perjantai 19. huhtikuuta 2013

Ruokaperjantai - kylmäsavulohipasta


Uudet kokkailuideat ovat olleet viime aikoina vähän vähissä. Olen syönyt todella paljon parsa- ja ruusukaaleja erilaisilla juusto- ja papulisukkeilla. Aikamoinen kaalivaihe menossa siis. Viikonloppuna tein sentään pitkästä aikaa savulohipastaa, joten laitetaanpa sen ohje tännekin muistiin.


Kylmäsavulohipasta:
2 - 3 annosta

- 300 g pastaa
- 200 - 300 g kylmäsavulohta
- suuren purjon valkoinen osa
- 1½ dl kuivaa valkoviiniä
- 150 g crème fraîchea tai 1½ dl kermaa
- ½ - kokonaisen sitruunan kuori
- (savu)suolaa
- mustapippuria
- ripaus cayennepippuria
- ripaus sokeria
- nippu tuoretta tilliä




1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan

2. Huuhtele purjo ja siivuta valkoinen osa. Freesaa purjosiivuja hetki pannulla öljytilkassa. 

3. Lisää pannulle valkoviini ja anna kiehahtaa. Sekoita joukkoon crème fraîche tai kerma ja anna kuumeta.




4. Saksi kastikkeeseen kylmäsavulohi ja anna kiehua hetki miedolla lämmöllä.

5. Maista sitten kastiketta ja lisää suolaa makusi mukaan. Savusuola korostaa ihanasti kylmäsavulohen makua. Mausta lisäksi pippureilla ja raastetulla sitruunankuorella sekä tarvittaessa ripauksella sokeria.

