perjantai 5. huhtikuuta 2013

Ruokaperjantai - lämmin parsakaalisalaatti ja kermainen ruusukaalipaistos

Tiedän kyllä, että siellä ruudun takana on ihania tyyppejä. Silti yllätyin, kuinka empaattisia ja todella mieltä lämmittäviä kommentteja jaksoitte minulle edelliseen postaukseen laittaa. 
 KIITOS tuhannesti!  


Kuva


Känkkäränkkäilystä kokkailuun, joka sekin on vähän kieltämättä kärsinyt kiukuttelusta. Varsinkin ruokien kuvaaminen on unohtunut aika monta kertaa. Hitsi. No, muutaman simppelin kaaliruuan kuvat sentään löytyy koneelta, joten mennään niillä. Nämä ovat erityisesti siskontytölle suunnattuja. Hän kaipaisi vaihtelua iltasyömiseen, niin kuin varmasti me kaikki. Sitä kun tuppaa itse kukin jämähtämään niihin ainaisiin samoihin ruokiin 


Lämmin parsakaalisalaatti avocadolla höystettynä:
(yksi iso tai kaksi pientä annosta)

- parsakaali
- ½ - 1 kokonainen chili
- pari kynttä valkosipulia
- sitruunamehua
- suolaa
- kourallinen pinjansiemeniä tai mantelilastuja
- syöntikypsä avocado
- hyvää oliiviöljyä




1. Lohko parsakaali suupalankokoisiksi kukinnoiksi. Keitä (tai höyrytä) kukintoja vähässä vedessä muutama minuutti. Valuta hyvin ja jätä odottamaan. 




2. Poista chilistä siemenet ja silppua oikein pieneksi. Kuori valkosipulinkynnet ja silppua samoin pieneksi.

3. Paahda pinjansiemenet (tai mantelilastut) kuumalla pannulla ja nosta sivuun odottamaan.




4. Kuumenna paistinpannussa tilkka öljyä ja paista siinä ensin pelkkiä parsakaaleja muutama minuutti. Laske lämpöä ja lisää pannulle chili- ja valkosipulisilppu. Jatka paistamista vielä hetki ja nosta pannu sivuun. Lisää pannulle pinjansiemenet ja mausta makusi mukaan sitruunamehulla, jota voi laittaa ihan reilusti, sekä suolalla.




5. Halkaise avocado ja poista kivi. Kuutio hedelmäliha kuoressa.




6. Laita kulhoon parsakaalipaistosta ja avocadokuutioita. Lorauta päälle oliiviöljyä ja nauti heti, vaikkapa hyvän leivän kanssa. 





Täällä aikaisemmin kertomastani ruusukaalipaistoksesta olen kehitellyt toisenkin version, joka toimii mielestäni oikein hyvin ihan kunnon ateriana. Varsinkin, jos sen tarjoaa raejuuston ja vaikkapa viikonlopusta jääneen pottumuusin kanssa.  


Kermainen ruusukaalipaistos:
(kahdelle)

- rasia tuoreita ruusukaaleja
- hillosipuleita
- voita/margariinia paistamiseen
- pari desiä vettä
- loraus kasvisfondia tai nokare kasvisliemikuutiosta
- pari rkl maustettua tuorejuustoa
- suolaa, pippuria




1. Poista ruusukaaleista kova kanta ja uloimmat, kuivat lehdet. Puolita isommat, pienet voi jättää kokonaisiksi.

2. Paista ensin kuumalla pannulla pelkkiä hillosipuleita niin, että niistä haihtuu kosteus pois. Noin parikymmentä on hyvä määrä tai maun mukaan. 

3. Lisää sitten pannulle nokare voita/margariinia ja ruusukaalit. Jatka paistamista hetki niin, että kaalit saavat hiukan väriä. Lisää pannulle pari desiä vettä ja loraus kasvisfondia. Anna hautua miedolla lämmöllä kunnes kaalit ovat kypsiä ja lähes kaikki neste on haihtunut.

4. Lisää sitten pannulle pari rkl tuorejuustoa ja anna sen sulaa hyvin. Tarkista maku ja mausta pippurilla sekä tarvittaessa suolalla. Saksi päälle jotain vihreää, jos sattuu löytymään.




