keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Mitä ostoskassista paljastuu?


Tuskin ainakaan Luiskan laukku, niin kuin voisi tuosta otsikosta arvailla, jos tämä olisi joku trendikäs muotiblogi. ;)
Oikea vastaus: ruokaa koirille - erilaisia pakastepötköjä ja broiskun siipiä.
Lihaisat pötköt sahasin heti kaupasta tultuani oksasahalla kahteen osaan -
ja pussitin niin, että pötkön avoin pää on pussin suuaukkoon päin. Silloin sulaneesta puolikkaasta on helppo pursottaa ruokaa kuppeihin ilman, että tarvitsee liata käsiään.
En ole aikaisemmin ostanut tuota valmista kasvissosetta, joten en vielä tiedä, miten se koirille maistuu. Kasvissoseen pilkoin kahdeksaan osaan. Kasvissosetta sekoitan esim. jauhetun lohen tai jauhelihan joukkoon. Noin muuten olen suosinut valmiita aterioita, joihin kasvikset on lisätty valmiiksi. 
Broilerin siipiä pidin pari tuntia huoneenlämmössä, jonka jälkeen sain ne suht helposti irrotettua toisistaan ja pussitettua kahden kappaleen annoksiin. Käsien likaamiselta säästyy, kun laittaa pussin käteensä ja nappa siivet siihen "kakkojen keräys" -tyylillä.
Nyt on taas pakkanen varusteltu noin kuukauden tarpeiksi. Ennestään sieltä löytyi jo naudanmahapullia ja härän häntiä. Näin muutaman kuukauden kokemuksella olen huomannut, että Rillan maha ärtyy lampaan lihasta. Olen myös todennut, että kummalekaan koiralle ei maistu erityisen hyvin broilerin sisäelinseos. Ostinkin nyt ensimmäistä kertaa kokeiluun riista-ateriaa, jossa on mukana myös maksaa. 
Mai kirjoitti juuri härän häntien mahaärsytyksestä. Olen huomannut vähän samaa taipumusta Rillassa. Hän on myös alkanut syömään hännän melkoisella vauhdilla, jos verrataan ensimmäisiin kertoihin tai Peppiin, joka nautiskelee häntäänsä pitkään ja hartaasti. 
Pakastepötköistä meillä tykätään eniten Muschista. Myös Mustin ja Mirrin Maukas-sarja on ihan ok. Sen sijaan Murren Murkinan pakasteruuat ovat mielestäni epämiellyttäviä sekä hajunsa että vaahtomaisen koostumuksensa puolesta, samaa sanoi siskontyttö. Koirille nekin kyllä maistuvat.Makoisaa viikon jatkoa kaikille!


30 kommenttia:

 1. Teil on kyl herkut vimpanpäälle. Nautiskelkaa!

  VastaaPoista
 2. Tööt tööt! Ootko tarjonnu nappuloita nyt ollenkaan? Sun pitää kertoo että mitkä mössöt on tyttojen mieleen eniten, olisko ne mahapullat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tööt tööt! :D:D

   Nappulat lopetettiin silloin raakaruokinnan myötä ihan kerta laakista. Monessa lähteessä neuvotaan siirtymään raakaruokintaan niin, vaikka muutenhan ruokintamuutokset neuvotaan aina tekemään pikkuhiljaa.

   Teenkin joskus oman postauksen noista tyttöjen suosikeista - kiitos vinkistä! :) Tuleeko sulle muita postaustoiveita mieleen?

   Poista
  2. Autsh...joo...tässä ideantynkiä:

   1 miten koulutusjutskat on edenny? jatkuuko vielä? mitä tytöt ja mitä sinä olette oppineet?
   2 bloggausfiiliksiä:
   tietääkö naapurit/tutut/suku/? että bloggaat? kuuluuko kommentteja?
   onko joku ventovieras tullut kertomaan että lukee sun blogia? fiilikset?
   onko tullut neg/mälsiä kommentteja?
   3 puutarhan kakkatalkoot (hihihi) ja mitä muuta kivaa puuhaa koirulit järkkää?
   4 jos nyt ottaisit kolmannen koiran niin mitä rotua se olisi? koiravauvakuumeilu - mitä se on?
   5 kameraopit hallussa? ja videooooooooo tytöistä, mihin ne on jumittuneet? Kamera söi ne taas? ;)

   Poista
  3. Voi, KIITOS ihana Tuulia! <3 Tosi hyviä ideoita kaikki! :)))

   PS. Erittäin aiheellinen ja hauska huomautus videoista! :D Pitääkin kunnostautua ja yrittää kuvata, kun tytöt kirmaa keväisellä pihamaalla.

