmät ötökät pitää harvinaisen röyhkeetä ja inhottavaa peliä. Essi saa ampiaisista ihan kauheen hepulin. On oitis yläkerrassa turvapaikassa lymyämässä, kun surina kuuluu. Liekö sitten joku niistä pistänyt. Terasilla Essi ei juur makoile, kun siellä on murkkuna ainakin kolme.
  Frantsilan itikkaöljyä vaan pintaan niskaan ja beban päälle. Eikä semmosta ookkaan kutinaa ja ärsytystä mitä ei Bepanthen hoida kuntoon.

  Noi valjaat on ihan huikeen hienon näköisiä ja keveitä kesälle elikkäs niin mennään ostoksille viikonloppuna. Essin väri on punainen, sopii hienosti imagoon ja väreihin. Tai musta.
  Terkkuja ja paranemisia bylly ja kylkimassuosastolle toivotellaan Essilästä halien kera <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, just niin! :/ Ja voi Essiä! Hän kuulostaa ihan meitin edesmenneeltä Rosalta, joka myös pelkäsi öttiäisiä ihan tosissaan. Mökin verannalla hän "jonotti" heti sisälle pääsyä, jos vähänkin joku kärpänen pörähti lähempää.

   Oo, tuo Fräntsilän öljy onkin ihan uusi tuttavuus. Sitä täytyy hommata asap. Kiitos vinkistä! :)

   Juu, meille tarvitaan myös ehdottomasti tuollaiset Rukan valjakset! Aivan ihanat!

   Kiitos ja me lähetetään teille kans terkkuja kovasti, puss & kram! <3

   Poista
 2. Kuka on uskaltanu ja kehdannu purasta palasen Peppiinan masusta! Urgh. Siihen voi panna Bepanteenia, meillä se auttaa kaikkeen, ihan kaikkeen, vissiin pahan mieleenkin. :)

  Siis todellakin, Tytöt, teijän pitää saaha pinkit valjaat. Ootte kyl söpöi ilman valjaitakin, mut me luullaan, että pinkeissä vermeissä saatte ihan gaumeesti huamioo. Tuiskun turkoosit valjaat veti katseita puoleensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No just niin! AIVAN törkeetä! Oo, Bepanteeni onkin hyvä vinkki, kiitos! :)

   Juu, ihan ehdottomasti tarttetaan tollaset yli-hienot valjakset meidänkin likoille! Voin vaan kuvitella, miten upeilta teidän poitsut näyttää, kun ulkoilevat uusissa vermeissään, WUF! <3


   Poista
 3. Tosi hyvännäköiset valjaat. Viivikin taitaa saada pinkit :) Valjaat on olleet ostoslistalla jo pidemmän aikaa.

  Tsemppii Peppi ötököiden kanssa! Itsekin olen aika pureskeltu jo.

  T:Anna, Viivin ja Vilppauksen mamma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iiks, ihanaa, tytöillä on sitten kohta kaikilla samisvaljaat, uuh! :)))

   Samoin, meitsillä on myös jo ihan kiitettävä saldo itikanpuremia - ööks.. :/

   Suukkoja likoille! <3

   Poista
 4. Hyttysiä...? Ei oo näkyny vielä :) Mutta kaikenlaisia muita öttimönkiäisiä kyllä, kurjaa että ne käyvät kimppuun. Ehkä ne hyttysetkin heräävät henkiin näiden sateiden jälkeen.

  Mäykkyjen massut on sen verran lähellä maata ett siihen on hyvä iskeä kiinni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa-a, no nauti vielä, kun voit.. ;D Täällä on tosiaan jo itikka poikineen.. *raaps-raaps*

   Sepä ja näillä lyhytturkkisilla (nim. karkkarin omistaja ;D) on vielä niin kovin kalju varsinkin tuo massun alue. Tosin, siskontytön Jimi-chihulla on tosiaan pohjoisessa ollut useampana vuonna massu IHAN täynnä sellaisia valtavia, verenpunaisia länttejä, kun mäkäräiset ovat iskeneet pikkuisen kimppuun. :/ Jimi ei silti ole ollut moksiskaan. Jotenkin outoa (vaikka TOSI hyvä tietenkin), että ne puremat ei yhtään kutia/muuten vaivaa.

