maanantai 3. lokakuuta 2011

Isoja syntymäpäiviä ♥

Sunnuntaina meidän Lilla Rilla täytti yhden kokonaisen vuoden. Miten se voi olla mahdollista? Vasta aivan äsken hän oli pörröinen, pieni hauva-vauva...

.
..ja nyt jo noin iso tyttö. Uskomatonta kuinka vikkelään aika kuluu!
Rilla on ollut alusta asti tosi kiltti ja älykäs tapaus. Nämä piirteet tuntuvat koko ajan Rillan vanhetessa vain lisääntyvän. Pentuajan villeys ei tule enää oikeastaan esiin kuin Pepin kanssa riehuessa. Niin, ja lenkille lähdettäessä. ;) Kun sanon sanat "mukaan" tai "kävelylle", alkaa Rilla tekemään sellaisia ihan hassuja liikesarjoja,  joita me miehen kanssa kutsutaan robottiliikkeiksi. Ne näyttää tosi huvittavalta ja suloiselta, hih!


Vaikka Rilla painii Pepin kanssa aika rajustikin, on hän myös erittäin huolehtivainen isosisko. Aina, jos Peppi inahtaa jotain isommin, on Rilla salama tarkistamassa, että onhan pitkulaisella  kaikki hyvin. Samoin, jos etsin piiloon mennyttä Peppiä ja ihmettelen ääneen, että missäköhän Peppi on, niin Rilla alkaa heti etsintäpuuhiin ja usein löytääkin pötkylän. Pepillä on luolakoiramainen tapa vetäytyä nokosille esim. sohvan alle tai kaapin taakse. Rilla ei ko. paikkoihin itse (enää) mahdu, mutta hän ilmottaa ystävällisesti mammalle "luolan" ulkopuolelta, jos kohde on paikallistettu ja etsinnät voidaan sillä kertaa lopettaa.


Rilla tuli meille ihan joulukuun alussa,  juuri kun kaikkein kylmimmät ilmat viime talvena alkoivat. Olin aluksi tosi huolissani, miten pentu pärjää pakkasessa, mutta Rilla on kaikkea muuta kuin kylmänarka. Sellaista ilmaa ei ole vielä nähty, jossa Rillalle olisi tullut vilu tai hän ei olisi halunnut lenkille. Oikeastaan päinvastoin. Kun lumet keväällä alkoivat sulaa, oli Rillalla tapana makoilla pitkiä aikoja nopeasti  hupenevien lumikasojen päällä. Hän aivan kuin yritti pitää viimeisistä lumenrippeistä kynsin ja hampain kiinni. :) Kesällä Rillalla oli helteellä tosi kuuma ja hän hakeutui aina varjoisimpaan paikkaan makoilemaan. Tässä on iso ero verrattuna Peppiin, joka puolestaan ottaa ihan oikeasti aurinkoa suorassa paisteessa, vaikka olisi kuinka lämmintä. Rilla myös läähättää aika herkästi, kun taas Peppi ei juuri koskaan.

Painimisen ja lenkkeilyn lisäksi Rilla tykkää puuhastella yksinään pihalla todella pitkiä aikoja. Hän tarkkailee ohikulkijoita, kaivaa pieniä kuoppia maahan, leikkii kävyillä ja haukkuu mukana kylän koirien yhteiskuorossa.  Luiden järsiminen on Rillasta ihan parasta. En ole ennen tavannut koiraa, joka jaksaisi niin antaumuksella, tuntikausia ihan tavallisia nahkaluita jäystää. Hyvin hänellä riittää kärsivällisyyttä myös pienten temppujen opetteluun. Ainakin, jos tiedossa on palkintonameja.

