perjantai 2. marraskuuta 2012

Ruokaperjantai - feta-kikhernesalaatti

Se olisi sitten jo marraskuu ja huomenna pyhäinpäivä. Tänään ajattelin jakaa kanssanne todella ruokaisan salaatin ohjeen. Teen kyseistä salaattia aika usein vaihdellen aineksia aina mielitekojen ja kaapista löytyvien aineksien mukaan. Tällä kertaa laitoin salaattiin pastaa, mutta sen voi hyvin joko jättää kokonaan pois tai korvata vaikkapa kvinoalla tai kuskusilla.


Ruokaisa feta-kikhernesalaatti:

- 2 - 3 pakettia kikherneitä tai kikherneitä ja papuja esim. kidney
- reilu puoli pussia (kokojyvä)pastaa (n. 300 g)
- 1 rasia Apetina Snack fetakuutioita (esim. aurinkokuivatut tomaatit)
- 100 - 200 g fetaa
- kurkku
- (suippo)paprika
- pikkutomaatteja
- 1 - 2 (puna)sipulia
- 1 punainen chili
- 1 - 2 valkosipulinkynttä
- ½ - 1 prk (kalamata) oliiveita
- nippu persiljaa
- yhden sitruunan mehu
- oliiviöljyä
- suolaa
- pippuria (esim. rose ja viher)





1. Keitä pasta pussin ohjeiden mukaan, huuhdo lävikössä kylmällä vedellä, sekoita kulhossa Apetina Snack paketin sisältö öljyineen pastan joukkoon ja jätä maustumaan.

2. Huuhtele kikherneet (ja pavut) lävikössä kylmällä vedellä ja laita kulhoon. Poista chilistä siemenet ja silppua pieneksi. Kuori ja silppua valkosipulinkynsi/kynnet. Sekoita silput kikherneiden joukkoon. Purista sekaan myös mehu yhdestä sitruunasta ja lorauta tilkka oliiviöljyä. Sekoita ja jätä maustumaan.

3. Kuori ja siivuta (puna)sipuli(t). Kuullota siivut halutessasi pannulla tilkassa öljyä. Näin sipuleiden maku mietonee. Tällä tavoin paistettua sipulia käytän monissa salaateissa. Maustan myös sipuleita yleensä vähän esim. ripauksella suolaa, sokeria ja pippuria sekä tilkalla balsamicoa




4. Pese ja pilko paprika ja kurkku. Minulla on tapana vielä kuoria kurkku ennen pilkkomista.

5. Yhdistä isossa kulhossa pasta, kikherneet, sipulit ja vihanneskuutiot. Lisää sekaan silputtu persilja, kuutioitua fetaa ja hyvin valutetut oliivit.





6. Mausta salaatti rouhitulla pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Mielestäni fetasalaatteihin sopii erityisen hyvin rose- ja viherpippuri. Lorauta sekaan vielä tilkka oliiviöljyä, jos salaatti tuntuu sitä kaipaavan.





