perjantai 30. maaliskuuta 2012

Ruokaperjantai - quesadillat herkkusieni-pinaatti-vuohenjuustotäytteellä

Tällä viikolla olen tutustunut jo kauan sitten ensimmäistä kertaa kuulemaani asiaan vihdoinkin kunnolla ja rakastunut! Jos rakastuminen on tässä yhteydessä liian vahva termi, niin ainakin olen ihastunut syvästi sekä innostunut. Todella, todella innostunut! Niin, ja viehättynyt. Sekä vaikuttunut. Voisin jatkaa tätä litaniaa vaikka kuinka pitkään..



Mamma, kaikki kyllä tajuaa jo, että sä olet ihan vöyhkissä!


No okei, asiaan. Oletteko tutustuneet The Pioneer Women -blogiin? Ja, jos ette, niin tehkää se heti. Itse olin kyllä törmännyt ko. blogiin monissakin yhteyksissä, mutta en ollut siihen kunnolla perehtynyt ennen tätä viikkoa. Nytkin olen lukenut vasta lähinnä blogin reseptejä ja jäänyt jo niihin ihan koukkuun. En muista koskaan aikaisemmin, missään yhteydessä törmänneeni niin moniin innostaviin resepteihin. Puhumattakaan tyylistä, jolla postaukset on kirjoitettu. Ihan kuin lukisin omia ajatuksiani kirjoitetussa muodossa. Ruokaohjeissa käytetyt ainekset ovat myös kuin omalta suosikkilistaltani poimittuja. Toki blogista löytyy paljon ohjeita, joissa käytettään kanaa tai lihaa, mutta myös kasvis-, katkarapu- ja jälkiruokareseptejä on vaikka kuinka paljon. Olen todella innoissani, jos se jäi vielä epäselväksi. ;) Haluaisin kokeilla ainakin kahtakymmentä ruokaa heti. No, yhtä olen sentään oikeasti ehtinyt jo kokeilemaan ja voin kertoa, että HYVÄÄ tuli! Resepti kuulosti hyvältä, mutta lopputulos oli vielä jotain enemmän, taivaallista! Suosittelen kokeilemaan, jos reseptin ainekset sattuvat omaan makumaailmaan. Se aito ja alkuperäinen ohje löytyy täältä.


Quesadillat herkkusieni-pinaatti-vuohenjuustotäytteellä:

(Ohjeen aineksista tulee neljä täytettyä quesadillaa.)


- paketti (täysjyvävehnä)tortilloja (8 kpl)
- 2 rasiaa herkkusieniä (á 200 - 250 g)
- 1 (puna)sipuli
- 2 rasiaa tuoretta pinaattia (yht n.150 g)
- 200 g pehmeää vuohenjuustoa
- 150 - 200 g juustoraastetta
- voita/margariinia paistamiseen
- suolaa
- mustapippuria
- muskottia
(- ½ dl valkoviiniä/sherryä)







1. Kuori ja kuutio sipuli. Viipaloi herkkusienet.

2. Kuullota sipulikuutioita pannulla ruokalusikallisessa voita. Lisää hetken päästä mukaan herkkusieniviipaleet.




3. Jatka sienien ruskistamista hetki, jonka jälkeen voit halutessasi lisätä pannulle lorauksen valkoviiniä tai sherryä tuomaan makua. Jatka sienien paistamista niin kauan, että kaikki neste on haihtunut ja sienissä on hyvä väri. Mausta suolalla ja mustapippurilla.




4. Siirrä sitten sienet lautaselle odottamaan.

5. Lisää pannulle nokare voita ja paista siinä nopeasti pinaatinlehdet. Voit lisätä pannulle myös pienen tilkan valkoviiniä tai sherryä.



6. Pinaatteja ei tarvitse paistaa kauan. Vain sen verran, että ne ns. antautuvat, eli pehmenevät vähän. Mausta valmis pinaatti ripauksella suolaa, mustapippuria ja muskottia.





7. Siirrä pinaatti sivuun odottamaan quasadillojen kokoamista.

8. Kokoa quesadillat näin: ota työlaudalle yksi tortillalettu ja ripottele päälle juustoraastetta. Sitten reilu kerros sieniä, vähän pinaattia, vuohenjuustonokareita ja lopuksi vielä kerros juustoraastetta. Päälle toinen tortilla.