Rilla on iloinen ja helppo yksilö, jonka kanssa voi luottavaisin mielin mennä minne vaan. Hän suhtautuu avoimen ystävällisesti uusiin ihmisiin, koiriin ja tilanteisiin. Hän on myös varsin miellyttämishaluinen ja oppii todella nopeasti, mikä on kiellettyä käytöstä. Silti toki nuorella koiralla uteliaisuus välillä voittaa, mutta minun ei tarvitse kuin vähän ärähtää, niin Rilla palaa pikaisesti ruotuun. Eräs nimeltä mainitsematon mäyräkoira onkin sitten hiukan eri tyyppinen tapaus, mutta ei siitä nyt sen enempää.. ;)


Mukavaa alkavaa uutta viikkoa myös kaikille teille lukijoille!12 kommenttia:

 1. Onnea suloiselle karvanassulle! :) Niin se aika vierähtää nopeasti...ajatteles, miten paljon vuoteen mahtuu koiran elämässä! =) Aika huimaa on se kehitys pennusta jo murkkuikäiseksi :)

  VastaaPoista
 2. Onnea valloittavalle prinsessalle! Hän kuulostaa hyvin mielenkiintoiselta ja elegantilta tapaukselta :)

  Jysky tykkäsi pentuna kovasti vesileikeistä. Se uitti aina pehmoleluja vesikupissa ja sitten tuli keskelle olohuonetta ravistamaan, että jokapaikka oli täynnä ihania vesipisaroita!

  Lisäksi sain seurata mielettömän upeita tanssiesityksiä mm. köyden avustuksella. Aivan pyörryttävän näköisiä piruetteja köyttä samalla ilmassa heitellen!

  Komentamisesta taas ei tykätty yhtään ja sitä seurasi usein loukkaantuneelta kuulostava hikka!

  VastaaPoista
 3. Voi Rillariina, sinä suloisuuden perikuva. Onnellista synttäriä ja kokonainen vuosi koossa. Pentukuvat on syötävän ihania.
  Siittä se sitten lähtee elo aikuisena Rillana. Iso tyttö. Äläkä yhtään huoli, vielä sekin hetki tulee, kun Peppi ei enää saa ahteriansa sinne kaapinalusluolaan. Meinaan, että hakeminen helpottuu huomattavasti ja saat vielä makeet naurut päälle. ja Peppi kun vanhenee, siinä on sulla hyvä kaveri sen äireen jekuttamisessa. Se pysyy virkeämpänäkin, kun pistätte sen verenkiertoa pikkusen liikkeelle. Tosi hyvä keino siihen on sisutuksen uudelleen muotoilu. Täällä se tosin nosti myös verenpainetta. Että jos äireen ottassa alkaa sitten oikeen suoni pullottaa, se on hyvä hetki lopettaa sisustus.
  Mukavaa seuraa vuotta. sisältyköön siihenkin kaikkea kivaa ja mukavaa.
  Älä vaan enää kaunistu enempää, kun sitä ei kestä sitten. Voipi tulla sydäri tällä puolen ruutua.

  VastaaPoista
 4. Vai ehti Rilla sitten täyttää vuoden onnen Elliä. Iiisot onnittelut Rillalle, lipsutuksia Elliltä ;)
  Ellissä taitaa olla jotain sekä Rillalta: kiltteys, että Pepiltä: auringonkaipuu

  VastaaPoista
 5. Onnea yksivuotiaalle. Ensimmäinen tasavuosi on kyllä tärkeä:) Tosin en muista tippaakaan juhlittiinko meillä sitä:) Terveisin M-L ja Ossi

  VastaaPoista
 6. Maria: kiitos! Muutos ensimmäisen vuoden aikana on kyllä ihan käsittämättömän suuri ja nopea! Teillä on siellä meneillään juuri ne ajat, jotka nyt tuntuvat jatkuvan ikuisesti (sisäsiisteyden opettelu, tuhotyöt yms.), mutta jälkikäteen tuo aika näyttääkin menneen kuin yhdessä silmänräpäyksessä. Ü

  Koiratäti: kiitos! Rilla on kyllä aivan ihana koira!

  Hihhihhih, Jyskyn leikit kuulostaa myös ihan mahtavilta; taidokkaita tanssiesityksiä, vesileikkejä ja "mökötyshikka", IHANA! ♥

  Maija: kiitos onnitteluista!