   Poista
 3. Riltsu ja Peppis!!!! Tiesitteks te et tänään on koiranpäivä?! Me ei tiedetty, koska meille ei kerrottu, KOSKA MAMI EI OO OTTANU ASIOISTA SELVÄÄ! JUMANKEKKA! Ei juhlallisuuksia, ei kakkuja eikä myöskään lahjoja. Ollaanko vähän masiksessa?

  Hyviä ruokahaluja teille, tytöt!

  t. 3 shelttiä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I feel U, tämä mamma oli kyllä kuullut ko. päivästä, mutta unohti sen sitten kerta kaikkiaan, hyi-hyi minua!! Sitten vasta toisten blogeista muistin, mikä päivä on. Täälläkin oli juhlallisuudet aika vähissä, mutta häränhännät sentään lykkäsin likoille iltapalaksi. Hitsi minkälaiset mamit teille ja meille on sattunut. Soooo sorry! ;D

   Poista
  2. Hitsin pimpulat, että ne on noloja! Mami kerto meille et ainoo tieto tosta koiranpäivästä, jonka se oli etukäteen bongannu, oli Murressa ollut lappu siinä kassalla viime viikolla. Ja siitäkin mami oli lukenu että " KOIRANKAKKAPÄIVÄ" ...

   Ei se ollu tietenkään sitä sen enempää rekisteröiny, koska meillähän on koirankakkapäivä joka päivä.

   t. sheltit

   Poista
  3. Buahahhahhhhaa! Valtakunnallinen koirankakkapäivä!! :D:D IHAN paras!

   Poista
 4. Aika herkullisen näköisii koiran ruokia, sanoisi Ossi. Mukavaa koiranpäivän iltaa, vielä hetken, M-L ja Ossi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirien ateriat on kyllä parantuneet huomattavasti tämän raakaruokailun myötä. Ja minä olen löytänyt itsestäni tosi reippaan lihankäsittelijän. Yhtään ei enää yökötä, paitsi, jos joku haisee, niin kuin ne Murren Murkinan pakasteruuat, jaiks.. :/

   Kiitos ja terkkuja sinne teille kaikille! <3

   Poista
 5. Meiän mami laitto sähköpostia teiän mamille!

  t. 3 shelttiä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos postista! <3 Vastaan siihen asap.

   Poista
 6. Olen joskus tuijottanut noita häränhäntiä kaupassa ja miettinyt söisikö Nelli niitä. Taidan jättää väliin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän! ;D Tosin, voisit kyllä kokeillakin. Osta ensin ihan pieni.

   Poista
 7. Hei, nyt täytyy kyllä kysyä kun meillä 1 vuotias Peppi westie, joka on ollut viime aikoina enemmän ruskean harmaa kuin ihana valkoinen westie, että millä sinä pidät Rillan noin ihanan valkoisena??

  T. Satu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi-hii, Peppi-westie! <3

   Rilla on meidän kolmas westie. Hänen edeltäjillään oli molemmilla huonolaatuiset turkit, joita oli vaikea pitää valkoisina. Rillalla sitten taas on sellainen "oikea" westie-turkki, karkea, joka hylkii likaa ja kosteutta. Toki kura-aikana tassut ja mahan alus joko kuivataan pyyhkeellä tai pestään suihkussa monta kertaa päivässä. Siltikin Rillan turkki kyllä pysyy ihan eri tavalla valkoisena kuin tosiaan meidän edesmenneiden westejen. Meidän ulkoilureitit on myös sillä tavalla siistejä, että ei kuljeta isojen autoteiden lähellä. Autoista ja asfaltista lähtevä öljy/piki/noki mikälie, on tosi vaikea saada turkista pois. Asuttiin aikoinaan Helsingin keskustassa ja silloin meidän Rosa-westie oli aina ihan harmaa.

   Pesuaineista ehdottomasti paras on mielestäni marseillesaippua, josta olen kirjoittanut täällä:

   http://kaikkielamanikoirat.blogspot.fi/2012/09/marseillesaippua.html

   Kesäaikaan käytän tee trea öljy -shampoota punkkien ehkäisyyn, aiheesta lisää täällä:

   http://kaikkielamanikoirat.blogspot.fi/2011/08/siileja-ja-kirppuja.html
   http://kaikkielamanikoirat.blogspot.fi/2012/05/viela-niista-punkeista.html

   Teidän Peppi on vielä aika nuori, joten turkki saattaa vielä kehittyä karkeammaksi. Turkin yleiskuntoa voi koettaa parantaa antamalla ruuan seassa jotain öljylisää (esim. lohiöljy, Nutrolin, Viacutan). Kannattaa kysyä neuvoa eläinlääkäriltä, trimmaajalta tai eläinkaupasta. ¨