6. Lisää lopuksi kastikkeen joukkoon keitetty pasta ja silppua päälle runsaasti tuoretta tilliä.




7. Tarjoile heti.




Minä olen vähän nirppanokka mitä tulee lohen nahan alta löytyvään ruskeaan lihaan. Varsinkin kylmässä lohessa se maistuu mielestäni ihan maksalta, jaiks. Olinkin tosi ilahtunut, kun löysin vihdoin kaupasta Chipters -merkkistä kylmäsavulohta, josta olen lukenut jo pitkään mainoksista. Heidän lohituotteistaan on nimittäin leikattu jo valmiiksi pois kaikki ruskea liha. Kala oli muutenkin tosi hyvän näköistä, melko suolaista tosin. 






~~~



Meidän blogikamulla Annalla on edessä tänään tosi jännä päivä, terkkuja sinne! Hän pääsee katsomaan heidän tulevaa westie-vauvaa ensimmäistä kertaa, oi onnea! Siellä on tiedossa siis jotain tällaista -







Suloista viikonloppua kaikille!






Lainatut kuvat Googlen kuvahausta.


12 kommenttia:

  1. Jestas! Onpas söpöjä :-)

    Eikä mitään hätää tuon kalan ruskean lihan kanssa. Et ole epänormaali :-) Näin kerran töllöstä kun SIKKE sanoi omassa ohjelmassaan, ettei IKINÄ syö sitä ruskeaa lihaa, koska se on ällöä. Leikkaa sen pois. Että kyllä sen niin täytyy olla. Kyllä Sikke tietää.

    t. sm

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvaa vaan, mitä toi video tekee meikäläisen hauvavauvakuumeelle, kääk.. ;D

      Nyt, kun sanoit, niin itse asiassa mäkin muistan Siken ohjelmista ton, että hänkään ei pidä siitä ällö lihasta. Ja kyllähän Sikke tosiaan tietää! ;D

      Kivaa viikonloppua sinne! <3

      Poista
  2. Aaaaapuuuuva !!!!!
    Joo se on tänään toi naisten henkitys- ja syränsairauksien huamiopäivä. Ja mää just sain sen syränkohtauksen vissiin, kun kuulu vaan semmonen krunks tota videota kattoessa. Ihan epistä laittaa tommonen mis on tollasia IHANUUKSIA !! Nih. Ihan oon sekasin eikä töistä tuu mitään enää. Voi olla että ihan virallisissa papereissa lukee nys sitte kaikkea läpälässynläätä.
    Tänäänkin täällä sataa ja mä olen kyllä huisin ilonen. Narskut (lue narsissit, nuo alkukevään todelliset sissit joo) ovat pukanneet vauhdilla vartta, kun vihdoin pääsivät lumen ikeestä irti. Ja vain pihan perällä yrittää viimonen jääkikkara pitää pintaansa tuija-aidan suojassa. Ja hiphei, myös etupiha on vapaa lumimassasta. Että hyvin tää viikonloppu alkaa.

    Terkikuja sinne ja iso hali täältä Essilästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, ai-jaa-a!! Arvaa vaan, monta kertaa oon itse katsonu ton videon. Ja arvaa vaan, mitä sen katsominen tekee meikäläisen pentukuumeelle. ABUA!! ;D Piirtelet vaan kuule sinne papruihin tassunjälkiä ja sydämiä. Tuleepa vähän vaihtelua elämään heillekin, jotka paperit seuraavaksi saavat käsiiinsä . ;D

      Täälläkin sataa, on itse asiassa satanut jo monta päivää putkeen. Ja se on tosiaankin hyvä asia! Lumet sulaa vihdoinkin oikein silmissä. Meidän murmelit pääsi eilen ensimmäistä kertaa tänä vuonna takapihalle ja voin kertoaa, että se on heistä riemullista. Riemullista on myös katsoa heitin kirmaamista. <3

      Ihqua viikonloppua teille muruset, puss & kram! <3

      Poista
  3. Aawwsss, niin ihania <3 Seuraavista kahdesta viikosta tulee niiiiin pitkät :)

    T:Anna, Viivin mamma

    VastaaPoista
  4. Ne tassut, ne pienet, mutta niin hirveän isot tassut :) Ja ne länkisääret.

    Ennen Sohvia oli sydämessä iso pennun mentävä aukko ja voit vaan uskoa kuinka suureksi se kolo on kasvanut <3

    T:Anna, Viivin mamma

    P.S. Viiviltä melkein irtosi nenä, kun haisteli mua reissun jälkeen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Abua, westie-vauvat on jotain NIIIIN mieletöntä! <3 Toki siis kaikki koiranpennut on mega-suloisia, mutta westie-vaaveilla on mun sydämessä erityinen paikka.

      Voin vaan kuvitella, minkälaisissa fiiliksissä siellä ollaan. Varmaan myös vähän pelonsekaisissa. Toivottavasti kuitenkin eniten onnellisissa. Olen tosi iloinen teidän puolesta, että uskalsitte antaa uudelle pennulle mahdollisuuden. Kaksi viikkoa, miten lyhyt ja samalla niiiiin pitkä aika, hih. :)))

      PS. Voi Viivuska, ootas vaan, mitä kohta tapahtuu.. <3

      Poista
  5. Oi vitsi, sun innottamana meilläkin syötiin tänään (tosin graavi-)lohipastaa tällä ohjeella! Oli ihan huippuhyvää! Jouduin tosin korvaamaan inhokkini purjon ihan perussipulilla, mutta silti oikein onnistunutta.

    Kiitos innoituksesta ja ohjeesta! :)

    ps. älyälyälytön harmi, ettei mun päivitykset taaskaan päivity sulle :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla, että tykkäsit pastasta! :)

      Terkkuja sinne ja koissuille suukkoja! <3

      PS. NIIN ON!

      Poista
  6. Voi elämän kevät, kuinka suloisia pentuja. Westien pennut ovat melkein yhtä suloisia kuin mäyriksen pennut. Sorry nyt vaan, olen niin vannoutunut mäykky:) Teinpä juuri perjantaina, siis eilen, sattumoisin savulohipastaa. Resepti on aikalailla sama, valkoviini puuttuu ja purjon sijasta käytän ruohosipulia puntin. Täytyy joskus kokeilla sinunkin reseptilläsi. Varmaan vielä herkumpaa... Täytyy tehdä myös perjantaina, että sitten voi sen lopun valkoviinin hulauttaa laseista pastan kanssa. Hyvää viikonlopun jatkoa ja tytöille Ossi-suukkoja, M-L ja Ossi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saat anteeksi! ;D Sen oman rodun kuuluukin "voittaa" söpöyskilpailu! :)))

      Hauska sattuma, että sielläkin on justiinsa syöty savulohipastaa. Minä en tykkää yhtään juoda viiniä, mutta ruuanlaitossa käytän sitä aika paljonkin, varsinkin valkoista. Sangria sitten taas on ihan parasta! :P

      Terkkuja! <3

      Poista

Kiitos kommentista! Ü