  Rilla on kyllä uskomattoman söpö ja sopusuhtainen kaikinpuolin. Ja mikä parasta, hän on luonteeltaan aivan ihana, mamman hyvä tyttö. ♥

  Tiedätkö, justiinsa viikonloppuna mietin, että noinkohan Peppi jää niin pienikokoiseksi, että mahtuu lopun ikänsä kaikkiin mataliin jemmoihin piiloon. Toivoisin oikeastaan sitä ahterin leviämistä hänelle, jotta etsiminen olisi helpompaa. ;D Tosin Rilla on mainio apulainen. Ilman hänen apuaan olisin varmaan joutunut sydänteholle jo useamman kerran. Sen verran tiuhaan Peppi on hukassa.

  Ellieli: kyllä tämä eka vuosi meni NIIN nopeasti, että huh-huh!

  Kiitos onnitteluista Sinulle ja Elli aurinkoiselle! Ü

  Marja-Leena: kiitos! Ei meilläkään mitään sen kummempia juhlallisuuksia ollut. Rilla sai muutaman paketin, joissa oli lähinnä luita, joista piti vielä antaa Pepillekin osa. Ihan tyhmää! ;DD

  VastaaPoista
 7. Onnea ihanalle Rillalle! <3

  Siis onko siitä jo vuosi?! Uskomatonta. Justhan sä laitoit meiliä että teille tulee Rilla... :)

  Pst. Ihanaa että olet ottanut käyttöön tämän että jatkokommentit saa meiliin, sopii lievästi dementoituneelle kotiäidille. ;)

  VastaaPoista
 8. Onnenpusuja Rillalle ekan synttärin johdosta <3
  Voi sitä mallikelpoista tytteliä... onneksi pitkulainen tasapainottaa koiraperheenne arkea ;D))

  Yhden käden sormilla voi laskea ne kerrat, kun Arttu on ollut 2,5 vuoden aikana minulta hukassa! Joskus olis kiva niinkin päin, että minä ravaisin koiran perässä huoneesta toiseen: "huomaisit mua nyt vähän, leikittäis jooko..." ;D)

  VastaaPoista
 9. Oikein isot onnittelut Rillalle! :) synttärijuttuja lukiessa aina itsekin kauhistuu; niin omasta kuin koirankin puolesta, että kuinka nopeasti aika oikeasti kuluu! APUA!

  VastaaPoista
 10. Nina: kiitos ihana Sinä!

  Joo, eikö mee PIKKASEN paljon nopeesti tää aika?!? Mäkin muistan sen meilin kuin eilispäivän. Pienesti vissiin selittelin ja sönkötin, että tää kaikki tapahtui vähän äkkiä..;)

  Niin, kato nää blogiasetukset...voisin avautua kilometrin mun urpoudesta. Oon yrittäny saada tän kommenttipohjan alusta asti, mutta en meinannu millään hokata mistä sen saa. No, eipä sit ollu kovin vaikeeta kuiteskaan. ;DD

  Mai: kiitos pusuista ja onnitteluista, jotka jo ehdinkin välittää meidän kiltille tytölle! ;) Pitkänmallinen sitten pitää meidät tiukasti kiinni arjessa ja mamman nöyränä (tai ainakin nöyrempänä).. ;DD

  Teidän Arttu osaa siis tehdä itsensä tiettäväksi, hyvä-hyvä! Ei pääse mamma lipsumaan palvelijan hommissa. ;D

  Anniina: kiitos kovasti! Mulle tulee aina just toi sama fiilis muiden synttäreiden aikaan, että kuinka nopeasti aika kuluu. Tai no, ihan rehellisesti sanottuna mä ihmettelen, että miten muut vanhenee niin kovaa kyytiä, vaikka itse pysyn koko ajan saman ikäisenä (ainakin juttujen tason osalta ;D)!?!

  VastaaPoista
 11. Onnea onnea onnea ja oikein mukavaa (toivottavasti aurinkoista) viikkoa!

  Terveiset sateisesta Oulusta!

  VastaaPoista
 12. Olli: kiitos kovasti! Täällä etelässäkin sataa, blaah, mutta onpahan ulkoillessa ainakin raikasta. ;)

  Terkkuja komialle Ollille!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! Ü