9. Sulata pannulla nokare voita ja nosta quesadilla varovasti pannulle.

10. Paista keskilämmöllä niin, että juustot alkavat sulaa tortillalettujen välissä. Voit painaa päältä lastalla lettuja yhteen. Voitele paistamaton puoli kevyesti voilla.

11. Käännä quesadilla varovasti ja jatka paistamista vielä hetki. Ideana on saada molemmille puolille kaunis, rapea pinta ja, että juustot sulavat lettujen sisällä.




12. Leikkaa valmis quesadilla työlaudan päällä neljään osaan esim. pizzaleikkurin avulla.




13. Tarjoile kuumina -NAM!!!


Kannustan vielä kaikkia kokeilemaan näitä, jos käytettävät ainekset yhtään kolahtivat. Meillä mieskin oli aika vaikuttunut lopputuloksesta ja kysyi ensimmäisen satsin syötyään vähän huolissaan, että joko nämä loppu.


Ennen päivän jälkiruokaa, jossa muuten aiheena taas jämät, avaudun vähän paistinpannuaiheesta. Meillä on ollut vuodesta 1996 (luit oikein 1 9 9 6 !) aivan mahtava paistinpannu, joka nyt on vihdoin tullut tiensä päähän. Katsokaa vaikka itse:






Olen jo jonkun aikaa pähkäillyt uuden pannun ostamista. Olisin ehdottomasti halunnut uuden samanlaisen kuin tuo entinen, mutta niitä ei enää valmisteta. (Murkele! Pitääkö HETI lopettaa kaikkien hyvien tuotteiden valmistus! ;)) Lopulta päädyin helppoon valintaan ja ostin K-Supermarketeissa keräilyleimoja vastaan puoleen hintaan myydyn Tefalin pannun, jonka on suunnitellut Jamie Oliver.




Ensimmäisen kokeilun jälkeen voin todeta, että oli mukavaa paistaa pannulla, jossa on ehjä pinta. Kahvasta en sen sijaan ollut oikein vaikuttunut. Saas nähdä miten se, ja myöskin pinnoitus, kestävät meikäläisen käytössä. Edellisen pannun ikään pääseminen ei ehkä tule tapahtumaan. Vaikka mistäs sen vielä tietää. Paistinpannut kannattaa muuten aina pestä käsin. Astianpesukoneessa nimittäin vahvimpiinkin pinnoitteisiin saattaa lika palaa kiinni ja sitä ei helposti enää saa irti, jos ikinä.

Bestis suositteli lämpimästi ostamaan Swiss Diamond -merkkisen pannun. Olen heillä itsekin moista pannua kokeillut ja se vaikuttaa kyllä todella hyvältä, hinta vaan on aikamoinen. Toki sitä tietysti mieluummin maksaa kerran kunnon pannusta kuin kokeilee montaa huonoa. Katsotaan nyt kuinka tuon Tefalin kanssa käy.


Mietin myös yhtenä vaihtoehtona Ikean paistinpannua. Sieltä löytyy kaksi ihan mielenkiintoista mallia, joista toisen pinnoitteella on 5-vuoden (365+/28 cm/14,95 €) ja toisella 10-vuoden (Favorit/28 cm/34,95 €) takuu.

No sitten se lupaamani jälkkäri, johon en itse niinkään ihastunut, mutta mies tykkäsi kovasti. Mikä ei sinänsä ole kovin yllättävää, koska minä en pidä myöskään risifrutista ja mies rakastaa niitä. Jääkaappiin oli jäänyt viikonlopulta keitettyä jasminriisiä, jota olin tehnyt koirille, koska nappulat pääsivät loppumaan (ups!) Mikä tahansa riisilaatu sopii varmasti hyvin tuohon jälkkäriin.




Appelsiiniriisi:

- n. 6 dl keitettyä riisiä (n. 2 dl keittämätöntä)
- 2 - 2,5 dl vaahtoutuvaa kermaa
- 4 appelsiinia
- 2 tl vaniljasokeria
- sokeria






 1. Sekoita rahka riisin joukkoon.

2. Kuori ja pieni appelsiinit. Voit halutessasi leikata appelsiinin hedelmälihan kalvottomaksi:

- leikkaa appelsiinin kuori pois terävän veitsen avulla myötäillen hedelmän muotoa




 - irrota sitten lohkot pienemmän veitsen avulla aina kahden kalvon sisäpuolelta




 3. Lisää appelsiinipalat riisin joukkoon.

4. Vaahdota kerma ja nostele sekin riisin sekaan.

5. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.