5. Tarjoa lisäksi raejuustoa sekä halutessasi perunoita tai riisiä.




Pääsiäisen aikaan tein jonain päivänä yhtä lempparirahkaani, jossa on todella keväiset värit.


Hedelmärahka:
(iso annos)


- iso purkki maitorahkaa (500 g)
- purkki vaniljarahkaa (200 g)
- 2 - 3 dl vaahtoutuvaa kermaa
- syöntikypsä mango
- viinirypäleitä
- pieni purkki ananaspaloja
- pieni purkki mandariinilohkoja
- sokeria maun mukaan




1. Vatkaa ensin kerma vaahdoksi ja lisää rahkat. Jatka vaahdottamista vielä hetki niin, että rahkakin vaahtoutuu.

2. Leikkaa mango veitsellä työlautaa vasten siemenen muotoa mukaillen. Ruuduta hedelmäliha kuorta vasten, mistä saat kuutiot helposti irti.




3. Valuta säilykehedelmät hyvin, pese ja puolita viinirypäleet. Lisää kaikki hedelmät rahkakerma-seokseen. Mausta makusi mukaan sokerilla. Itse käytän hedelmien ja marjojen kanssa usein hedelmäsokeria.





~~~



Sellaisia känkkäränkkäpäiviinkin sopivia helppoja juttuja tällä kertaa. Toivottavasti ensi viikolla kiukuttelut on jo ohi.. Ü




6 kommenttia:

  1. Tajusin juuri että olen monta kertaa tänne kommentoinut että olipas hyvä ohje pitää kokeilla... ja koskaan en ole näistä mitään kokannut. Taas tuo eka salaatti kuulosti hyvältä. Minä aina jämähdän siihen samaan jäävuori-kurkku-tomaatti +vaihteleva aines -salaattiin. Nyt pitää ottaa itseään niskasta ja alkaa monipuolistamaan. Aloitin kirjoittamalla kauppalistaan "ruusukaali"... =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tuttua tuo! Mietin itsekin vaikka kuinka usein jonkun reseptin kohdalla, että tuota kokeilen asap, mutta todellisuudessa en muista hetken päästä enää koko asiaa. Se on niin ärsyttävää, kun tulee jämähdettyä niihin ainaisiin samoihin ruokiin. :/

      Rusuukalit on oivallinen aloitus! Mulla taitaa olla menossa pienimuotoinen rusukaalivaihe.. ;D

      Poista
  2. Tuo parsakaalisalaatti menee kokeiluun ihan varmasti. Vaikuttaa naminamilta. Pinjansiemenet taidan jättää paahtamatta, kun POLTAN NE KUITENKIN. Ai miten niin se känkkäränkkä katosi jonnekin:) Piti muuten ostamani rahkaakin kaupasta ja kas vain unohdin, kun ei ollut listassa. Enpä teekään itselle ja miehelle mansikkarahkaa. Koitan näet vähän sulatella pakkasesta noita mansikkapaljouksia poies. Ihanaa viikonloppua, M-L ja Ossi lähettelee tytsyille suukkosii...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se ON hyvää! Tänään tein sitä taas, mutta korvasin pinjansiemenet kokonaisilla manteleilla ja auringonkukansiemenillä. Nekin toimi oikein hyvin! Siemenien ja pähkinöiden paahtaminen on kieltämättä vähän haastavaa.. Palaminen tapahtuu todella helposti. Hitsi.

      Oi, mansikkarahka on myös tosi hyvää - nam! Ehkäpä seuraavalla kauppareissulla muistat jopa ostaa sitä rahkaa. ;D

      Kivaa viikonloppua myös sinne ja Ossi Mossiselle suukkoja! <3

      Poista
  3. Terve taas, Peppis ja Riltsu!

    Me oltiin lomalla. Täällähän on ollut sillä välin vaikka minkälaista draamaa ;-). Toivotaan et teiän mami on taas iskussa ja jaksaa paarustaa eteenpäin... vaikka välillä niitä vastoinkäymisiä tuleekin.

    Mukavaa viikonalkua!

    t. 3 shelttiä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervehdys tytöt!

      Toivottavasti teillä oli kiva loma! :)

      Juu kuulkaa, hiRRRveetä känkkäilyä on täällä harrastettu ja draamaa. Toivottavasti ottaa laantuakseen pian.. ;D

      Kiitos ja samoin sinne! <3

      Poista

Kiitos kommentista! Ü