   Poista
 5. Hyvä, että peppu Rillalla paranee. Mikähän öttiäinen se on ollut Pepin massua ärsyttämässä. Ei paljas masu paljoo tartte. Harva öttiäinen kuitenkaan ihan palaa saa irti. Iso paarma voi saada ihan pienen biitin. Terkkuja tytöille, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tuossa kuvassa se ei näy, mutta siinä punaisen läntin keskellä oli tosiaan sellainen pienempi ja paljon vaaleampi läntti, jonka keskellä oli outo reikä. Ihan tosiaan sellainen kuin joku olisi hyvin pienellä suulla puraissut ihosta palan pois. Jos näin on, niin IHAN törkeetä! ;D

   Kiitos ja samoin sinne - terkkuja ja Ossikalle suukkoja! <3

   Poista
 6. jep jep, kun kirjoitin sulle kommentin anaalien tyhjentämisestä, jouduin samana iltana tyhjentämään jekun anaalit,toinen ihan täynnä, ja tänään kokeilin jo toisen koirani byllyä ku kurkki takapuolen suuntaan...eli mites se sun äiti ruukasikaan sanoa???;D näitä vaivoja ei siis syksynn jälkeen ole ollut...
  marika ja koirat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä - ihan uskomatonta! Ja just noin ne "sattumat" mullakin menee. Just kun pääsee kehumasta tai ihan vaan miettimästä, että "onneks ei oo pitkään aikaan ollu sitä tai tätä", niin eiköhän heti tuu joku tilanne päälle. Mä en vaan tajua, että mitä se sellanen on?!?

   Poista
 7. Ihana laikku kaveri <3 :) mulla lk laikkumäykky :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heipat!

   Juu, tuo meidän Peppi on tosiaan väritykseltään laikullinen riista. Karkkariltahan hän ei juuri näytä, enemmänkin lyhkäriltä.. ;D

   Piti heti käydä nopsasti kurkkimassa teidän laikullista, IHANA! Tulen pian uudestaan!

   Kivaa viikonloppua sinne! :)

   Poista
 8. Moikka! Voi hitsit pientä Peppiä sentään! Kannattaa kokeilla esim Bacibact-voidetta tuohon länttiin, niin se ei pääse tulehtumaan. :) Meillä Bacibact pääsi luottotuotteiden joukkoon parafiiniöljyn ja hiilitablettien rinnalle. Se on siis ihan käsikauppatavaraa ja parantaa pienet ihon bakteeri- ja sienitulehdukset. Kätevää kun voi sipaista sitä niin itselleen kuin koiralle. :)
  Vaikka niitä kyytabletteja nykyisin moititaan niin sellaiset kannattaa pitää kaiken varalta kuitenkin nopeasti saatavilla. Meillä on vanhemmillani Tara-mäyris säästänyt kahdesti henkensä niiden ansiosta. Ensin kävi päälle ampiaiset ja seuraavana kesänä tulikin kukkapuskasta kyy vastaan. Molemmilla kerroilla rouva meni tajuttomaksi mutta saatuaan kyytabletin virkosi. Sitten saikin vähän rauhallisemmin mielin lähteä eläinlääkäriin näytille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, nyt vasta huomasin, että olin unohtanut vastata teille. :/ Anteeksi - ei ollut tarkoitus!

   Bacibact onkin meille tuttu tuote jo lapsuudestani. Meidän äiti vannoi sen nimeen tosi monessa ihovaivassa ja samaa mieltä olen minäkin.

   Olen kysynyt tuosta kyytabletin antamisesta oikein erikseen meidän eläinlääkäriltä ja hän oli sitä mieltä, että siitä on varmasti enemmän hyötyä kuin haittaa. Varsinkin, jos kyy/amppari on purrut koiraa päähän, kannattaa kyytabletti antaa heti. Auttaa pitämään hengitystiet avoinna. Jos eläinlääkäri on lähellä, sinne kannattaa soittaa jo matkalta ja tehdä niin kuin neuvotaan.

   Ihanaa, että teidän Tara saatiin kyytabletin avulla pelastettua! <3

   Terkkuja sinne ja rapsutuksia tytöille! :)))

   Poista

Kiitos kommentista! Ü