6. Tarjoile appelsiiniriisi kylmänä.







~~~




Eipä sitten muuta kuin -





 
 

5 kommenttia:

  1. Sait kyllä innostuksen tarttumaan! :D Tosin ei tällä kertaa ihan toiminnan tasolle saakka. Ei inspiroi ruoanlaitto sitten yhtään. Onneksi pakastimessa on vielä hätävaraa ;)

    Tuli muuten ihan rikas olo, kun huomasin, että itsellä on 3 kananmunaakin kaapissa :D Ne oli eilen kaupoissa ihan lopussa.

    Täytyy tutustua tuohon "pioneer-blogiinkin" saa samalla vähän kielikylpyä :)

    -Koiratäti

    VastaaPoista
  2. Koiratäti: no hyvä, että edes innostus tarttui! Bestiskin sanoi heti, että olettaa mun kokeilevan kaikki parhaat PW:n reseptit ja laittavan ne sitten tänne blogiin, koska ei jaksa itse kuitenkaan käydä PW:n sivuihin tutustumassa. ;D

    Ei muakaan silti aina ruuanlaitto innosta. Siksi on tosiaan hyvä pitää pakkasessa "valmisannoksia".

    Juu, täälläkin on ollut kaupoissa kananmunia todella vaihtelevasti tarjolla. Ottais kyllä todella päähän, jos olis suunnitellut vaikka jonkun täytekakun leipomista, eikä löytäis kananmunia mistään. :o

    PW:n blogi on kirjoitettu mukavasti käyttäen helppoa, mutta silti hauskaa kieltä. Myös kuvat on ihanan kodikkaita. Ruokaohjeissa on pääsäntöisesti ihan "normaaleja" aineksia, joita on meidänkin tavallisissa ruokakaupoissa tarjolla. Toivottavasti Sinäkin innostuisit blogista, jotta voisin edes jonkun kanssa vöyhkätä aiheesta. ;D

    VastaaPoista
  3. PW tulee minulle kokonaisuudessaan syötteenä, luen kaiken muun paitsi valokuvaus- ja homeschooling -osiot (Tasty Kitchen Blog tulee samalla). On yksi mun suosikkiblogeista! Reen tekemät Food Networkin kokkaussarjan osat pitäisi metsästää jostain...

    VastaaPoista
  4. Mullekkin tarttui innostus. Eilen tätä jo vesi kielellä luin ja tänään kävin ostamassa tortillapohjia. Täytteet tehdään periaatteella kukin laittaa haluamaansa täytettä väliin. Uskoisin silti kyseessä olevan quasadilloja ;)

    Mun appelsiiniriisi on vähän aneemisempi: riisiä, raejuustoa, appelsiinipalasia ja maun mukaan sokeria. Täytyykin joskus kokeilla tuota sun versiota. Kiitos ohjeista. Nyt täytyy lähteä saunomaan ja sitten alkaa quasadillojen valmistus iltapalaksi.

    Mukavaa viikonloppua myös teidän laumalle!

    VastaaPoista
  5. Kaunis Nelli: kivaa kuulla, että joku toinenkin on PW:n "lumoissa"! Olen hänen blogistaan ja etenkin ruokaohjeista ihan fiiliksissä, jei! Minäkin muuten ehdin jo törmäämään tuohon Food Network aiheeseen blogissa. Jos keksit, mistä jaksoja pääsisi katsomaan, niin vinkkaa PLIIS! :)

    Ellieli: hauskaa! Ü Tuo onkin oikein loistaa periaate, että jokainen saa täyttää quesadillansa millä haluaa, nam!

    Sun appelsiiniriisi kuulostaa terveelliseltä ja itseasiassa siltä, että minä saattaisin siitä tykätä enemmän kuin tuosta "herkkuversiosta"

    Ellille rapsutuksia ja teille kaikille muille terkkuja! <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! Ü