7. Salaatti on hyvää heti nautittuna, mutta maustuu ehkä jopa vielä paremmaksi oltuaan jääkaapissa yön tai parikin. Siksi teen tätä salaattia aina ison annoksen, jotta siitä riittää syötävää useammalle päivälle. Sen takia lisään myös tomaatit vasta lautaselle, koska mielestäni ne vetistävät salaatiin, jos sitä ei syödä kaikkea heti. 





~~~


Muistaahan kaikki, että tänään alkaa legendaarisen Dallasin uudet jaksot.




Minä olin nuoruudessa aikamoinen Dallas-fani, joten ainakin muutama ensimmäinen jakso on pakko katsoa tästä uudesta versiosta. Myönnän olevani aika skeptinen, mutta Amerikoissa, jossa uudet jaksot ovat pyörineet ilmeisesti jo jonkin aikaa, sarja on saanut yllättävänkin hyvän vastaanoton. Saas nähdä, miten me härmäläiset lämmetään. ;)

Onko siellä muita Dallas-faneja?


Nyt toi nainen vöyhkää jostain Dallasista. 
NAM - eiks se oo pulla? 
En tiä, mut vaik oliskin, niin tuskin ME sitä saadaan, huoks..






24 kommenttia:

  1. Onneks äkkäsin tästä sun blogistas, että huamenna kaupat ei oo auki. Kiitti!

    Maukas salaatti. Mä niin tykkään näistä sun selkeistä ohjeistas kuvineen.

    Dallas! Must!!! Mä kattelin Dallasia "nuoruudessani". Sillon ei mielestäni ollut muita sarjoja. Taisi se meno mennä lopulta niin villiksi, että oli ihan hyvä, että sarja loppui. Testataan. Ainakin Sue Ellenin naama on kiristetty äärimmilleen. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Oliskin ollu gaameeta, jos olisit turhaan käyny huamenna kolkuttelemassa kauppojen ovia. :o

      Kiva kuulla, että tykkäät ohjeita ja salaatti on kyllä tosi makoisaa! :P

      Hih, oon ihan samaa mieltä, että Dallasin meno kyllä muuttui vuosien myötä aikamoiseksi. Mielenkiintoista on nyt nähdä, miten nämä uudet jaksot starttaavat. Sue Ellen todella näyttää "hyvin" kiristetyltä. ;D

      Poista
  2. Hui, kun pelottavat Halloween-sisarukset ;P

    Täytyykin harjoittaa muistia, jos muistaisi salaattiainekset ilmat lappua kaupassa.

    Muistan lapsena seuranneeni Dallasia, se taisi tulla perjantai-iltaisin. Usein vaan nukahdin kesken, vaikka se hyvä sarja olikin. Voishan sitä taas kokeilla, jos vaikka pysyisi hereillä. Mainoksessa sarjan miehet ainakin näyttää vähintään yhtä vanhoilta kuin ennenkin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö? ;D

      Hihhihhih, muistitesti.

      Juu, perjantai-iltaisin kymppiuutisten jälkeen tuli aina joko Dallas tai Dynastia. Mä katsoin molempia, mutta tykkäsin Dallasista enemmän. Eiks näytäkin aikas papparaisilta. Varsinkin J.R. :D :D

      Poista
    2. Salaatista tuli ihana ja iso! :P Olen ollut niin ahkera kokki, että nyt on kolme ruokaa jääkaapissa :) Eilenkin tuli leivottua samaan aikaan, kun katsoin sivusilmällä sitä Dallasia. Mulle käy usein näin. Pitää oikein erikseen päättää, jos oikein katsomalla katsoo jotain. J.R. ainakin näytti todella huonolta, mutta nuoret miehethän oli ihan silmäniloa ;)

      Poista
    3. Joo, tolla ohjeella tulee kyllä reilu annos salaattia. ;D Onneksi säilyy varsin hyvin.

      Mä katsoin muutama vuosi sitten vielä todella vähän telkkaria. Ja jos jotain katsoinkin, niin just tollai sivusilmällä vaan. Sittemmin meille hankittiin tallentava digiboksi, jolle tulee otettua joitakin sarjoja ja leffoja sekä paaaljon kaikenlaisia ruokaohjelmia. Nykyään katsonkin usein ohjelmamaratoneja ja se on itseasiassa aika kivaa.

      Olen ilmeisesti sen verran kova ja uskollinen Dallas-fani, että tykkäsin ekasta jaksosta tosi paljon. Just sopivassa määrin vanhaa tuttua ja uutta juttua (wau, runo!) :D:D