   Kiitos kommentista ja rapsutuksia Pepille! :)

   Poista
  2. Kiitos sinulle, meillä on trimmaajan mukaan sellainen "pentukarva" ja ilmeisesti jääkin suurelta osin sellaiseksi, eli takkuuntuukin ihan mahdottomasti, jee:)
   Täytynee lukaista tuo marseillesaippua juttusi. Ruuan seasssa olen käyttäny talviajan sitä öljyä, missä juuri Westien kuva on (nimeä en nyt muista). No, mekin asumme "maalla", joten isojen teiden varsilla ei kävellä juurikaan. Mutta siis jatkamme pesuja, kyllä siihen peppikin on jotottunut, menee seisomaan suoraan kurasyöpön päälle sanomatta. :)
   Mukavia vapun aikoja!

   Poista
  3. Meidän edesmenneistä westeistä Rosalla oli juuri tuollainen mainitsemasi ikuinen pentukarva. Häneltä puuttui lisäksi pohjavilla kokonaan. Ineksellä taas oli ns. "purkkaturkki", jota oli lähes mahdoton nyppimällä saada trimmattua. Niin tiukassa se oli. Molempien kohdalla siirryttiin ko. syistä trimmaamaan koneella nyppimisen sijaan.

   Teidän Pepin kohdalla turkki saattaa vielä muuttaa vähän muotoaan kun ikää tulee lisää. Tosin Rillan turkista huomasi kyllä jo pentuna, että se on tosi karkea ja hyvä.

   Biotiini on öljyn lisäksi sellainen ravintolisä, jota suositellaan turkkiongelmiin. Toki koiran perusravintokin vaikuttaa turkin kuntoon. Mutta, mutta, edellisen westie-kaksikkomme kanssa huomasin kyllä, että ei huonoa turkkia saa muutettua millään konsteilla tosi hyväksi. Niin kuin sanoit, sen kanssa on vaan keksittävä toimivat konstit.

   Oletteko muuten kokeilleet Pepillä kurahaalaria? Se auttaa ainakin vähän vähentämään pesukertoja. Se mainitsemani marseillesaippua on muuten tosi suositeltavaa juurikin silloin, jos joutuu pesemään usein. Se ei pese ihon/turkin omaa rasvaa pois, minkä tekee monet vahvemmat pesuaineet. Kannattaa ehdottomasti kokeilla! :)

   Mukavaa viikonloppua teidän porukalle ja Pepille paljon suukkoja! <3

   Poista
 8. Hyvät linkit taas tässä. Löysin Muschin valikoimsta kalkkuna-aterian, joka sopii Essillekin. Taidan käydä viikonloppuna ostoksilla ja hommata kalkkunatuotteita pakkaseen. Täytyy sitten harjoittaa tuota samaa saha-kirves-tekniikkaa.
  Tyytyväisen näköisiä neitoja herkkujen parissa. Ei ihme jos ei hutsittanu kauheesti poseerata, kun on kiire namskutella herkut parempaan talteen.
  Hitsi, että alkaa olla työhuoneessa taas kuuma, yli 25 astetta. Pitänee taas laitella tuuletin pyörimään. Ja juoda enempi vettä.
  Pikkuinen vappuloma pukkaa päälle, joten mukavaa viikonloppua sinne.<3<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, hieno homma! :))) Hyvä konsti pilkkoa noita pötköjä on monen käyttämä puukko + vasara. Itse taas tykkään käyttää tota sahaa. Kirves on vielä kaupassa.. ;D

   Eiks oo aikamoinen ilme Pepillä tossa kuvassa. If looks could kill.. :D:D

   Yli +25!??! HUI! Muista tosiaan juoda tarpeksi. Myös vichyä, jotta saat suoloja.

   Hi-hii, mä laitoin just eilen siman tulemaan ja kokeilin pikamunkkeja. Ohjetta tulossa huomenna. Vappu - mikä ihana tekosyy! :D

   Puss och kram, ihanat! <3

   Poista
 9. Ou mai gaad, mitä herkkuja tytöt on saaneet. Meillä Viivi sai koirienpäivän kunniaksi uunimakkaraa... No, se vaikutti ihan tyytyväiseltä ;) Sille ei ole kerrottu, mitä toiset syö :D

  Mä odottelen sitä punkkipostausta, kun tuli mieleen, että pennuille ei varmaan voi laittaa mitään karkoitetta. Aargs!

