sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Haastoin itseni

Monissa (lifestyle) blogeissa on kiertänyt haaste, jossa bloggaajan on tarkoitus esitellä miesmakuaan "hoteimpien" julkkismiesten avulla. Siitä se ajatus sitten lähti, nimittäin kehitellä haaste, jossa tulee esitellä n. kymmenen mieluisinta koirarotua. Haaste on luonteeltaan hyvin vapaamuotoinen, koirarodut saa valita ihan millä vain perusteella. Itse päätin listata 10 + 1 suosikkirotuani kautta aikojen. Postauksen lopussa jaan haastetta eteenpäin, joten malttakaa lukea sinne asti. ;D Päätin myös jättää sekä westien että mäyräkoiran pois omalta listaltani, koska ne nyt on vaan NIIN ilmeisiä.


Mamma sano, että me ei päästä sen suosikkilistalle, tyypillistä! No, ei sekään kyllä oo millään meidän listoilla, paitsi ehkä "ärsyttävimmät ihmiset Top 1", NIH!


No, sitten siihen listaan, joka ei ole suosikkijärjestyksessä, koska järjestykseen laittaminen osottautui mahdottomaksi.

10 (+1) suosikkikoirarotua by annamari:


1. Skotlanninterrieri 

Westien kaverina musta skotti lienee itsestäänselvä klasikko.



2. Parsonrusselinterrieri

Super söpö ja iloinen rotu.

3. Chow chow (Kiinanpystykorva)

Nallekarhumainen, itsepäinen, sinikieli - hellyyttävä!



4. Venäjänvinttikoira (Borzoi)

Ihastuin lapsena ko. rotuun, kun isosisko ulkoiluttui naapurin Lulua, joka oli tyypillinen borzoi: rauhallinen, älykäs ja kiltti.



5. Vanhaenglanninlammaskoira

Lampureita en ole kovin montaa Suomessa edes nähnyt, mutta rotuun olen ihastunut jo kauan sitten.


6. Pitkäkarvainen collie (Skotlanninpaimenkoira, "Lassie")

TV-tähti, kyllä vaan, Lassie pelastaa aina pikkutytön pulasta. ♥


7. Samojedinkoira

Kaunis, jääkarhumainen suloisuus.


8. Dalmatiankoira

Juu, taas se telkkari. ;) Mutta muutenkin toki hurmaava rotu pilkkuineen.


9. Ranskanbuldoggi

Ruttunaama ja veikeät ilmeet.

10. Welsh corgi

Sekä pembroke (lyhyt häntä) että cardigan (pitkä, tuuhea häntä) ovat hauskan luonteensa ja muotonsa puolesta valloittaneet sydämeni.


(+1). Chihuahua

Tähän on tasan yksi selitys: Jimi. ♥




Mitäs tuumitte, oliko yllättävä lista? Korostan vielä, että listalle päätyi rotuja ilman, että niitä olisin koskaan itselle oikeasti harkinnut ottavani. Jotkut listan roduista on jopa sellaisia, joita en oikeasti voisi omana koirana edes ajatella. Itseasiassa ainoastaan skotti ja chow chow ovat joskus olleet melko vakavassa harkinnassa.  Jokaisessa listan rodussa on silti joku asia (ulkonäkö, luonne tai mielikuva),  joka ihastuttaa kovasti. Toki melkein mikä tahansa rotu miellyttää itseäni heti, jos tapaan yhdenkin tosi kivan rodun edustajan livenä. :) 


Haastan seuraavat bloggaajat toteuttamaan samaisen haasteen:


Haasteen säännöt:

Esittele, postauksen muodossa, 5-15 suosikkikoirarotuasi, joko tämän hetkistä tai kautta aikojen. Saat perustella valintasi tai olla perustelematta. Mukavaa olisi, jos haastaisit muutaman bloggaajan mukaan, mutta jos ei huvita, niin ei sekään haittaa. ;D

Ja tottakai myös kaikki muut halukkaat saavat mieluusti napata haasteen matkaansa!



Postauksen kuvat on lainattu täältä.



13 kommenttia:

  1. Kiva haaste, hienoa päästä tähän mukaan :)
    Mietin ajan kanssa ja teen postauksen. Sulla taitaa olla pari rotua, jotka minäkin tulen ehkä valitsemaan.
    Mukavaa uutta viikkoa kaikille tassuille ja ihmisille :)

    VastaaPoista
  2. Hyvä sinä, hienosti haastoit itsesi! :D

    Aika monta samaa suosikkirotua. :) Ihanimmat tässä postauksessa kyllä oli ne kaksi jotka jätettiin kylmästi pihalle haasteesta! <3

    VastaaPoista
  3. Aika yllättäviä rotuja olit listannut itsellesi. Yllättävää myös se, että ne oli yllättäviä...