      Poista
  3. Häppi halloviini sinnekin !! Ei sitte keppostella.= ääireellä on paree olla nameja valmiina.
    Me oltiinkin eilen oikeen halloviinissä kun käytiin katsomassa näytelmä-musikaali Kakola, jossa Veeti vetää pääosaa. Kyl kannatta tulla piremmänki matkan päästä. Paitsi semmosen joka vaan ja ainoastaan pitää klassisesta musiikista. Hevirokki ei ehkä pure sillon.
    Täällä sataa sataa ropisee tilitilitom jne.... Vaan ei lunta. Aattelin kummiskin viikonlopulla laitella valot aitaan.
    Puss och kram <3 Vi hörs.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wau, kuulostaa tosi hyvältä toi Kakola, ja vielä Veeti pääosassa. :P

      Täällä tuulee ja sataa. Oikein todellinen halloveeni-keli.

      Rentouttavaa viikonloppua sinne teille kaikille, puss o. kram! <3

      Poista
  4. Mikä tolle naiselle oikein tuli?!!! Sillä meni aamukahvi väärään kurkkuun ja se kiljas: " MÄ HALUUN KATTOOOOOOO! MÄ HALUUN KATTOO DALLASIN! JOS JOKU HÄIRITSEE MUA ILLALLA DALLAS-AIKAAN, KAIKKI VIIKONLOPUN ATERIAT PERUUTETAAN, ENKÄ MÄ PESE TEILLE VAATTEITAKAAN!!!!! SAATTE KULKEE LIKASISSA!"

    Tollai se kiljas. Onneks se ateriajuttu tais koskee vaan noita miehiä, poikaa ja isäntää. Meidän ateriat on siis turvattu. Eikä tarvita vaatteitakaan, ei haittaa vaikkei olis puhtaita.

    Voi hyvänen aika... mikähän se Dallas oikeen mahtaa olla?

    t. 3 shelttiä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, helposti voi kuulkaas tytöt Dallasin uusi tuleminen aiheuttaa sekä kahvin vetämisen väärään kurkkuun että kiljumista sekä uhkailua. Ihan normisettiä. ;D On se Dallas vaan NIIIIN iso juttu. Mun lapsuudessa otettiin kesämökillekin matkatelkka mukaan ihan vaan sen takia, että mä saan kattoa Dallasin. :D:D

      Hyvä, että uhkailut koski kuitenkin vaan sitä miesväkeä. ;D

      Dallas on pulla.. ♪♫♪

      Poista
  5. Heippa!

    Mä kirjotan vielä ite teille, et jos teillekin joskus tulee jalkavika, niin tiiätte sit millasta siellä oktopeerillä oikein on. Siis siellä jalkalääkärioktopeerillä... tai mikä se ny sit oikein onkaan.

    Eilen mä kävin nimittäin mamin kanssa siellä tohtorilla näyttämässä tätä mun tyhmää jalkaa. Siitä otettiin se side pois ja ette kyllä arvaa kuinka kuikelo se mun jalkani oli! Se oli ihan laiha! Mami sano et kyllä ne jalat on aina laihoja kun karvat on ajeltu pois, mut olin kuitenki ihan järkyttyny. Ja me käytiin siellä myös puntarissa ja mä olin lihonu viikossa 100 g... ei paha mun mielestä. Mami sano mulle et nyt pitää sit olla tarkkana ettei musta tuu pulleeta. Ens kerralla kun käydään siellä viikon päästä, en aio olla enää painavampi!

    Se side poistettiin ja sit mun koipeliinini pestiin, oikein se tohtorioktopeeri pesi ja mami piti mua sylissä, etten olis kovin huolestunu.

    Siinä oli vieressä joku toinen koira, jolta oli ihan taju kankaalla, ja sitä se tohtori varmaan rupes sitten leikkelemään kun oli mut pessy.

    Kun oli pesty, sit kuivattiin. Tuli sellanen kampaajatäti hiustenkuivaajan kanssa ja huristeli mun jalan ihan kuivaks. Ja sit me mamin kanssa tuuleteltiin sitä jalkaa. Niinku ilmakylpyjä me annettiin sille, ainaskin yks tunti. Oli ihan kivaa, koska sitä koipee oli just yöllä alkanu vähän kutittaa ja klo 03-04 mä valvoin ja mami hellästi ihan pikkupikkasen rapsutti sitä jalkaa, kun mua NIIIIIN kutitti.

    Meillä meni siellä lääkärissä melkein 2 tuntia, mut tällä kertaa mami kerkis kuiteskin töihin... sillon kun mun koipi leikattiin, se ei ehtiny. Piti ottaa sijainen. Ihan hyvä syy olla pois töistä, mun terveys!