  T:Anna, Viivin mamma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih-hih, eikö! Uunimakkaraa, nyt mä gualen nauruun! Ihan varmasti Viivi-neiti tykkäs! :D Mun siskon miehellä ja heidän nyt jo edesmenneellä mäykky-herralla oli ennen aina perjantaisin makkarapäivä. ;) Kerran mies antoi mäykylle palan liian kuumaa makkaraa ja mäykkynen loukkaantui asiasta verisesti. Ei meinannut antaa millään isännälleen anteeksi. No, lopulta makkaranhimo voitti.. ;D

   Juu, punkkipostaus täytyy tehdä asap. Luulenpa tosiaan, että ette voi laitta myrkkyä edes Viiville, koska pentu saattaa päästä nuolemaan sitä. :/

   Hih, enää yksi viikko, niin teillä alkaa pis.. eikun vauva-aika! <3

   Poista
 10. Makoisa postaus :)
  Ai oksasahalla... kuullostaa paremmalta kuin se, miten mä yritän keihästää sulatettuun lihapötköön puukon kärjellä reiän. Pötkö on niin piukeana täytteestä, että melko usein (kasvissoseen kanssa niin käy IHAN joka kerta) pötköstä syöksyy sisältönsä hajuinen ja värinen ohjus... ;/

  Heh-hee, tuo kakkapussiote on tuttu juuri broiskun siipien kanssa :)

  Nyt olen niin peljäytetty (oikeasti kiitos kaikille neuvoista, niitä kaipasinkin blogissani), että häränhännät menevät pataan, ja sitten "perkaan" niistä luut pois ja lihat koirille. Kyllä tämä ajanvieteluuprojekti voikin olla hankala, kun yhdellä reistaa maha ja toisen pieneen suuhun voi pienet luut jumittua. Kärsivällisyys kasvaa näiden ongelmien ratkomisessa, luulen mä ;)

  Makoisaa viikonloppua teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla toi oksasaha on ollu oikein toimiva. Monet puhuu puukosta + vasarasta, mutta mä en jotenkin osaa. En halua myöskään sulattaa pötköjä liikaa. Uudelleen pakastaminen on mun mielestä epäilyttävää. Nim. Hienohelma ;D

   Kävin justiinsa lukemassa ne sun postauksen kommentit ja mäkin pelästyin - HUI! :o Meillä ongelmat häränhäntien kanssa on just se Rillan hotkiminen ja siitä suraava mähaärsytys.

   Terkkuja sinne ja AB:lle suukkoja! <3

   Poista
  2. Kokeile sitä maissikiisseliä, jonka kerroin kommenttina blogissani :) Rillan masulle siis.

   Poista
  3. Hyvä idea, kiitos vinkistä! :)

   Poista
 11. Etsiskelin tästä postauksesta inspiroituneena noiden Musch-ruokien jälleenmyyjiä ja kas, löytyi lähempää kuin arvasinkaan, kun työpaikan viereinen eläinkauppa näyttäis niitä myyvän! Tähän asti en oo siellä juuri asioinut suppeahkon valikoiman takia, mutta ilmeisesti omistajanvaihdoksen (?) seurauksena valikoima on näköjään laajentunut kiitettävästi, sinne siis!:) Jaltsa sai just broilerijauhislihaa kokeeksi, ja se näyttää maistuvan ihmeellisen hyvin, joten uskaltanen kokeilla muitakin makuvaihtoehtoja!:)

  Oksasahavinkki on myös käytännöllinen, mä kun oon pohtinut pääni puhki, että millä noita suhteellisen isoja pakastepötköjä sais pienempiin osiin sulattamatta. Leipäveitsellä en oo uskaltautunu edes yrittämään, siitä seurais varmaan katastrofi ja verisiä sormia... :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno homma! Meidän lähieläinkaupoista tota Muschia myy Faunatar. Muschin tuotevalikoima on ihan uskomattoman laaja, vaikka ei joka kaupasta varmaan löydy koko valikoimaa.

   Oksasaha on oikein toimiva tohon pilkkomiseen. Mä teen niin, että sahaan pötköä ympäri joka puolelta, kunnes katkeaa. Leipäveitsi ei tosiaan taida purra jäiseen pötköön. Mua ärsyttää suunnattomasti, kun kaikki käskee aina sulattamaan noita pötköjä pilkkomista varten. Mä kun en tykkää yhtään sulattaa ja uudelleen pakastaa. Broiskun siipien suhteen joudun joustamaan. Niitä vaan ei saa irti toisistaan, jos ei anna ensin sulaa vähän.

   Mukavaa viikonloppua sinne ja Herra Koiralle suukkoja meitin plikoilta! <3

   Poista

Kiitos kommentista! Ü