    Eipä ole koiraa karvoihin katsominen, oma koira on aina rakas, oli rotu sitten mikä tahansa!

    VastaaPoista
  4. Mai: tosi kiva, että tykkäsit! Odotan suurella mielenkiinnolla listaasi!

    Kivaa viikkoa teille myös! Ü

    Nina: kiitos Sinulle innoituksesta! ;D Ja enks ollutkin TÖRKEE mamma! Jättää nyt ne rakkaimmat pois suosikeista, aivan ääliömäistä! ;DD

    HooPee: kuule, itsekin vähän yllätyin, kun sain listan valmiiksi. Ja toki on vielä paaaaljon ihania rotuja, jotka jäi mainitsematta.

    Olen kanssasi NIIN samaa mieltä siitä, että oma koira on aina tietysti se rakkain ja paras, oli sitten kyseessä mikä tahansa rotu tai roduttomuus. Minulla (niin kuin varmasti muillakin) on myös tapana ihastua tulisesti rotuun kun rotuun aina, jos tapaan minkä tahansa kivan koiran "luonnossa".

    Vilille lähetän paljon tervehdyttäviä syystuulia, vailla siitepöly harmituksia!

    Ps. Innostuisitko Sinä toteuttamaan haasteen blogissasi?

    VastaaPoista
  5. Oi kun kiva haaste! Juuri sopiva vapaa maanantaiaamuun. :) Sulla oli mielenkiintoisia rotuja listalla, vinttikoirasta chihuahuaan. :D Hauska katsoa mitä muut bloggaajat listaavat.

    PS: Alman mielestä listan tekeminenhän on älyhelppoa.. Mäyräkoiristahan on yhdeksän eri variaatiota..

    VastaaPoista
  6. Alma ja kumppanit: kiva, jos tykkäät! :) Mua kiinnostaa myös tosi paljon teidän muiden listat! Toivon salaa, että oikein moni innostuu haasteesta.. Oma lista yllätti kyllä vähän itsenikin, hih. ;) Ja oli muuten kiva miettiä eri rotuja ja sitä, miksi ne on/tai on ollut suosikkeja.

    Alma kehveli tekee ihan oman suosikkimäykky listan! ;DDD

    VastaaPoista
  7. jimpsu kiittää <3 ja sanoo, että jos hän tekis haasteen ihanimmista täti-ihmisistä, niin sä pääsisit listoille :)

    VastaaPoista
  8. Vastailinkin jo blogissani tähän haasteeseen Alman haastamana. Yllättävän paljon mulla meni siihen aikaa kun piti alkaa skannaileen vanhoja kuvia ja etsiin netistä niitä rotuja kun kaikkia ei muistanut mitä vuosien varrella on ollut. Kiva haaste :)

    VastaaPoista
  9. niNni: täti-ihminen täällä on erittäin otettu! Täti-ihminen ♥ Jimpsu Jimpsunen

    Ellieli: kävinkin jo lukemassa sun listan. Erittäin mielenkiintoinen ja hyvin perusteltu. Kiva, että tykkäsit haasteesta! Ü

    VastaaPoista
  10. No onpahan epäreilua ettei omat, nykyiset rodut päässeet listaan:(. Itse en keksisi kymmentä suosikkia. Saksan paimenkoiria on ollut minun vanhemmillani kaksi.Silloin kun asuin kotona oli toinen. Saksan päimenkoira ja mäykyt ovat suosikkejani.Sinun listaltasi voisin poimia vielä ranskan bulldogin. On se niin soma. Toisaalta itselleni en koskaan ota mitään lyhytkuonoista rotua. Ihan periaatteesta vaikka mopsikin on soma. Mutta kun niillä lyhytkuonoisilla on hengitysvaikeuksia... Mäyrikset rulettaa:)sanoo Ossija M-L

    VastaaPoista
  11. Marja-Leena: enks olekin GAAMEE mamma, hih! Tylysti vaan sivuutin nuo omat rakkaat, ihan tyhmä olin! ;D

    Olen kanssasi täysin samaa mieltä lyhytkuonoisista roduista. Silloin kun ranskiksesta (hyvin pieni muotoisesti) haaveilin, selvittelin vähän asioita ja totesin, että rotuun liittyy aikas hankalia juttuja. Yhdyn myös siihen, että mäykyt on jees (ja westiet tietty)!

    Terkkuja Osille! Toivottavasti hänen iho on ok kunnossa. Ü

    VastaaPoista
  12. Kiva haaste. Otin vastaan.

    Hyvää syksyä!

    VastaaPoista
  13. Nurkkalintu: ihana nimimerkki sulla! Ja kiva, että tykkäsit haasteesta ja nappasit matkaan. Tulen mielenkiinnolla tutustumaan listaasi. Ü

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! Ü