    Aattelin jo et kiva juttu kun sain koiven vapaaks, mut sit se tohtori TAAS tuli paikalle ja laitto uuden siteen. HÖH! Nyt on keltanen side, viimeks oli sininen. Et tavallaan parempi kun on ees tyttöjen väri!

    Et semmosta siellä oli ja vielä pitää mennä mooooonta kertaa. Onneks mä en joudu pitämään sitä päätötteröö. Mami on paljon kotona ja sit se askarteli mulle sellasen pehmeen kauluksen vaahtomuovista. Se on paljon kivempi kuin tötterö.

    Me ajettiin sinne tohtorille bussilla ja kaikki ihmiset katto mun jalkaa et mikä siinä on vikana. Mami sit selitti niille. Mä en viittiny, söin vaan niitä eväsnamuja pussista ja sain olla sylissä. Välillä katoin ikkunasta et ketä tulee kyytiin pysäkiltä.

    Vielä 2 viikkoo sidettä. Ens viikolla mennään taas sinne tohtorille. Varmaan taas pesu ja kuivaus... ja uus side. Mä olin NIIN rauhallinen, ettei mua tarvinnu rauhottaa. Olin oikein taitava potilas enkä sätkytelly yhtään. Hyvä minä!!!

    t. Meri-sheltti ( pipi )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, Meri Raksu! <3 Sulla on ollu ny vähän rankkaa ja silti oot ollu taas noin kiltti ja reipas. Mä lähetän sulle ison annoksen parantavia paijauksia ja kutinan pois vieviä (helliä) rapsutuksia. <3

      Komppaan sun mamia ja totean, että ne kaljuiks ajellut koivet on kyllä aina tosi kuikeloita ja laihoja. En ihmettele, että säikähdit. Mutta kyllä ne karvat vielä kasvaa takas, usko pois!

      Wau, oot saanu oikeen oktooperipesun ja kampaajatätikuivauksen, hiano homma! ;)

      Totta kai sun terveys menee kaiken edelle. Hyvin voi mamin hommat hoitaa joku sijainen, jos sä tarviit mamia, nih! Ja ihana mami, joka sun kutiavaa jalkaa hellästi rapsutteli. Kutina ON gaameeta!

      Aikamoiselta projektilta toi sun pipi kuullostaa, hui ja huh. Me silti uskotaan ja toivotaan, että paraneminen sujuu ihan yli odotusten ja sä saat kohta kirmata taas neljällä terveellä tassulla. <3

      Ja todellakin, HYVÄ SINÄ! <3

      Poista
  6. Mekin laitetaan tänne oma viesti kun kerran toi pipikin laitto.

    MEILLÄ ON SUURI KURPITSA!

    t. ne kaksi muuta shelttiä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wau, hianolta kuulostaa teidän kurpitsa! ;D

      Poista
  7. Onpas hyvännäköistä salaattia. Pienin muutoksin saan siitä omanlaistani, juu, se valkosipuli ja chili nääs...
    Tytöt siinä niin nätisti haaveilee pullasta ja vika kuvassa yrittää säikytellä meitä täällä ruudun toisella puolella. No, okei, huiii kauhistus! Ootte ihan hyytävän pelottavan näkösii ;)

    Ja sitten Dallasiin. Mummuni oli kova Dallasfani. Asuin aikoinaan viimeisen opiskeluvuoteni hänen luonaan. Ja tietysti piti hänen seurakseen sitten katsoa sitä. Itse taas pidin enemmän Dynastiasta. Eikä niitä tosiaan tullut kuin kerran viikossa, kun nykysarjat tuppaa tulemaan arkisin joka päivä, jotkut montakin kertaa päivässä.
    Täältäkin Merille parantavia paijauksia ja kutinapois-rapsuja.
    Mukavata viikonloppua teille kaikille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, mä meinasin oikein erikseen mainita sua ajatellen, että chilin ja valkosipulin voi hyvin jättää pois. ;)

      Haa, eiks ookin tosi pelottava toi vika kuva, BÖÖ! :D:D

      Ai, sä fanitit enemmän Dynastiaa. Kyllä mäkin sitä katsoin, mutta Dallas oli tosiaan mun suosikki. Ja ennen tosiaan ei liikoja sarjoja tellusta tullut, niin pitihän niitä muutamaa sitten vahdata tarkasti. ;D

      Kiitos ja samoin sinne ! <3

      Poista
  8. Meiän äippä sano, että se alakaa olla pettyny ku sun plokissa ei oo ennää ollenkaan punajuuriohjeita. Se inhoo kauhian palijon myös sipulia. Mää en noista sun ohjeista hirviästi välitä, ku mulle annetaan vaan nappulaa tai sitten juustoa. Tännäänki ne laitto tapaksia ja mää sain pienen palan lihapullaa. Pienen siis. Mää muuten halluisin enemmän kuvia Rillasta ja Pepistä vaikken mää sillai enää mies ookkaan. Kyllä sukupuoleton koirakin voi tykätä tyttöistä.

    Enkä mää tallasistakaan välitä, en koko telkkarista. Chillailen vaan täällä takkiksessa kotiväen kanssa. Ne otti muuten olutta saunan jäläkeen. Mulle ei annettu mittään.

    Näin sannoo Olli, ihan oulun murteella. Äippä lähettää terkkuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihhihhih, johan sun äippä vitsin murjas! :D:D Ens viikolla laitetaan jakoon siis punajuuri-sipulimössön ohje, eiks jeh! ;D

      Höh, ai sä sait vaan pienen palan lihabullaa, hitsiläinen. Toisaalta, olisko ne sun ihmiset ollu kaukaa viisaita ja ajatellu, ettei sulla tulis vaan masu pipiks tai niitä korva- ja silmävaivoja? Ei kai, kyl ne varmaan oli vaan pihejä ja ilkeitä. ;D

      Tottakai sukupuolellisesti haastavasti määriteltävätkin ;) voi ja saa tykätä tytöistä. <3

      Joo, Tallas ei tosiaan sua varmaan paljoo hetkauta. Kylmä olut saunan jälkeen ON parhautta! :P

      Kiitos Olli ihqusta viestistä! <3 Rapsuja sulle ja äipälle terkkuja! <3

      Poista
  9. Voi ei! Miks noi kaks nuorta miestä on NIIN samannäköisiä? Ketä ne oikein on... En erota niitä toisistaan ja menee koko juoni yli hilseen. Pitääköhän mun jättää koko Dallas...? Tunnen vaan Bobbyn ja Sue Ellenin... ja mitä tapahtui Pam-Pam-Pamelalle?

    t. shelttien mami

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aa-a, nyt jännittää vielä enemmän. Meillä kun oli toi hydrospinning just sillai, et ei ehitty kotiin ysiks, niin Tallas meni nauhalle. Kohta alan kattoo, iiks.

      Ja kuule, älä nyt luovuta yhden jakson takia. Meidän täytyy antaa uutuudelle mahdollisuus. ;D

      Nimim. Pam-Pam-Pamela-fani

      Poista
  10. No, nyt tuli kuviin J.R. Huh-huh... onneks tunnistan edes sen.

    t. shelttien mami

    VastaaPoista
  11. Varmaan makoisaa salaattia, mjamm. Minä olin jälleen kerran ihan hönö. En muistanut koko Pyhäinmiestenpäivää alkuunkaan ja kuuntelin sitten kuuden uutisista, että kaupat ovat huomenna kiinni:) Sitten tulikin miehen kanssa kauppaan lähtö. jepjep. Eikä mies jostain syystä ollut lainkaan iloinen... Olin nääs suunnitellut meneväni huomenna päiväsaikaan kauppaan. Tietkös minä en ole ikinä seurannut en Dallasia enkä Dynastiaa.:) Ehkä nyt tarvitsisi katsoa. Hyvää Pyhäinmiesten päivää elikkä sitä Hallowiinia ja tytöille pusutteluja Ossilta, M-L ja Ossi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, hyvä kuitenkin, että tajusit kauppa-asian eilen etkä vasta tänään. :)

      Wau, etkö tosiaan katsonut nuorena Dallasia/Dynastiaa? Jopa mun mies on katsonut molempia (tuskin kovin säännöllisesti kuitenkaan), vaikka ei todellakaan ole sen tyyppisten sarjojen fani. Joku jo tuossa ylempänä sanoikin, että eihän siihen aikaan tullut mitään muita sarjoja. ;D Toisaalta, et kyllä ole menettänyt mitään! Esim. sinun ja minun suosikkisarja Greyn Anatomia, on aika paljon innostavampi sarja kuin Dallas ja Dynastia yhteensä. Ihanaa muuten, kun Greyn Anatomia jatkuu taas. :)))) Uudet jaksot on ihan selkäpiitäkarmivan jänniä.

      Rentouttavaa viikonloppua teille kaikille ja Ossi Mossiselle suukkoja! <3

      Poista

Kiitos kommentista! Ü